Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Słabsi od najlepszych

IP: *.waw.cdp.pl 23.07.06, 17:11
    Z porównywaniem obu ekip radzę pooczekać do rewanżu albo końca LŚ. To nie
    takie chop-siup wygrać w Serbii. Parę razy i tak Serbowie mieli ciepło.
    Liczę na udany rewanż w Łodzi.

P.S. Nie oglądałem dawno Kadziewicza i widzę że potrafi już nieźle zaserwować :)
    Obserwuj wątek
      • Gość: kibic jeszcze raz Re: Słabsi od najlepszych IP: *.waw.cdp.pl 23.07.06, 17:35
        Tytuł powinien brzmieć- w pogoni za tematem :)
      • wysokiktos bezsensowana siatkowka w wykonaniu obu zespolow 23.07.06, 18:18
        loic sie set po secie, raz jedni raz drudzy, bo tak to wygladalo. Oba zespoly na
        przemian mialy w poszczegolnych setach zdecydowana przewage. Nie bylo
        rownorzednej walki.
      • isa.stern Re: Słabsi od najlepszych 23.07.06, 18:23
        o czym tu dyskutować... skoro nasi siatkarze nie potrafią serwować...
      • Gość: Nika Re: Słabsi od najlepszych IP: *.adsl.inetia.pl 23.07.06, 18:41
        Ja też uważam, że w Łodzi pójdzie nam lepiej. Nasi chłopcy muszą tylko przestać
        się bać, bo mam wrażenie, że jak już gra zaczyna się lepiej układać, to on są
        jakby tym zaskoczeni czy coś... a potem już jest tylko gorzej. A tak w ogóle mam
        pytanie: czy Bąkiewicz już na zawsze zostanie w kadrze B???
        • Gość: kibic jeszcze raz Re: Słabsi od najlepszych IP: *.waw.cdp.pl 23.07.06, 19:26
          a wracając do tytułu czy mógłby on brzmieć: lepsi od najlepszych.
          Jeszcze raz gratulację dla pana redaktora
          • Gość: komar albo... IP: 86.68.58.* 23.07.06, 21:12
            Polacy silni, Serbowie silniejsi...
            Tytul nie na miejscu, pasujacy raczej do pilki noznej.
      • Gość: henio14 Re: Słabsi od najlepszych IP: *.chello.pl 23.07.06, 22:16
        Oj wyrażnie brakuje lidera w naszej drużynie!!!Wierze jest to dobrze przetarcie
        przed MŚ i z meczu na mecz będziemy grali lepiej.
        Nie ma się co oszukiwać Jugole mają dużo lepszych siatkarzy!!!
        LOzano jedyne co może jeszcze zrobić to jeszcze poprawić naszą gre zespołową!!!
        Nie wiem nie moge tego rozgryżć dlaczego Zagumny nie nauczył się do tej pory
        serwować agresywnie z wyskoku!!!
        Jak ktoś wie, proszę o odpowiedź!!
        • Gość: jacek Zagrywka Zagumnego IP: *.chello.pl 23.07.06, 22:50
          Zagumny ma od wielu latu problemy z plecami i u wszystkich trenerow ma stala
          zgode na zagrywke pasywna; oprocz tego radze zwrocic uwage, ze zagrywka pasywna
          moze byc:
          - w stylu Plinskiego - czyli bezsensowna, bo na 6-7 metr, do libero, skad szybka
          kontra
          - bezposrednio za siatke, w 1-3, jak np. kilka razy zaserwowali Serbowie
          (widzialem takiego przynajmniej jednego asa) - niebezpieczna, bo nieprzewidywalna.
          Zagumny serwuje lekko krecac, tak ze pilka w locie odrobine zmienia trajektorie
          i stad latwo o blad w odbiorze.
          Ostatnia rzecz: w Belgradzie sedziowie sa raczej przychylni sa Serbom niz
          przyjezdnym, stad kilka pilek gwizdnietych na ich korzysc; a takich dyskusyjnych
          pilek na linii boiska jakos nigdy nie pokazuje bezstronny operator serbskiej kamery.
          W kazdym razie mam nadzieje na 2 wygrane w Lodzi.
          • Gość: henio14 Re: Zagrywka Zagumnego IP: *.chello.pl 23.07.06, 23:04
            Z tym sędziowaniem u Jugoli to zgodzę się w 100 procentach. Kilka piłek powinno
            być naszych.
            Co do meczów u nas to myśle że aby awansować dalej to wypadało by wygrać z
            Jugolami i Jankesami trzy z czterech meczów u siebie. Bo Japonie to licze
            wszystkie cztery wygrane. Dzięki za odpowiedź o Zagumnym!!!
      • Gość: Gibon Re: Słabsi od najlepszych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 23:47
        a czy ktos wie co sie stalo z Pawłem Papke? przeciez to on powinien byc liderem
        tej druzyny!!! nagle zniknal czy to po kontuzji barku czy ja taki
        niedoinformowany przez te lata?
      • Gość: pfan Serbia i Polska reprezentuja podobny poziom IP: *.user.start.ca 24.07.06, 04:47
        Serbia i Polska reprezentuja podobny, wysoki poziom. Obie reprezentacje
        zaliczane sa do czolowki swiatowej. Dziwne byloby gdyby Serbia gospodarz dwoch
        meczow u siebie przegrala z Polska reprezentacja. Dla serbskich kibicow bylaby
        to przykra niespodzianka,tak samo dla polskich kibicow gdyby nasi polscy
        siatkarze w rewanzu u siebie przegrali.
        Jestem pewien ze w rewanzu, w dwoch meczach u siebie Polska reprezentacja wygra
        z Serbia.
        Powodzenia polscy siatkarze w meczu z Serbia i w innych meczach Lidze Mistrzow.
        • ango7 Re: Serbia i Polska reprezentuja podobny poziom 24.07.06, 10:58
          zbliżony poziom?,chyba w małoprecyzyjnej skali,każdy kto widział mecze wie,że
          Serbowie grali bez swojego podstawowego rozgrywającego i libero,a Milijkovic
          wrócił do kadry z roztrenowania.My jesteśmy w grze od memoriału i za bardzo nie
          widzę zawodników,którzy mogą ten zespół jeszcze wzmocnić.Tak więc podziwiam
          wszystkich huraoptymistów.Lozano może poprawić jedynie koordynację i
          komunikację w grze,ale potencjału siatkarskiego nie zmieni,no i tego strachu w
          oczach przed Serbami,chyba też nie(nie wiem czy to Gerić ich tak hipnotyzuje?)
          Co do Pawła Papke,to każdy kto obserwuje pls wie,że zawodnik ten od dwóch
          sezonów jest bez formy(tzn.stara się przygotować do play-off,a resztę sezonu
          odpuszcza,najprawdopodobniej ze względów zdrowotnych,skacze niżej itd.)więc nie
          może być nawet w szerokiej kadrze.Trzeba stawiać na Wlazłego bo on najbardziej
          rokuje na przyszłość,z tym,że nie oszukujmy się-szanse,że zostanie kiedyś
          graczem formatu Milijkovića,są niewielkie.Widzę już wpisy oburzonych,bo
          przecież dla wilelu kibiców to my jesteśmy najlepsi na świecie, bez względu na
          wyniki i rankingi, i napewno zostaniemy mistrzami swiata(jak nie teraz to
          oczywiście za cztery lata)
      • opty2 Re: oj ango 24.07.06, 11:21
        Wlazły to bardzo młody zawodnik, kto o nim słyszał 3-4 lata temu, poza tym jaką
        on ma budowę (szczupły, skoczny) a jaką Milijkowic (chlop jak dąb)jak atakuje
        to nie ma czego zbierać. Wogóle Serbowie to rośli zawodnicy grający w ligach
        zagranicznych (wiadomo czemu) i wszędzie się liczący. A nasi? Sam świder+ Murek
        nie wygrają meczu, reszta gra tylko w kraju (to trochę mało). Przykre ,że
        przegrali ale wydaje się,że może być lepiej, brak nam obycia, pewności siebie,
        woli zwycięzców, być może to przyjdzie z czasem a może nie. Nie oczekujmy
        cudów, wiadomo nikt nie lubi przegrywać, ale w końcu są wyżej w rankingach niż
        Polacy i grali u siebie. Nie przekreślałabym meczy u nas mogą być ciekawe a czy
        wygrane? to się zobaczy. Nasi muszą dużo grać z najlepszymi i o dużą stawkę.
        pozdr.
      • Gość: adamsiata Re: Słabsi od najlepszych IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 12:59
        W naszym kraju panuje OGROMNY głód sportowego sukcesu. Media rozbudzają nasze
        nadzieje po sukcesach a my dajemy sie ponieść tej fali. Zachowajmy nieco chłodu
        w ocenie i poczekajmy co zwojują nasi siatkarze na koniec LŚ. Trenerzy przed
        zawodami stale podkreślali, że celem są MŚ. Miło byłoby cieszyć się już dziś,
        prawda? W USA wygraliśmy tylko bitwę a wojna trwa... Co do gry zawodników
        zauważam wielki powrót Kadziewicza (zagrywka, atak, blok), zaskakujący mocny
        serwis Plińskiego (przy prowadzeniu raczej). Igła nadmiernie chciał w sobotę
        więc wchodził czasem innym w paradę. Wlazły wraca do siebie i to w pioruńskim
        tempie(porównajmy USA i Serbię), więc tu bądżmy raczej spokojni. Niepokoi mnie:
        skuteczność zagrywek (dlaczego my serwujemy w siatkę a rywale raczej w aut?)
        niepewność w odbiorze zagrywek(nie tylko kłopoty z silną ale i tą plasowaną,
        taktyczną)
        zauważyłem kłótnie graczy gdy sie nie układało
        Na koniec: CZEMU MAJĄ SŁUŻYĆ WSPOMNIENIA Z UB. ROCZNEGO PÓŁFINAŁU LŚ? Kraczemy
        sobie czy redakcja nie ma zupełnie pomysłu na realizację części
        studyjnej?....Siatkarzy ma mobilizować porażka z lat poprzednich a piłkarzy
        mobilizujemy archiwum typu Wembley? Pozdrawiam pozytywnie myślących.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka