Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

POLONIA BYDGOSZCZ 2003

13.12.02, 22:31
    Po burzy, jaką niewątpliwie było odejście PP, nieśmiało wychodzi promyczek
    słońca;-)
    Mam tu na myśli pozyskanie Jacka Krzyżaniaka.
    No właśnie, wiemy już, na czym stoimy. Mamy trzon zespołu:

Tomasz Gollob
    Jacek Gollob
    Jacek Krzyzaniak
    Michał Robacki (podpisał już??? Umknęło mi, jeśli tak)
    Lukasz Stanisławski
    Grzegorz Czechowski
    Robert Umiński
    Grzegorz Musiał

Wiem, że nie ma podpisu Lorama (jeszcze), sprawą otwartą jest też drugi
    obcokrajowiec.
    Wychodzi więc na to, że nie ma sensu kontraktowanie drugiego zawodnika
    krajowego, po pierwsze, wyjazdy możemy odjezdzić dwoma obcokrajowcami, a na
    rezerwie Robak,
    po drugie, u siebie, oprócz 2-3 meczów z najsilniejszymi drużynami, spokojnie
    możemy dac szansę juniorowi pod numerem 16.
    Jeśli klub ma takie problemy, o jakich się mówi, to chyba będzie najlepsze
    wyjście.

WYJAZD: DOM:
    1.T.Gollob 9.T.Gollob
    2.J.Gollob 10.Robacki
    3.obcokrajowiec 11.Krzyżaniak
    4.Krzyzaniak 12.J.Gollob
    5.obcokrajowiec 13.obcokrajowiec
    6.Stanislawski 14.Stanisławski
    7.Czechowski 15.Czechowski
    8.Robacki 16.Umiński

wygląda to baardzo obiecująco, na pewno taki skład gwarantuje walkę do końca,
    jest tylko jeden warunek - musi być odpowiednio doinwestowany.
    Dlatego nawet względy ekonomiczne, juz nie mówiąc o ideologicznych, powinny
    zdecydować o wstrzymaniu się z zakupami Polonii na rynku zawodników krajowych.
    Qrcze, naprawdę jestem podekscytowany, skład prezentuje się obiecująco mimo
    wszystko...
    Obserwuj wątek
      • reggie Re: POLONIA BYDGOSZCZ 2003 13.12.02, 22:34
        Aha, specjalnie nie poruszyłem kwestii wieku Polonistow, po takiej porcji
        stresów, jaką wszyscy przezyliśmy tej jesieni, chyba nie warto się dodatkowo
        frasować... Swięta za pasem...
        Co myślicie o tym składzie?
        • Gość: Ł Re: POLONIA BYDGOSZCZ 2003 IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 14.12.02, 11:03
          • Gość: Łysy Re: POLONIA BYDGOSZCZ 2003 IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 14.12.02, 11:11
            Sklad ktory przedstawil reggie jest calkiem calkiem jest tylko jeden problem
            drugi obcokrajowiec musi byc odpowiednio wysokiej klasy przynajmniej takiej
            jak Loram a takich zawodnikow zaczyna brakowac. Crump - osobiscie nie wierze
            ze przyjdzie, nie wiem co sie dzieje z Hamillem bylby dobrym kandydatem, M.
            Karlsson - nie wiadomo czy nie bedzie dla Polonii za drogi, N. Pedersen -
            chyba jest jeszcze troszke za slaby do takiej roli i chyba nikogo wiecej juz
            nie ma, no moze jeszcze Wiltshire. Tak wiec przed dzialaczami stoi trudne
            zadanie jesli uda sie podpisac kontrakt z ktoryms z nich przyszly sezon moze
            przyniesc dla nas niejedna mila niespodzianke
            • Gość: Kamil Re: POLONIA BYDGOSZCZ 2003 IP: 213.77.40.* 14.12.02, 21:30
              To może ja poproszę babcię?
              • reggie Re: POLONIA BYDGOSZCZ 2003 18.12.02, 13:00
                Nigdy nie byłem zwolennikiem Protasiewicza, ale obojętnie, jaki się miało do
                niego stosunek, należy się chyba jednak cieszyć, bo ten sezon zapowiada się na
                bardzo ciekawy i być może przełomowy.
                Jeśli Kowalik z Krzyżaniakiem prawidłowo wkomponują się w nasz zespół, zostanie
                obalonych wiele stereotypów krążących po Bydgoszczy i Toruniu, ci zawodnicy
                gwarantują nam naprawdę olbrzymie emocje, nie tylko te sportowe.
                W składzie Polonii nastąpiła mała rewolucja, ale to dobrze, trzeba coś było
                zmienić, jak myślicie, dlaczego frekwencja malała pomimo chyba najniższych cen
                biletów w kraju i sukcesów klubu?
                Dlatego, że ten układ, mocno skostniały, dawno już przejadł się kibicom.
                Odejscie Protasiewicza i ściągnięcie dwóch dawnych wrogów Polonii spowoduje
                wielkie ożywienie atmosfery wokół Polonii, jak też poprawę frekwencji na
                stadionie...
                • Gość: Morciasz Re: POLONIA BYDGOSZCZ 2003 IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 18.12.02, 18:45
                  Chociaz nie kibicuje Polonii to ciesze sie, ze w koncu skonczy
                  sie jechanie na 3 liderow i 4 cieniasow :-)
                  Krzyzaniak, Kowalik z pewnoscia sa solidnymi zawodnikami.
                • augis Re: POLONIA BYDGOSZCZ 2003 18.12.02, 19:28
                  Drogi reggie,
                  Widzisz, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Ja zawsze dażyłem
                  Protasiewicza sympatią. I dla mnie przyjście dwóch ligowych średniaków nie
                  oznacza emocji tylko nudę.
                  Za to nie dziwię się Morciaszowi, który z takiego obrotu sprawy jest zadowolony.
                  Gdy Polonia jechała w trzech liderów to nawet na wyjazdach w każdym biegu
                  jechał mocny zawodnik. Kiedy Polonia przegrywała to po walce i wielkich
                  emocjach. Teraz tak jak juz pisałem do sukcesów jest potrzebna dobra dyspozycja
                  dwóch średnich zawodników. A z doświadczenia wiem, że w trudnych chwilach tylko
                  prawdziwi liderzy biorą ciężar walki na siebie.
                  Pozdrawiam
                  • Gość: RAFAŁ OSIŃSKI Re: POLONIA BYDGOSZCZ 2003 IP: *.iweb.pl 18.12.02, 21:10
                    Protasiewicz i CRUMP..!!!!!!!!!! W Toruniu. Nasi "wielcy i wspaniali "
                    działacze,to teraz najwyższy, ale to najwyższy czas...na
                    DYMISJĘ..!!!!!!!!!!!!! Inaczej być nie może..kolejne kłamstwo po sprawie
                    Pepe,tym razem z Crumpem..!!!! TAK DALEJ BYĆ NIE MOŻE..panowie chyliński i
                    różycki (specjalnie piszę z małej litery?, tak dalej być nie może. Kibice
                    Bydgoscy zróbmy wszystko,aby panowie "działacze" już długo nimi nie byli..bo to
                    wstyd..same kłamstwa i jakieś łudzenie kibiców co do składu a poza tym to ma
                    być team na "play off" z Crumpem to jeszcze,ale teraz..???? CZAS ODEJŚĆ !!!!!!
                    • Gość: jacek Re: POLONIA BYDGOSZCZ 2003 IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.12.02, 21:48
                      Gość portalu: RAFAŁ OSIŃSKI napisał(a):

> Protasiewicz i CRUMP..!!!!!!!!!! W Toruniu. Nasi "wielcy i wspaniali "
                      > działacze,to teraz najwyższy, ale to najwyższy czas...na
                      > DYMISJĘ..!!!!!!!!!!!!! Inaczej być nie może..kolejne kłamstwo po sprawie
                      > Pepe,tym razem z Crumpem..!!!! TAK DALEJ BYĆ NIE MOŻE..panowie chyliński i
                      > różycki (specjalnie piszę z małej litery?, tak dalej być nie może. Kibice
                      > Bydgoscy zróbmy wszystko,aby panowie "działacze" już długo nimi nie byli..bo
                      to
                      >
                      > wstyd..same kłamstwa i jakieś łudzenie kibiców co do składu a poza tym to ma
                      > być team na "play off" z Crumpem to jeszcze,ale teraz..???? CZAS
                      ODEJŚĆ !!!!!
                      > !
                      Kolego Rafale ,
                      Obiecuję ,że już wkrótce dowiemy się jeszcze o nie jednym kłamstewku które
                      zafundują nam Panowie działacze z ulicy Sportowej.
                      Jestem ciekaw , jak będą się nam wkrótce tłumaczyć władze ,że Mark Loram coś
                      długo zwleka z podpisaniem kontraktu , zasypało, odłączyło faxy /jeśli już to w
                      klubie w Bydgoszczy/.
                  • reggie Re: POLONIA BYDGOSZCZ 2003 18.12.02, 22:10
                    augis napisał:

> Drogi reggie,
                    > Widzisz, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Ja zawsze dażyłem
                    > Protasiewicza sympatią.

reggie: a ja wprost przeciwnie, ty się martwisz, ja się cieszę, to chyba
                    normalne...

I dla mnie przyjście dwóch ligowych średniaków nie
                    > oznacza emocji tylko nudę.

reggie: zaczyna mnie to denerwować. W życiu bym nie przypuścił jeszcze 2
                    miesiące temu nawet, że będę bronił postaci tak związanych i kojarzonych z
                    Toruniem, że już chyba bardziej nie można.
                    Ale tak czynię, bo twoje teorie sa troszkę naciągane augis.
                    Krzyżaniak legitymuje się średnią biegową 2,020 i meczową 10,000, zdobył także
                    brązowy medal IMP. To są jego osiagniecia w samym 2002 roku. Czy to są wyniki
                    sredniaka??????? Jeśli tak, to cię bardzo, ale to bardzo przepraszam, że się
                    czepiam.
                    Kowalik może i jest średniakiem, ale jak bardzo porządanym przez klub, pomyśl,
                    jak pojedzie w derbach, bedzie miał chyba coś do udowodnienia działaczom
                    Apatora?
                    Augisie, nie bedzie nudy, muszą być tylko pieniądze dla zawodników...

> Za to nie dziwię się Morciaszowi, który z takiego obrotu sprawy jest
                    zadowolony
                    > .
                    > Gdy Polonia jechała w trzech liderów to nawet na wyjazdach w każdym biegu
                    > jechał mocny zawodnik. Kiedy Polonia przegrywała to po walce i wielkich
                    > emocjach.

Reggie: bywało, że ta koncepcja się sprawdzała, bywało jednak tak, że właśnie
                    tych 4-6 punktów, które mógłby przywiezc Kowalik brakowało do zwycięstwa.

Teraz tak jak juz pisałem do sukcesów jest potrzebna dobra dyspozycja
                    >
                    > dwóch średnich zawodników.

Reggie: cholera, kogo nazywasz sredniakiem? Może znowu Krzyżaniaka? Jak można
                    mieć tak spaczony zmysł oceniający, a może to nie spaczenie, tylko złośliwość i
                    smutne wycie za odchodzacym Pepe tak cię otumanila? Naucz się proszę tego, że
                    zawodnika zdobywajacego medale w MP i legitymującego się srednią 10p na mecz
                    nie nazywa się sredniakiem, bo można się wtedy troszkę skompromitować
                    znajomością tematu, wiesz?

A z doświadczenia wiem, że w trudnych chwilach tylko
                    >
                    > prawdziwi liderzy biorą ciężar walki na siebie.

Reggie: z jakiego doświadczenia? Lider w zespole może być tylko 1. Jak jedno
                    słońce na naszym niebie, jak jeden prezydent itd.
                    Mamy takiego lidera. Tomasz Gollob to jedyna i niepowtarzalna klasa sama w
                    sobie.
                    Mamy szanse za to stworzyć zespół, w którym naprawde kazdy(Krzyżaniak,
                    J.Gollob, drugi obcokrajowiec, Kowalik, a u siebie nawet Robacki) moze coś
                    wnieść od siebie, objechać juniorów, drugą linię a nawet lidera rywali, może
                    właśnie teraz uda się nam stworzyć ZESPOL, a nie zlepek gwiazd otoczonych
                    słabeuszami...

> Pozdrawiam

Reggie: a i również!
                    • Gość: michu Polonia bez Kowalika IP: 158.75.5.* 19.12.02, 10:41
                      moim zdaniem kowalik nie bedzie jezdzil w bydgoszczy, bo w toruniu bedzie
                      crump; a co z tego wynika wladze klubow z gniezna i torunia mogly isc na uklad
                      typu:
                      LNB zwalnia crumpa z obowiazkow jazdy w gnieznie na rzecz upuszczenia lub
                      wzniesia calkowitego odstepnego kowalika; byc moze w toruniu pojawi sie jeszcze
                      cegielski, ale to bylaby juz lekka przesada; ale trzeba dzis czekac do 15.
                      pzdr
                      • Gość: artih Re: Polonia bez Kowalika IP: 195.116.244.* 19.12.02, 16:46
                        Nie myślałem, że kiedyś usłyszę z ust Reggiego takie słowa !!!
                        Zawiodłem się cholernie - chyba bardziej niż na Rózyckim i Chylińskim (to Ci
                        pseudodziałacze którzy ściągają apatorków do Bydgoszczy gdyby ktoś zapomniał).

Co do powyższych zdań: skoro teraz będzie ciekawiej to dlaczego właśnie przez
                        ostatnie lata na mecze z Polonią w innych miastach przyłaziło najwięcej ludzi
                        (bo wszystkie mecze były bardzo zacięte, dzięki liderom którzy gwarantowali
                        około 40 pkt !).

Przestańcie pierdolić głupoty, że będzie ciekawie i fajowo po przyjściu
                        toruniasków do Bydgoszczy - gwarantuję Ci Reggie, że frekwencja będzie
                        beznadziejna ... ja nie sprawdzę nawet wyników w gazetach a moi znajomi
                        (kilkudziesięciu) chociaż nie będą aż tak radykalni to napewno zbyt wielu
                        meczów nie odwiedzą !!!
                        • reggie Re: Polonia bez Kowalika 19.12.02, 19:09
                          Gość portalu: artih napisał(a):

> Nie myślałem, że kiedyś usłyszę z ust Reggiego takie słowa !!!
                          > Zawiodłem się cholernie - chyba bardziej niż na Rózyckim i Chylińskim (to Ci
                          > pseudodziałacze którzy ściągają apatorków do Bydgoszczy gdyby ktoś zapomniał).
                          >
                          > Co do powyższych zdań: skoro teraz będzie ciekawiej to dlaczego właśnie przez
                          > ostatnie lata na mecze z Polonią w innych miastach przyłaziło najwięcej ludzi
                          > (bo wszystkie mecze były bardzo zacięte, dzięki liderom którzy gwarantowali
                          > około 40 pkt !).
                          >
                          > Przestańcie pierdolić głupoty, że będzie ciekawie i fajowo po przyjściu
                          > toruniasków do Bydgoszczy - gwarantuję Ci Reggie, że frekwencja będzie
                          > beznadziejna ... ja nie sprawdzę nawet wyników w gazetach a moi znajomi
                          > (kilkudziesięciu) chociaż nie będą aż tak radykalni to napewno zbyt wielu
                          > meczów nie odwiedzą !!!

Reggie: no trudno, skoro obrażasz się na cały świat z powodu tego, że klub
                          kontraktuje zawodnika skłóconego z klubem KS Apator(Kowalika) oraz drugiego
                          zawodnika jezdżacego ostatnie sezony we Wrocku - to moim zdaniem przesadzasz.
                          Należy odpowiednio wyważyć proporcje pt. kibicuję okreslonemu klubowi, danym
                          zawodnikom, za to nie lubie tego klubu i tych żużlowców.
                          U Ciebie Artih to jest jakies nienaturalnie pokręcone, odwracasz się od klubu,
                          któremu pewnie poswięciłeś parę latek z takiego banalnego powodu.
                          Takie jest życie, jedni przychodzą, inni odchodzą, nie do ruszenia jest w
                          Bydgoszczy tylko Tomasz Gollob, reszta w kazdej chwili może się pakować.
                          Nie płacz nad Protasiem, finansowo wyjdzie 2 razy lepiej niż w Bszczy, jest
                          szansa na jakieś zasymilowanie się zwaśnionych stron Toruń-Bydgoszcz.
                          Przyznaj, że taka "wymiana" jest bezprecedensowa.
                          A propos biletów, przypomnę Ci te słowa po pierwszych kilku kolejkach ligowych.
                          • Gość: + Re: Polonia bez Kowalika IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 19.12.02, 20:00
                            Reggie ,tym listem do Artiha ,powalasz mnie 3 raz.Pliz nie dobija mnie bo
                            zaczne wierzyc w Twoją metamorfozę.
                            Arhih ,przypomne Cie wiele Twoich słów jak bedziesz piał z zachwytu jak
                            PolonioApator bedzie wygrwał na stadionie przy ul . Sportowej.
                            Sugeruje sie zastanowic nad słowani po pozniej wyprzec bedzie sie trudno.
                            Krzyzak
                            • reggie Re: Polonia bez Kowalika 19.12.02, 21:06
                              Gość portalu: + napisał(a):

> Reggie ,tym listem do Artiha ,powalasz mnie 3 raz.Pliz nie dobija mnie bo
                              > zaczne wierzyc w Twoją metamorfozę.
                              > Arhih ,przypomne Cie wiele Twoich słów jak bedziesz piał z zachwytu jak
                              > PolonioApator bedzie wygrwał na stadionie przy ul . Sportowej.
                              > Sugeruje sie zastanowic nad słowani po pozniej wyprzec bedzie sie trudno.
                              > Krzyzak

Reggie: eee... za dużo komplementów może mnie + zdemoralizować, trzeba uwazać z
                              dawkowaniem...
                              Co do tamtej odpowiedzi to podejście Artiha jest bardzo niedojrzałe i
                              nieetyczne. Klubu nie zostawia się ot tak po prostu.
                              Byli w Toruniu zawodnicy, których chętnie widziałem kiedys w Bydgoszczy - młody
                              Sawina(1990-1992), Swiątkiewicz, nieodżałowany Per Jonsson(mój sportowy idol po
                              Gollobie w swoim czasie), Christer Karlsson(Rohlen), młody Bajerski, no i przez
                              cała kariere Krzyżaniak.
                              Nie smucę się więc bynajmniej jego przyjściem.
                              Pzdr.
                              • Gość: MONK Re: Polonia bez Kowalika IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.12.02, 01:00
                                Ja go nawet jestem w stanie zrozumiec.To zdecydowanie nie jest dobry dzien.
                                ciezko mi sie pogodzic z faktem, ze pepe poszedl akurat do Apatora (mimo,ze w
                                gruncie rzeczy powinno mi to zwisac - ale tak nie jest). Ciezko sie silic na
                                obiektywizm w takiej chwili, jestem mocno rozczarowany chociaz nie zaskoczony.
                                Stalo sie co sie stalo. Teraz trzeba poszukac zmiennikow a dwoch najlepszych
                                to w tej chwili K i K. W imie niecheci do poszczegolnych zawodnikow nie mozna
                                narazac klubu na degradacje. Trzeba ratowac juz nie honor a wlasna dupe - ze
                                skladem z tej chwili lecimy do pierwszej ligi.
                                • reggie Re: Polonia bez Kowalika 20.12.02, 01:50
                                  Gość portalu: MONK napisał(a):

> Ja go nawet jestem w stanie zrozumiec.To zdecydowanie nie jest dobry dzien.
                                  > ciezko mi sie pogodzic z faktem, ze pepe poszedl akurat do Apatora (mimo,ze w
                                  > gruncie rzeczy powinno mi to zwisac - ale tak nie jest). Ciezko sie silic na
                                  > obiektywizm w takiej chwili, jestem mocno rozczarowany chociaz nie
                                  zaskoczony.
                                  > Stalo sie co sie stalo. Teraz trzeba poszukac zmiennikow a dwoch najlepszych
                                  > to w tej chwili K i K. W imie niecheci do poszczegolnych zawodnikow nie mozna
                                  > narazac klubu na degradacje. Trzeba ratowac juz nie honor a wlasna dupe - ze
                                  > skladem z tej chwili lecimy do pierwszej ligi.

Reggie: a czemu to nie jest dobry dzień? Własnie, że jest, bardzo dobry,
                                  Protasiewicz w Toruniu, K i K być może u nas, czego chcieć więcej, show must go
                                  on, wczoraj my u góry, dzisiaj oni, a jutro - zobaczymy;-)
                                  Najważniejsze, że coś się dzieje, ruch, nie ma zastoju w interesie.
                                  Nie podzielam tych wszystkich smetnych uwag i placzów zawiedzionych
                                  Bydgoszczan, kupcie sobie karnet na Apatora, jezdzcie za Pepe, skoro go tak
                                  wszyscy kochacie.
                                  Mała strata, Krzyżaniak jednym z dominujących zawodników w Bydgoszczy, już się
                                  niecierpliwię przed pierwszą kolejką, Krzyżak, Krzyżak, go, go, masz u nas
                                  pełen kredyt zaufania, witamy Cię jak zbawcę.
                                  To może być nowy bohater sportowej Bydgoszczy!
                                  • Gość: Kamil Re: Polonia bez Kowalika IP: 213.77.40.* 20.12.02, 20:39
                                    Reggie, chyba się pomyliłeś z tym Krzyżaniakiem - zbawcą. A co z Jacusiem???
                                    • reggie Re: Polonia bez Kowalika 20.12.02, 21:10
                                      Gość portalu: Kamil napisał(a):

> Reggie, chyba się pomyliłeś z tym Krzyżaniakiem - zbawcą. A co z Jacusiem???

Reggie: a gdzie tu pomyłka? Jacek nas zbawił w sezonie 2002, przyszedł no i
                                      proszę, DMP.
                                      Teraz przychodzi Krzyżaniak - mamy z nim szansę na dostapienie kolejnego cudu.
                                      • Gość: MONK Re: Polonia bez Kowalika IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.12.02, 23:36
                                        Bardzo duzo bedzie zalezalo od Tomka i Lorama. Druga linia jest silna ale
                                        poniewaz odszel pepe bedziemy potrzebowali dwojke silnych liderow. Oni musza
                                        brac na siebie ciezar wynikow. O Tomka jestem spokojny ale Loram nie moze sie
                                        wozic na drugich miejscach. On musi wygrywac bo ciezko oczekiwac tego od
                                        nowych nabytkow.
                                        • Gość: + Re: Polonia bez Kowalika IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 21.12.02, 18:06
                                          Gość portalu: MONK napisał(a):

> Bardzo duzo bedzie zalezalo od Tomka i Lorama. Druga linia jest silna ale
                                          > poniewaz odszel pepe bedziemy potrzebowali dwojke silnych liderow. Oni musza
                                          > brac na siebie ciezar wynikow. O Tomka jestem spokojny ale Loram nie moze sie
                                          > wozic na drugich miejscach. On musi wygrywac bo ciezko oczekiwac tego od
                                          > nowych nabytkow.
                                          jednak sie upieram ,że musi byc ten trzeci!
                                          Gollob ,Loram i jacek nie dadzą rady we 3 pociągnąc drużyny.
                                      • Gość: Kamil Re: Polonia bez Kowalika IP: 213.77.40.* 21.12.02, 22:25
                                        reggie napisał:

> Gość portalu: Kamil napisał(a):
                                        >
                                        > > Reggie, chyba się pomyliłeś z tym Krzyżaniakiem - zbawcą. A co z Jacusiem?
                                        > ??
                                        >
                                        >
                                        >
                                        > Reggie: a gdzie tu pomyłka? Jacek nas zbawił w sezonie 2002, przyszedł no i
                                        > proszę, DMP.
                                        > Teraz przychodzi Krzyżaniak - mamy z nim szansę na dostapienie kolejnego cudu.
                                        Reggie, twierdzenie, że Jacuś zrobił DMP nie przystoi nawet Tobie. Rozumiem
                                        ślepą miłość, ale nie ślepotę!
      • Gość: MaW Re: POLONIA BYDGOSZCZ 2003 IP: 213.172.174.* 21.12.02, 22:26
        reggie co za zmiana frontu!!
        Promyczek nadziei!!! Krzyżaniak nasz zbawca?
        Jeszcze pare dni temu nazywałeś go toruńską miernotą a teraz co?
        Jak sie okazało, że ani Crump ani Cegła ani Ułamek nie przyjdą do B to teraz
        trzeba brać co jest nawet toruńskie miernoty?
        Przykro to słyszeć.Krzyżaniak nie jest moim ulubiencem ale coś tam dla Torunia,
        wrocławia a także reprezentacji zrobił i szcunek mu sie należy.
        Ale tak naprawde to zastanawiam się skąd taka nagła zmiana frontu? Niebywały
        przypadek.
        Ale podobno tylko krowa nie zmienia poglądów.
        • reggie Re: POLONIA BYDGOSZCZ 2003 21.12.02, 22:49
          Gość portalu: MaW napisał(a):

> reggie co za zmiana frontu!!
          > Promyczek nadziei!!! Krzyżaniak nasz zbawca?
          > Jeszcze pare dni temu nazywałeś go toruńską miernotą a teraz co?
          > Jak sie okazało, że ani Crump ani Cegła ani Ułamek nie przyjdą do B to teraz
          > trzeba brać co jest nawet toruńskie miernoty?
          > Przykro to słyszeć.Krzyżaniak nie jest moim ulubiencem ale coś tam dla
          Torunia,
          >
          > wrocławia a także reprezentacji zrobił i szcunek mu sie należy.
          > Ale tak naprawde to zastanawiam się skąd taka nagła zmiana frontu? Niebywały
          > przypadek.
          > Ale podobno tylko krowa nie zmienia poglądów.

Reggie: nawet nie wiem, jaki nick twój waćpan, nic to. Stosując miłą dla twego
          jestestwa terminologię powiem, iż zaistniało zjawisko, nazywane owczym pędem.
          Krówki, owieczki - tak jak lubisz. No, ale do rzeczy.
          Jest jakiś wątek, w którym pewien forumowicz w dość dramatycznych barwach
          przedastawiasytuację mojego klubu, dochodzi sprzedaż PP.
          No i cóż, na fali ogólnego zrywu pt. bij wszystko, co nie bydgoskie dołączyłem
          swój jakze mało znaczacy głos antytoruński i antykrzyzaniakowy w szczególności.
          Przemyślałem jednak całą sprawę, Krzyżaniak to super gość, drugi raz nie nazwe
          go miernotą.
          Masz strasznie wybiórczą pamięć, jak, nie przebierając, swinki chrumkające
          sobie na zagrodzie.
          Jesteś ze wsi może?
          • Gość: MaW Re: POLONIA BYDGOSZCZ 2003 IP: 213.172.174.* 22.12.02, 10:52
            Reggie!
            Zbyt osobiście traktujesz porównania i metafory.
            Poetyka polemiki pozwala na pewne wypady zoologiczne(a może jakieś ziarenko
            prawdy?:).
            Fajnie sie cieszę, że w końcu poszedłeś po rozum do głowy. Bo Krzyżaniak to
            jedyny obok Tomka prawdziwy zawodnik w tym zespole!
            • reggie Re: POLONIA BYDGOSZCZ 2003 22.12.02, 16:33
              OK, moja odpowiedz była znowu zbyt impulsywna, muszę z tym walczyć, zraziłem do
              siebie blondę, zraziłem artiha, nie wiem kogo jeszcze, SDB też się cuś boczy,
              nie stać mnie na dalsze straty. Dlatego pax, pax...
              • reggie Re: POLONIA BYDGOSZCZ 2003-USTALMY SKŁAD ! 22.12.02, 16:47
                Wiemy już niemalże wszystko, poza domniemanym drugim obcokrajowcem. Kto wchodzi
                w grę raczej wiadomo - Hamill, Wiltshire, N.Pedersen, moze jeszcze jakiś ?.
                Wiemy, czym dysponujemy, wiemy też niestety, że rywale nie zasnęli snem
                zimowym. Wprost przeciwnie. Mając slabszy skład, podwójnie wazne jest
                odpowiednie zestawienie zespołu. Wiadomo, że zawodnik X jest lepszy startując
                przy krawężniku, Y woli jechać z Z, itd, itd.
                Mamy nadmiar seniorów w składzie. Jak teraz ustawić te klocki, aby jeszcze
                przed meczem nie pozbawić się szans na wygraną? Ja pomyślałem, po chwili
                umysłowych katuszy wykluło sie coś takiego:
                Wyjazd:
                1.T.Gollob
                2.drugi obcokrajowiec
                3.J.Krzyżaniak
                4.J.Gollob
                5.M.Loram
                6.junior
                7.junior
                8.M.Kowalik
                Ten skład ma tę zaletę, że Tomeczek nie będzie na siłę ciągnął i szukał brata,
                po prostu skupi się na swojej jezdzie. Na derby zaryzykowałbym wstawienie
                Kowalika w miejsce Jacka Golloba.

Dom:
                1.T.Gollob
                2.J.Gollob
                3.J.Krzyżaniak
                4.drugi obcokrajowiec / M.Kowalik
                5.M.Loram
                6.junior
                7.junior
                8.M.Kowalik / M.Robacki
                W Bydgoszczy można bez obaw puścić braci razem, jest duża szansa, że u siebie
                pojadą jak to dawniej bywało, u siebie Tomek może bawić się z Jackiem.
                Niestety, widać już, że zabraknie miejsca dla Michała Robackiego, jak to
                rozwiązać? Może klub po 3 meczach zdecyduje się na wypożeczenie? Doprawdy
                dylemat...
                Jak to widzicie?
                Temat naszego składu, po zakupach, jest szczególnie interesujący. Koselski ma
                spore pole do popisu...
                Pzdr.
              • Gość: SDB Re: POLONIA BYDGOSZCZ 2003 IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 22.12.02, 16:55
                reggie napisał:

> OK, moja odpowiedz była znowu zbyt impulsywna, muszę z tym walczyć, zraziłem
                do
                >
                > siebie blondę, zraziłem artiha, nie wiem kogo jeszcze, SDB też się cuś boczy,
                > nie stać mnie na dalsze straty. Dlatego pax, pax...

hehehe jeszcze nic nie napisalem ale juz wiesz co mysle? ;P
              • Gość: MaW Re: POLONIA BYDGOSZCZ 2003 IP: 213.172.174.* 23.12.02, 21:12
                reggie napisał:

> OK, moja odpowiedz była znowu zbyt impulsywna, muszę z tym walczyć, zraziłem
                do
                >
                > siebie blondę, zraziłem artiha, nie wiem kogo jeszcze, SDB też się cuś boczy,
                > nie stać mnie na dalsze straty. Dlatego pax, pax...

No i niech tak bedzie!:)))
                • Gość: Łysy Re: POLONIA BYDGOSZCZ 2003 IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 23.12.02, 21:37
                  Reggie twoje sklady sa niezle tylko boje sie ze "dwa Jacki" moge zbyt czesto
                  przegrywac 1:5 a to w starciach z Apatorem czy Wlokniarzem ciezko bedzie
                  nadrobic, poza tym w czwartej serii Krzyzaniak musialy startowac z juniorem,
                  chyba jednak wolalbym sklad:
                  1.T.Gollob
                  2.J.Gollob
                  3.B.Hamill
                  4.J.Krzyzaniak
                  5.M.Loram
                  6.Ł.Stanisławski
                  7.G.Czechowski
                  8.M.Kowalik
                  Oczywiscie Hamill to takie moje male zyczenie na swieta:-)
                  Mimo wszystko Gollobowie w parze sa wciaz najlepiej rozumiejaca sie para w
                  Polsce a Hamill i Krzyzaniak moge byc nasza sila napedowa. Mam wielka nadzieje
                  ze ten sklad pozwoli nam zatrzymac tytul DMP w Bydgoszczy
                  • reggie Re: POLONIA BYDGOSZCZ 2003 23.12.02, 21:51
                    OK, skład może nawet lepszy, ale czy czasem tabelka biegowa się nie zmieniła???
                    Jeśli tak, to nasze ustalenia możemy...np. podrzeć...
                    • Gość: Łysy Re: POLONIA BYDGOSZCZ 2003 IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 23.12.02, 21:59
                      Z tego co wiem to tabelka biegowa sie nie zmienila, tak wiec Krzyzaniak
                      musialby startowac z juniorem
                      • Gość: MONK Re: POLONIA BYDGOSZCZ 2003 IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.02, 23:24
                        Tabelka sie nie zmienila. Braci bym nie rodzielal - jak Tomek chce to niech
                        holuje brata - ja nie mam z tym zadnych problemow. Poza tym Jacek nie bedzie
                        juz potrzebowal takiej pomocy jak jeszcze rok temu - wroci do pelnej
                        dyspozycji. Krzyzaniak powinien jechac z drugim obcokrajowcem - nie wiem czy
                        przypadkiem lepiej nie byloby mu z Whiltshirem niz z Hamillem ze wzgledu na
                        swietne starty tego pierwszego.
                        • reggie Re: POLONIA BYDGOSZCZ 2003 05.01.03, 01:31
                          Wygląda na to, że poprzednie, grudniowe dywagacje były... niewiele warte mówiąc
                          oględnie. Jak na razie nie ma Lorama, pomimo "przecieków" napływających ze
                          Sportowej, że już jest.
                          Nie wiadomo, co z Wiltshirem. Nikt nic nie wie. Jacy bedą obcokrajowcy w
                          Polonii? Ktoś w tym klubie ma jakąś koncepcję?
                          Faktycznie kasa jest taka pusta?
                          Nic, nie mój problem.
                          Na razie nasz skład to:

T.Gollob 2,44 w poprzednim sezonie na bieg
                          J.Gollob 1,91
                          M.Kowalik 1,76
                          J.Krzyżaniak 2,02
                          M.Robacki 1,28
                          L.Stanisławski 0,94
                          R.Umiński 0,67
                          G.Czechowski 1,28

Skład delikatnie mówiąc nie robi wrazenia. Zapewnia nam w tej chwili tylko
                          miejsce w środku stawki.
                          Osobiście liczę juz tylko na naszych juniorów i Tomasza Golloba w GP.
                          Ligę możemy sobie pewnie darować. Przynajmniej na dzisiaj.
                          • Gość: + Re: POLONIA BYDGOSZCZ 2003 IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 05.01.03, 13:18
                            Gratuluje realizmu!
                            • Gość: MONK Re: POLONIA BYDGOSZCZ 2003 IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.03, 18:59
                              Dopadalo wszystkich w polskim zuzlu to musialo w koncu zlapac i nas. Trzeba to
                              przeczekac. Nie rzucalbym sie tak na dzialaczy to tylko czesciowo ich wina -
                              jaka jest sytuacja ze sponsorami to wie chyba kazdy. Moze sejm sie zlituje i
                              zniosa zakaz reklamy piwa. To jest jakas szansa dla calej ligi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka