Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

stereotypy wspinaczkowców..

29.04.06, 22:17
    Mam pytanko..Czy wszyscy uprawiajacy wspinaczkę sa chudzi strasznie (czytaj
    żylaści:)..)...więc czy ja krępy nieco 35latek mogę zacząć może coś lajtowo i
    skrycie ?
    Obserwuj wątek
      • aard Re: stereotypy wspinaczkowców.. 30.04.06, 14:25
        nie są. Jak najbardziej może :)
      • ronin202 Re: stereotypy wspinaczkowców.. 30.04.06, 16:09

spoko mozesz łoić co chcesz , szczupla budowa jest pomocna ( mniej do dzwigania ) ale czy kazdy musi byc taki sam...
      • Gość: Luna Re: stereotypy wspinaczkowców.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 23:26
        Możesz nawet otwarcie. Ja jestem 33-latką i zaczełam sie wspinać w zeszłym
        roku:)) A pod skałą to mam najwiekszy biust i mocno odbiegam od stereotypu:))
        • brasil13 Re: stereotypy wspinaczkowców.. 02.05.06, 16:13
          wow...nie ma jak lekkie odbiegniecie od stereotypu..:)..gratuluje
          największego..:)

Gość portalu: Luna napisał(a):

> Możesz nawet otwarcie. Ja jestem 33-latką i zaczełam sie wspinać w zeszłym
          > roku:)) A pod skałą to mam najwiekszy biust i mocno odbiegam od stereotypu:))
          • aard ach, ci faceci! ;) 04.05.06, 19:40
            A tak swoją drogą, czy kogolkolwiek oprócz mnie to obchodzi, że za chwilę
            będziemy na forum wspinaczka pierwszy tysiąc postów? ;)
      • kklement Zależy, na czym Ci zależy. 14.05.06, 12:31
        Jeśli wspinaczka ma Ci dawać fun, być formą rekreacji inteligentniejszą
        od 'pakerni', ale bez wyczynowego zacięcia, to możesz jak najbardziej. Ja się w
        tym duchy wspinam od 2 lat, miałem wtedy 29.

Ale z moich obserwacji wynika, że wszyscy, którzy wspinają się naprawdę dobrze,
        technicznie, robiąc trudne ( VI.2 i wzwyż ) drogi z prowadzeniem, SĄ chudzi i
        żylaści.

Po prostu nie ma wała, praw fizyki nie przeskoczysz. Jak byś nie był dobry
        technicznie, zawsze jakaś część Twojego ciała wisi na palcach, zwłaszcza na
        przewieszonych odcinkach. A nikt palców ze stali nie posiada.

Dlatego osoba przyciężkawa powinna zachować pokorę i nie frustrować się, że nie
        jest wstanie łoić tak, jak jakiś suchar jeden z drugim. Po prostu jedni mają
        budowę dobrą dla dżudo czy hokeja, inni dla maratonów czy wspinaczki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka