Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

czempion szaranowicz

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.03, 14:56
    no i nasza gwiazda komentarza znów zabłysnęła. oprócz wszystkich głupich uwag
    okazało się, że ma spore problemy z czytaniem. a tak na marginesie ciekawy
    jestem co na to mieszkańcy skądinąd miłego Czempinia. a poza tym brawo Adaś,
    pokazał, że te wszystkie spekulacje mało go obchodzą i skoczył bardzo dobrze.
    Tak dalej!
    Obserwuj wątek
      • Gość: Peter Re: czempion szaranowicz IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 01.01.03, 15:11
        Gość portalu: ppp napisał(a):
        > no i nasza gwiazda komentarza znów zabłysnęła.

Oj tak. Mnie na lopatki rozlozyl tekst "Kobielew znany jest ze swojego slynnego
        wypadku, w ktorym bardzo pomogl mu Martin Schmitt" :)
        Ten Schmitt to jednak szuja, a takiego milego chlopca zgrywa ;-)

A tak serio, to Szaranowicz odbiera mi z 60% przyjemnosci ogladania skoków...
        Moze ktos sie orientuje, do kogo trzeba pisac, zeby temu baranowi wreszcie
        zabronili komentowac skoki?
        • Gość: U.S. Re: czempion szaranowicz IP: *.chello.pl / *.chello.pl 01.01.03, 15:20
          Pisz na Berdyczów.
        • Gość: kubasa Re: czempion szaranowicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.03, 15:50
          Zablysnal przy... jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...........
          upadl................Ahonen upadl!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: Peterq Re: czempion szaranowicz IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 01.01.03, 15:54
            To też - ta radosc w jego glosie gdy Ahonen zaliczyl glebe byla po prostu
            obrzydliwa... Ja rozumiem emocje zwiazane z rywalizacja sportowa, ale taka
            zawistna satysfakcja, ze rywalowi Malysza sie nie udaje, po prostu nie przystoi
            komentatorowi...
            • Gość: Bonhart Re: czempion szaranowicz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.01.03, 16:10
              I jak zwykle ten "przyruch"... Myslalem ze rzygne gdy po raz kolejny
              uslyszalem te jego gadke.
            • Gość: DARTNIA Re: czempion szaranowicz IP: *.k3net.pl / 192.168.2.* 01.01.03, 16:12
              A FACIO COŚ WSPOMINAŁ O UE!!!!WSTYD, JEDNAK JAKIE TO POLSKIE CIESZYĆ SIE Z
              CUDZEGO NIESZCZĘŚCIA!!!!!!
              • Gość: bigleb Re: czempion szaranowicz IP: *.chelm.sdi.tpnet.pl 03.01.03, 02:19
                Gość portalu: DARTNIA napisał(a):

> A FACIO COŚ WSPOMINAŁ O UE!!!!WSTYD, JEDNAK JAKIE TO POLSKIE CIESZYĆ SIE Z
                > CUDZEGO NIESZCZĘŚCIA!!!!!!

A co w tym polskiego??
                Czego się spodziewać po gościu, który mówi "przyruch"?
                rotfl
            • Gość: DARTNIA Re: czempion szaranowicz IP: *.k3net.pl / 192.168.2.* 01.01.03, 16:45
              Gość portalu: Peterq napisał(a):

> To też - ta radosc w jego glosie gdy Ahonen zaliczyl glebe byla po prostu
              > obrzydliwa... Ja rozumiem emocje zwiazane z rywalizacja sportowa, ale taka
              > zawistna satysfakcja, ze rywalowi Malysza sie nie udaje, po prostu nie
              przystoi
              >
              > komentatorowi...
              SZOWINISTYCZNEMU DUPKOWI (SZARANOWICZOWI)PRZYSTOI-SMUTNE!!
            • Gość: WSz Re: czempion szaranowicz IP: *.chello.pl 02.01.03, 20:06
              Szaranowicz jest super, bawi mnie jego gadanie, słuchając go mam nizłą zalewkę.
              Jeśli marzy wam się obiektywizm to idźcie na rozprawę sądową!!!!!!!!!!!
              • Gość: kibic Re: czempion szaranowicz IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.03, 20:26
                Gość portalu: WSz napisał(a):

> Szaranowicz jest super, bawi mnie jego gadanie, słuchając go mam nizłą
                zalewkę.
                > Jeśli marzy wam się obiektywizm to idźcie na rozprawę sądową!!!!!!!!!!!
                Jeżeli uważasz że rola komentatora telewizyjnego sprowadza się do bawienia
                widzów to oglądaj kresówki dla dzieci a nie wypowiadaj się w sprawach
                o których nie masz zielonego pojęcia dzeciaku.
        • Gość: lolo Re: gdzie pisać ? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.01.03, 16:30
          feedback@tvp.pl lub Wanda.Domanska@waw.tvp.pl
          Pan Szaranowicz swoją radością z upadków innych osiągnął jako
          komentator absolutne dno. Taką niestety mamy redakcję sportową TVP.
          • Gość: dartnia Re: gdzie pisać ? IP: *.k3net.pl / 192.168.2.* 01.01.03, 16:34
            :-)
      • Gość: Palej Re: czempion szaranowicz IP: *.pulawy.sdi.tpnet.pl 01.01.03, 16:08
        Podobało mi się też doskonałe przygotowanie akrobatyczne Bachledy. Okazało się
        również, że Ahonen podobnie jak Hannawald wykonuje słynny przyruch zapewniający
        świetny tajming.
      • Gość: dartnia Re: czempion szaranowicz IP: *.k3net.pl / 192.168.2.* 01.01.03, 16:10
        GDZIE PISAĆ, CO PODPISAĆ, ILE ZAPŁACIC ABY WY******LIĆ SZARANOWICZA!!!!!!!
        POMOCY!!!!!!!!!!!
        • Gość: STĘPEL Re: czempion szaranowicz IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 01.01.03, 16:20
          WITAM
          Szaranowicz to małe piwo.Kurzajewski to jest przygłup,jego pytania i kretyński
          uśmiech mnie zabijają,ale wygrywa pan prezes,który pierdoli już takie głupoty
          że się nie da słuchać.
          RUDE BOY NOW
      • dandelion Re: czempion szaranowicz 01.01.03, 16:16
        Pan Szaranowicz po prostu jest również bardzo przecietny jak na speakera TV
        jeżeli chodzi o składnie zdania w j,polskim.Od człowieka reprezentujacego TV
        wymagałbym lepszego języka.Najbardziej jednak wnerwia mnie kiedy mówi jak
        powinien skakac jakis zawodnik.Niech kurde sam stanie i pokaże jak trzeba
        skakac. Doradzanie ludziom,którzy sa naprawde profesionalistami i wiedza co
        robią jest po prostu bardzo smieszne.Panie Szaranowicz... na czym Pan sie zna
        najlepiej???
        • silesia Re: czempion szaranowicz 01.01.03, 16:35
          myślę,że pomimo całej krytyki Szaranowicza,cała oprawa dziennikarska na miejscu
          w GA-PA mogła się podobać.Takich mamy dziennikarzy w państwowej TV.Choć
          myślę,że nowy szef sportu w publicznej TV już coś zmienia.Przekaz zaczyna
          przypominać relację z Canal + z której się wywodzi szef Basałaj.Ale dziś dzięki
          postawie Adama jakoś mniej krytycznie oceniam Szaranowicza .pozdr.Aby ten NOWY
          ROK był udany dla polskiego sportu!!!!!!!!!!!!
          • Gość: escobar Re: czempion szaranowicz IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.03, 13:13
            nasz mistrz tajmingu, fajter w czystej postaci, ktory wykonuje taki przyruch
            jest mniej wiecej tak samo fajny jak krzysio miklas. ale mimo wszystko wole
            szaranowicza, bo kristofer miklasinski to taka nuda, ze przysnac mozna.
            zauwacie ile razy tylko leigl bedzie skakał, to co powie. ja wiem najwyzszy
            narciarz swiata i ma najwieksze narty. blizardy 280 cm!!!, alez powierzchnia
            nosna:)
          • Gość: WSz Re: czempion szaranowicz IP: *.chello.pl 02.01.03, 20:18
            Ludzie jak was czytam to włos mi się jeży!!
            KURWA O CO WAM CHODZI??????????
            Jakiego komentarza wam się zachciewa??????? Co tu więcej fachowo można
            powiedzieć???????? ( Najazd, odbicie, lot i poprawne lądowanie?????? - co tu
            komentować?????)
            A jak Szaranowicz popierdoli głupoty to przynajmniej jest wesoło!!!!!!!!
            PS
            Wszyscy podniecaja się przyjściem Basałaja - a jego komentarz też jest
            beznadziejny, z błędami i nieobiektywny - przykłady:
            1. w meczu towarzyskim z okazji jubileuszu Realu powiedział, że Kahn i Klose
            są kolegami klubowymi - to ciekawe, bo jeden jest z Bayernu, a drugi z
            Kaiserslautern
            2. jego komentarz w meczach Wisły z Schalke był tak tragiczny, że aż się
            rzygać chciało - ledwo któryś z piłkarzy Wisły prosto kopnął piłkę na pół
            metra, a już Basałaj piał na jego cześć.
            Prawda jest taka, że na całym świecie są dziennikarze lepsi i gorsi, ale
            wszyscy popełniaja błędy - chodzi tylko o to jaki mamy do tego stosunek!!!!!!
      • Gość: Sasza Re: Czempiniak o Szranowiczu IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 01.01.03, 17:12
        Gość portalu: ppp napisał(a):

> no i nasza gwiazda komentarza znów zabłysnęła. oprócz wszystkich głupich uwag
        > okazało się, że ma spore problemy z czytaniem. a tak na marginesie ciekawy
        > jestem co na to mieszkańcy skądinąd miłego Czempinia. a poza tym brawo Adaś,
        > pokazał, że te wszystkie spekulacje mało go obchodzą i skoczył bardzo dobrze.
        > Tak dalej!

Tutaj mieszkaniec "skądinąd miłego Czempinia" :) Faktycznie Szarnowicz nie po
        raz pierwszy dal ciala. Rozumiem, ze mozna w Warszawie nie znac wielkopolskiego
        miasteczka Czempiń - powiat Kościan, 30 km na południe od Poznania - ale chyba
        nwet ustasz Szaranowicz nie powninien miec problemow z przeczytaniem wielkiej
        czcionki CZEMPIŃ na bialo-czerwonej fladze - jak ten palant widzial tam
        czempiona ??!! A tak poza tym wielkie brawa dla ziomali :))))
        Dla mniej zorientowanych dodam, ze Czempiń slynie z Stacji doswiadczalnej
        Polskiego Zwiazku Lowieckiego, ktora zajmuje sie m.in. ponownym wprowadzeniem
        dla srodowiska naturalnego sokola wedrownego, a najslawniejszym synem Ziemi
        Czempinskiej byl Florian Marciniak - tworca i pierwszy komendant Szarych
        Szeregow.

Sasza
        • Gość: Killer Re: Czempiniak o Szranowiczu IP: *.chello.pl 02.01.03, 20:22
          Won złamasie do Pyrlandii!!!!!!!!!!!
      • Gość: prix Re: czempion szaranowicz IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.01.03, 18:06
        Szaranowicz uparł też się, żeby mówić, że konkurs odbywa się w Garmischparten.
        Skąd on tę nazwę wziął nie wiem. Skoki były albo w Garmisch, jeśli chciał
        używać wersji krótszej, albo w Garmisch-Partenkirchen. To coś takiego, jakby
        wspominać, że zawody zamiast w Bielsku lub Bielsku-Białej odbywają się
        w "Bielskubia".

PS Brawa dla Małysza
      • Gość: bbr może coś się ruszy?... IP: *.sad.warszawa.supermedia.pl 01.01.03, 18:21
        Szpakowski już poleciał. Więc może i Szaranowicza wychrzanią?
        Z drugiej strony, w TVP rośnie pokolenie ich następców - bo od kogo się uczyli?
        pozdrawiam
        • Gość: Peter Moze cos ruszymy? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 01.01.03, 19:03
          > Z drugiej strony, w TVP rośnie pokolenie ich następców - bo od kogo się
          uczyli?

Moze nie bedzie tak tragicznie. Gdy pare tygodni temu mieli problemy z laczami
          i Szaranowicz co chwila znikal z anteny, zastepowal go niejaki pan Snopek
          (imienia nie pamietam - chyba Jacek?). Komentowal ze studia w Wawie, ale
          przebijal Szaranowicza pod kazdym wzgledem - spokojny, rzeczowy ton, znajomosc
          tematu, zwracanie uwagi na to, co naprawde wazne i - przede wszystkim - brak
          typowych dla Szaranowicza koszmarków: irytująco mentorskiego tonu, zgrywania
          super-znawcy, "fajterów", "tajmingów", "przyruchów", "Misiaelów", "przecinania
          paraboli" i wspominania co 30 sekund o tym jak to czekamy na Adama Małysza,
          smarowania wazeliny jakiego to wspaniałego trenera i ekipę ma polska
          reprezentacja, wciskania nam twierdzen o "ogromnym talencie" Tajnera juniora,
          Bachledy, Mateji i Pochwały oraz wymieniania z nazwiska połowy prezesów,
          trenerów i innych działaczy - czesto absolutnie niezwiązanych ze skokami...

Ech, wielce zaluje, ze wylaczyli mi w kablowce Eurosport - tam byl komentarz o
          kilka klas wyzszy niz ten, ktory zwykle mamy w TVP...

Szanowni panowie moderatorzy forum - moze by tak ktos z redakcji Gazety
          poruszyl sprawe koszmarnego komentarza? Moze zamiast psujacego wszelka zabawe,
          zawistnego pana Szaranowicza szefostwo redakcji sportowej TVP wysle tam kogos
          mniej znanego, ale dla odmiany kompetentnego?

I szanowni panstwo uczestnicy forum - moze by tak jakas zmasowana akcja pisania
          listów do TVP? Nie chodzi mi o zaden mailbombing, tylko o to, zeby kazdy
          niezadowolony z poziomu komentarza pana Szaranowicza napisal maila do TVP w tej
          sprawie?
          • Gość: fle_xx Re: Moze cos ruszymy? IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 01.01.03, 19:19
            Pan Snopek ma na imie Stanislaw i komentowal juz zawody PS w ostatnich
            sezonach, to naprawde dobry komentator, fachowy itp. tyle ze ma jedna wade-
            jego komentarz jest taki "zywy" ze chwilami mozna usnac... Brakuje mu tego co
            ma Miklas. Ale i tak Szaranowicz nie dorasta mu do piet.
            • Gość: kibic Re: Moze cos ruszymy? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.01.03, 19:52
              Gość portalu: fle_xx napisał(a):

> Pan Snopek ma na imie Stanislaw i komentowal juz zawody PS w ostatnich
              > sezonach, to naprawde dobry komentator, fachowy itp. tyle ze ma jedna wade-
              > jego komentarz jest taki "zywy" ze chwilami mozna usnac... Brakuje mu tego co
              > ma Miklas. Ale i tak Szaranowicz nie dorasta mu do piet.
              Przepraszam a co takiego ma "cesarz mikrofonu" ?
              Zapomniałeś jego "osiągnięcia" w poprzednim sezonie ?
              Czy to co "ma" Miklas to określenia typu:
              .... szukał, szukał prawą ręką powietrza i ..... nawet znalazł !!!!
              .... alkualnie prowadzi w klasyfikacji bo .... tylko on skakał !!!!
              Pomijam już jego paranoidalne antyniemieckie nastawienie.
              Człowieku zastanów się co piszesz.
              • Gość: Peter Re: Moze cos ruszymy? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 01.01.03, 20:22
                > Przepraszam a co takiego ma "cesarz mikrofonu" ?
                > Zapomniałeś jego "osiągnięcia" w poprzednim sezonie ?

Coz, jesli chodzi o pana Miklasa, to jego wpadki mnie zwykle bawiły, natomiast
                to, co wyprawia Szaranowicz, jest dla mnie po prostu wkurwiające...

Wole chyba komentatora kiepskiego, który nie powoduje u mnie zgrzytania zębami,
                a co najwyzej wesołość, od komentatora jeszcze gorszego, który z kazda minuta
                staje sie coraz bardziej irytujacy... Jakbym mial wybierac, to z dwojga zlego
                wybralbym Miklasa.

Zas co do pana Snopka, to moze komentuje malo zywiolowo, ale tez lepsze to, niz
                Szaranowiczowa dzika radosc po upadkach rywali Malysza...
                • Gość: fle_xx Re: Moze cos ruszymy? IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 01.01.03, 21:03
                  A czy ja mowie ze Miklas jest cesarzem Mikrofonu??? Mialem na mysli to ze jego
                  komentarz jest zdecydowanie bardziej zywy czego brakuje Snopkowi
              • Gość: lkjhgf Re: Moze cos ruszymy? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.01.03, 11:14
                Ty kibic to jesteś za to strasznie pro niemiecki. Moze najwyższa pora
                przeprowadzić się z Katowic do faterlandu, bo hitlerowski paszport masz na
                pewno.
                • Gość: kibic Re: Moze cos ruszymy? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 03.01.03, 11:32
                  Gość portalu: lkjhgf napisał(a):

> Ty kibic to jesteś za to strasznie pro niemiecki. Moze najwyższa pora
                  > przeprowadzić się z Katowic do faterlandu, bo hitlerowski paszport masz na
                  > pewno.
                  A ty jesteś czystym polskim nacjonalistą może przeprowadzisz się na wschód
                  na ziemie stracone na amen baranie który nic nigdy nie zrozumie polaczku
                  mały.
                  • Gość: MNBVCX Re: Moze cos ruszymy? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.03, 09:47
                    Gość portalu: kibic napisał(a):

> Gość portalu: lkjhgf napisał(a):
                    >
                    > > Ty kibic to jesteś za to strasznie pro niemiecki. Moze najwyższa pora
                    > > przeprowadzić się z Katowic do faterlandu, bo hitlerowski paszport masz na
                    >
                    > > pewno.
                    > A ty jesteś czystym polskim nacjonalistą może przeprowadzisz się na wschód
                    > na ziemie stracone na amen baranie który nic nigdy nie zrozumie polaczku
                    > mały.
                    Jestem b. zadowolony z tego że jestem Polakiem, a mieszkam juz na wschodzie (
                    Warszawa). Nie musze natomiast lizac butow Niemcom, jak to robisz ty
                    volksdeutschu. Co do ziem utraconych to chetnie bym je zamienil na zapluty,
                    zakompleksiony i zasyfiony poniemiecki Sląsk.
          • jennie Re: Moze cos ruszymy? 04.01.03, 19:51
            zgadzam sie, sama przed chwila czytalam wypowiedzi na ten sam temat na onecie i
            juz wyslalam maila z linkiem do tamtego tematu. :)
          • tawananna Re: Moze cos ruszymy? 04.01.03, 23:15
            Moja propozycja - zamiast maili (których być może nawet nie przeczytają...)
            zakładamy stronę, formułujemy list z konkretnymi zarzutami i listą wybranych
            błędów i zbieramy podpisy. O akcji możemy poinformować redakcję "Gazety" - a
            nuż ktoś się zainteresuje. A potem przesyłamy całość do telewizji. Co o tym
            sądzicie?

Pozdrowienia,
            Tawananna
        • hansen Re: Dać szansę byłym skoczkom! 02.01.03, 01:31
          Wracam do swojego dawnego pomysłu, żeby dać zarobić naszym byłym, znakomitym, a klepiącym dziś biedę, skoczkom, jak: Stanisław Bobak, Stanisław Daniel-Gąsienica, czy Józef Przybyła. Mogę się założyć, że po pewnym oswojeniu się z mikrofonem i krótkim kursie dla sprawozdawców, byliby o niebo lepsi od wszystkich naszych dziennikarzy z redakcji sportowej.
          Ci ludzie przynajmniej startowali w wielkich imprezach (Bobak - trzeci w Pucharze Świata, Daniel-Gąsienica - brązowy medalista Mistrzostw Świata, Przybyła - rekordzista skoczni w Turnieju Czterech Skoczni i ze dwa razy w pierwszej dziesiątce tej imprezy), są fachowcami z branży - jeśli coś mówią o skoku, to ja im wierzę, ponadto, jako byłym wielkim sportowcom, obce im są tak niskie uczucia jak te, ujawnione przez Szaranowicza.
          W niemieckich stacjach z powodzeniem komentują Dieter Thoma, Jens Weissflog czy Hans-Georg Aschenbach i jest OK. Dlaczego u nas nie może być podobnie. Na początek można by dodawać dziennikarzom (z wyłączeniem Szaranowicza!) byłego skoczka jako współkomentatora, a później - na swoje...
          • Gość: kibic Re: Dać szansę byłym skoczkom! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.03, 10:20
            Bardzo dobry pomysł tylko czy TVP jest w stanie go zrealizować ?
            Tam trzeba chyba trzęsienia ziemi a na to ich nie stać ( układy ).
          • tawananna Re: Dać szansę byłym skoczkom! 04.01.03, 23:16
            Pomysł moim zdaniem dobry, ale nie zapominajmy też, że to, iż ktoś był
            świetnym sportowcem nie zawsze oznacza, że będzie świetnym komentatorem.
            Niemniej warto by spróbować.
      • Gość: remi Re: czempion szaranowicz IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 02.01.03, 11:52
        skacze Słoweniec Fras-szaranowicz o slowaku Miranie Tepeszu:Rodak Frasa chyba
        nie pomogl mu dzis(czy jakos tak-dokladnie nie pamietam)
        ja juz mam dosc przyruchow ,cięc paraboli ,pierdolenia głupot ,mylenia
        faktow,czytania z kartki i tworczej poezji na antenie!
        won!
        • Gość: Druss Re: czempion szaranowicz IP: *.kra.warszawa.supermedia.pl 02.01.03, 12:01
          A mnie powalił na ziemię tekst o słynnej koreańsikej szkole skoczków
          narciarskich w Hundziu-Mundziu...Po prostu zaliczyłem glebę, gdy usłyszałem tę
          nazwę.
          Pozdrówki,
          Druss
          • Gość: as Re: czempion szaranowicz IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 02.01.03, 20:51
            Gość portalu: Druss napisał(a):

> A mnie powalił na ziemię tekst o słynnej koreańsikej szkole skoczków
            > narciarskich w Hundziu-Mundziu...Po prostu zaliczyłem glebę, gdy usłyszałem

> nazwę.
            > Pozdrówki,
            > Druss
            nie ty jeden wierz mi ;)
            • Gość: okiś Re: czempion szaranowicz IP: *.acn.pl 02.01.03, 21:17
              Gość portalu: as napisał(a):

> Gość portalu: Druss napisał(a):
              >
              > > A mnie powalił na ziemię tekst o słynnej koreańsikej szkole skoczków
              > > narciarskich w Hundziu-Mundziu...Po prostu zaliczyłem glebę, gdy usłyszałe
              > m
              > tę
              > > nazwę.
              > > Pozdrówki,
              > > Druss
              > nie ty jeden wierz mi ;)

Naprawdę nie słyszeliście o tej słynnej koreańskiej szkole Hundziu-Mundziu???
              Przecież jej naczelnikiem jest znany na całym świecie trener Bździągwa-fuj, u
              którego o konsultacje zabiega cała narciarska czołówka!
              • Gość: Hollow Re: czempion szaranowicz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.01.03, 13:33
                Fakt, Szaranowicz jest beznadziejny z tym swoim pseudo-filozofowaniem, ale nie
                przesadzajcie, że na Eurosporcie jest lepiej. Tam komentuje jakiś żul spod
                monopolowego. Również żenada. Wolałbym oryginalny angielski komentarz, jak to
                było za starych dobrych czasów.
              • Gość: m04 Re: czempion szaranowicz IP: 4.2.* / *.lublin.mm.pl 04.01.03, 19:02
                Gość portalu: okiś napisał(a):

> Gość portalu: as napisał(a):
                >
                > > Gość portalu: Druss napisał(a):
                > >
                > > > A mnie powalił na ziemię tekst o słynnej koreańsikej szkole skoczków
                > > > narciarskich w Hundziu-Mundziu...Po prostu zaliczyłem glebę, gdy usły
                > szałe
                > > m
                > > tę
                > > > nazwę.
                > > > Pozdrówki,
                > > > Druss
                > > nie ty jeden wierz mi ;)
                >
                > Naprawdę nie słyszeliście o tej słynnej koreańskiej szkole Hundziu-Mundziu???
                > Przecież jej naczelnikiem jest znany na całym świecie trener Bździągwa-fuj, u
                > którego o konsultacje zabiega cała narciarska czołówka!

Uwazm, ze wielki wplyw na skoczków w tym osrodku ma fizjolog Takiesiki.

Szaranowicz do Hundziu-Mundziu!
        • faniwan Re: czempion szaranowicz 04.01.03, 16:42
          Gość portalu: remi napisał(a):

> skacze Słoweniec Fras-szaranowicz o slowaku Miranie
          Tepeszu:Rodak Frasa chyba
          > nie pomogl mu dzis(czy jakos tak-dokladnie nie pamietam)
          > ja juz mam dosc przyruchow ,cięc paraboli ,pierdolenia
          głupot ,mylenia
          > faktow,czytania z kartki i tworczej poezji na antenie!
          > won!

Tepes to Słoweniec
          • Gość: Bonhart "Garmiszparten" IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.03, 17:13
            Pomijajac zrobienie Goldberga z Goldbergera, zapowiedz skoku Ahonena jako
            skoku lidera pucharu swiata, oraz umieszczenia Hoellwartha na 3 miejscu w
            klasyfikacji PS strasznie razilo mnie ciagle mowienie o "garmiszparten" jako
            o zawodach w Ga-Pa. Nie znam niemieckiego ale czy to jest poprawne.
            Do tej pory slyszalem tylko "gapa" i "garmisz". Czyzby Szaranowicz stworzyl
            kolejna slowna hybryde?
            • sledzik4 Re: Przystojna Pani 04.01.03, 17:43
              cyt. "przystojna pani..........była ozdobą naszego stołu",
              "tylni wiatr" k. cyt.
              Ć M O K - Szaranowicz
            • Gość: lolo Re: 'Garmiszparten' IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.03, 18:14
              Gość portalu: Bonhart napisał(a):

> Pomijajac zrobienie Goldberga z Goldbergera, zapowiedz skoku Ahonena jako
              > skoku lidera pucharu swiata, oraz umieszczenia Hoellwartha na 3 miejscu w
              > klasyfikacji PS strasznie razilo mnie ciagle mowienie o "garmiszparten" jako
              > o zawodach w Ga-Pa. Nie znam niemieckiego ale czy to jest poprawne.
              > Do tej pory slyszalem tylko "gapa" i "garmisz". Czyzby Szaranowicz stworzyl
              > kolejna slowna hybryde?
              Ten "komentator" jest po prostu żałosny i nie warto już więcej tym
              abnegatem się zajmować. Polecam Eurosport i RTL.
              • devote Re: 'Garmiszparten' 04.01.03, 19:20
                widze ze na tym forum to same czempiony w krytykowaniu
                • jennie Re: 'Garmiszparten' 04.01.03, 19:50
                  nawiazujac do poprzedniej wypowiedzi, "czempiony w krytykowaniu" - mozna
                  pomylic sie w sposob tak ohydnie razacy mowiac Trener NIEMINEN zamiast NIKUNEN
                  (nie mowie juz o etatowej "mutacji" NIKULINEN, pominmy Roara JEKKESEJA (ble) ..
                  a co do GARMISZPARTEN to widocznie szanowny pan Sz. chcial zaszpanowac przed
                  kibicami nowa "cool" nazwa ... tak jakby nie mogl powiedziec chocby "Ga-Pa", co
                  przeciez jest powszechnie uzywanym skrotem. :P
      • Gość: Ace Re: czempion szaranowicz IP: *.acn.pl / 10.64.7.* 05.01.03, 14:00
        Wiem, ze zadaje glupie pytania, ale
        co to w ogole jest ten "przyruch" :) ??
        • Gość: lolo Re: czempion szaranowicz IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.03, 21:52
          Gość portalu: Ace napisał(a):

> Wiem, ze zadaje glupie pytania, ale
          > co to w ogole jest ten "przyruch" :) ??
          Na to pytanie nikt Tobie nie odpowie no chyba, że sam zainteresowny.
          Nasz mistrzuniu pomylił się z ... no właśnie z czym lub kim.
          Szkoda słuchać tego psuedointeligenta.
        • Gość: Bonhart Re: czempion szaranowicz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.03, 22:10
          Gość portalu: Ace napisał(a):

> Wiem, ze zadaje glupie pytania, ale
          > co to w ogole jest ten "przyruch" :) ??

Przyruch to cos takiego co robi np. Hanavald. Daje mu to znakomity
          tajming. Tylko nie waz sie pytac co to jest tajming, moj ty fajterze ;)
          • Gość: Ace Re: czempion szaranowicz IP: *.acn.pl / 10.64.7.* 05.01.03, 22:16
            Gość portalu: Bonhart napisał(a):

> Gość portalu: Ace napisał(a):
            >
            > > Wiem, ze zadaje glupie pytania, ale
            > > co to w ogole jest ten "przyruch" :) ??
            >
            > Przyruch to cos takiego co robi np. Hanavald. Daje mu to znakomity
            > tajming. Tylko nie waz sie pytac co to jest tajming, moj ty fajterze ;)

:))))))))))))))))))
          • Gość: kij Re: czempion szaranowicz IP: *.bydgoszcz.agora.pl 06.01.03, 10:11
            A jeszcze rok temu Szaranowić twierdził, że to "wspaniały ODMACH daje
            niewspółmierny tajmink".
            Czy odmach to to samo co przyruch?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka