Gość: pierino IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 31.12.05, 13:25 Czego Nastula walczy z najtrudniejszymi przeciwnikami od razu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koloritan Rosjanin przydusił Nastulę jak kaczkę 31.12.05, 13:33 Gość portalu: pierino napisał(a): > Czego Nastula walczy z najtrudniejszymi przeciwnikami od razu? pierdino - dla Nastuli wszyscy są najtrudniejszymi przeciwnikami Odpowiedz Link Zgłoś
t-mon Re: Rosjanin przydusił Nastulę jak kaczkę 31.12.05, 13:37 jakby nastula wzioł sie za to 5 lat wcześniej-teraz jest już dużo za stary żeby sie tego wszystkiego nauczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: Rosjanin przydusił Nastulę jak kaczkę IP: *.chello.pl 31.12.05, 15:46 Crocop, tez na poczatku swojej kariery w pride przegrywal. W jego przypadku decydowal parter, bo Mirko jest przeciez karateka. Nastula jest z kolei judoka, a w mma, duza role odgrywa stojka. Nie da sie po prostu nauczyc dobrze kopac i uderzac rekami w ciagu pol roku. Dla mnie to ze wytrzymal prawie cala runde, jest pozytywne. Zwlaszcza z kims takim jak Aleksander Jemielianienko, ktory jest wiekszy i ciezszy i idzie caly czas do przodu. Nastula nie mogl tak jak Crocop trzymac go na dystans kopnieciami, a przegral mysle przez brak doswiadczenia. Ja jednak nadal trzymam kciuki za Pawla, bo samo to ze Polak walczy w pridzie jest wielka sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Nie przesadzaj... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 14:32 Cytat z powiązanego artukułu: //Dwumetrowy Aleksander swoje ostatnie pojedynki kończył jednak błyskawicznie. Nokautował kolejno w: 11., 15., i 28. sekundzie walki.// Jeżeli Nastula wytrzymał aż 9 minut, to według mnie ma przyszłość w tej fotrmule walki. Jak każdy początkujący w nowym stylu, płaci za brak doświadczenia. Otrzymuje zreszta przeciwników z najwyższej półki. W następnej walce powinien sobie poradzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nietoperz Re: Rosjanin przydusił Nastulę jak kaczkę IP: *.lubin.dialog.net.pl 02.01.06, 08:42 Wkurza mnie to, ze my Polacy mamy takie poje..e podejscie do takich rzeczy, samo to ze został zaproszony do uczestnictwa w tych walkach jest dla nas Polaków wielkim wyróżnieniem, a to że przegrał dwie pierwsze walki nie świadczy o tym, że jest słaby i zamiast podbudować faceta, kibicować mu nadal to niektórzy każa mu kończyć karierę i nie kompromitować się więcej, a sami dostana pstryczka w nos i lecą na skarge do mamusi. Panowie to jst najlepszy wojownik w sportach walki w histori Polski, to jest nasza legenda, jestem dumny, że Paweł jest Polakiem.Paweł nie martw sie tymi porażkami, wszystko przed Tobą, jeszcze im pokażesz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masumoto Re: Pride: Rosjanin przydusił Nastulę IP: 62.89.76.* 31.12.05, 13:35 Judo to sport grzeczny w porównaniu z innymi sztukami walki, szkoda chłopaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morales Re: Pride: Rosjanin przydusił Nastulę IP: 212.122.214.* 31.12.05, 14:08 Czego Nastula szuka w Pride, oto jest pytanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trales Re: Pride: Rosjanin przydusił Nastulę IP: *.wroclaw.mm.pl 31.12.05, 14:36 pęgi, ot czego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erg_samowzbudnik Re: Pride: Rosjanin przydusił Nastulę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.05, 15:14 Gość portalu: morales napisał(a): > Czego Nastula szuka w Pride, oto jest pytanie... Pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: Pride: Rosjanin przydusił Nastulę 31.12.05, 14:09 dlatego ze w innym wypadku walka o mistrzostwo swiata odbywalaby sie w pierwszej rundzie turnieju. jest poczatkujacy musi placic frycowe jak sie nie utopis to sie ie naucys - mawial ratownik z Zakopca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fun Re: Pride: Rosjanin przydusił Nastulę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.06, 15:11 spróbujcie dziewięć minut szarpać się z taką górą mięsa to zrozumiecie państwo że Nastula nie jest byle jaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GregoeyMc Będzie gdzieś retransmisja? IP: *.gorzow.mm.pl 31.12.05, 14:09 Można będzie to gdzies zobaczyć?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.mmaniacs.pl Buehehehehe, a to ciekawe, na zywo bedzie? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 31.12.05, 14:45 Cos, co juz bylo? :-D Retransmisja w Polsacie Sport 7 stycznia, bodaj o 21.30. Odpowiedz Link Zgłoś
opeterson Re: Pride: Rosjanin przydusił Nastulę 31.12.05, 14:36 Zwracam sie do jednego z najlepszych judokow swiata Pawla Nastuli: PAWEL, opanuj sie, nie niszcz swojego mitu.Zostan na podium, nie bij sie, jak ulicvzny bandyta z bandziorami. Dlaczego to robisz.Pieniadzy nie zdobedziesz w taki sposob.Wez sie za swoj klub i trenerke.Masz jeszcze szanse, aby ludzie zapomnieli, ze bijesz sie z bandziorami.Tego Cie uczyli na treningach??? Gdzie tu sport i Twoja technika, najlepsza w swoim czasie na swiecie???? Wracaj do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Re: Pride: Rosjanin przydusił Nastulę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 14:40 Idac tym tokiem rozumowania czlowiek po wygraniu czegokolwiek powinien sie natychmiast wycofac, bo jeszcze mu potem doloza i nie zostanie zwyciezca na wieki. I o jakich bandziorach opowiadasz? To jest przyszlosc, czy ci sie to podoba czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzymek Re: Pride: Rosjanin przydusił Nastulę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 14:41 Niech lepiej przerzuci się na szachy. Jego intelekt tam znajdzie spełnienie. A może niech sprawdza wytrzymałość swoich dzieci na ból. (aluzja) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anjew Nie placz, Pawel to wojownik, jesli tego nie... IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 31.12.05, 14:50 ...rozumiesz, odpusc sobie ten temat. Albo poczytaj najpierw wywiady z Nastkiem. MMA to najpelniejsza formula walki, jaka wymyslono, startuja tam (zwlaszcza w Pride FC) wybitni zawodnicy, nie kryminalisci. Nie czytaj zbyt duzo kolorowych gazet, zajrzyj na powazne serwisy w necie. Poczytaj, poogladaj, zrozum, dopiero pisz. www.mmaniacs.pl www.sherdog.com www.pridefc.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krich Taaa mogli mu dac odrazu Emolienke IP: *.jgora.dialog.net.pl 31.12.05, 14:47 Oni chyba chcą bardzo zniechęcic Pawła do walki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czyzunia Re: Taaa mogli mu dac odrazu Emolienke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 14:59 to tyaki mniej więcej wrestling. brak tylko hulka hopgana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykly-gosc Re: Taaa mogli mu dac odrazu Emolienke IP: *.provider.pl 31.12.05, 15:55 Litosci... jak sie czyta komentarze ignorantow to rece opadaja. Nauczcie sie czegos o MMA, Pride, poczytajcie, poogladajcie, to moze przestaniecie wypisywac bzdury o kryminalistach, o judo jako grzecznym sporcie czy ze Mirko to karateka. Pawel Nastula stawia pierwsze kroki w Pride. Walki z Minotauro nie mial prawa wygrac, Nogueira to absolutna czolowka swiatowa. Nie widzialem jeszcze walki z Alexandrem, ale to tez nie byle kto - przede wszystkim zawodnik w tej formule znacznie bardziej od Nastka doswiadczony - i wytrzymac z nim 9min na ringu to juz zasluguje na uznanie. Moim skromnym zdaniem Nastula jak najbardziej ma przyszlosc w Pride. Z 2-3 lata moze spokojnie powalczyc. I ostatnia rzecz, jaka powinien robic, to przejmowac sie krytyka internetowych ujadaczy. PS. Anjew kiedy znow uslyszymy Twoj komentarz w Fight Clubie? Juras sie stara, stara ale... nie zawsze wychodzi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majrix jestem więc jednym z ignorantów... IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 31.12.05, 17:14 ponieważ jeśli idzie o Nastulę jest mi przykro jak taki mistrz jak on rozmienia swoją sławę w taki sposób. Ktoś kiedyś napisał że powinniśmy być dumni jako Polacy że Japończycy zaprosili go do tego cyrku. Przecież zaprosili go tylko dlatego, że osiągnięcia Pawła w Judo zciągają na jego walki wielu widzów ciekawych nazwiska z przeszłości. Chodzi tylko o pieniądze i tyle. PAwełsłuży tam tylko za tresowaną małpke i to jest moje zdanie. O samym tym sporcie nic nie napisze bo jakoś nie mam ochoty na oglądanie go. Choć może to że jest bez żadbego limitu wagowego oznacza że jest rzeczywiście najbardziej obiektywny, podobnie jak innyc cyrk: Strong Men. Przy czym jeszcze raz obstaję że Nastula to Pudzianowskim nigdy nie będzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: innyAerk Re: faktycznie jest jednym z ingnorantów... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.05, 17:27 Do połowy to próbowałeś przedstawiać swój pkt widzenia ale II połowa posta to już niestety mało rozumiany przeze mnie bełkot. To nie jest cyrk tylko sport. Twardy ale tylko sport. Nikt tam nikomu rąk nie urywa ani gardła nie przegryza. Są ściśle określone reguły i zasady (i nie jest ich wcale tak mało). W MMA są kategorie wagowe, tylko jest ich mniej i zdarza się (nie tak rzadko), że walczą ze sobą zawodnicy wagi ciężkiej i półciężkiej. Dlaczego Nastula to małpka? Bo takie jest Twoje widzimisię? Bo chciał się sprawdzić i zarobić niezłą kasę? Jego święte prawo. Jasne, że gdyby nie sukcesy w judo nie miałby szansy walczyć w Pride. Ale co to ma do rzeczy? To, że był judoką to oznacza, że nie powinien się zajmować niczym innym do końca życia? Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majrix Chodzi mi tylko o rozmienianie sławy na drobne... IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 31.12.05, 17:34 Podobnie jak kiedyś Michael Jordan wracając po 40 do NBA. też pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: innyArek Re: teraz to się przynajmniej dobrze podpisałem;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.05, 18:13 Oglądanie kuśtykającego MJ-a na parkiecie do największych przyjemności nie należało. To fakt. Ale MJ sam mówił, że miał ochotę jeszcze raz spróbować, to była jego ostatnia szansa i gdyby tego nie zrobił - miałby do siebie o to pretensje do końca życia. I chyba dlatego nie należy go za to krytykować, nawet jeśli wyszło jak wyszło. Po fakcie to każdy może być mądry. Paweł nie czuje się sportowo wypalony i to b. dobrze. Gdyby miał jakieś problemy ze zrowiem, czy motywowaniem się do treningów, to może też bym się pukał w głowę. Ale chłop chce spróbować. Ma szansę kontynuacji sportowej kariery w MMA i to w najlepszej organizacji w tej dyscyplinie. To dla polskiego MMA wspaniał sprawa. Przegrywa, bo Pride sie z nim nie cacka i daje przeciwników z najwyższej światowej półki. Nie jest obijany przez jakichś frajerów. Pozdrawiam i już wyłączam kompa bo mi zaraz korba odbije:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smoke_a HAHAHAHA sami znawcy w tym temacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 17:47 A juz najwiekszy to blazen dziennikarz. Po 1: Pawel walczyl z Aleksandrem Emelianenko a nie jakims femel lemel. Po 2: Wielkie brawa dla Pawla. Japonczykom niezwykle sie spodobal wola walki i determinacja. Najpierw prawie cala runda z Minotauro teraz 9 minut z Aleksem. Jestem bardzo dumny z Pawla. Ciesze sie ze reprezentuje nas Polak ktory do formuly Pride zostal ZAPROSZONY. Tam nie mozna sobie miejsca wywalczyc. Tam sie bije elita. Po 3: Szkoda slow na co niektorych starych ramoli pierdzacych o chuliganach i bandytyzmie. Moherowy beret i TVN = dzielo szatana. Po 4: Za to ze nie bylo transmisji gali podziekumjmy KRRiT ukarali oni bowiem Polsat Sport za transmisje poprzedniej gali suma pieniezna. Po 5: Formula Pride jest niezwykle widowiskowa i zywiolowa. Nie to co nudny boks czy zapasy. Co kto lubi. jesli boisz sie wilkow nie wchodz do lasu. Brawo Pawel. Jestem z ciebie dumny. W nastepnej walce juz sobie poradzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boruta Re: jestem więc jednym z ignorantów... IP: *.zab.nat.hnet.pl 01.01.06, 17:01 Przykro to mi jest jak widze takie kretyna jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majrix Re: jestem więc jednym z ignorantów... IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 01.01.06, 20:06 Osiołku malowany, jeśli Ci się podoba jak jedna z legend polskiego Judo zbiera cięgi od jakichś Rusków czy innych Brazylijczyków, to Twoja sprawa. Szkoda że postanowił zarabiac w ten sposób, ale to jego sprawa. Przynajmniej takie osiołki co Ty mogą się zachwycać kolejnymi honorowymi porażkami Polaków i wzdychać z radością że wytrzymał 9 minut. Też pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boruta Re: Taaa mogli mu dac odrazu Emolienke IP: *.zab.nat.hnet.pl 01.01.06, 17:00 Sam jestes wrestling kretynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ech Re: Pride: Rosjanin przydusił Nastulę IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.05, 16:48 cholerny rusek! Nie dośc, że po tym upadku komuny lepiej na tym wyszli niż polscy bohaterowie to jeszcze nas przyduszają - gazem, ropą, ch... wie czym jeszcze, a na dokładkę robią rurę pod Bałtykiem, żeby nas uzależnić... Ech towarzysz jaruzelski i lenin wiecznie żywi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jester_737 Re: Pride: Rosjanin przydusił Nastulę IP: *.dynamic.xdsl-line.inode.at 01.01.06, 01:27 "rosyjski styl walki" to szambo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madej Za taka kase tez bym polezal na miekkim. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.01.06, 11:05 Dobrze placa za przewracanki. Mozna nawet uciec z ringu- jak Golos- i wziasc za to dwa melony. Poczatkujacy maja pod gorke. Cala sztuka jest podstawienie przeciwnika- cieniasa i na tym buduje sie kariere sportowa. Tak zwyciezaly Tigery i inne przechery, az trafily na kogos lepszego od wzietego z lapanki kelnera i kariere diabli wzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witold Re: Pride: Rosjanin przydusił Nastulę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 02:46 Paweł-walczyłeś świetnie!Trzeba było zwichnąć ruskiemu rękę-BO MIAŁEŚ GO!!! Odpowiedz Link Zgłoś