Gość: beciu IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 22.05.02, 11:00 W gazecie wyborczej piszą że jest propozycja rozegrania Grand Prix na stadionie Lecha . Co o tym sądzicie . Czy to może wypalić . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Alchem Re: Turniej Grand Prix na żużlu na stadionie Lecha IP: *.rogozno.sdi.tpnet.pl 22.05.02, 11:09 oczywiscie, ze tak!!! :) na koronie stadionu pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
cromm Re: Turniej Grand Prix na żużlu na stadionie Lecha 22.05.02, 11:53 A ten wyścig na koronie będziemy oglądali z balonów........ pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
sojazz Re: Turniej Grand Prix na żużlu na stadionie Lecha 22.05.02, 11:53 Gość portalu: Alchem napisał(a): > oczywiscie, ze tak!!! :) na koronie stadionu > > pozdro dokladnie to bedzie GP + extreme games:-) wuobrazacie sobie te skoki na koncu trybuny:-0 Odpowiedz Link Zgłoś
misza01 Re: Turniej Grand Prix na żużlu na stadionie Lecha 22.05.02, 13:01 Chyba na żulu, albo na żula. zwłaszcza w przerwach meczy sparingowych Lecha- "Grand Prix na żula".Żula meczu, , miesiąca, żula rundy itp. Grand Prix- krzynka znakomitego trunku "Cheap Wine" wprost z Arizony.... Odpowiedz Link Zgłoś
cromm Re: Turniej Grand Prix na żużlu na stadionie Lecha 22.05.02, 13:23 Ale jaką oni mają żulską ekipę ultra !!!!!! liczebnie mało kto im sprosta......a te oprawy wyścigów przy Alpadze....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alchem Re: Turniej Grand Prix na żużlu na stadionie Lecha IP: *.rogozno.sdi.tpnet.pl 22.05.02, 13:36 nagroda za Grand Prix powinna byc reklamowka wypchana winem: "Menello Bianco" < Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: speedway Re: Turniej Grand Prix na żużlu na stadionie Lecha IP: 217.168.133.* 22.05.02, 14:46 ..dlaczego by nie..??..przeciez w Poznaniu nic sie nie dzieje w wielkim sporcie..LECH TO NIE JEST WIELKI SPORT..TO JEST PROWINCJA..!!!!..ZWYKŁE CIENIASY...!!..POZNANIAKI MOŻEBY WTEDY ZOBACZYLI NA CZYM POLEGA SWIATOWY SPORT....HHHAAAAA!!!!..TAAAK..KOPCIE SOBIE TĄ MARNĄ PIERWSZO LIGOWA PIŁECZKĘ..POWODZENIA.!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alchem Re: Turniej Grand Prix na żużlu na stadionie Lecha IP: *.rogozno.sdi.tpnet.pl 22.05.02, 14:49 Gość portalu: speedway napisał(a): > POWODZENIA.!!!!! dzieki :) fajny kumpel jestes, wiesz? :-) tez Ci zycze powodzenia narka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apcio Re: Turniej Grand Prix na żużlu na stadionie Lecha IP: *.icpnet.pl 22.05.02, 15:08 a ja jestem za pod warunkiem ze Lech do tego nie doplacie bo ponoc zainstalowanie i demontaz toru to koszt 500 tys zlotych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alchem Re: Turniej Grand Prix na żużlu na stadionie Lecha IP: *.rogozno.sdi.tpnet.pl 22.05.02, 15:42 no co Ty?!?!?!?! za wysypanie zuzlu na koronie 500tys?????? =:o pozdro ps. a tak na powaznie, bo widze, ze sie przejales ta sprawa ;p Nie znam dokladnie wytycznych zwiazku zuzlowego, ale wez pod uwage szerokosc toru z jednej i drugiej strony boiska, dodaj do tego pas bezpieczenstwa od strony trybun, pas wolnej przestrzeni od strony boiska i powiedz mi jak szeroka zostalaby plyta??? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
misza01 Re: Turniej Grand Prix na żużlu na stadionie Lecha 22.05.02, 16:10 Dobrze to poważnie- stadion jest miejski i jak będą tam chcieli zorganizować corridę to sprawa miasta. Miasto będzie organizatorem, poniesie koszty, miasto dopłaci lub zarobi na tym interesie. Lecha Poznań to raczej, jak sądzę, nie dotyczy. Moim zdaniem byłby komplet publiczności i wspaniała okazja do zobaczenia najlepszych żużlowców świata. Przecież blisko Poznania są ośrodki o niezwykle bogatych tradycjach żużlowych- Gniezno, Leszno czy trochę dalej Bydgoszcz- o frekwencję byłbym spokojny.. Mogło by być kolejne wielkie sportowe święto w Poznaniu.Oczywiście jeśli to rzeczywiście takie proste- 3 dni na zrobienie toru, dwa dni na zdemontowanie.Ciekawe tylko ile potem trzeba by było wydać na renowację murawy...Tyle poważnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: canemuto super... IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 22.05.02, 16:16 ...pomysl. niech jeszcze zorganizuja zawody w skokach przez przeszkody, turniej darta i (slusznie) corride. choc mogliby tez...a kij z tym - wzmocnienia klubu i sponsor moga poczekac, nie piekarnia. malinowo... pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goldi Re: super... IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 22.05.02, 16:45 zuzel na bulgarskiej hehe a niby jak sie tam zmiesci,a moze czesc toru na trybunach zamontuja pomysl na koronie stadionu tez dobry moze tak by niezdejmowac tego toru i finisz jednego z tour de pologne na bulgarskiej zrobic Odpowiedz Link Zgłoś
cromm Re: Turniej Grand Prix na żużlu na stadionie Lecha 22.05.02, 18:32 nie, nie corrida byłaby lepsza........ole ! OLe !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Turniej Grand Prix na żużlu na stadionie Lecha IP: 10.40.129.* 22.05.02, 19:12 Zawsze wydawalo mi sie, że w Poznaniu jest duch sportu. Tymczasem widze, że nie dosyć, że nie ma to jeszcze o niektórych sportach poznaniacy nie mają większego pojęcia. W czerwcu przyjedzie fachowiec z GKSŻ i wyda opinię. Na moje można przeprowadzić zawody na Byłgarskiej kładąc tor na murawie. Dziwię się, że nie zauwazyliscie, że władze Lecha są chętne, aby na stadionie Lecha odbyły się zawody tej rangi. To promocja nie tylko dla miasta, ale także dla klubu. Dalej. GP mialoby zbiec się w czasie z modernizacja stadionu. Organizujac turniej z cyklu GP mozna wyciagnąć z kilku miejsc, m. in. sponsorów, pieniądze które zainwestuje się z pożytkiem nie tylko na ta jedną imprezę, ale także dla Lecha. Napisano, że 500 tys kosztuje polozenie toru. Poznan jako metropolia moze na ten cel wydac znacznie mniej. Poza tym sa koszta wykupu praw i organizacja zaplecza, a tutaj lekko trzeba liczyc kolejne pol miliona zlotych To duzo. Jednak od wielu lat klubu w Polsce bija sie o organizacje. Lech i miasto wejda w Gran Prix tylko w ukladzie, ze na tym zarobia. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: canemuto drogi... IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 22.05.02, 20:41 ...kibicu - twoja zdziwienie wynika zapewne z faktu, iz nie wiesz co dzieje sie obecnie w klubie Lech Poznan. otoz nasz klub awansowal do pierwszej ligi - super. jednak zamiast zajac sie realnym pozyskiwaniem sponsorow i wzmocnieniami, zarzad rozpoczal akce "3 tys akcji promocyjnych na 3 tysiaclecie;)"... zuzel, corrida, ich troje, werder brema, druzyna z zimbabwe - ladnie pieknie, ale sukcesow czy chociazby utrzymania w lidze nam to nie gwarantuje. stad moje (i nie tylko moje) zniecierpliwienie kolejnymi akcjami promocyjnymi... ja chce w poznaniu mocnego klubu i dobrej pilki, a nie tylko bicia piany i PR. that's all. pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apcio zuzel na Bulgarskiej IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 22.05.02, 21:12 nie czytacie gazet ? tu chodzi o zamontowanie toru na plycie stadionu Lecha a to sie da zrobic nie naruszajac a ni murawy ani ogrodzenia, nie wiem jak ale tak wyczytalem ze sie da zrobic za 500 tys :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: canemuto co ma... IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 22.05.02, 23:34 ...piernik do wiatraka? tzn. co ma technika montazu toru zuzlowego do polityki marketingowej (to okreslenie zaczyna nabierac brzydkiego posmaku...tfu!!!) Lecha? ja nie neguje mozliwosci tech. przeprowadzenia tych zawodow, nawet nie wnikam w taki absurd - JA CHCE MOCNEGO KLUBU I MOCNEJ PILKI NOZNEJ W POZNANIU!!! TRANSFERY!!! ROZBUDOWA STADIONU!!! SPONSORZY!!! corrida i flamenco moga poczekac... pozdro:) Odpowiedz Link Zgłoś
cromm Re: co ma... 23.05.02, 00:07 no właśnie.........byki na Madagaskar !!! sponsorzy na Bułgarską.......Lepper na Grenlandię !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alchem Re: zuzel na Bulgarskiej IP: *.rogozno.sdi.tpnet.pl 23.05.02, 13:00 Gość portalu: apcio napisał(a): > nie czytacie gazet ? tu chodzi o zamontowanie toru na plycie stadionu Lecha a > to sie da zrobic nie naruszajac a ni murawy ani ogrodzenia, nie wiem jak ale > tak wyczytalem ze sie da zrobic za 500 tys :) OK - nie przeczytalem wczesniej artykulu - przyznaje sie, ale nie wierze, ze takie dzialanie nie zostanie bez negatywnego wplywu na murawe boiska. Pewnie, ze chetnie bym obejrzal GP na Bulgarskiej, ale pod warunkiem, ze Lech nie bedzie ponosil z tego tytulu zadnych kosztow, malo - ma na tym zarobic, ale przede wszystkim stan murawy PO bedzie _conajmniej_ przywrocony do stanu PRZED - moze byc nawet lepszy ;) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: drogi... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.02, 16:50 Zdziwię Cię, ale doskonale wiem co się dzieje na Bułgarskiej. Też nie wiem dla kogo jest jutro ten koncert Ich troje. Wracając do mojego wątku. Aby zorganizowac zawody Grand Prix na Bułgarskiej w roku 2003, albo 2004 sa na prawdę marne szanse. Bydgoscy działacze musieliby zrezygnować. A znając dyrektora GP Polski - Leszek Tillinger - dyrektor Polonii Piła chyba szybciej będzie obstawiał, aby właśnie w grodzie Staszica przeprowadzić takie zawody, tym bardziej, że w tym roku odbywa tam się final z którego zawodnicy awansują bezpośrednio do przuyszłorocznej serii GP. Możemy więc myśleć o roku 2005. Co do zarządu Lecha to on w nic się nie miesza i ich działania nie skłaniają się w tym kierunku. To po raz kolejny pomysł radnego Komasy i jego kolegów, którzy nie pierwszy już raz chcą ściągnąć żużel do Poznania. Uważam, że idea jest szczytna. Ma być wykonana w tym czasie co przebudowa stadionu, więc klub m. in. profesjonalne stanowiska komentatorskie, bo takich wymaga BSI, itd. Myślę, że dla rozwoju stadionu Lecha taka impreza byłaby bardzo przydatna. Co do zniszczenia murawy, to oglądałem żużel w Cardiff i wiem, że nie ma o co się martwić. Ze sportowym pozdrowieniem kibic wielu sportów Odpowiedz Link Zgłoś
cromm Re: Turniej Grand Prix na żużlu na stadionie Lecha 22.05.02, 21:38 no właśnie cenemuto Swięte słowa...........sam lepiej bym tego nie ujął..........a coridy żal........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ky-mani a curling ??!!! IP: *.tpnet.pl / *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.02, 22:34 panowie !!! jak to mozliwe ze zarzad zapomnial o najbardziej popularnej dyscyplinie ostatnich lat !!!! przeciez zorganizowanie zawodow w curlingu w czerwcu (ew. lipcu) bedzie wspaniala promocja dla miasta ktore w 2022 chce zorganizowac olimpiade zimowa ! (grobelny ostatnio o tym mowil). musimy podjac inicjattywe , wziasc sprawy we wlasne rece ! proponuje canemuto jako czolowego znawce tematu jako naszego przedstawiciela (tzn. kibicow) Trzeba dzialac i to szybko. Taka okazja nie moze zostac zaprzepaszczona ! (a zuzel moze poczekac) Odpowiedz Link Zgłoś
cromm Re: a curling ??!!! 24.05.02, 12:16 noooo to jest myśl.......a corridy żal.......he,he Odpowiedz Link Zgłoś