Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

EL DERBY: REAL - BARCA. KTO GÓRĄ?

IP: *.pnl.philips.com 29.10.01, 14:41
    Już w przyszłą sobotę na stadionie Santiago Berabeu w Madrycie rozegrany
    zostanie, moim zdaniem, najbardziej niesamowity mecz piłkarskiej Europy, słynne
    hiszpańskie el derby, czyli Real zagra z Barcą. Kto tym razem będzie górą? Rok
    temu, mimo iż mistrzowski tytuł zdobył Real, w dwumeczu z Barcą nie miał wiele
    do powiedzenia. Ostatni mecz tych gigantów zakończył się zresztą skandalem,
    kiedy to baskijski arbiter nie uznał prawidłowo strzelonej bramki Rivaldo w 90
    minucie meczu, dzięki czemu mecz zakończył się remisem 2-2, co oznaczało koniec
    marzeń Katalończyków o tytule mistrzowskim. Natomiast zeszłoroczne spotkanie na
    Camp Nou było jednostronnym widowiskiem, gdyby nie słupki i poprzeczki,
    zwycięstwo Barcy byłoby wyższe niż 2-0.
    W obecnym sezonie, zdaniem "fachowców", Real miał wymiatać wszystkich. Jaka
    jest sytuacja wszyscy wiemy, dopiero w 10 kolejce Real odniósł pierwsze
    zwycięstwo wyjazdowe (wydumany karny, wykorzystany przez Figo)(mówię tylko o La
    Lidze). Do lidera z La Corunii traci 7 punktów, do Barcy 6. Jeżeli więc
    królewscy chcą złapać kontakt z czołówką, muszą ten mecz wygrać. Ja mam jednak
    nadzieję, że po tym meczu przewaga Barcy wzrośnie do 9 punktów! Barca, pomimo
    prawdziwej plagi kontuzji, prezentuje się nieźle. Tylko jedna porażka z
    Deportivo, z 5 amatorami w składzie, no i kapitalny mecz w miniony weekend
    przeciwko Betisowi (mogło być i 6-0). Co prawda prawie na pewno nie zagra
    charyzmatyczny kapitan, znakomicie grający w tym sezonie Luiz Enrique, a
    znakomicie grający w ostatnim meczy Rivaldo wybiera się (z Roberto Carlosem) do
    Brazylii, ale ja jestem dobrej myśli. Jestem pewien, że superduet Kluivert -
    Saviola ośmieszy kilkakrotnie obronę Realu. Jednym słowem: VISCA EL BARCA!!!!!
    I co wy na to królewscy?
    Obserwuj wątek
      • al-bundy Re: EL DERBY: REAL - BARCA. KTO GÓRĄ? 29.10.01, 14:56
        REAL, to przecież oczywiste... Nie wiem, tylko, czy będzie 3 czy 4-0. Ale
        raczej 4 :)
        Hala Mardid! Real Campeon!
      • pc Re: EL DERBY: REAL - BARCA. KTO GÓRĄ? 29.10.01, 15:01
        mam nadzieję że wygra Real, żeby sympatycy Barcy nie mogli po sezonie się
        tłumaczyć że "co prawda sezon był fatalny, ale kto by się przejmował
        odpadnięciem z LM albo 4 miejscem w lidze, tak naprawdę ważne jest że
        zremisowaliśmy na Santiago Bernabeu". Będzie z 5:0 :P
      • Gość: Bartek Re: EL DERBY: REAL - BARCA. KTO GÓRĄ? IP: *.ltk.com.pl 29.10.01, 15:14
        Mimo że Real gra obecnie słabiej w lidze, to ja i tak jestem całym sercem za
        Realem. Zobaczycie Katalończycy, że na Raula i Figo nie ma mocnych, zatem 2-0
        dla "Królewskich".
        • campo Re: EL DERBY: REAL - BARCA. KTO GÓRĄ? 29.10.01, 15:28
          To będą wspaniałe el derby.
          Zwycięsca może być tylko jeden!

BOSSSSSSKI REAL!!!

Po zwycięstwie nad Villarreal 3-2 ,Real wskoczył wreszcie na własciwe tory i
          wierze że tymi torami dojedzie do 29 Campeon de Liga,po drodze rozbijając FC
          Barcelone 4-1 !!!

Pozdrawiam
          (również kibiców Barcy!)
      • Gość: zibi Re: EL DERBY: REAL - BARCA. KTO GÓRĄ? IP: *.ltl.pl 29.10.01, 15:42
        Będzie ponownie remis 2:2.Bramki strzelą dla Realu Figo i Zidane, a dla Barcy
        Saviola X 2.

Pzdr
        • Gość: Alberto Re: EL DERBY: REAL - BARCA. KTO GÓRĄ? IP: *.uc.nombres.ttd.es 29.10.01, 15:52
          Gość portalu: zibi napisał(a):

> Będzie ponownie remis 2:2.Bramki strzelą dla Realu Figo i Zidane, a dla Barcy
          > Saviola X 2.
          >
          > Pzdr

bedzie 0:0 bo obecni trenerzy tych zespolow to pospolici tchorze
          "les viene muy muy grande el equipo"
        • Gość: capulet Re: EL DERBY: REAL - BARCA. KTO GÓRĄ? IP: *.starosielce.sdi.tpnet.pl 29.10.01, 16:32
          Gość portalu: zibi napisał(a):

> Będzie ponownie remis 2:2.Bramki strzelą dla Realu Figo i Zidane, a dla Barcy
          > Saviola X 2.

to co?
          nie wiesz w których minutach?
          kiepsko poinformowany jesteś :)
          • Gość: morel Re: EL DERBY: REAL - BARCA. KTO GÓRĄ? IP: *.sulecin.sdi.tpnet.pl 29.10.01, 18:14
            BARCA BARCA BARCA BARCA BARCA
            • Gość: morel Re: EL DERBY: REAL - BARCA. KTO GÓRĄ? IP: *.sulecin.sdi.tpnet.pl 29.10.01, 18:15
              zapomniałem ukonkretyzować swojego typu
              będzie 0:6
              Saviola - 2 klasyczne hattricki!!!
      • Gość: M Re: EL DERBY: REAL - BARCA. KTO GÓRĄ? IP: *.chello.pl 29.10.01, 18:18
        Tylko REAL
      • mariusz_k Re: EL DERBY: REAL - BARCA. KTO GÓRĽ? 29.10.01, 19:17
        Jako kibic Realu nie moge typowac inaczej niz zwyciestwo Realu. Zreszta - traca do Barcy 6 punktow, w zeszlym sezonie ledwo zdobyli na niej jeden punkcik, wiec koniecznie nalezy im sie jakies 3:0 w sobote.

Z drugiej strony jednak nie obraze sie, jezeli Real zawali derby, a potem zdobedzie mistrza jak w tym roku ;-)
      • Gość: bandit Re: EL DERBY: REAL - BARCA. KTO GÓRĄ? IP: 10.0.6.* / 195.150.102.* 29.10.01, 20:11
        Nie bede wiele pisal:

BARCA - mistrz !!!!!!!!!!!!!!!
        • wasia EL DERBY: oczywiście Barca!!! 30.10.01, 17:27

O ile tylko sędzia nie będzie tak slepy jak ten w zeszłym sezonie i nie zobaczy
          spalonych tam gdzie ich nie ma ;-)))

pzdr, wasia
      • Gość: Michal Re: EL DERBY: REAL - BARCA. KTO GÓRĄ? IP: *.ny5030.east.verizon.net 30.10.01, 17:38
        Barca!

Mysle, ze wygra 2:1.

Calym sercem za Katalonia,
        Michal
      • Gość: Balzer Re: EL DERBY: REAL - BARCA. KTO GÓRĄ? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.01, 21:38
        Oba zespoly w tym roku spisuja sie raczej przecietnie. W wielkim meczu stawialbym
        raczej na Real ktoremu punkty w lidze sa bardzo potrzebne.
        Bardzo prawdopodobnym rozwiazaniem jest rowniez remis.
      • Gość: sebek Re: EL DERBY: BARCA. GÓRĄ! IP: 213.76.177.* 30.10.01, 23:32
        Tylko Barcelona! To będzie powtórka z zeszłego sezonu,z tą tylko różnicą,że
        sędzia uzna prawidłowo zdobytą bramkę:) Będzie 3:2!
        pozdrawiam
        • Gość: grego Re: EL DERBY: BARCA. GÓRĄ! IP: *.gda.pl 02.11.01, 00:01
          Całym sercem bedę za Barcą, ale bedzie bardzo ciężko. Real będzie
          zdeterminowany , w koncu w przypadku porazki Barca ucieknie na 9 pkt, a to juz
          nie malo. Oby tylko sędzia nie chcial byc glownym aktorem tego widowiska. Barca
          wygra jednak 2:1. To bedzie magiczny niedzielny / a nie sobotni/ wieczór na
          Santiago Bernabeu ale cieszyć sie bedą miliony zwolennikow Barcelony!
      • Gość: ja Re: EL DERBY: REAL - BARCA. KTO GÓRĄ? IP: 172.16.0.* 02.11.01, 00:53
        Jak to kto?? -REAL!!!!!!!!!!!!!!!!! I to wysoko
      • Gość: F.Black Re: EL DERBY: REAL - BARCA. KTO GÓRĄ? IP: 195.187.93.* 02.11.01, 07:41
        Barcelona, Barcelona - nikt ich nigdy nie pokona.
        • Gość: REXACH Re: EL DERBY: REAL - BARCA. KTO GÓRĄ? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.01, 19:48
          Barca 3 - 1 Real
          Saviola 8'67', Cocu 77' - Raul 10'
          • Gość: REXACH Re: EL DERBY: REAL - BARCA. KTO GÓRĄ? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.01, 19:51
            Rivaldoooooooooooooooo
            zagraaaaaaaaaaaaa
            a mecz w niedziele
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka