brasil13 29.04.06, 22:17 Mam pytanko..Czy wszyscy uprawiajacy wspinaczkę sa chudzi strasznie (czytaj żylaści:)..)...więc czy ja krępy nieco 35latek mogę zacząć może coś lajtowo i skrycie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aard Re: stereotypy wspinaczkowców.. 30.04.06, 14:25 nie są. Jak najbardziej może :) Odpowiedz Link Zgłoś
ronin202 Re: stereotypy wspinaczkowców.. 30.04.06, 16:09 spoko mozesz łoić co chcesz , szczupla budowa jest pomocna ( mniej do dzwigania ) ale czy kazdy musi byc taki sam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luna Re: stereotypy wspinaczkowców.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 23:26 Możesz nawet otwarcie. Ja jestem 33-latką i zaczełam sie wspinać w zeszłym roku:)) A pod skałą to mam najwiekszy biust i mocno odbiegam od stereotypu:)) Odpowiedz Link Zgłoś
brasil13 Re: stereotypy wspinaczkowców.. 02.05.06, 16:13 wow...nie ma jak lekkie odbiegniecie od stereotypu..:)..gratuluje największego..:) Gość portalu: Luna napisał(a): > Możesz nawet otwarcie. Ja jestem 33-latką i zaczełam sie wspinać w zeszłym > roku:)) A pod skałą to mam najwiekszy biust i mocno odbiegam od stereotypu:)) Odpowiedz Link Zgłoś
aard ach, ci faceci! ;) 04.05.06, 19:40 A tak swoją drogą, czy kogolkolwiek oprócz mnie to obchodzi, że za chwilę będziemy na forum wspinaczka pierwszy tysiąc postów? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kklement Zależy, na czym Ci zależy. 14.05.06, 12:31 Jeśli wspinaczka ma Ci dawać fun, być formą rekreacji inteligentniejszą od 'pakerni', ale bez wyczynowego zacięcia, to możesz jak najbardziej. Ja się w tym duchy wspinam od 2 lat, miałem wtedy 29. Ale z moich obserwacji wynika, że wszyscy, którzy wspinają się naprawdę dobrze, technicznie, robiąc trudne ( VI.2 i wzwyż ) drogi z prowadzeniem, SĄ chudzi i żylaści. Po prostu nie ma wała, praw fizyki nie przeskoczysz. Jak byś nie był dobry technicznie, zawsze jakaś część Twojego ciała wisi na palcach, zwłaszcza na przewieszonych odcinkach. A nikt palców ze stali nie posiada. Dlatego osoba przyciężkawa powinna zachować pokorę i nie frustrować się, że nie jest wstanie łoić tak, jak jakiś suchar jeden z drugim. Po prostu jedni mają budowę dobrą dla dżudo czy hokeja, inni dla maratonów czy wspinaczki. Odpowiedz Link Zgłoś