Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

UEFA karze Legie

IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 06.09.02, 19:54
    UEFA karze Wisłę i Legię
    Komisja Dyscyplinarna Europejskiej Unii Piłkarskiej nałożyła kary finansowe
    na Wisłę Kraków i Legię Warszawa za naruszenie regulaminu podczas meczów w
    europejskich pucharach. Wisła będzie musiała zapłacić 3 tysiące franków
    szwajcarskich, Legia 15 tysięcy.

Wisła została ukarana za naruszenie regulaminu 29 sierpnia podczas meczu z
    Glentoranem Belfast w Pucharze UEFA. Wiceprezes krakowskiego klubu Zdzisław
    Kapka poinformował PAP, że karę nałożono za... zachowanie dziennikarza
    telewizyjnego(!), który w przerwie i po meczu przeprowadzał wywiady z
    piłkarzami Wisły poza strefą wyznaczoną przez UEFA.

Legia będzie musiała zapłacić karę w wysokości 15 tysięcy franków
    szwajcarskich za incydent jaki miał miejsce 28 sierpnia podczas rewanżowego
    meczu z FC Barcelona w Lidze Mistrzów.

Po stracie bramki przez Legię, kibice stołecznego zespołu zademonstrowali
    niezadowolenie zapalając świece dymne. W przeciągu kilkunastu sekund dym
    przesłonił boisko i sędzia zmuszony był do wstrzymania gry. Dopiero po
    czterech minutach możliwe było kontynuowanie spotkania.

Największą grzywę zapłaci Fenerbahce Stambuł - 50 tysięcy franków
    szwajcarskich - za rzucanie przez kibiców różnego rodzaju przedmiotów na
    boisko w trakcie spotkania tureckiej drużyny z Feyenoordem Rotterdam 27
    sierpnia w Lidze Mistrzów.
    Obserwuj wątek
      • Gość: joseph UEFA karze Wisłę IP: *.acn.waw.pl 06.09.02, 19:57
        No i z czego sie cieszysz??????? palancie?
        • Gość: olaboga Re: UEFA karze Wisłę IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 06.09.02, 20:02
          Wisla zostala ukarana za glupstwo.

Legia za wybryki na stadionie. Jezeli Legia nie zrobi porzadku na swoim
          stadionie to wkrotce bedzie grac przy pustych trybunach.

I ta prosta prawda nie dociera ani do ciebie,palancie, ani do wielu innych
          kibicow Legii.

pozdro
          • Gość: Skalar ZAMKNIJ W KOŃCU MORDĘ IP: *.acn.pl / 10.128.133.* 06.09.02, 20:19
            Mam do ciebie trzy prośby:
            1. ZAMKNIJ MORDĘ
            2. ODCZEP SIĘ OD LEGII
            3. zajmij się swoją wisełką

Te trzy żądania wystosowuje w imieniu wielu forumowiczów. Nie będę cię teraz
            obrażał. Po prostu chcę, abyś dla dobra tego forum spełnił te trzy prośby,
            dobrze?
            • Gość: olaboga Re: ZAMKNIJ W KOŃCU MORDĘ IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 06.09.02, 20:43
              ja tylko podalem kawalek komunikatu UEFA opublikowany przez PAP - czy PAP tez
              ma zamknac morde? Czy ma to byc forum samouwielbienia kibicow Legii?
            • Gość: Cyfra Re: ZAMKNIJ W KOŃCU MORDĘ IP: *.dip.t-dialin.net 06.09.02, 21:15
              Gość portalu: Skalar napisał(a):

> Mam do ciebie trzy prośby:
              > 1. ZAMKNIJ MORDĘ
              > 2. ODCZEP SIĘ OD LEGII
              > 3. zajmij się swoją wisełką
              >
              > Te trzy żądania wystosowuje w imieniu wielu forumowiczów. Nie będę cię teraz
              > obrażał. Po prostu chcę, abyś dla dobra tego forum spełnił te trzy prośby,
              > dobrze?

Posluchaj synku,nie tym tonem i troche grzeczniej.Obrazac nikogo nie wolno!
              Pisac kazdemu wolno,byle tak jak Olaboga w sposob kulturalny.
            • Gość: Jaś Re: ZAMKNIJ W KOŃCU MORDĘ IP: *.216-194-25-123.nyc.ny.metconnect.net 06.09.02, 22:43

> Mam do ciebie trzy prośby:
              > 1. ZAMKNIJ MORDĘ
              > 2. ODCZEP SIĘ OD LEGII
              > 3. zajmij się swoją wisełką
              >
              > Te trzy żądania wystosowuje w imieniu wielu forumowiczów. Nie będę cię teraz
              > obrażał. Po prostu chcę, abyś dla dobra tego forum spełnił te trzy prośby,
              > dobrze?

No i warszawski poziom znów daje o sobie znać...

Ja popieram pierwszy postulat, ale wobec ciebie.
              • Gość: banita Re: ZAMKNIJ W KOŃCU MORDĘ IP: 3.5.* / *.chello.pl 08.09.02, 15:26
                A co niby Kraków to jakiś pierdolony Wersal i sami arystokraci tam mieszkają.
                Weż się obudź durniu i przestań wypisywać głodne kawałki, bo jak ktoś pójdzie
                twoim tokiem rozumowania, to jeszcze będzie gotów stwierdzić, że w Krakowie
                mieszkają same balasy takie jak ty. Tego chyba nie chcesz.
                • Gość: olaboga Re: ZAMKNIJ W KOŃCU MORDĘ IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 08.09.02, 15:29
                  takiego balastu jak ty to ja w Krakowie nie spotkalem, przyznaje
          • Gość: banita Re: UEFA karze Wisłę IP: 3.5.* / *.chello.pl 08.09.02, 15:22
            Czy ty wogóle wiesz o czym piszesz moralizatorze od siedmiu boleści. Jest taka
            kategoria ludzi, którzy jak widzą odpalane na meczu race, biadolą, że znów palą
            stadion. Ty jak widać zaliczasz się do tej kategorii. Takie same bzdury
            wygadywał już w "golu" Tomaszewski. Race to element oprawy i dziś trudno
            wyobrazić sobie bez nich meczu kibicowi, który chodzi na stadion. To, że dym
            spada potem na boisko, to już wina architektury stadionu. Takie rzeczy
            powinieneś wiedzieć jeżeli chcesz się na ten temat wypowiedzieć.
            • Gość: olaboga Race - polska specjalnosc IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 08.09.02, 15:28
              I znowu race! Na stadionie w San Marino! Sedzia przerwal gre, ciekawe jaka
              bedzie decyzja UEFA w tej sprawie. Ja nie tweirdze ze rzucieli je kibice Legii -
              ale takie racowisko jakie odbywa sie w Wawie nie ma nigdzie indziej. A wiadomo -
              stolica nadaje ton. Legia juz dostala za racowisko pierwsza kare UEFA.
              Stosunkowo malo dotkliwa. Ale nasz ukochany ciag dalszy niewatpliwie nastapi...

• Gość: Cinek_ok Re: Race - polska specjalnosc IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.02, 20:55
                Gość portalu: olaboga napisał(a):

> I znowu race! Na stadionie w San Marino! Sedzia przerwal gre, ciekawe jaka
                > bedzie decyzja UEFA w tej sprawie. Ja nie tweirdze ze rzucieli je kibice Legii
                > -

Drogi kolego. Gdybys ogladal mecz reprezentacji wiedzialbys (widzalbys) ze race rzucili
                na boisko kibice Arki Gdynia. Podczas odpalania rac wyraznie pokazano sektor Arki
                (banda napakowanych idiotow w odzianych w szale tegoz klubu).

> ale takie racowisko jakie odbywa sie w Wawie nie ma nigdzie indziej.
                ROTFL!!! Nigdzie indziej??? Ile masz lat chlopczyku? 10? 11? Chyba nie bardzo
                orientujesz sie w realiach europejskiej (i swiatowej) branzy kibicowskiej.
                Zapraszam na strony zagranicznych klubow pilkarskich. I proponuje duuuuzo
                poczytac zanim znowu bedziesz bredzil.

A wiadomo
                > -
                > stolica nadaje ton.
                Milo ze to w koncu przyznales ;)

Legia juz dostala za racowisko pierwsza kare UEFA.
                > Stosunkowo malo dotkliwa. Ale nasz ukochany ciag dalszy niewatpliwie nastapi...
                >

Owszem. Prawdopodobnie kolejne 15 tys. po meczu z Utrechtem. I co z tego?
                • Gość: olaboga Re: Race - polska specjalnosc IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 08.09.02, 23:01
                  tia, ogladalem mecz. w zwiazku z tym nie zwalam rac na kibicow zadnego klubu
                  jak to robia rozni jasnowidze.

tia, co z tego ze Legia zaplaci nastepnych pare tysiecy euro. Kogo w koncu to
                  interesuje, przeciez nie kibiloi tej druzyny.

pozdro wszystkim demagogom bez pokrycia
                  • Gość: CInek_ok Re: Race - polska specjalnosc IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.02, 10:01

> tia, ogladalem mecz. w zwiazku z tym nie zwalam rac na kibicow zadnego klubu
                    > jak to robia rozni jasnowidze.
                    >
                    > tia, co z tego ze Legia zaplaci nastepnych pare tysiecy euro. Kogo w koncu to
                    > interesuje, przeciez nie kibiloi tej druzyny.
                    >
                    > pozdro wszystkim demagogom bez pokrycia

Nie widze tu zadnej demagogii. Klub Legia Warszawa dobrowolnie godzi sie na urzadzanie
                    racowisk podczas meczow pucharowych. I maja racje. Race to piekny element skladajacy sie
                    na atmosfere na stadionie i nieodlaczna czesc pilkarskiego spektaklu z prawdziwego
                    zdarzenia. Oczywiscie pod warunkiem ze zadna z nich nie laduje na murawie.
                    Ci idioci ktorzy z nieklamana satysfakcja miotaja na plyte boiska race i inne przedmioty
                    powinni byc linczowani na miejscu na trybunach. Niestety tak nie jest i TYLKO nad tym nalezy
                    ubolewac.
        • Gość: Piotrek Re: UEFA karze Wisłę IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.02, 23:05
          Cholera, ludzie, o co tyle krzyku?

Autor tego wątku ma wyraźnie jakiś kompleks niższości czy coś w tym rodzaju i
          jak dziecko chce wykrzyczeć przed światem swoje szczęście z każdej, choćby
          najmniejszej niedobrej informacji dla Legii. Oczywiście on nie wyraża tego w
          swoim komentarzu, on tylko cytuje komunikaty prasowe... - tyle że zawsze o tym
          samym. Ten monotematyzm jest objawem choroby i nie pozostaje mi nic, jak tylko
          współczuć.

A krzycząc na niego, tylko robimy mu dobrze i - co gorsze i co widać w kilku
          postach tutaj - nabawiamy mu zwolenników, którzy nie odzywaliby się, gdyby
          wątki tego typu były ignorowane po prostu.

Dlatego przyłączam się do apelu o ignorowanie takich wątków. To będzie
          najlepszy sposób na to, by ten człowiek wyniósł się z tą swoją dziwną chorobą
          na jakieś inne forum.

Pozdrawiam, Piotrek

olisadebowski@yahoo.com
          • Gość: olaboga Re: UEFA karze Wisłę IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 07.09.02, 01:07
            Ja tych komunikatow nie tworze. One udowadniaja ze ostatnio o Legii robi sie
            glosno nie tylko w Polsce - i to nie z powodu gry tej druzyny w pilke nozna.

Jako kibic Legii powinienes sie chyba tego troszeczke obawiac. I pewne sprawy
            przemyslec.
      • Gość: M Re: UEFA karze Legie IP: *.chello.pl 07.09.02, 02:44
        Komunikat komunikatem, ale Olaboga dobrze wie, że race zostały odpalone chwilę
        PRZED podyktowaniem karnego. Pisałem o tym ja, pisało kilka innych osób.
        Odnoszę wrażenie, że Olaboga woli się zajmować sprawami Legii niż Wisły. Cóż,
        każdy robi to co lubi.
        • Gość: Olaboga Re: UEFA karze Legie IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 07.09.02, 08:11
          Gość portalu: M napisał(a):

> Komunikat komunikatem, ale Olaboga dobrze wie, że race zostały odpalone
          chwilę
          > PRZED podyktowaniem karnego. Pisałem o tym ja, pisało kilka innych osób.
          > Odnoszę wrażenie, że Olaboga woli się zajmować sprawami Legii niż Wisły. Cóż,
          > każdy robi to co lubi.

Alez to przeciez nie jest istotne kiedy zostaly odpalone race - tylko to jak
          UEFA reaguje na to co dzieje sie na stadionie Legii. I niech to bedzie dla
          kibicow Legii przestroga. Oprocz zachwytu samouwielbienia przydaloby sie troche
          krytycznej i tworczej refleksji.
          W ciagu trzech dni macie trzy afery - dwie z PZPN i jedna z UEFA. Czy to nie
          wystarczy?
          • Gość: banita Re: UEFA karze Legie IP: 3.5.* / *.chello.pl 08.09.02, 15:39
            Krytyczna i twórcza refleksja na pewno nie padnie z twoich ust balasie. Jedyna
            refleksja jaka nasuwa mi się po przeczytaniu twoich wypocin to smutek, że w
            moim kraju funkcjonują takie indywidua jak ty. Mój Boże. Przerażona Europa już
            słyszy o niesławnej Legii, za sprawą paru rac. Ty weź durniu się zorientuj w
            temacie zanim piszesz bzdury. Dzięki tym racom, oprawie i dopingowi Legia w
            Europie znana jest już od dawna i to raczej z dobrej strony. Ktokolwiek
            przyjeżdza grać na Legii jest pod wrażeniem jej kibiców i atmosfery na
            stadione. Przeczytaj sobie ostatnią wypowiedz trenera Utrechtu. Natomiast twoją
            Wisełkę kulturalny kibicu z miasta najwyższej europejskiej klasy w Europie
            kojarzą z nożem w głowie Dina Baggia. I ty masz jeszcze czelność pouczać
            Legię ?!
            • Gość: olaboga Re: UEFA karze Legie IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 08.09.02, 18:20
              niedawno UEFA nagrodzilo Legie za znany w Calej Europie Fantastyczyn Doping.

A co do zachwytow trenera Utrechtu... chlopczyku, ile ty masz lat?
              • Gość: banita Re: UEFA karze Legie IP: 3.5.* / *.chello.pl 11.09.02, 00:10
                Chłopczyka to sobie poszukaj u siebie w łóżku wieczorem. Jak mnie nie znasz to
                pisz jak należy. To primo. Po drugie wielce elokwentny kulturalny kibicu
                czytając twoje wypowiedziach powoli tracę nadzieję, że kiedykolwiek będziesz w
                stanie pojąć pewne elementarne sprawy. I mniejszy ból byłby w tym gdybyś tak
                elokwentnie i upierdliwie się nie wypowiadał na ich temat. Nie pouczaj mnie,
                ani innych w sprawach kibicowania, stadionów, skoro jedyna wiedza jaką o nich
                masz pochodzi prawdopodobnie od starszej sąsiadki z pierwszego piętra i
                goniącymi za sensacją mediów, które ze smarzenia kotleta potrafią zrobić dramat
                w trzech aktach pod tytułem "Ostatnie dni Krasuli" tylko po to, żeby przebić
                się przez informacyjny szum i wydusić jeszcze parę złoty z plastikowych reklam
                o szczęśliwej rodzince. Powiedz mi co wiesz na temat kibicowania ? Czy ty
                wogóle byłeś na stadionie. Czy ty wogółe widziałeś taką racę z bliska, a nie w
                komputerze, czy telewizorze? Czy ty wogóle wiesz co się dzieje poza twoim domem
                i pracą ? Chyba, że jeszcze chodzisz do szkoły... Jak można mieć czelność
                zajmować jakieś stanowisko w tej sprawie jeżeli piszesz, że SIC! race to polska
                specjalność ! Radzę popatrzeć na stadiony Europy. Dobra oprawa meczu to powód
                do chluby i żaden smętny siur, z wiedzą przedszkolaka nie będzie tego tu
                zaciemniać. Weź się człowieku nie kompromituj.
                • Gość: olaboga Re: UEFA karze Legie IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 11.09.02, 08:19
                  Gość portalu: banita napisał(a):

> Chłopczyka to sobie poszukaj u siebie w łóżku wieczorem. Jak mnie nie znasz
                  to
                  > pisz jak należy. To primo.

gustuje w dziewczynkach, sorry. ale probuj, probuj, geje rowniez interesuja sie
                  sportem.

Po drugie wielce elokwentny kulturalny kibicu
                  > czytając twoje wypowiedziach powoli tracę nadzieję, że kiedykolwiek będziesz
                  w
                  > stanie pojąć pewne elementarne sprawy. I mniejszy ból byłby w tym gdybyś tak
                  > elokwentnie i upierdliwie się nie wypowiadał na ich temat. Nie pouczaj mnie,
                  > ani innych w sprawach kibicowania, stadionów, skoro jedyna wiedza jaką o nich
                  > masz pochodzi prawdopodobnie od starszej sąsiadki z pierwszego piętra

mam karnet na mecze Wisly

i
                  > goniącymi za sensacją mediów, które ze smarzenia kotleta potrafią zrobić
                  dramat
                  >
                  > w trzech aktach pod tytułem "Ostatnie dni Krasuli" tylko po to, żeby przebić
                  > się przez informacyjny szum i wydusić jeszcze parę złoty z plastikowych
                  reklam
                  > o szczęśliwej rodzince. Powiedz mi co wiesz na temat kibicowania ? Czy ty
                  > wogóle byłeś na stadionie. Czy ty wogółe widziałeś taką racę z bliska, a nie
                  w
                  > komputerze, czy telewizorze? Czy ty wogóle wiesz co się dzieje poza twoim
                  domem
                  >
                  > i pracą ? Chyba, że jeszcze chodzisz do szkoły... Jak można mieć czelność
                  > zajmować jakieś stanowisko w tej sprawie jeżeli piszesz, że SIC! race to
                  polska
                  >
                  > specjalność ! Radzę popatrzeć na stadiony Europy. Dobra oprawa meczu to powód
                  > do chluby i żaden smętny siur, z wiedzą przedszkolaka nie będzie tego tu
                  > zaciemniać. Weź się człowieku nie kompromituj.

sorry, ale ja opublikowalem na forum fragment stanowiska jakie w sprawie rac na
                  stadionie Legii zajal UEFA. Jezeli masz jakies pretensje - skieruj je do tej
                  instytucji, ktora za racowisko ukarala Legie.
                  Znaczy, ze w Europie troche inaczej obchodza sie z racami jak to robia kibice z
                  wawy.

a moze to stanowisko UEFA powinno byc materialem do przemyslenia dla ciebie i
                  innych styrlitzow z zylety?
      • Gość: dolfuss Re: UEFA karze Legie IP: *.kim.pl / 10.0.4.* 08.09.02, 21:00
        trochę powiało zachodem a nie wsią!!! Jak kibole sią idiotami i zespoły nie
        potrafią sobie z tymi bencwałami poradzić to niech płacą! Powinien być
        monitoring a ci goście którzy to zrobili powinni mieć zakaz wstępu na stadion
        • Gość: olaboga Re: UEFA karze Legie IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 08.09.02, 22:56
          i oto wlasnie chodzi!
          • Gość: CInek_ok Re: UEFA karze Legie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.02, 10:03

> i oto wlasnie chodzi!

Chodzi o to zeby karac za zle zachowanie (min rzucanie czym popadnie na murawe)
            a nie zabraniac odpalania rac na stadionie.
      • m2artin Uefa w odróżnieniu od Pzpn 09.09.02, 10:19
        Uefa w odróżnieniu od Pzpn nie cacka się z Legia i karze jej płacić.
        Uważam część warszawskich kibiców za chuliganów i swojego zdania nie zmienię
        Chuliganem jest też Kucharski i albo on komuś albo ktoś jemu złamie noge na boisku.
        A wszystkiemu winny jest Pzpn który na te cyrki zezwala ( kopanie rywala po gwizdku ).
      • wojteklu Re: UEFA karze Legie 09.09.02, 12:42
        Co to dla Legii.
        Mają 8 lnm złotych długu będzie 8mln, 40 tys. złotych.Ktoś pożyczy.
        Czy plany wejścia na giełdę jeszcze istnieja.
        A moze budowa stadionu a la Arena auf Schalke.
        • Gość: olaboga Re: UEFA karze Legie IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 10.09.02, 18:12
          maja plan zbudowania Narodowego Stadionu im. Kazimierza Deyny uzytkowanego
          glownie przez Legie. Przeciez dobry narod powinien budowac swoja stolice, czyz
          nie?
          • Gość: Porter Re: UEFA karze Legie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.02, 00:19

> maja plan zbudowania Narodowego Stadionu im. Kazimierza Deyny uzytkowanego
            > glownie przez Legie. Przeciez dobry narod powinien budowac swoja stolice,
            czyz
            > nie?

Prawde mowiac zapadla mi w pamiec wypowiedz wiceministra edukacji, ktory w
            czasie przerwy w krakowskim meczu Wisla - Legia (tym samym, co go Legia gleboko
            nieslusznie zremisowala, chwytajac sie niegodziwych sposobow, jak bieganie i
            gra pressingiem), powiedzial, ze Wisla zawdziecza oswietlenie dotacji z
            ministerstwa.
            I BARDZO SLUSZNIE! BO NAROD POWINIEN DBAC O TO, BY PROWINCJA BYLA OSWIECONA!
            W przyszlym roku dotacja z ministerstwa ma ponoc rozwiazac kolejny palacy
            problem - toalet na stadonie Wiselki.
            • Gość: olaboga Re: UEFA karze Legie IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 11.09.02, 08:14
              Gość portalu: Porter napisał(a):

> Gość portalu: olaboga napisał(a):
              >
              > > maja plan zbudowania Narodowego Stadionu im. Kazimierza Deyny uzytkowanego
              >
              > > glownie przez Legie. Przeciez dobry narod powinien budowac swoja stolice,
              > czyz
              > > nie?
              >
              > Prawde mowiac zapadla mi w pamiec wypowiedz wiceministra edukacji, ktory w
              > czasie przerwy w krakowskim meczu Wisla - Legia (tym samym, co go Legia
              gleboko
              >
              > nieslusznie zremisowala, chwytajac sie niegodziwych sposobow, jak bieganie i
              > gra pressingiem), powiedzial, ze Wisla zawdziecza oswietlenie dotacji z
              > ministerstwa.
              > I BARDZO SLUSZNIE! BO NAROD POWINIEN DBAC O TO, BY PROWINCJA BYLA OSWIECONA!
              > W przyszlym roku dotacja z ministerstwa ma ponoc rozwiazac kolejny palacy
              > problem - toalet na stadonie Wiselki.

tia, wawa jest juz tak bardzo oswiecona za pieniadze wyssane z prowincji, ze
              moze sobie pozwolic na dotowanie oswietlenia jakichs przygranicznych nawet
              miasteczek.
              Za pieniadze prowincji wyszykowano juz tyle wygodek i solowiejek w wawie, ze
              moze w koncu cos drgnie i w tym temacie. Jezeli juz wszystkie ministerstwa beda
              mialy wystarczajaca ilosc dziurek - wtedy najprawdopodobniej znajda sie dotacje
              na toalety na stadionie wisly.

Acha, dziekuje stolicy za nowa hute, oraz hute aluminium w skawinie. to takie
              urocze podaruneczki ktore wawa wspanialomyslnie zrzucila na krakow.
              • Gość: Porter Miasteczko na pograniczu Absurdu IP: *.polbox.pl / *.orion.pl 11.09.02, 09:10

[...]
                > >
                > > Prawde mowiac zapadla mi w pamiec wypowiedz wiceministra edukacji, ktory w
                >
                > > czasie przerwy w krakowskim meczu Wisla - Legia (tym samym, co go Legia
                > gleboko
                > >
                > > nieslusznie zremisowala, chwytajac sie niegodziwych sposobow, jak bieganie
                > i
                > > gra pressingiem), powiedzial, ze Wisla zawdziecza oswietlenie dotacji z
                > > ministerstwa.
                > > I BARDZO SLUSZNIE! BO NAROD POWINIEN DBAC O TO, BY PROWINCJA BYLA OSWIECON
                > A!
                > > W przyszlym roku dotacja z ministerstwa ma ponoc rozwiazac kolejny palacy
                > > problem - toalet na stadonie Wiselki.
                >
                > tia, wawa jest juz tak bardzo oswiecona za pieniadze wyssane z prowincji, ze
                > moze sobie pozwolic na dotowanie oswietlenia jakichs przygranicznych nawet
                > miasteczek.

Mnie tam sie zdawalo, ze Krakow jest calkiem sporym miastem i ze nie jest
                miastem przygranicznym... Ale w koncu Ty wiesz lepiej. A z kim graniczycie? Z
                Absurdem?

> Za pieniadze prowincji wyszykowano juz tyle wygodek i solowiejek w wawie, ze
                > moze w koncu cos drgnie i w tym temacie. Jezeli juz wszystkie ministerstwa
                beda
                >
                > mialy wystarczajaca ilosc dziurek - wtedy najprawdopodobniej znajda sie
                dotacje
                >
                > na toalety na stadionie wisly.
                >

Ja wiem, ze to moze regionalizm, ale wszedzie indziej taki wolnostojacy sraczyk
                nazywa sie "sławojka", nie "sołowiejka", a to od nazwiska Feliksa Slawoja-
                Skladkowskiego, premiera rzadu II RP, ktory staral sie, by narod przestal
                chodzic za stodole i w pewnym stopniu mu sie udalo (tzn w Warszawie juz sie za
                stodole nie chodzi, a w Krakowie tez sie przestanie chodzic, jak tylko w
                Warszawie zostana zgromadzone i przekazane srodki umozliwiajace przeprowadzenie
                w Krakowie takich inwestycji...)

Co do tego, ze Warszawa wysysa - tak kiedys bylo, pamietam haslo "Caly Narod
                Buduje Swoja Stolice". Ale juz od parunastu lat podatki sciagane w Warszawie i
                Poznaniu kryja wydatki innych regionow. Wiec nie przesadzajmy.

> Acha, dziekuje stolicy za nowa hute, oraz hute aluminium w skawinie. to takie
                > urocze podaruneczki ktore wawa wspanialomyslnie zrzucila na krakow.

Skawina to jest chyba inwestycja jeszcze sprzed II Wojny Swiatowej, byla
                prywatna, wiec z podziekowaniami prosze do kogo innego.

Wracajac do meritum - uwazam za nieeleganckie wypisywanie tekstow, z ktorych
                wynika, ze ktos cos Legii funduje, bo to jest nieprawda. Ma powstac prywatne
                konsorcjum, w sklad ktorego wejdzie Legia, Miasto Stoleczne Warszawa, Kredyt
                Bank i ktos jeszcze. To konsorcjum wybuduje stadion. Byc moze dolozy sie do
                tego Ministerstwo Edukacji - bo doklada sie do wszystkich tego rodzaju
                inwestycji w Polsce - i jesli Wisla bedzie chciala zbudowac sobie kiedys
                stadion - to i Wisle sie dolozy.
                A jezeli tego rodzaju teksty popelniaja kibice klubu, ktory nie jest w stanie
                sam sfinansowac takiej dupereli jak oswietlenie - to jest to nie tylko
                nieeleganckie, ale i smieszne.
                • Gość: Gucwa Re: Miasteczko na pograniczu Absurdu IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 11.09.02, 09:19
                  Porter daj sobie spokój, ten debil tego nie pojmie, coś tam gdzieś usłyszał
                  jednym uchem i dalej strzyka jadem....
                  • Gość: olaboga Re: Miasteczko na pograniczu Absurdu IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 11.09.02, 09:30
                    tia, i znowu ten poziom, domyslam sie, ze jestes kibicem Legii.
                • Gość: olaboga stolica absurdu IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 11.09.02, 09:27
                  tia, niw uwierze dopoki nie zobacze - te konsorcjum od stadionu Legii zaklada
                  pewnie ten sam Turek, ktory finansuje Biala Podlaska. Wspomaga go w tym agencja
                  mienia wojskowego zapewne.
                  Jezeli Legia jest taka pewna zrodel finasnowania to dlaczego ciagle przypomina,
                  ze stadion imienia Kazimierza Deyny ma byc stadionem calego narodu?

W listopadzie chyba rusza remont stadionu Wisly. Za rok bedzie to obiekt z
                  prawdziwego zdarzenia i z wystarczajaca iloscia toalet nawet dla najbardziej
                  wybrednych gosci z wawy.
                  Krakow chyba poradzi sobie z tym problemem skoro potrafil go rozwiazac rowniez
                  niedawno, podczas - jak to prasa nazywa - najwiekszego zgromadzenia Polakow w
                  historii.

OK. Slawojki, to prawda. Sorry, byl to plan wymyslony przez Slawoja dla dawnego
                  zaboru rosyjskiego. Dlatego, rozumiem mieszkancy tego regionu, a rowniez i jego
                  stolicy maja w tym temacie lepsza pamiec.
                  Krakowianom ciagle sie to miesza, niestety.

Krakow sobie poradzi, a poradzilby sobie znacznie lepiej gdyby nie musial
                  ciagle budowac stolicy calego narodu - odplyw podatkowy z Krakowa jest znacznie
                  wiekszy niz dotacje budzetowe dla Krakowa.

A w absurdzie nikt chyba nie przebije Warszawy. To chyba w tym miescie, jedynym
                  na swiecie stadion calego narodu przerobiono na najwiekszy bazar Euroazji.

PS. Ciekawe jak wawa planuje zagospodarowac nowy stadion calego narodu - kiedy
                  juz narod wybuduje go swojej stolicy w podziece za trud centralnego sterowania?
                  • Gość: Porter Re: stolica absurdu IP: *.polbox.pl / *.orion.pl 11.09.02, 10:17

> tia, niw uwierze dopoki nie zobacze - te konsorcjum od stadionu Legii zaklada
                    > pewnie ten sam Turek, ktory finansuje Biala Podlaska. Wspomaga go w tym
                    agencja
                    >
                    > mienia wojskowego zapewne.
                    > Jezeli Legia jest taka pewna zrodel finasnowania to dlaczego ciagle
                    przypomina,
                    >
                    > ze stadion imienia Kazimierza Deyny ma byc stadionem calego narodu?

Deyna byl najlepszym polskim pilkrzem, symbolem tego, co w polskiej pilce
                    najlepsze. Stadion Narodowy powinien nosic Jego imie.
                    A co do tego, czy Legia jest pewna zrodel finansowania, nie jestem wlasciwym
                    adresatem tego pytania. Zakladasz z gory, ze nie jest, ja przypuszczam, ze
                    zanim nie bedzie pieniedzy, to zadne prace nie rusza. Na moj gust rzecz
                    pomyslana jest z glowa, bo - trzeba Ci wiedziec, ze w Warszawie byle wiezowiec
                    kosztuje tyle co taki stadion - a wielkosc centrum handlu i rozrywki, ktore ma
                    przy tej okazji powstac, pozwala liczyc na oplacalnosc inwestycji.

>
                    > W listopadzie chyba rusza remont stadionu Wisly. Za rok bedzie to obiekt z
                    > prawdziwego zdarzenia i z wystarczajaca iloscia toalet nawet dla najbardziej
                    > wybrednych gosci z wawy.
                    > Krakow chyba poradzi sobie z tym problemem skoro potrafil go rozwiazac
                    rowniez
                    > niedawno, podczas - jak to prasa nazywa - najwiekszego zgromadzenia Polakow w
                    > historii.

Nie wyglupiaj sie. Historie o tym, ze juz-juz Wisla zbuduje piekny stadion
                    pojawiaja sie co roku. Zajrzyj do postow, jakie zamieszczali na forum kibice
                    wisly zeszlej jesienie. I co roku nie udaje sie zgromadzic srodkow, wiec Wisla
                    gra z replika Bramy Brandenburskiej w tle... Na pewno Ministerstwo Edukacji da
                    Wisle srodki, ale nie moze dac wiecej niz 25%. A skad reszta? Wladze miasta?
                    Bez zartow. Jezeli sa wlascicielami gruntu, to moze dadza grunt. ALe nic
                    wiecej. Cupial i Telefonika? Nie przypuszczam, zeby dlugo go bylo stac na takie
                    fanaberie, jak finansowanie Wisly (bo to nie ma nic wspolnego z biznesem), a co
                    dopiero na budowe stadionu. W branzy zapasc, Tepsa kupuje kable w Chinach,
                    koszt likwidacji Ozarowa okazal sie ogromny, zas UKS dobiera sie Telefonice do
                    tylka za nieuprawnione odlicznaie VATu i fikcyjne zatrudnianie inwalidow, tak
                    by byc zakladem pracy chronionej.
                    >
                    > OK. Slawojki, to prawda. Sorry, byl to plan wymyslony przez Slawoja dla
                    dawnego
                    >
                    > zaboru rosyjskiego. Dlatego, rozumiem mieszkancy tego regionu, a rowniez i
                    jego
                    >
                    > stolicy maja w tym temacie lepsza pamiec.
                    > Krakowianom ciagle sie to miesza, niestety.

Nie martw sie, dostaniecie z Warszawy dotacje, wybudujecie sobie pare sztuk, to
                    i Wam sie utrwali.

> Krakow sobie poradzi, a poradzilby sobie znacznie lepiej gdyby nie musial
                    > ciagle budowac stolicy calego narodu - odplyw podatkowy z Krakowa jest
                    znacznie
                    >
                    > wiekszy niz dotacje budzetowe dla Krakowa.

I tu sie mylisz. Tzn - odplyw moze i jest wyzszy niz dotacje, ale jezeli
                    policzyc naklady ponoszone przez budzet na caloksztalt dzialan w regionach, to
                    Krakow jest oczywiscie konsumentem. Jezeli wezmiesz 1000 najwiekszych polskich
                    firm, to ponad 70% ma siedzibe w Warszawie i tam tez placi podatki. A koszty sa
                    tu stosunkowo niskie: stosunkowo najwiecej szkol prywatnych, prywatnej sluzby
                    zdrowia, najnizsze bezrobocie.

> A w absurdzie nikt chyba nie przebije Warszawy. To chyba w tym miescie,
                    jedynym
                    >
                    > na swiecie stadion calego narodu przerobiono na najwiekszy bazar Euroazji.

To wcale nie bylo takie glupie: Stadion Dziesieciolecia nie nadawal sie do
                    rozgrywania zawodow sportowych, kwestie spornej wlasnosci gruntow
                    uniemozliwiaja jakiekolwiek inwestycje - wiec wykorzystuje sie to, co mozna
                    wykorzystac. Sporo ludzi ma tam prace, a kto tam nie chce chodzic - nie musi.

> PS. Ciekawe jak wawa planuje zagospodarowac nowy stadion calego narodu -
                    kiedy
                    > juz narod wybuduje go swojej stolicy w podziece za trud centralnego
                    sterowania?

Sluchaj, przeciez nikt nie planuje budowac w Warszawie stadionu za pieniadze
                    spoleczne. Jezeli powstanie - to za pieniadze konsorcjum. Pisalem to juz raz,
                    ale chyba nie doczytales...

• Gość: Porter Re: stolica absurdu IP: *.polbox.pl / *.orion.pl 11.09.02, 10:19

agencja
                    >
                    przypomina,
                    >

>
                    rowniez
                    > historii.

>
                    dawnego
                    >
                    jego
                    >

i Wam sie utrwali.

znacznie
                    >

jedynym
                    >

kiedy
                    sterowania?

• Gość: Porter Re: stolica absurdu IP: *.polbox.pl / *.orion.pl 11.09.02, 10:21

agencja
                    >
                    przypomina,
                    >

>
                    rowniez
                    > historii.

>
                    dawnego
                    >
                    jego
                    >

i Wam sie utrwali.

znacznie
                    >

jedynym
                    >

kiedy
                    sterowania?

• Gość: olaboga Re: stolica absurdu IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 11.09.02, 12:14
                      Jezu, znaczy Porter, nie denerwuj sie tak bardzo odpowiadajac na moje posty.
                      Trzesacymi sie chyba raczkami wbilej trzy razy swoja odpowiedz. Uspokuj sie,
                      oddychaj gleboko, jezeli stracisz styl i dystans do tematu to mozesz stoczyc
                      sie do poziomu prezentowanego przez legionixa i Gucwe.

>
                      > > tia, niw uwierze dopoki nie zobacze - te konsorcjum od stadionu Legii zakl
                      > ada
                      > > pewnie ten sam Turek, ktory finansuje Biala Podlaska. Wspomaga go w tym
                      > agencja
                      > >
                      > > mienia wojskowego zapewne.
                      > > Jezeli Legia jest taka pewna zrodel finasnowania to dlaczego ciagle
                      > przypomina,
                      > >
                      > > ze stadion imienia Kazimierza Deyny ma byc stadionem calego narodu?
                      >
                      > Deyna byl najlepszym polskim pilkrzem, symbolem tego, co w polskiej pilce
                      > najlepsze. Stadion Narodowy powinien nosic Jego imie.
                      > A co do tego, czy Legia jest pewna zrodel finansowania, nie jestem wlasciwym
                      > adresatem tego pytania. Zakladasz z gory, ze nie jest, ja przypuszczam, ze
                      > zanim nie bedzie pieniedzy, to zadne prace nie rusza. Na moj gust rzecz
                      > pomyslana jest z glowa, bo - trzeba Ci wiedziec, ze w Warszawie byle
                      wiezowiec
                      > kosztuje tyle co taki stadion - a wielkosc centrum handlu i rozrywki, ktore
                      ma
                      > przy tej okazji powstac, pozwala liczyc na oplacalnosc inwestycji.

poczekamy, zobaczymy. pokaz mi biznesplan a ja powiem Ci ktory narod zaplaci za
                      ten stadion.

> > W listopadzie chyba rusza remont stadionu Wisly. Za rok bedzie to obiekt z
                      >
                      > > prawdziwego zdarzenia i z wystarczajaca iloscia toalet nawet dla najbardzi
                      > ej
                      > > wybrednych gosci z wawy.
                      > > Krakow chyba poradzi sobie z tym problemem skoro potrafil go rozwiazac
                      > rowniez
                      > > niedawno, podczas - jak to prasa nazywa - najwiekszego zgromadzenia Polako
                      > w w
                      > > historii.
                      >
                      > Nie wyglupiaj sie. Historie o tym, ze juz-juz Wisla zbuduje piekny stadion
                      > pojawiaja sie co roku. Zajrzyj do postow, jakie zamieszczali na forum kibice
                      > wisly zeszlej jesienie. I co roku nie udaje sie zgromadzic srodkow, wiec
                      Wisla
                      > gra z replika Bramy Brandenburskiej w tle... Na pewno Ministerstwo Edukacji
                      da
                      > Wisle srodki, ale nie moze dac wiecej niz 25%. A skad reszta? Wladze miasta?
                      > Bez zartow. Jezeli sa wlascicielami gruntu, to moze dadza grunt. ALe nic
                      > wiecej. Cupial i Telefonika?

tia, zostalo zawarte porozumienie z wladzami miasta.

Nie przypuszczam, zeby dlugo go bylo stac na takie
                      >
                      > fanaberie, jak finansowanie Wisly (bo to nie ma nic wspolnego z biznesem), a
                      co
                      >
                      > dopiero na budowe stadionu. W branzy zapasc, Tepsa kupuje kable w Chinach,
                      > koszt likwidacji Ozarowa okazal sie ogromny, zas UKS dobiera sie Telefonice
                      do
                      > tylka za nieuprawnione odlicznaie VATu i fikcyjne zatrudnianie inwalidow, tak
                      > by byc zakladem pracy chronionej.

mysle ze Cupial sobie poradzi. numer z inwalidami - jak dobrze zapewne wiesz -
                      przerabia bardzo duzo polskich firm podobnie jak i wielu innych unikow
                      podatkowych.

> >
                      > > OK. Slawojki, to prawda. Sorry, byl to plan wymyslony przez Slawoja dla
                      > dawnego
                      > >
                      > > zaboru rosyjskiego. Dlatego, rozumiem mieszkancy tego regionu, a rowniez i
                      >
                      > jego
                      > >
                      > > stolicy maja w tym temacie lepsza pamiec.
                      > > Krakowianom ciagle sie to miesza, niestety.
                      >
                      > Nie martw sie, dostaniecie z Warszawy dotacje, wybudujecie sobie pare sztuk,
                      to
                      >
                      > i Wam sie utrwali.

Mysle, ze Wam sa one jednak bardziej potrzebne biorac chociazby pod uwage to
                      jak wiele razy slowo "gowno" znalezc mozna w postach pozostawionych na tym
                      forum przez mieszkancow Warszawy. Nota bene, jak oceniasz posty legionixa i
                      Gucwy, z ktorymi wydajesz sie grac w jednej druzynie? a przynajmniej tej samej
                      druzynie kibicowac?

> > Krakow sobie poradzi, a poradzilby sobie znacznie lepiej gdyby nie musial
                      > > ciagle budowac stolicy calego narodu - odplyw podatkowy z Krakowa jest
                      > znacznie
                      > >
                      > > wiekszy niz dotacje budzetowe dla Krakowa.
                      >
                      > I tu sie mylisz. Tzn - odplyw moze i jest wyzszy niz dotacje, ale jezeli
                      > policzyc naklady ponoszone przez budzet na caloksztalt dzialan w regionach,
                      to
                      > Krakow jest oczywiscie konsumentem. Jezeli wezmiesz 1000 najwiekszych
                      polskich
                      > firm, to ponad 70% ma siedzibe w Warszawie i tam tez placi podatki. A koszty
                      sa
                      >
                      > tu stosunkowo niskie: stosunkowo najwiecej szkol prywatnych, prywatnej sluzby
                      > zdrowia, najnizsze bezrobocie.

Jak dobrze wiesz firmy ktore czerpia zyski z prowadzenia dzialalnosci
                      gospodarczej na terenie calego kraju maja swe siedziby w wawie - co wynika z
                      centralizymu administracyjnego obowiazujacego w naszym kraju.
                      Krakow radzil sobie tyle lat bez Warszawy. I wciaz sobie bez niej poradzi.

>
                      > > A w absurdzie nikt chyba nie przebije Warszawy. To chyba w tym miescie,
                      > jedynym
                      > >
                      > > na swiecie stadion calego narodu przerobiono na najwiekszy bazar Euroazji.
                      >
                      > To wcale nie bylo takie glupie: Stadion Dziesieciolecia nie nadawal sie do
                      > rozgrywania zawodow sportowych, kwestie spornej wlasnosci gruntow
                      > uniemozliwiaja jakiekolwiek inwestycje - wiec wykorzystuje sie to, co mozna
                      > wykorzystac. Sporo ludzi ma tam prace, a kto tam nie chce chodzic - nie musi.

sorry. ale ten absurd XX i XXI wieku pokazywaly telewizje calego swiata z dosc
                      cynicznym komentarzem. Jezeli tobie to nie przeszkadza - to trudno.

>
                      > > PS. Ciekawe jak wawa planuje zagospodarowac nowy stadion calego narodu -
                      > kiedy
                      > > juz narod wybuduje go swojej stolicy w podziece za trud centralnego
                      > sterowania?
                      >
                      > Sluchaj, przeciez nikt nie planuje budowac w Warszawie stadionu za pieniadze
                      > spoleczne. Jezeli powstanie - to za pieniadze konsorcjum. Pisalem to juz raz,
                      > ale chyba nie doczytales...

jeszcze raz - pokaz mi biznes plan a ja ci powiem jaki narod wybuduje Legii jej
                      stadion.
                      • legionix Re: stolica absurdu 11.09.02, 12:23

>> jeszcze raz - pokaz mi biznes plan a ja ci powiem jaki narod wybuduje Legii
                        jej
                        >
                        > stadion.

ale ty pierdolisz! nie wie a udziela się. stadion będzie wybudowany za
                        pieniądze miasta i prywatnych inwestorów. nie bój zaby ty grosza na niego nie
                        wydasz!

p.s. nie rób z siebie wiekszego cymbała niz jesteś!!!
                      • Gość: Porter olaboga wietrzy podstep IP: *.polbox.pl / *.orion.pl 11.09.02, 13:24

) Jezu, znaczy Porter, nie denerwuj sie tak bardzo odpowiadajac na moje posty.
                        ) Trzesacymi sie chyba raczkami wbilej trzy razy swoja odpowiedz. Uspokuj sie,
                        ) oddychaj gleboko, jezeli stracisz styl i dystans do tematu to mozesz stoczyc
                        ) sie do poziomu prezentowanego przez legionixa i Gucwe.
                        )

Cos sie dzieje niedobrego: trzykrotnie odbilo mi wysylana wiadomosc, po czym po
                        trzykroc sie ukazala.

) Gość portalu: Porter napisał(a):

) )
                        ) ) ) tia, niw uwierze dopoki nie zobacze - te konsorcjum od stadionu Legii
                        ) zakl
                        ) ) ada
                        ) ) ) pewnie ten sam Turek, ktory finansuje Biala Podlaska. Wspomaga go w t
                        ) ym
                        ) ) agencja
                        ) ) )
                        ) ) ) mienia wojskowego zapewne.
                        ) ) ) Jezeli Legia jest taka pewna zrodel finasnowania to dlaczego ciagle
                        ) ) przypomina,
                        ) ) )
                        ) ) ) ze stadion imienia Kazimierza Deyny ma byc stadionem calego narodu?
                        ) )
                        ) ) Deyna byl najlepszym polskim pilkrzem, symbolem tego, co w polskiej pilce
                        ) ) najlepsze. Stadion Narodowy powinien nosic Jego imie.
                        ) ) A co do tego, czy Legia jest pewna zrodel finansowania, nie jestem wlasciw
                        ) ym
                        ) ) adresatem tego pytania. Zakladasz z gory, ze nie jest, ja przypuszczam, ze
                        )
                        ) ) zanim nie bedzie pieniedzy, to zadne prace nie rusza. Na moj gust rzecz
                        ) ) pomyslana jest z glowa, bo - trzeba Ci wiedziec, ze w Warszawie byle
                        ) wiezowiec
                        ) ) kosztuje tyle co taki stadion - a wielkosc centrum handlu i rozrywki, ktor
                        ) e
                        ) ma
                        ) ) przy tej okazji powstac, pozwala liczyc na oplacalnosc inwestycji.
                        )
                        ) poczekamy, zobaczymy. pokaz mi biznesplan a ja powiem Ci ktory narod zaplaci
                        za
                        )
                        ) ten stadion.

Toz pisze, ze nie do mnie z tymi pytaniami. Najlepiej zwroc sie do Departamentu
                        Sportu w Ministerstwie Edukacji i zapytaj o poziom zaangazowania w budowe
                        Stadionu Narodowego w Warszawie oraz o to, kim sa pozostali inwestorzy i ile
                        wnosza.
                        )
                        [...]
                        ) ) ) Krakow chyba poradzi sobie z tym problemem skoro potrafil go rozwiaza
                        ) c
                        ) ) rowniez
                        ) ) ) niedawno, podczas - jak to prasa nazywa - najwiekszego zgromadzenia P
                        ) olako
                        ) ) w w
                        ) ) ) historii.
                        ) )
                        ) ) Nie wyglupiaj sie. Historie o tym, ze juz-juz Wisla zbuduje piekny stadion
                        )
                        ) ) pojawiaja sie co roku. Zajrzyj do postow, jakie zamieszczali na forum kibi
                        ) ce
                        ) ) wisly zeszlej jesienie. I co roku nie udaje sie zgromadzic srodkow, wiec
                        ) Wisla
                        ) ) gra z replika Bramy Brandenburskiej w tle... Na pewno Ministerstwo Edukacj
                        ) i
                        ) da
                        ) ) Wisle srodki, ale nie moze dac wiecej niz 25%. A skad reszta? Wladze miast
                        ) a?
                        ) ) Bez zartow. Jezeli sa wlascicielami gruntu, to moze dadza grunt. ALe nic
                        ) ) wiecej. Cupial i Telefonika?
                        )
                        ) tia, zostalo zawarte porozumienie z wladzami miasta.

No to jest grunt. A skad duze kilkadziesiat milionow dolarow na stadion?

)
                        ) Nie przypuszczam, zeby dlugo go bylo stac na takie
                        ) )
                        ) ) fanaberie, jak finansowanie Wisly (bo to nie ma nic wspolnego z biznesem),
                        ) a
                        ) co
                        ) )
                        ) ) dopiero na budowe stadionu. W branzy zapasc, Tepsa kupuje kable w Chinach,
                        )
                        ) ) koszt likwidacji Ozarowa okazal sie ogromny, zas UKS dobiera sie Telefonic
                        ) e
                        ) do
                        ) ) tylka za nieuprawnione odlicznaie VATu i fikcyjne zatrudnianie inwalidow,
                        ) tak
                        ) ) by byc zakladem pracy chronionej.
                        )
                        ) mysle ze Cupial sobie poradzi. numer z inwalidami - jak dobrze zapewne wiesz -

) przerabia bardzo duzo polskich firm podobnie jak i wielu innych unikow
                        ) podatkowych.

Kluska tez sobie pewnie poradzi, tak, jak przed nim Czechowicz... Nawiasem
                        mowiac, jezeli w Krakowie powstanie stadion za pieniadze, ktore Telefonika
                        oszukanczo wyciagnela z budzetu udajac zaklad pracy chronionej, to czy to
                        bedzie to tak, ze caly narod buduje stadion Wisly?
                        Ja nie mam nic przeciwko temu, bo stadion sie przyda, ale Ty tak malowniczo
                        protestowales przeciwko finansowaniu przez caly narod stadionu Narodowego w
                        Warszawie, ze az zapytam, co o tym sadzisz.

)
                        )
                        ) ) )
                        ) ) ) OK. Slawojki, to prawda. Sorry, byl to plan wymyslony przez Slawoja d
                        ) la
                        ) ) dawnego
                        ) ) )
                        ) ) ) zaboru rosyjskiego. Dlatego, rozumiem mieszkancy tego regionu, a rown
                        ) iez i
                        ) )
                        ) ) jego
                        ) ) )
                        ) ) ) stolicy maja w tym temacie lepsza pamiec.
                        ) ) ) Krakowianom ciagle sie to miesza, niestety.
                        ) )
                        ) ) Nie martw sie, dostaniecie z Warszawy dotacje, wybudujecie sobie pare sztu
                        ) k,
                        ) to
                        ) )
                        ) ) i Wam sie utrwali.
                        )
                        ) Mysle, ze Wam sa one jednak bardziej potrzebne biorac chociazby pod uwage to
                        ) jak wiele razy slowo "gowno" znalezc mozna w postach pozostawionych na tym
                        ) forum przez mieszkancow Warszawy. Nota bene, jak oceniasz posty legionixa i
                        ) Gucwy, z ktorymi wydajesz sie grac w jednej druzynie? a przynajmniej tej
                        samej
                        ) druzynie kibicowac?

Ja nie jestem od oceny innych autorow. Zwiazku pomiedzy uzwanie slowa "gowno" a
                        koniecznoscia korzystania z toalety nie widze.

)
                        )) lyw podatkowy z Krakowa jes
                        ) t
                        ) ) znacznie
                        ) ) )
                        ) ) ) wiekszy niz dotacje budzetowe dla Krakowa.
                        ) )
                        ) ) I tu sie mylisz. Tzn - odplyw moze i jest wyzszy niz dotacje, ale jezeli
                        ) ) policzyc naklady ponoszone przez budzet na caloksztalt dzialan w regionach
                        ) ,
                        ) to
                        ) ) Krakow jest oczywiscie konsumentem. Jezeli wezmiesz 1000 najwiekszych
                        ) polskich
                        ) ) firm, to ponad 70% ma siedzibe w Warszawie i tam tez placi podatki. A kosz
                        ) ty
                        ) sa
                        ) )
                        ) ) tu stosunkowo niskie: stosunkowo najwiecej szkol prywatnych, prywatnej slu
                        ) zby
                        ) ) zdrowia, najnizsze bezrobocie.
                        )
                        ) Jak dobrze wiesz firmy ktore czerpia zyski z prowadzenia dzialalnosci
                        ) gospodarczej na terenie calego kraju maja swe siedziby w wawie - co wynika z
                        ) centralizymu administracyjnego obowiazujacego w naszym kraju.

No, ale nie bedziesz mi wmawial chyba, ze w Krakowie idzie biznes?!

) Krakow radzil sobie tyle lat bez Warszawy. I wciaz sobie bez niej poradzi.

No, jak juz dostal oswietlenie na stadionie, to powinno mu na pare lat
                        starczyc...

) )
                        ) ) ) A w absurdzie nikt chyba nie przebije Warszawy. To chyba w tym miesci
                        ) e,
                        ) ) jedynym
                        ) ) )
                        ) ) ) na swiecie stadion calego narodu przerobiono na najwiekszy bazar Euro
                        ) azji.
                        ) )
                        ) ) To wcale nie bylo takie glupie: Stadion Dziesieciolecia nie nadawal sie do
                        )
                        ) ) rozgrywania zawodow sportowych, kwestie spornej wlasnosci gruntow
                        ) ) uniemozliwiaja jakiekolwiek inwestycje - wiec wykorzystuje sie to, co mozn
                        ) a
                        ) ) wykorzystac. Sporo ludzi ma tam prace, a kto tam nie chce chodzic - nie mu
                        ) si.
                        )
                        ) sorry. ale ten absurd XX i XXI wieku pokazywaly telewizje calego swiata z
                        dosc
                        ) cynicznym komentarzem. Jezeli tobie to nie przeszkadza - to trudno.

Ja patrze na sprawe praktycznie: Jest taka ruina, Hryniewiecki zaprojektowal ja
                        w taki sposob, ze nie nadaje sie do modernizacji (do budowy uzyto gruzu, bo to
                        byl w Warszawie najlatwiej dostepny budulec), rozgrywac zadnych zawodow sie tam
                        nie da, a poniewaz nie sa rozstrzygniete kwestie wlasnosci gruntu - to na razie
                        nie ma mowy o zadnej inwestycji. Wiec jest taka ruina. I moze stac i niszczec,
                        a mozna ja jakos wykorzystac. Bazar jest jakims rozwiazaniem. A jak Ty widzisz
                        rozwiazanie tego problemu? Co chcialbys zrobic ze Stadionem X-lecia?
                        [...]
                        ) ) Sluchaj, przeciez nikt nie planuje budowac w Warszawie stadionu za pieniad
                        ) ze
                        ) ) spoleczne. Jezeli powstanie - to za pieniadze konsorcjum. Pisalem to juz r
                        ) az,
                        ) ) ale chyba nie doczytales...
                        )
                        )
                        ) jeszcze raz - pokaz mi biznes plan a ja ci powiem jaki narod wybuduje Legii
                        jej
                        )
                        ) stadion.

A jak ja ci mam pokazac cudzy biznesplan? Zwroc sie do Min. Edukacji, to moze
                        Ci pokaza. A jezeli miasto bedzie mialo udzial - to do urzedu prezydenta m. st.
                        Warszawy.
                        • Gość: olaboga Re: olaboga wietrzy podstep IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 11.09.02, 14:19

) Gość portalu: olaboga napisał(a):
                          )
                          ) ) Jezu, znaczy Porter, nie denerwuj sie tak bardzo odpowiadajac na moje
                          posty.
                          ) ) Trzesacymi sie chyba raczkami wbilej trzy razy swoja odpowiedz. Uspokuj
                          sie,
                          ) ) oddychaj gleboko, jezeli stracisz styl i dystans do tematu to mozesz
                          stoczyc
                          ) ) sie do poziomu prezentowanego przez legionixa i Gucwe.
                          ) )
                          )
                          ) Cos sie dzieje niedobrego: trzykrotnie odbilo mi wysylana wiadomosc, po czym
                          po
                          )
                          ) trzykroc sie ukazala.
                          )
                          ) ) Gość portalu: Porter napisał(a):
                          )
                          ) ) )
                          ) ) ) ) tia, niw uwierze dopoki nie zobacze - te konsorcjum od stadionu Legii
                          ) ) zakl
                          ) ) ) ada
                          ) ) ) ) pewnie ten sam Turek, ktory finansuje Biala Podlaska. Wspomaga go w t
                          ) ) ym
                          ) ) ) agencja
                          ) ) ) )
                          ) ) ) ) mienia wojskowego zapewne.
                          ) ) ) ) Jezeli Legia jest taka pewna zrodel finasnowania to dlaczego ciagle
                          ) ) ) przypomina,
                          ) ) ) )
                          ) ) ) ) ze stadion imienia Kazimierza Deyny ma byc stadionem calego narodu?
                          ) ) )
                          ) ) ) Deyna byl najlepszym polskim pilkrzem, symbolem tego, co w polskiej pilce
                          ) ) ) najlepsze. Stadion Narodowy powinien nosic Jego imie.
                          ) ) ) A co do tego, czy Legia jest pewna zrodel finansowania, nie jestem wlasciw
                          ) ) ym
                          ) ) ) adresatem tego pytania. Zakladasz z gory, ze nie jest, ja przypuszczam, ze
                          ) )
                          ) ) ) zanim nie bedzie pieniedzy, to zadne prace nie rusza. Na moj gust rzecz
                          ) ) ) pomyslana jest z glowa, bo - trzeba Ci wiedziec, ze w Warszawie byle
                          ) ) wiezowiec
                          ) ) ) kosztuje tyle co taki stadion - a wielkosc centrum handlu i rozrywki, ktor
                          ) ) e
                          ) ) ma
                          ) ) ) przy tej okazji powstac, pozwala liczyc na oplacalnosc inwestycji.
                          ) )
                          ) ) poczekamy, zobaczymy. pokaz mi biznesplan a ja powiem Ci ktory narod
                          zaplaci
                          ) za
                          ) )
                          ) ) ten stadion.
                          )
                          ) Toz pisze, ze nie do mnie z tymi pytaniami. Najlepiej zwroc sie do
                          Departamentu

Well, a ja myslalem, ze wiesz cokolwiek na temat sposobow finansowania tego
                          stadionu - to przynajmniej sugerowales wczesniej.

)
                          ) Sportu w Ministerstwie Edukacji i zapytaj o poziom zaangazowania w budowe
                          ) Stadionu Narodowego w Warszawie oraz o to, kim sa pozostali inwestorzy i ile
                          ) wnosza.
                          ) )
                          ) [...]
                          ) ) ) ) Krakow chyba poradzi sobie z tym problemem skoro potrafil go rozwiaza
                          ) ) c
                          ) ) ) rowniez
                          ) ) ) ) niedawno, podczas - jak to prasa nazywa - najwiekszego zgromadzenia P
                          ) ) olako
                          ) ) ) w w
                          ) ) ) ) historii.
                          ) ) )
                          ) ) ) Nie wyglupiaj sie. Historie o tym, ze juz-juz Wisla zbuduje piekny stadion
                          ) )
                          ) ) ) pojawiaja sie co roku. Zajrzyj do postow, jakie zamieszczali na forum kibi
                          ) ) ce
                          ) ) ) wisly zeszlej jesienie. I co roku nie udaje sie zgromadzic srodkow, wiec
                          ) ) Wisla
                          ) ) ) gra z replika Bramy Brandenburskiej w tle... Na pewno Ministerstwo Edukacj
                          ) ) i
                          ) ) da
                          ) ) ) Wisle srodki, ale nie moze dac wiecej niz 25%. A skad reszta? Wladze miast
                          ) ) a?
                          ) ) ) Bez zartow. Jezeli sa wlascicielami gruntu, to moze dadza grunt. ALe nic
                          ) ) ) wiecej. Cupial i Telefonika?
                          ) )
                          ) ) tia, zostalo zawarte porozumienie z wladzami miasta.
                          )
                          ) No to jest grunt. A skad duze kilkadziesiat milionow dolarow na stadion?

tia, gruntu nie musi uwalniac agencja mienia wojskowego, ta sama ktora
                          wspoldziala z Turkiem przy wznoszeniu centrum rozywki pod Biala Podlaska :))))
                          Rada miasta wyklada na budowe 21 milinow zlotych.

)
                          ) )
                          ) ) Nie przypuszczam, zeby dlugo go bylo stac na takie
                          ) ) )
                          ) ) ) fanaberie, jak finansowanie Wisly (bo to nie ma nic wspolnego z biznesem),
                          ) ) a
                          ) ) co
                          ) ) )
                          ) ) ) dopiero na budowe stadionu. W branzy zapasc, Tepsa kupuje kable w Chinach,
                          ) )
                          ) ) ) koszt likwidacji Ozarowa okazal sie ogromny, zas UKS dobiera sie Telefonic
                          ) ) e
                          ) ) do
                          ) ) ) tylka za nieuprawnione odlicznaie VATu i fikcyjne zatrudnianie inwalidow,
                          ) ) tak
                          ) ) ) by byc zakladem pracy chronionej.
                          ) )
                          ) ) mysle ze Cupial sobie poradzi. numer z inwalidami - jak dobrze zapewne
                          wiesz
                          ) -
                          )
                          ) ) przerabia bardzo duzo polskich firm podobnie jak i wielu innych unikow
                          ) ) podatkowych.
                          )
                          ) Kluska tez sobie pewnie poradzi, tak, jak przed nim Czechowicz... Nawiasem
                          ) mowiac, jezeli w Krakowie powstanie stadion za pieniadze, ktore Telefonika
                          ) oszukanczo wyciagnela z budzetu udajac zaklad pracy chronionej, to czy to
                          ) bedzie to tak, ze caly narod buduje stadion Wisly?
                          ) Ja nie mam nic przeciwko temu, bo stadion sie przyda, ale Ty tak malowniczo
                          ) protestowales przeciwko finansowaniu przez caly narod stadionu Narodowego w
                          ) Warszawie, ze az zapytam, co o tym sadzisz.

Czy mam zaczac pisac o moralnosci sponsorow Legii???? Sa odpowiednie urzedy do
                          zajmownia sie tego rodzaju sprawami - w wawie. Mam nadzieje ze nie dominuja w
                          nich kibice Legii :))))

)
                          ) )
                          ) )
                          ) ) ) )
                          ) ) ) ) OK. Slawojki, to prawda. Sorry, byl to plan wymyslony przez Slawoja d
                          ) ) la
                          ) ) ) dawnego
                          ) ) ) )
                          ) ) ) ) zaboru rosyjskiego. Dlatego, rozumiem mieszkancy tego regionu, a rown
                          ) ) iez i
                          ) ) )
                          ) ) ) jego
                          ) ) ) )
                          ) ) ) ) stolicy maja w tym temacie lepsza pamiec.
                          ) ) ) ) Krakowianom ciagle sie to miesza, niestety.
                          ) ) )
                          ) ) ) Nie martw sie, dostaniecie z Warszawy dotacje, wybudujecie sobie pare sztu
                          ) ) k,
                          ) ) to
                          ) ) )
                          ) ) ) i Wam sie utrwali.
                          ) )
                          ) ) Mysle, ze Wam sa one jednak bardziej potrzebne biorac chociazby pod uwage
                          to
                          ) ) jak wiele razy slowo "gowno" znalezc mozna w postach pozostawionych na tym
                          ) ) forum przez mieszkancow Warszawy. Nota bene, jak oceniasz posty legionixa i
                          ) ) Gucwy, z ktorymi wydajesz sie grac w jednej druzynie? a przynajmniej tej
                          ) samej
                          ) ) druzynie kibicowac?
                          )
                          ) Ja nie jestem od oceny innych autorow. Zwiazku pomiedzy uzwanie slowa "gowno"
                          a
                          )
                          ) koniecznoscia korzystania z toalety nie widze.

To sprobu tworczo zinterpretowac przyslowie - glodnemu chleb na mysli :)))

Coz, rozumiem ze Ci nie przeszkadza legionistyczne towarzystwo w jakim
                          przebywasz na tym forum. Ale, czy nie masz przypadkiem pewnego dualzmu skali
                          ocen - inna stosujesz wobec kibicow Legii - zgodnie z haslem ja i ty jestesmy z
                          jednej krwi - a zupelnie inna wobec innych ludzi. Ale - to kwestia smaku :)))

)
                          ) )
                          ) )) lyw podatkowy z Krakowa jes
                          ) ) t
                          ) ) ) znacznie
                          ) ) ) )
                          ) ) ) ) wiekszy niz dotacje budzetowe dla Krakowa.
                          ) ) )
                          ) ) ) I tu sie mylisz. Tzn - odplyw moze i jest wyzszy niz dotacje, ale jezeli
                          ) ) ) policzyc naklady ponoszone przez budzet na caloksztalt dzialan w regionach
                          ) ) ,
                          ) ) to
                          ) ) ) Krakow jest oczywiscie konsumentem. Jezeli wezmiesz 1000 najwiekszych
                          ) ) polskich
                          ) ) ) firm, to ponad 70% ma siedzibe w Warszawie i tam tez placi podatki. A kosz
                          ) ) ty
                          ) ) sa
                          ) ) )
                          ) ) ) tu stosunkowo niskie: stosunkowo najwiecej szkol prywatnych, prywatnej slu
                          ) ) zby
                          ) ) ) zdrowia, najnizsze bezrobocie.
                          ) )
                          ) ) Jak dobrze wiesz firmy ktore czerpia zyski z prowadzenia dzialalnosci
                          ) ) gospodarczej na terenie calego kraju maja swe siedziby w wawie - co wynika
                          z
                          ) ) centralizymu administracyjnego obowiazujacego w naszym kraju.
                          )
                          ) No, ale nie bedziesz mi wmawial chyba, ze w Krakowie idzie biznes?!

tia, na prowincji nic sie nie dzieje :))))

)
                          ) ) Krakow radzil sobie tyle lat bez Warszawy. I wciaz sobie bez niej poradzi.
                          )
                          ) No, jak juz dostal oswietlenie na stadionie, to powinno mu na pare lat
                          ) starczyc...

mysle, ze czesciowe sfinansowanie oswietlenia z budzetu sie nalezalo za
                          wszystkie podatki przekazywane przez Krakow waskim urzednikom.

)
                          ) ) )
                          ) ) ) ) A w absurdzie nikt chyba nie przebije Warszawy. To chyba w tym miesci
                          ) ) e,
                          ) ) ) jedynym
                          ) ) ) )
                          ) ) ) ) na swiecie stadion calego narodu przerobiono na najwiekszy bazar Euro
                          ) ) azji.
                          ) ) )
                          ) ) ) To wcale nie bylo takie glupie: Stadion Dziesieciolecia nie nadawal sie do
                          ) )
                          ) ) ) rozgrywania zawodow sportowych, kwestie spornej wlasnosci gruntow
                          ) ) ) uniemozliwiaja jakiekolwiek inwestycje - wiec wykorzystuje sie to, co mozn
                          • Gość: Porter Re: olaboga wietrzy podstep IP: *.polbox.pl / *.orion.pl 11.09.02, 16:07

> Gość portalu: Porter napisał(a):
                            [...]
                            > pokaz mi biznesplan a ja powiem Ci ktory narod
                            > zaplaci
                            > ) za
                            > ) )
                            > ) ) ten stadion.
                            > )
                            > ) Toz pisze, ze nie do mnie z tymi pytaniami. Najlepiej zwroc sie do
                            > Departamentu
                            >
                            > Well, a ja myslalem, ze wiesz cokolwiek na temat sposobow finansowania tego
                            > stadionu - to przynajmniej sugerowales wczesniej.
                            >

Wiem tyle, co przeczytalem w prasie. Tam deklarowano stworzenie konsorcjum, o
                            ktorym pisalem. Nie wydaje mi sie, zeby ktokolwiek mogl pokazywac biznesplan
                            takiej operacji osobom postronnym , wiec Twoja prosba nie moze zostac,
                            niestety, spelniona.

[...]
                            > ) ) ) Bez zartow. Jezeli sa wlascicielami gruntu, to moze dadza grunt. ALe
                            nic
                            > ) ) ) wiecej. Cupial i Telefonika?
                            > ) )
                            > ) ) tia, zostalo zawarte porozumienie z wladzami miasta.
                            > )
                            > ) No to jest grunt. A skad duze kilkadziesiat milionow dolarow na stadion?
                            >
                            > tia, gruntu nie musi uwalniac agencja mienia wojskowego, ta sama ktora
                            > wspoldziala z Turkiem przy wznoszeniu centrum rozywki pod Biala
                            > Podlaska :))))
                            > Rada miasta wyklada na budowe 21 milinow zlotych.

Czyli 5 milionow dolarow (przy czym okaze sie, jak znam zycie, ze tyle wart
                            jest po prostu grunt). A kto da brakujace 80?
                            >
                            > )
                            [...]
                            > ) ) mysle ze Cupial sobie poradzi. numer z inwalidami - jak dobrze zapewne
                            > wiesz
                            > ) -
                            > )
                            > ) ) przerabia bardzo duzo polskich firm podobnie jak i wielu innych unikow
                            > ) ) podatkowych.
                            > )
                            > ) Kluska tez sobie pewnie poradzi, tak, jak przed nim Czechowicz... Nawiasem
                            > ) mowiac, jezeli w Krakowie powstanie stadion za pieniadze, ktore Telefonika
                            > ) oszukanczo wyciagnela z budzetu udajac zaklad pracy chronionej, to czy to
                            > ) bedzie to tak, ze caly narod buduje stadion Wisly?
                            > ) Ja nie mam nic przeciwko temu, bo stadion sie przyda, ale Ty tak malowniczo
                            > ) protestowales przeciwko finansowaniu przez caly narod stadionu Narodowego w
                            > ) Warszawie, ze az zapytam, co o tym sadzisz.
                            >
                            >
                            > Czy mam zaczac pisac o moralnosci sponsorow Legii???? Sa odpowiednie urzedy
                            do
                            > zajmownia sie tego rodzaju sprawami - w wawie. Mam nadzieje ze nie dominuja w
                            > nich kibice Legii :))))

Wracajac do rzeczy: czy uwazasz, ze to w porzadku, zeby stadion Wisly zostal
                            zbudowany z pieniedzy, na ktore Telefonika przekrecila skarb panstwa, udajac
                            zaklad pracy chronionej?
                            Ja jeszcze raz podkreslam, ze moim zdaniem to calkiem w porzadku, ale Ty
                            zdajesz sie stosowac rozne standardy w stosunku do Wisly i pozostalych
                            skladnikow rzeczywistosci. Co innego wolno Kucharskiemu i Svitlicy, co innego
                            Glowackiemu i Stolarczykowi. Kibice Legii to dzicz, bo ktorys z nich rzucil na
                            plyte cegle. Kibice Wisly, ktorzy powybijali szyby w autobusie wiozacych
                            kibicow Polonii Warszawa, to fajne, swojskie chlopaki, chcace pomoc swemu
                            klubowi.
                            Stadion w Warszawie powstajacy z udzialem Ministerstwa Edukacji - zlodziejstwo.
                            Stadion w Krakowie, ktory ma powstac za pieniadze, ktore sponsor Wisly wyludzil
                            od skarbu Panstwa - wszystko w porzadku, tak ma byc.
                            Kalemu ukrasc krowe - zle. Kali ukrasc krowe - swietnie.
                            Right, or wrong, my club...
                            >
                            [...]
                            >
                            > To sprobu tworczo zinterpretowac przyslowie - glodnemu chleb na mysli :)))

No, wiec wydaje mi sie, ze chcesz, by warszawscy kibice Legii obecni na tym
                            forum zlozyli sie i ufundowali Ci slawojke.

> Coz, rozumiem ze Ci nie przeszkadza legionistyczne towarzystwo w jakim
                            > przebywasz na tym forum. Ale, czy nie masz przypadkiem pewnego dualzmu skali
                            > ocen - inna stosujesz wobec kibicow Legii - zgodnie z haslem ja i ty jestesmy
                            z
                            >
                            > jednej krwi - a zupelnie inna wobec innych ludzi. Ale - to kwestia smaku :)))

Kali miec mnostwo racja. Jak Kali widziec pokrewienstwo duchowe z inne kibice
                            Wisla? Te, co rzucac nozami, Te, co wybijac szyby? Te, co bluzgac na forum?
                            > )
                            [...]
                            > ) )
                            > ) ) Jak dobrze wiesz firmy ktore czerpia zyski z prowadzenia dzialalnosci
                            > ) ) gospodarczej na terenie calego kraju maja swe siedziby w wawie - co
                            wynika
                            > z
                            > ) ) centralizymu administracyjnego obowiazujacego w naszym kraju.

No, ale obroty na warszawskim rynku sa o rzad wielkosci wieksze niz w Krakowie.

> ) No, ale nie bedziesz mi wmawial chyba, ze w Krakowie idzie biznes?!
                            >
                            > tia, na prowincji nic sie nie dzieje :))))

W mojej dziedzinie Krakow, to kompletny piach. Liczy sie Warszawa, Poznan,
                            Wrooclaw, Gdansk... Nawet krakowskie firmy staraja sie dzialac na rynku
                            warszawskim.
                            >
                            > )
                            > ) ) Krakow radzil sobie tyle lat bez Warszawy. I wciaz sobie bez niej poradzi.
                            > )
                            > ) No, jak juz dostal oswietlenie na stadionie, to powinno mu na pare lat
                            > ) starczyc...
                            >
                            > mysle, ze czesciowe sfinansowanie oswietlenia z budzetu sie nalezalo za
                            > wszystkie podatki przekazywane przez Krakow waskim urzednikom.

No, ale skoro Wisly nie stac nawet na oswietlenie, bo chyba z piec lat sie do
                            tego przymierzaliscie, to jak chcecie zbudowac stadion?

• Gość: olaboga Re: olaboga wietrzy podstep IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 11.09.02, 17:58

>
                              > > Gość portalu: Porter napisał(a):
                              > [...]
                              > > pokaz mi biznesplan a ja powiem Ci ktory narod
                              > > zaplaci
                              > > ) za
                              > > ) )
                              > > ) ) ten stadion.
                              > > )
                              > > ) Toz pisze, ze nie do mnie z tymi pytaniami. Najlepiej zwroc sie do
                              > > Departamentu
                              > >
                              > > Well, a ja myslalem, ze wiesz cokolwiek na temat sposobow finansowania teg
                              > o
                              > > stadionu - to przynajmniej sugerowales wczesniej.
                              > >
                              >
                              > Wiem tyle, co przeczytalem w prasie. Tam deklarowano stworzenie konsorcjum, o
                              > ktorym pisalem. Nie wydaje mi sie, zeby ktokolwiek mogl pokazywac biznesplan
                              > takiej operacji osobom postronnym , wiec Twoja prosba nie moze zostac,
                              > niestety, spelniona.

sam sprobuj. wierzysz prasie?
                              >
                              > [...]
                              > > ) ) ) Bez zartow. Jezeli sa wlascicielami gruntu, to moze dadza grunt. ALe
                              >
                              > nic
                              > > ) ) ) wiecej. Cupial i Telefonika?
                              > > ) )
                              > > ) ) tia, zostalo zawarte porozumienie z wladzami miasta.
                              > > )
                              > > ) No to jest grunt. A skad duze kilkadziesiat milionow dolarow na stadion?
                              > >
                              > > tia, gruntu nie musi uwalniac agencja mienia wojskowego, ta sama ktora
                              > > wspoldziala z Turkiem przy wznoszeniu centrum rozywki pod Biala
                              > > Podlaska :))))
                              > > Rada miasta wyklada na budowe 21 milinow zlotych.
                              >
                              > Czyli 5 milionow dolarow (przy czym okaze sie, jak znam zycie, ze tyle wart
                              > jest po prostu grunt). A kto da brakujace 80?

W Krakowie nie buduje sie nowego stadionu narodowego imienia Antoniego
                              Szymanskiego. Remontuje sie po prostu juz istniejacy - m.in. beda dodane nowe
                              trybuny.

> >
                              > > )
                              > [...]
                              > > ) ) mysle ze Cupial sobie poradzi. numer z inwalidami - jak dobrze zapewne
                              >
                              > > wiesz
                              > > ) -
                              > > )
                              > > ) ) przerabia bardzo duzo polskich firm podobnie jak i wielu innych unikow
                              >
                              > > ) ) podatkowych.
                              > > )
                              > > ) Kluska tez sobie pewnie poradzi, tak, jak przed nim Czechowicz... Nawias
                              > em
                              > > ) mowiac, jezeli w Krakowie powstanie stadion za pieniadze, ktore Telefoni
                              > ka
                              > > ) oszukanczo wyciagnela z budzetu udajac zaklad pracy chronionej, to czy t
                              > o
                              > > ) bedzie to tak, ze caly narod buduje stadion Wisly?
                              > > ) Ja nie mam nic przeciwko temu, bo stadion sie przyda, ale Ty tak malowni
                              > czo
                              > > ) protestowales przeciwko finansowaniu przez caly narod stadionu Narodoweg
                              > o w
                              > > ) Warszawie, ze az zapytam, co o tym sadzisz.
                              > >
                              > >
                              > > Czy mam zaczac pisac o moralnosci sponsorow Legii???? Sa odpowiednie urzed
                              > y
                              > do
                              > > zajmownia sie tego rodzaju sprawami - w wawie. Mam nadzieje ze nie dominuj
                              > a w
                              > > nich kibice Legii :))))
                              >
                              > Wracajac do rzeczy: czy uwazasz, ze to w porzadku, zeby stadion Wisly zostal
                              > zbudowany z pieniedzy, na ktore Telefonika przekrecila skarb panstwa, udajac
                              > zaklad pracy chronionej?
                              > Ja jeszcze raz podkreslam, ze moim zdaniem to calkiem w porzadku, ale Ty
                              > zdajesz sie stosowac rozne standardy w stosunku do Wisly i pozostalych
                              > skladnikow rzeczywistosci. Co innego wolno Kucharskiemu i Svitlicy, co innego
                              > Glowackiemu i Stolarczykowi. Kibice Legii to dzicz, bo ktorys z nich rzucil
                              na
                              > plyte cegle. Kibice Wisly, ktorzy powybijali szyby w autobusie wiozacych
                              > kibicow Polonii Warszawa, to fajne, swojskie chlopaki, chcace pomoc swemu
                              > klubowi.
                              > Stadion w Warszawie powstajacy z udzialem Ministerstwa Edukacji -
                              zlodziejstwo.
                              > Stadion w Krakowie, ktory ma powstac za pieniadze, ktore sponsor Wisly
                              wyludzil
                              >
                              > od skarbu Panstwa - wszystko w porzadku, tak ma byc.
                              > Kalemu ukrasc krowe - zle. Kali ukrasc krowe - swietnie.
                              > Right, or wrong, my club...

niedawno urzednicy z wawy gnebili pewnego biznesmena z Krakowa, ktory z
                              wlasnych pieniedzy budowal domy spokojnej starosci dla najbiedniejszych
                              obywateli. zarzucano mu rozne malwersacje podatkowe. odstosunkowano sie od
                              czlowieka dopiero wtedy gdy jako glownego sponsora budowy sanktuarium w
                              Lagiewnikach zobaczono go w towarzystwie papieza.
                              jak mowie - zanim rzucisz blotem zobacz co trzymasz w reku. moze warto poczekac
                              na ocene odpowiednich instytucji. urzednicy w wawie kochaja sie w robieniu
                              porzadkow daleko poza granicami tego miasta. to normalne - najciemniej zawsze
                              pod latarnia.

> [...]
                              > >
                              > > To sprobu tworczo zinterpretowac przyslowie - glodnemu chleb na mysli :)))
                              >
                              > No, wiec wydaje mi sie, ze chcesz, by warszawscy kibice Legii obecni na tym
                              > forum zlozyli sie i ufundowali Ci slawojke.

ja w dalszym ciagu mysle, ze slawojka jest bardziej potrzebna tym, ktorzy
                              czesciej uzywaja slowo "gowno" - tia, temu kto ma ochote ta dziwan substancja
                              przychodzi na mysl.
                              >
                              > > Coz, rozumiem ze Ci nie przeszkadza legionistyczne towarzystwo w jakim
                              > > przebywasz na tym forum. Ale, czy nie masz przypadkiem pewnego dualzmu ska
                              > li
                              > > ocen - inna stosujesz wobec kibicow Legii - zgodnie z haslem ja i ty jeste
                              > smy
                              > z
                              > >
                              > > jednej krwi - a zupelnie inna wobec innych ludzi. Ale - to kwestia smaku :
                              > )))
                              >
                              > Kali miec mnostwo racja. Jak Kali widziec pokrewienstwo duchowe z inne kibice
                              > Wisla? Te, co rzucac nozami, Te, co wybijac szyby? Te, co bluzgac na forum?

Prosze mi przytoczyc bluzgi kibicow Wisly wypisywane ostatnio na tym forum. Dla
                              porownania prosze porownac je z watkami na temat olabogi - a najlepiej zaczaz
                              od postu Gucwy umieszczonego w tym watku, to fajne jak ten kibic Legii ocenia
                              wizyte papieza. czy wszyscy kibice Legii - na zasadzie ja i ty jestesmy z
                              jednej krwi - tak samo mysla o tym wydarzeniu?

> [...]
                              > > ) )
                              > > ) ) Jak dobrze wiesz firmy ktore czerpia zyski z prowadzenia dzialalnosci
                              > > ) ) gospodarczej na terenie calego kraju maja swe siedziby w wawie - co
                              > wynika
                              > > z
                              > > ) ) centralizymu administracyjnego obowiazujacego w naszym kraju.
                              >
                              > No, ale obroty na warszawskim rynku sa o rzad wielkosci wieksze niz w
                              Krakowie.

na jakim rynku? gielda waska ma siedzibe w wawie.

>
                              > > ) No, ale nie bedziesz mi wmawial chyba, ze w Krakowie idzie biznes?!
                              > >
                              > > tia, na prowincji nic sie nie dzieje :))))
                              >
                              > W mojej dziedzinie Krakow, to kompletny piach. Liczy sie Warszawa, Poznan,
                              > Wrooclaw, Gdansk... Nawet krakowskie firmy staraja sie dzialac na rynku
                              > warszawskim.

tia, nie wiem jaka to dziedzina. Moze ma cos wspolnego z slawojkami, skoro tak
                              chetnie do tego wracasz :)))) zarty na bok - zapewne istnieja inne dziedziny w
                              ktorych Krakow niekoniecznie ustepuje Warszawie oraz innym polskim miastom.

> >
                              > > )
                              > > ) ) Krakow radzil sobie tyle lat bez Warszawy. I wciaz sobie bez niej pora
                              > dzi.
                              > > )
                              > > ) No, jak juz dostal oswietlenie na stadionie, to powinno mu na pare lat
                              > > ) starczyc...
                              > >
                              > > mysle, ze czesciowe sfinansowanie oswietlenia z budzetu sie nalezalo za
                              > > wszystkie podatki przekazywane przez Krakow waskim urzednikom.
                              >
                              > No, ale skoro Wisly nie stac nawet na oswietlenie, bo chyba z piec lat sie do
                              > tego przymierzaliscie, to jak chcecie zbudowac stadion?

tia, dzieki swiatlemu centralizmowi recznie sterowanemu z waskich ministerstw
                              rzeczywiscie Krakow podupadl. najwazniejsze ze juz nie trzeba jezdzic do wawy
                              zeby gdziekolwiek w swiat wyleciec.
                              • legionix Re: olaboga wietrzy dziwne zapachy 12.09.02, 09:45
                                i znów olaboga odpowiada porterowi w wiekszosci nie na temat albo inaczej
                                pisząc robi uniki. oczywiście nie ustosunkowuje się do kibiców wisły (przecież
                                to chodzące anioły) ale ustosunkowywuje się za to do fekalizmów, konkretnie
                                gówna. czyżby jakieś ciągoty?
                  • legionix Re: olaboga absurdalny 11.09.02, 10:49

znacznie

rany jak ty pieprzysz. czy ty czasem nie masz za niskiego stropu w tej swojej
                    krakowskiej chałupie? bo sprawiasz wrażenie jakbyc codziennie dostawał czymś po
                    głowie...
                    a tak na marginesie poczytaj ile warszawa oddaje do budżetu a ile dostaje z
                    powrotem. marne ochłapy!!! tak, ze musi żebrać o pieniądze na metro na
                    przykład. ale dla takich burków jak ty to oczywiście warszawa wszystko zabiera
                    innym. a jakże - ja tez pieniadze zarabiam żerujac na twojej (pewnie dziurawej)
                    kieszeni!!!
                    • Gość: Gucwa obsrane błonia.... IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 11.09.02, 10:52
                      w temacie cudownego nawiedzenia przez papę grodu kraka wspomnij sobie
                      organizację tego zjazdu, wspomnij że na 2 miliony amatorów kremowego szaleństwa
                      było......500 kibli przenośnych, z tego co mi wiadomo zasrane i zaszczane
                      zostały całe błonia........
                      • Gość: olaboga Re: obsrane błonia.... IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 11.09.02, 12:16
                        z czytelnikami gazety "Nie" - nie bede polemizowal.

Dzialalnosc papieza pozwolila ci miedzy innymi na to bys mogl cieszyc sie
                        wolnoscia az po wypisywanie tych glupot na forum Gazety Wyborczej.
                        • legionix Re: obsrane błonia.... 11.09.02, 12:20

> z czytelnikami gazety "Nie" - nie bede polemizowal.
                          >
                          >
                          > Dzialalnosc papieza pozwolila ci miedzy innymi na to bys mogl cieszyc sie
                          > wolnoscia az po wypisywanie tych glupot na forum Gazety Wyborczej.

a czyja działalność pozwala na wypisywanie głupot przez ciebie? moze księdza
                          rydzyka?
                        • Gość: Gucwa Re: obsrane błonia.... IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 12.09.02, 10:14

> z czytelnikami gazety "Nie" - nie bede polemizowal.
                          >
                          >
                          > Dzialalnosc papieza pozwolila ci miedzy innymi na to bys mogl cieszyc sie
                          > wolnoscia az po wypisywanie tych glupot na forum Gazety Wyborczej.

buuuuchacha, tiaaaa wolność wspaniała wolność i to dzięki komu??? świętemu za
                          życia wojtyle, oświeciłeś mnie stary naprawdę.....

ale wracając do gówna, chadzasz dalej po błoniach???? czyste masz buciki????
                          smrodku nuż niema???? chociaż z tego co pamiętam na zdrowo od zawsze cuchnęło
                          uryną na krakowskim starym mieście....
                      • norweg Re: obsrane błonia.... 11.09.02, 14:26
                        pape to może masz gamoniu na budzie dla psa
                        uzywasz języka brukowej prasy
                        nie myslisz sam??
                        ciężko??
                    • norweg Re: olaboga absurdalny 11.09.02, 14:29
                      co do podziału pieniędzy budżetowych to nigdy nie będzie on sprawiedliwy.
                      wawa ma naprawdę nieźle w porównaniu np. ze Sląskiem czy Trojmiastem.
                      Myślę o komunikacji miejskiej
                      szpitalach
                      szkołach wyższych
                      Ile miast w Pl ma metro.
                      Niestety wszystkie duże ośrodki muszą pomagać słabszym to tzw.solidaryzm społecznych jedna z podstaw zycia.
      • norweg Re: UEFA karze Legie 11.09.02, 14:35
        nareszcie te święte krowy z Łazienkowskiej zapłacą za swoje wybryki, a co z naprawą Starówki,chyba że przyjąć
        że Legia to najbardziej warszawski z warszawskich i Starówke moze niszczyć bez konsekwencji podobnie jak swój
        stadion.
        • Gość: Gucwa Re: UEFA karze Legie IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 12.09.02, 10:10
          następny katoheretyk i pseudokibic :)))) a może olaboga zmienił nicka?????
      • krakonix no no 07.10.02, 19:29

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka