Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Szpaku a Oli Neuvill

IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.02, 18:14
    CZy ktoś zauważył drobny niuans w wykonaniu Darka Brzany w stosunku do Oli
    Neuvila? W pewnym momencie chyba on stwierdził że ten urodził się w Argentynie
    czyniąc temu sympatycznemu skądinąd zawodnikowi krzywdę. Wiadomo bowiem kto z
    Niemiec po II wojnie uciekał do Argentyny i Brazylii. jeśli już mówił o takich
    kolejach życia człowieka który temu wszystkiemu Bogu Ducha winien, powinien
    pociągnać dalej dyskusję i oczyscić go z wzelkich nieścisłości. Myślę że
    dziadkowie Oli Neuvila nie są i nie byli obiektami działań Mossadu. Hę?
    Nie zmienia to faktu iz występy Niemców mogą przyprawić o ból głowy
    przecietnego fana normalnego futbolu. Czegoś takiego jak dziś dawno nie
    widziałem. Tragedia i oby trwała jak najkrócej
    Obserwuj wątek
      • Gość: abc Re: Szpaku a Oli Neuvill IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.06.02, 18:50
        Gość portalu: marian napisał(a):

> CZy ktoś zauważył drobny niuans w wykonaniu Darka Brzany w stosunku do Oli
        > Neuvila? W pewnym momencie chyba on stwierdził że ten urodził się
        > w Argentynie ...

Oliver Neuvill urodzil sie 01. 05. 1973 w Gambarogno w Szwajcarii, a nie w
        Argentynie.

> ... czyniąc temu sympatycznemu skądinąd zawodnikowi krzywdę. Wiadomo bowiem kto
        > Niemiec po II wojnie uciekał do Argentyny i Brazylii. jeśli już mówił o takich
        > kolejach życia człowieka który temu wszystkiemu Bogu Ducha winien, powinien
        > pociągnać dalej dyskusję i oczyscić go z wzelkich nieścisłości. Myślę że
        > dziadkowie Oli Neuvila nie są i nie byli obiektami działań Mossadu Hę? ...

To bzdura. Wiekszość tych, którzy "uciekali" do Argentyny po wojnie, to po prostu
        zwykli ludzie wyrzuceni ze swoich domów w byłych Niemczech Wschodnich. Jeśli
        idzie o sytuacje gospodarczą, Argentyna była wówczas zupełnie innym krajem niż
        dzisiaj i to było głównym powodem, dla którego ludzie tam wyjeżdżali z
        wyniszczonych i głodujących Niemiec (całkiem oficjalnie dziesiątkami statków z
        Hamburga i Bremy).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka