Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Mixty 2006

01.08.06, 15:10
    Jak czytamy na stonie www.curling.pl:
    "Druzyny mozna zglaszac do dnia 16 sierpnia. Jest to takze termin oplacenia
    wpisowego (jego wysokosc na razie nie jest znana). Druzyny, ktore tego nie
    zrobia, nie wezma udzialu w losowaniu."

Mamy dzisiaj 1 sierpnia, czyli do 16 sierpnia zostało ok. 2 tyg., jest tzw.
    sezon ogórkowy, curlerzy wyjechali na wakacje.

Czy konto na które trzeba wpłacać wipsowe i jego wysokość, będzie znana
    przed 16 sierpnia???, czy ktoś liczy na to, że ze względu na urlopy może ktoś
    się nie zgłosi lub przegapi termin ?? ;-)

Pozdrawiam,
    Kasia Selwant
    Obserwuj wątek
      • clxx Re: Mixty 2006 01.08.06, 18:32
        Ja natomiat chciałbym się dowiedzieć, czy będzie ograniczona liczba miejsc na
        liście startowej, a jeśli jest to na jakiej zasadzie bedą przyjmowane drużyny,
        kto pierwszy?
        Pozdrawiam :)
        • takeouter Re: Mixty 2006 01.08.06, 20:06
          Kasiu świetne pytania !! Sam czekam na kwote wpisowego...
          Tym bardziej, że dziś jestem po 1 treningu w tym sezonie i znou mam ogromny
          głód grania! :)
          pozdrawiam całą Rodzinkę Curlingową! :))
          • kiuru Re: Mixty 2006 02.08.06, 10:26
            Wpisowe wynosi 200 zl od druzyny.
            Nie ma limitu druzyn wobec czego nie wiadomo jeszcze jak gramy.

Do zobaczenia w Gliwicach
            marianna
            • hopp-schwiiz Re: Mixty 2006 02.08.06, 10:29
              kiuru napisała:
              > Wpisowe wynosi 200 zl od druzyny.

chyba najwyższa pora, by iść zacząć puszki zbierać :D
              • wisieneczka1 Re: Mixty 2006 02.08.06, 21:21
                hehe, idźcie na jakieś stare miasto (lub inne tłumnie odwiedzane miejsca) z puszką z napisem "zbieramy na mistrzostwa mixtów" ;P
                • ccckb Re: Mixty 2006 03.08.06, 11:18
                  co wydaje sie sie pomysłowym zarcikiem (zbieranie na Starowce),
                  było jedyną nadzieją pierwszej reprezentacji na Mistrzostwa Europy.
                  Desperacja była wielka. Puszki nie było (choc już zaprojektowałysmy jej wzór),
                  ale mailowy łańcuszek do znajomych i krewnych królika okazał sie wielkim
                  wsparciem...
                  oby te czasy nie wróciły ;-))))))))
                  • arekmcc Re: Mixty 2006 03.08.06, 17:43
                    Witam,
                    Większość odpowiedzi na zadane tu pytania znajdują się na stronie CURLING.PL.
                    NP. wpłaty kierujemy na konto PZC.
                    Przypomnę kilka podstawowych spraw:
                    - w zgłoszeniu należy podać nazwiska wszystkich zawodników i wskazać kapitana,
                    - drużyna składa się z minimum dwóch kobiet i dwóch mężczyzn.
                    - nie ma ograniczenia liczby drużyn, więc należy się liczyć z systemem gry
                    który np. po 2-3 porażkach wyeliminuje część drużyn z gry.
                    - dopiero po policzeniu liczby zgłoszonych drużyn zostanie przedstawiony system
                    rozgrywek.
                    • hit_and_roll Re: Mixty 2006 04.08.06, 00:00
                      To ja z jeszcze jednym pytaniem :)

Pod jakie adresy mailowe należy wysłac składy drużyn??? Bo raczej nie będziemy
                      wpisywać składów na przelewie bankowym ;)

Pozdrawiam
                      K.
                      • clxx Re: Mixty 2006 04.08.06, 12:08
                        Ja wyslalem na adres janowski@aasan.pl zgłoszenie zostało przyjęte :P
      • dokens ROZPOCZĘCIE 23.08.06, 14:26
        W dniu jutrzejszym będzie do dyspozycji taki skromny "pseudo" serwis poświęcony
        MPMix 2006 na zasadach podobnych jak wcześniej. Będziecie tam mogli znaleźć
        wszystkie informacje: zakwaterowanie, program zawodów, itp. Proszę jeszcze o
        chwile cierpliwości dopierow wróciłem z urlopu a i już nadrabiam.

Pozdrawiam
        • dokens Serwis internetowy 23.08.06, 23:02
          Uruchomiono prosty serwis internetowy poświęcony II. MP Mikstów 2006, mam
          nadzieję że przynajmniej jego treść będzie wszystkim służyła. Jak na razie
          serwis jest pusty, postaram się go szybko uzupełnić.

Można go znależć pod adresem: www.mpmix2006.prv.pl/

W związku z powyższym mam do wszystkich kilka uwag:

1. Aktualności wypełniamy wszyscy. Jeśli ktoś chce coś przekazać, napisać,
          powiedzieć, będzie to dotyczyło turnieju, jego części sportowej lub
          towarzyskiej piszcie do mnie a tekst będzie na bieżąco wstawiany.

2. Jeśli na stronie wystąpią jakieś błędy - zgłaszajcie to.

3. Proszę wszystkie drużyny o nadsyłanie ewentualne zdjęć zespołu, przy okazji
          proszę też o nadsyłanie składów z wyróżnieniem pozycji.

Na razie tyle, co jakiś czas nowa dawka info....

Pozdrawiam
          • arekmcc Re: Serwis internetowy 24.08.06, 10:54
            Informacje o MP będą również prezentowane na www.curling.pl

Obecnie można tam poznać np. składy osobowe drużyn.
            Pozdrawiam
            AD
          • cloudik Re: Serwis internetowy 26.08.06, 11:33
            dokens napisał:

> 2. Jeśli na stronie wystąpią jakieś błędy - zgłaszajcie to.

Jest problem z kodowaniem znaków. Mianowicie sam dokument jest zakodowany w
            windows-1250 (obstawiam, że stronę robiono we FrontPage'u i nie zmieniono
            "ogonków"). O ile <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html;
            charset=iso-8859-2" /> wymusi w Internet Explorerze iso, to w wypadku Mozilli
            czy Opery pojawiają się znaki zapytania zamiast polskich literek :)

A jeśli mogę się przyczepić to mi się by bardziej podobała wyśrodkowana strona :)

Pozdrawiam.
            • smok.ondri Re: Serwis internetowy 26.08.06, 11:56
              za chwil kilka lub kilkanaście serwis wyładnieje spokojnie :P
        • dokens Zakwaterowanie 24.08.06, 15:27
          Na stronie www.mpmix2006.prv.pl/ zamieściliśmy informację o możliwości
          kwaterunku na MPMix.

Dla uczestników i gości mistrzostw przygotowaliśmy następujące propozycje
          noclegów:

1. Akademiki - rezerwacją zajmuje się:

Pani Barbara Piotrowska,
          kontakt: barbara.piotrowska@polsl.pl
          telefony: 032 237-27-03; 032 237-27-02

Proszę dzwonić i pisać, pod tymi namiarami dowiecie się szczegółów co do ceny,
          adresu i standardu. Nie podaję sztywnej ceny gdyż może zdarzyć się sytuacja, w
          której będzie wam proponowany różny standard, a co za tym idzie i różne ceny.
          Proszę powoływać się na Mistrzostwa Polski w Curlingu Mikstów.

Akademiki znajdują się w bliskim otoczeniu lodowiska - do 300 m

2. SEZAM Dom Gościnny Politechniki Śląskiej - nocleg dla wymagających, wysoki
          standard, wysoka cena. Namiary:

SEZAM, Gliwice, ul Pszczyńska 89a, tel. 032 237-23-07, zdjęcia:
          www.polsl.pl/alma.mater/foto/sezam.html
          SEZAM znajduje się w bliskim otoczeniu lodowiska - ok. 300 m

3. Hotel QUBUS - nocleg dla bardzo wymagających, bardzo wysoka cena. Namiary:

Strona internetowa hotelu - www.qubushotel.pl/qHotel.aspx?kid=20&lang=1

H. QUBUS odległość od lodowiska - ok. 1 km

4. Dla dopełnienia podaję jeszcze wykaz wszystkich akademików Politechniki
          Śląskiej. To tak jakby komuś nie udało się załatwić. Interesują was wyłącznie
          te o gliwickim adresie:

www.polsl.pl/alma.mater/akademiki.html
          • takeouter System Rozgrywek... 24.08.06, 16:43
            Witam , chciałem tylko napisać dwa zdania na temat systemu rozgrywek...
            System pucharowy dla pierwszej 16tki ? wracamy do starych "błędów" ... ?
            NIe życze nikomu wygrania w pięknym stylu pierwszych spotkań a później
            minimalnej porażki w fazie pucharowej, która w momencie przekreśla
            wszystko....!!
            Czemu nie system z Pragi ? Nawet system Brazylijski byłby bardziej obiektywny...
            Przepraszam może się myle, i dlatego nie będe pisał więcej na ten temat z
            szcacunku i sympatii do osób, które ułożyły ten system.
            Ciesze się, że znowu będzie okazja do spotkania
            Pozdrawiam serdecznie!
            • kasia_cocktail Re: System Rozgrywek... 28.08.06, 16:48
              Ja też pytam: DLACZEGO???? System pucharowy dla pierwszej 16tki ????

Kto to znowu układał????!!!!

I też pytam za przedmówcą:
              "Nie życze nikomu wygrania w pięknym stylu pierwszych spotkań a później
              minimalnej porażki w fazie pucharowej, która w momencie przekreśla
              wszystko....!!" ???????????

Jak widać, nie umiemy uczyć się na błędach.
              • ccckhangoor Re: System Rozgrywek... 28.08.06, 17:47
                > "Nie życze nikomu wygrania w pięknym stylu pierwszych spotkań a później
                > minimalnej porażki w fazie pucharowej, która w momencie przekreśla
                > wszystko....!!" ???????????

no mi też było żal Australii na niemieckich mistrzostwach w PN.
                tak, tak, wiem... nasz ukochany curling to nie ta "wieśniacka" piłka kopana,
                itd, itp...
                proszę jednak osoby, które mocno krytykują (szczerze, to mi się też tak do końca
                nie podoba ten system, ale to już inna bajka), o przedstawienie swojego pomysłu
                na rozgrywki. W Gliwicach już go się nie wykorzysta, ale może w następnych
                mistrzostwach (lub turnieju towarzyskim)...
                pozdrawiam wszystkich serdecznie,
                • krzychbe Re: System Rozgrywek... 28.08.06, 18:41
                  Odpowiadam, jako osoba mająca nikły udział w tworzeniu systemu.

Główny problem, moim skromnym zdaniem polega na terminach. 16 sierpnia miała być
                  znana liczba zgłoszonych zespołów. Opracowano system dla 29 drużyn, też daleki
                  od ideału, też z fazą pucharową. Że drużyn jest 30 głównodowodzący układaniem
                  systemu dowiedział się 22 sierpnia. 25 miał być ogłoszony regulamin i
                  przeprowadzenie losowania. A nie znając liczby zgłoszonych zespołów nie da się
                  stworzyć systemu. Na publiczne ogłoszenie propozycji systemu gier i jego
                  przedyskutowanie przy udziale wszystkich zainteresowanych, czego jestem gorącym
                  zwolennikiem, po prostu zabrakło czasu. Między innymi nie zdążono spokojnie
                  przedyskutować wad i zalet systemu z Pragi. Nie jest mi znane stanowisko Związku
                  na temat czy takie konsultacje społeczne powinny mieć miejsce.

Zatem mieliśmy dość długi czas na zgłaszanie zespołów (uważam, że uzasadniony),
                  bardzo krótki czas na stworzenie systemu i regulaminu, a teraz kilka tygodni
                  na... No właśnie, nie bardzo wiem na co.

Moja propozycja:

Po pierwsze wydłużyć czas na budowę systemu, kosztem obecnego martwego okresu.
                  Po drugie przynajmniej na tydzień przed ogłoszeniem reguł przedstawić publicznie
                  propozycję i zaprosić wszystkich chętnyh do dyskusji.
                  Po trzecie (właściwie po pierwsze, ale z racji długości umieściłem na końcu)
                  przestrzegać terminu zgłoszeń. Jak to zrobić? Podobną propozycję zgłosiłem na
                  wewnętrznym forum ŚKC i nawet za bardzo jej nie krytykowano:

"Moja propozycja na przyszłe zawody, do rozważenia szczególnie przez ludzi,
                  działających w Związku (dla uproszczenia trzymam się daty 16 sierpnia i rodzju
                  męskiego):

Do 16 sierpnia do PZC ma wpłynąć nie tylko zgłoszenie drużyny, ale i kasa.
                  Zawsze można zapłacić tydzień wcześniej, a jeśli ktoś lubi na ostatnią chwilę,
                  to jego i jego drużyny sprawa i ryzyko.

W miarę napływania zgłoszeń (i kasy), nazwy i składy zespołów są systematycznie
                  upubliczniane na powszechnie znanej (najlepiej oficjalnej) stronie internetowej,
                  aby każdy wiedział, że z jego zgłoszeniem jest wszystko OK, a kasa dotarła.

Jeśli ktoś zapłacił i wysłał zgłoszenie dawno, a ciągle go nie ma na liście, to
                  sam dzwoni/mailuje do Związku i wyjaśnia sprawę. Jeśli pieniądze idą długo, bo
                  ktoś korzysta z usług np. powolnej poczty polskiej, zawsze może przefaksować do
                  Związku dowód wpłaty.

16 sierpnia o godz 19.00. upubliczniona jest "przedostateczna" lista zespołów.
                  Jeśli kogoś, kto się zgłaszał, na niej brakuje, ma 24 godziny na wyjaśnienie
                  sprawy. 17 sierpnia o godz 19.00. znana jest ostateczna liczba zespołów i można
                  zacząć spokojną pracę nad systemem, mając pewność, że nic już nie "urośnie".

Jeśli ktoś zignoruje obowiązek sprawdzenia, czy wszystko w porządku i nie
                  zostanie umieszczony na liście, a jego kasa dotrze w późniejszym terminie,
                  zostanie mu ona zwrócona po potrąceniu kosztów przelewu/przesłania."

Pomysł jest. I nawet, przy odrobinie konsekwencji da się go wykonać.

Przydługie wyszło. Dziękuję za uwagę wszystkim, którzy wytrwali do końca :)

Pozdrawiam. K.
          • dokens Zmaian sposobu rezerwacji zakwaterowania 25.08.06, 10:43
            UWAGA !!!
            Proszę o zmiane sposobu rezerwacji zakwatreowania. Rezerwacji proszę dokonywać
            w następujący sposób: jeden przedstawiciel wysyła wyłącznie meilowo listę osób
            (z imiona i nazwiska), którym chce zarezerwować miejsca, wysyłamy w następujący
            sposób:

Do: barbara.piotrowska@polsl.pl
            DW: marta.olejnik@polsl.pl
            Temat: CURLING

Proszę nie dzwonić !!!! W terminie 14-17 mamy na pewno zarezerwowanych 120
            miejsc. Babeczki, dzięki tym meilą chcą wiedzieć ile osób realnie się pojawi.
            Koszt 40 zł od osoby.

Jestem po rozmowie z kierowniczką akademika, milei po prostu taki nawał
            telefonów w sprawie curlingu, że zupełnie zdezorganizowało im to pracę. Dlatego
            też prosiły aby zgłaszać się wyłącznie drogą meilową. Tak jak piszę jest 120
            miejsc zarezerwowanych dla MPMix więc dla każdego przyjezdnego będzie lokum.
            Rezerwacja dotyczy Akademika KARLIK. Jeśli ktoś nie przystanie na warunki
            stawiane przez ten akademik można spróbować "na własną rękę" - wcześniej
            zmieściłem listę wszystkich akademików, pewnie pojedyncze ekipy znalazły by i
            tam miejsca.

Pozdrawiam i przepraszam za zamieszanie.
          • dokens Zmiana sposobu rezerwowania zakwaterowania !!! 25.08.06, 10:55
            UWAGA !!!!
            Proszę o zmianę sposobu rezerwowania zakwaterowania. Proszę dokonywać wyłącznie
            rezerwacji drogą meilową. Przedstawiciel drużyny wysyła listę (za imionami i
            nazwiskami) osób, którym rezerwuje miejsce. Proszę starać się wysyłać
            rezerwacje grupowe. Wysyłamy w następujący sposób:

Do: barbara.piotrowska@polsl.pl
            DW: marta.olejnik@polsl.pl
            Temat: CURLING

Proszę nie dzwonić w sprawie rezerwacji !! W terminie 14-17 mamy
            zarezerwowanych 120 miejsc, dla każdego przyjezdnego miejsca wystarczy.
            Babeczki w akademiku dzikęki przysyłaniu takich zgłoszeń chcą mieć orientację
            ile osób realnie się zgłosi. Koszt to 40 zł od osoby. Rezerwacja dotyczy
            akademika KARLIK.

Jestem po rozmowie z kierowniczką, był taki nawał telefonów, że zupełnie
            zdezorganizowało im to pracę. Prosiły aby rezerwacji dokonywać wyłącznie w w/w
            sposób. Jeśli ktoś nie przystanie na powyższe warunki można spróbować
            szukać „na własną rękę”, we wcześniejszej informacji zamieściłem listę
            wszystkich akademików, pojedyncze ekipy mają szansę znaleźć i tam miejsce.

Przepraszam za zamieszanie
            Pozdrawiam
      • takeouter Re: Mixty 2006 24.08.06, 16:48
        oczywiście tylko przypuszczam, że taki właśnie system będzie zastosowany :)
      • dokens Nowa strona mistrzostw 28.08.06, 01:21
        Zmieniliśmy szatę graficzną strony MP Mix, wygląda bardzo profesjonalnie,
        autorem strony jest Andrzej "Smok Ordi" H2O AZS Gliwice - Zapraszamy
        www.mpmix2006.prv.pl/

Prosimy jeszcze raz o nadsyłanie zdjeć drużyn !!!!
        • dokens Oficjalne treningi 28.08.06, 01:25
          Rozpisaliśmy oficjalne treningi.
          Szczegóły znajdziecie na stronie MP www.mpmix2006.prv.pl/ w dziale: Dla
          Uczestników - Rozpisak - Treningi
          • arekmcc Oficjalne treningi 29.08.06, 14:05
            OGŁOSZENIE
            Zamienię termin treningu z godziny 18:00 na 21:00.
            Ewentualnie 20.00 lub jeszcze później.
            Bardzo mi na tym zależy

Proszę o kontakt:
            adetyniecki@curling.pl
        • pfrynia Re: Nowa strona mistrzostw 30.08.06, 10:37
          zapaszam na naszą stronę klubową www.mediacc.curling.pl do głosowania na klub z
          którego drużyna wygra mistrzostwa
          PF
          • smok.ondri Re: Nowa strona mistrzostw 10.09.06, 01:36
            Strona uaktualniona ! Zapraszamy i zachęcamy do podsyłania fotek :-)

www.mpmix2006.prv.pl
            • hit_and_roll Re: Nowa strona mistrzostw 10.09.06, 01:52
              Smoku a gdzie się podział w harmonogramie drugi półfinał w niedzielny poranek?? :)
              może lepiej go rozegrać zamiast barażu nr 4 :)))

Pozdrawiam
              K.B.
              • smok.ondri Re: Nowa strona mistrzostw 10.09.06, 10:40
                byczek :P ...ale późno już było ;-)

poprawione. pozdrawiam :)
                • lpiworowicz Wprowadzenie do Mistrzostw Polski Mikstów :) 12.09.06, 02:14
                  Niech zwycięży najlepszy!

www.curlingg.ovh.org/index.php?option=com_content&task=view&id=41&Itemid=37
                  • msfmcc Re: Wprowadzenie do Mistrzostw Polski Mikstów :) 12.09.06, 10:31
                    Łukaszu! Genialne!!!
                    Na wesoło, z humorem, i tak trzymajmy ;-))))
                    Szczególnie trafiony jest fragment z opisu KWAKów:
                    "Złote Panie z Media Curling Team z pewnością marzą o uzupełnieniu kolekcji o
                    drugi krążek najcenniejszego kruszcu (czy aby na pewno mają już ten pierwszy w
                    domu?...)"
                    Odpowiedź brzmi: NIE MAJĄ ;-((((
                    Pozdrawiam i do czwartku!
                    M.
                    • ccckb Re: Wprowadzenie do Mistrzostw Polski Mikstów :) 12.09.06, 21:17
                      Łukasz!!! Ekstra ;-))))
                      Specjalnie włączyłam komputer w domu, żeby przeczytać Twoją stronkę.
                      A nie mam w zwyczaju tego czynić...
                      No a co do medali... To niemają... :-(((( Choć podobno krążą już w drużynie :-
                      ), niestety nie w komplecie!
                      • msfmcc Re: Wprowadzenie do Mistrzostw Polski Mikstów :) 13.09.06, 09:12
                        No a co do medali... To niemają... :-(((( Choć podobno krążą już w drużynie :-
                        > ), niestety nie w komplecie!
      • dokens Kilka informacji 13.09.06, 02:35
        1. Spotkanie organizacyjne

W dniu 14.09.2006 odbędzie się spotkanie z sędziami i organizatorami zaowód.
        Aby dostosować się do warunków i wymagać uczestników zebranie odbędzie się w
        dwóch turach:
        I tura - godzina 21.00
        II tura - godzina 23.00
        Wszystkich zawodników zapraszamy w wybranym przez siebie czasie.

2. Turniej o Mistrzostwo Polski w Curlingu Mikstów będzie posiadał Biuro
        Zawodów. Wszystkie zespoły (w pełnym składzie) przybyłe na lodowisko proszone
        są o zgłoszenia się w powyższym biurze w celu rejestracji drużyny oraz
        przedstawienia niezbędnych dokumentów.

3. Zawodnicy zobowiązania są do posaidania i okazania następujących dokumentów:
        licencja PZC, aktualne zaświadczenie lekarskie, aktualne ubezpieczenie.

4. Każdy zawodnik uczestniczący w mistrzostwach zobowiązany będzie do
        podpisania oświadczenia przygotowanego przez organizatorów, w którym potwierdzi
        posiadanie aktualnych badań lekarskich oraz ubezpieczenia.

5. Przy rejestracji zawodnicy otrzymają kluczyki do szafek w szatni. Zespół
        jako całość otrzymuje komplet kluczyków, dla każdego zawodnika osobno. Kluczyki
        oddawane będą po zawodach. Każdy z zawodników podpisuje odbiór kluczyka. Każdy
        z zawodników odpowiada za posiadany klucz, za zgubienie niestety będzie
        pobierana opłata w wysokości 10 zł.

6. W biurze zawodów każdy z uczestników otrzyma identyfikator. Zawodnicy
        zobowiązani są do noszenia identyfikatorów podczas poruszania się po obiekcie.

7. Podczas trwania zawodów jak i przerw między meczami, na tafli lodowej mogą
        znajdować się wyłącznie następujace osoby:
        sędzia zawodów,
        zawodnicy grający,
        organizatorzy,
        akredytowane media,
        trenerzy i rezerwowi wyłącznie podczas regulaminowych przerw,
        obsługa techniczna.
        Obowiązuje całkowity zakaz wejścia na taflę dla osób nie znajdujących się na
        powyższej liście.

8. Zmiana godzin meczów w dniu 16.09.2006

Uwaga, w dniu 16.09.2006 o godzinie 11.00 odbędzie się uroczyste otwarcie
        Mistrzostw. Obecność zapowiada Prezydent Gliwic. W związku z powyższym
        harmonogram gier sobotnich od rugiej kolejki zostaje przesunięty o 20 min.
        Przepraszamy za kłopot.

9. Drużyna z Poznania wycofała się z turnieju

Niestety drużyna PKC Poznać wycofała się z udziału w turnieju. Aby nie burzyć
        harmonogramu w ich miejsce w zawodach weźmie udział drużyna juniorów z ŚKC
        Katowice.
        • dokens Punkt 3 13.09.06, 03:16
          Małe sprostowanie do pkt. 3
          Proszę nie panikować o aktualne licencje gdyż większość osób fizycznie ich
          jeszcze nie ma, podobnie ma się sprawa z lekrzem sportowym, myślę, że
          zaświadczenie od zwykłego wystarczy. Sprawa licencji będzie miała w tym
          przypadku drugorzędne znaczenie. Treść punktu 3 wypłynęła od PZC, myślę jednak,
          że wymaga korekty.
      • smok.ondri Re: Mixty 2006 14.09.06, 21:52
        No i zaczęło się ;)

Nie patrząc na spóźnialskich treningi trwają wszystko idzie całkiem sprawnie do
        przodu ;)

Zapraszam na www.mpmix2006.prv.pl gdzie będziemy na bieżąco zamieszczać
        wyniki spotkań, zdjęcia i inne informacje związane z naszymi zawodami.

Jutro od 8.00 ślizganie już bardziej na poważnie.
        • hit_and_roll Re: Mixty 2006 15.09.06, 00:14
          Jako alternatywne źródło informacji polecam także stronę ŚKC Katowice, na której
          od rana także będzie można śledzić wyniki wszystkich spotkań grupowych tuż po
          zakończeniu każdej serii :) Zapraszam na www.skc.katowice.pl
        • smok.ondri Re: Mixty 2006 17.09.06, 21:21
          Dzięki wszystkim i do zobaczenia nastpnym razem ;)
          ~ H2O
          • hit_and_roll Re: Mixty 2006 17.09.06, 22:17
            I po kolejnym zjeździe rodzinnym ;) t.zn. po Mistrzostwach Polski :)
            Niektórzy są jeszcze w drodze powrotnej do domu, ale już teraz czas na małe
            podsumowanie imprezy :)

Na początek gratulacje:
            - Mistrzom Polski gratulujemy obronionego tutułu sprzed roku, jak widać zasada
            "bij Mistrza" ;) w tym roku jeszcze się nie sprawdziła :) Byliście najlepsi -
            POWODZENIA w Claut, gdzie czeka Was trudna ale ciekawa grupa w Mistrzostwach
            Europy :)
            - Drużynie Amber Yeti gratulujemy srebra, które wywalczyliście po zaciętych
            meczach. Chyba Yeti wziął sobie poważnie do serca to pominięcie go w
            "subiektywnym" typowaniu pierwszej szóstki na jednej ze stron internetowych, bo
            zagrał świetne zawody :)
            - Dla ekipy Target Gliwice, która było nie było uratowała MP przed warszawską
            dominacją ;))) Brąz po świetnej i skutecznej grze naprawdę zasłużony! Brawo!!!

Podziękowania:
            - Wszystkim uczestnikom, za jak zwykle wspaniałą atmosferę
            - Dla pracowników Biura Zawodów, za informację, dobry humor i uśmiech w każdej
            sytuacji :)
            - Dla Sędziego Łukasza, za wytrwałość w ekstremalnych warunkach chłodniczych i
            ciągłe czuwanie nad rozgrywkami
            - Dla całego ŚKC :))) Tym razem nie dla nas czołowe miejsca, ale i tak..... ŚKC
            najlepszym klubem jest!!! :)
            - Dla drużyny ŚKC Skip-Mix za emocje i grę w meczu ćwierćfinałowym, który dla
            mnie był zdecydowanie przedwczesnym finałem!!!
            - Dla "Harnasi" z ŚKC, za trwanie w doli i niedoli :) Jak się okzałao miłe złego
            początki tym razem mieliśmy :))) No ale cóż, dwie porażki ze swoimi to mozna
            przeboleć :)
            - Dla Piotrka P. za wszystko co na lodzie , poza nim, w drużynie itd itp.
            Piotrek jesteś WIELKI i dobrze mieć Cię w drużynie :) Hej!

Pozdrawiam i do zobaczenia

K.B. + J.Z. ("Harnasie" ŚKC)
            • damiahn Re: Mixty 2006 17.09.06, 23:31
              Potwierdzam - Piotrek jest Wielki :D
              Również dołanczam się do gratulacji... dokopaliście nam... :D
              ale - raz na wozie raz pod wozem...
              ważne, że duch curlingu ciagle żywy... :D

• krzychbe Re: Mixty 2006 18.09.06, 10:40
                Dzięki za wspaniałą imprezę. Ale ponieważ niewiele jest rzeczy tak wspaniałych,
                aby nie mogły być wspanialszymi, pozwolę sobie zwrócić uwagę na
                parę „niewspaniałych’ spraw i zaproponować ich ulepszenie.

1. Jeżeli już musi być system pucharowy, to nie przez losowanie, tylko pierwszy
                z ostatnim wg jakiegoś rankingu (np. tego, który był zrobiony do wyłonienia
                16). Wtedy faworyci mają powód od samego początku do walki na pełnych obrotach,
                aby nie wpaść na siebie zbyt wcześnie.
                2. Po przeczytaniu regulaminu byłem przekonany (nie tylko ja), że rozstawienie
                par walczących o miejsca 5-20 (po odpadnięciu z rywalizacji o medale) ma
                wynikać z dorobku tych drużyn w ostatniej swojej rundzie (tej, w której
                odpadły), a nie z fazy grupowej. Ponieważ interpretacja zastosowana przez
                sędziego była inna, a również do przyjęcia pod względem logicznym, apeluję, aby
                w przyszłych regulaminach wyraźniej określić te sprawy.
                3. Pomysł z wpłatą wpisowego w momencie zgłaszania drużyny ograniczył nieco
                plagę walkowerów, ale jej całkowicie nie zlikwidował. Proponuję posunąć się
                krok dalej. Jaki? Stworzyć imienną listę wszystkich zawodników, którzy w
                ostatnich 3 (5?) latach byli zgłoszeni, a nie przyjechali, lub wyjechali przed
                końcem zawodów. Jeżeli w zgłaszanej do zawodów drużynie występuje przynajmniej
                dwóch zawodników z tej listy, zespół przy zgłaszaniu się, oprócz wpisowego,
                wpłaca kaucję w wysokości drugiego wpisowego, zwracaną w całości po rozegraniu
                przez nich wszystkich przewidzianych regulaminem spotkań. I tak we wszystkich
                zawodach, aż do przedawnienia.
                4. Zawodniku płci męskiej jednej z czołowych drużyn! W czasie szczotkowania
                kamienia uderzyłeś go szczotką. Wyraźnie widziały i słyszały to, włącznie ze
                mną, przynajmniej 3 osoby, oglądające mecz z boku. Nie przyznałeś się.
                Rozumiem, mecz był ważny, kamień też, ale nie tak się umawialiśmy (my, to
                znaczy społeczność curlingowa). Kamień doleciał, opinia pozostała. Warto?

Teraz już sam miód.
                Biuro zawodów- ekstraklasa. Nawet dla najbardziej upierdliwych ludzi, co mają
                mnóstwo pytań ;)
                Piotrek i inni organizatorzy- chyba już wszystko zostało powiedziane i
                napisane, nie będę powtarzał.
                Dzięki dla sędziego (sędziego sędziującego widziałem w zasadzie tylko jednego)
                za spokój i stanowczość.
                Dzięki dla przeciwników za ciekawe i zacięte mecze.
                Dzięki dla mojej debiutującej drużyny za postawę, która przerosła moje
                oczekiwania.
                Dzięki dla Prezydenta za konkretne i krótkie przemówienie.
                I dla wszystkich innych, bez których ten weekend nie byłby taki fajny.

Gratuluję zwycięzcom, pozdrawiam i nie mogę się doczekać następnych zawodów.
                K.
                • zielgora no i poszło.... 18.09.06, 14:52
                  Kiedy jakiś turniej z „ajs-majstrem” ;-) w Gliwicach ? ;-))

Tak, było miło..... nawet bardzo ;-)

Dzięki.... (no co.... tradycyjnie należy się wszystkim)... ale ponad 150
                  nazwisk. dużo by pisać ;-)) jak zwykle sympatycznie....

Dziękuję mojej drużynie, najemnikowi z Wawy (ale korzeniami z Zielonej) ;-)
                  Dzięki dla przeciwników (w końcu srebro i brąz) za kolejne lekcje... Moje
                  biodro dziękuje cyckowi na lodzie... Oko składa pozdrowienia dla zamarzniętej
                  muchy.. Ucho dla „pogromcy mgły”
                  Dzięki za uśmiechy, miłe słowa i podszepty za plecami ;-)))
                  Tyle „dzięki”... dobrze, że już nie mam języka polskiego bo pala murowana ;-)))

Gratulacje dla .... wszystkich....

Czy klucze zamknięte w pokojach się znalazły? ;-))

Dziennik Bałtycki.... ;-)))

P.S. do zobaczenia na lodzie lub w okolicach ;-))
                  • hopp-schwiiz Re: no i poszło.... 18.09.06, 16:52
                    oby więcej takich mistrzostw!
                    ja też ze swojej strony pragnę podziękować:
                    1. naszym przeciwnikom: Curlikowi (byliście świetni i strasznie sympatyczni!),
                    Nikoforowi (gratuluję siły w wypuszczaniu kamieni ;) niewielu tak potrafi) no i
                    oczywiście Harnasiom! (Ksysiu dzięki za fotkę! ile już zarobiłeś? a z panem,
                    który grał na pozycji drugiej rozmówię się osobiście :P mam kilka spraw
                    związanych z ME w Bazylei :D)
                    2. wszystkim dziewczynom (!) z biura zawodów, jak zwykle było śmiesznie :D
                    3. sędziemu, który nie dał się przekupić cukierkiem :D tak trzymać!!
                    4. wszystkim innym drużynom za mile spędzony czas, uwielbiam te nasze rodzinne
                    zjazdy :D
                    5. obsłudze lodowiska :D w końcu im też się należy

a co do regulaminu to ja się nie czepiam, było minęło :P 2 wygrane, 1 przegrana
                    i miejsce w trzeciej dziesiątce.... ale i tak jestem zadowolona :D
                    • curling_girl Re: no i poszło.... 18.09.06, 19:10
                      Z tego co wiem to Krzysiu zarobił 6zł na zdjęciach z nami. Ja dziękuję w
                      imieniu swoim (jako zawodnika i jako biura zawodów) za jak zawsze wspaniałą
                      atmosferę, swojemu skipowi za genialne zagrania, całemu biurowi za humor,
                      Mirkowi za siniaki na rękach, drużynie "Wymiatacze", bo naprawdę wymiatacie,
                      Mix Media Warszawa za przepyszne czekoladki, które nas bardzo miło zaskoczyły,
                      Łukaszowi za bezkorupcyjność :), Tomkowi K. za grzanie przy bandzie, Hubertowi
                      za wspaniałe dyskusje o regulaminie :P, no i oczywiście naszemu kochanemu
                      trenerowi, bo bez niego nie zajelibyśmy 9 miejsca. Dzięki wszystkim, których
                      nie wymieniłam i do zobaczenia następnym razem w Gliwicach :*

Ela :D
                      • smok.ondri Re: no i poszło.... 18.09.06, 21:26
                        aj tam zaraz trenerowi .... :P

a o skipie to juz sie zapomina ?! :P hehe ;-)
                  • ccckb najpierw do Huberta 18.09.06, 19:33
                    hmmmm... Hubercie... obawiam sie, że klucze nadal sa w pokojach, a tego posta
                    piszę z pokoju 207 w Karliku. Wiem, że już nigdy się nie wydostanę ;-)))))
                    • ccckb a teraz do wszystkich 18.09.06, 19:40
                      DZIĘKUJĘ raz jeszcze.
                      Cieszę sie, że postanowiliśmy sie bawic w curling w Polsce.
                      Tyle emocji w pigułce i tylu rewelacyjnych ludzi!
                      Dzeki ŚKC za wspólną gre i grę po przeciwnych stronach, dzieki moim Domatorom,
                      za bratobójczy mecz (no przynajmniej dla części mojej drużyny ;-), wielkie
                      dzięki Mistrzom, gra z Wami to zawsze pelne dramaturgii widowsko i duuuuuza
                      przyjemność, jak zwykle ukłony dla Piotra.

Yeti, KKC (z Lajną), Hubercie - dzięki za fajnie spędzony czas!!!
                      Pozdrawiam i do zobaczenia w Warszawie ;-)))))))))))))
                      KB (wprowadzając pewne zamieszanie tym podpisem...)
                      • hopp-schwiiz Re: do Arka i reszty drużyny zwycięskiej 18.09.06, 19:54
                        dziękuję za te szwajcarskie czekoladki =] były wyśmienite.... pudełko (puste
                        już) pięknie zdobi moją szafkę :D
                        • msfmcc Re: do Arka i reszty drużyny zwycięskiej 18.09.06, 22:00
                          Czy to w takim razie Ty jesteś tą "hopp-schwiiz"? Ty, która tak się ucieszyłas
                          ze szwajcarskich przysmakow?
                          Pozdrawiam i mam nadzieje, ze smakowalo!!!
                          Marta
                          Media Mix
                          • hopp-schwiiz Re: do Arka i reszty drużyny zwycięskiej 19.09.06, 19:26
                            tak, to ja :D cieszę się, że jestem tak rozpoznawalna :D
                    • zielgora Re: najpierw do Huberta 19.09.06, 10:54
                      hehehe, juz lecę z odsieczą.... ;-)))
                • marcin_ce Re: Mixty 2006 18.09.06, 22:03
                  Witam, pierwszy raz wypowiadam się na tym forum, no ale w końcu mam nie byle
                  jaki powód :)

po pierwsze podziękowania:
                  - oczywiście dla Piotrka! Dzięki za zapał, pracę i czas poświęcony AZSowi
                  Gliwickiemu! Gdyby nie Ty nie zagrałbym do tej pory ani jednego kamienia w
                  życiu, nie poznałbym wielu super ludzi i nie myślałbym nawet o wystartowaniu w
                  MP nie mówiąc o zajęciu tak dobrego miejsca! Za całe te mistrzostwa, za pomoc w
                  przerwach meczów, za dobre rady, za wiarę w nas od początku do końca! JESTEŚ WIELKI!
                  - dla wszystkich, którzy organizowali wraz z Piotrkiem ten turniej, świetna robota!
                  - dla drużyn, z którymi przyszło nam się spotkać na lodzie, za postawienie oporu
                  i super zabawę (przepraszam tu całe Yeti, że my oporu nie postawiliśmy:) ) i dla
                  reszty drużyn, które mieliśmy szczęście poznać:)
                  - dla kibiców za doping w meczu o 3 miejsce:) naprawdę mi pomogło, kiedy
                  krzyczeliście razem z nami przy szczotkowaniu opornych kamieni:) myślę, że
                  emocji było sporo (jak dla mnie za dużo:) )
                  - dla sędziego - niestety nie dał się przekupić ;), ale i tak dzięki za
                  cierpliwość, marznięcie i całą resztę :)
                  - dla mojej drużyny, że zagraliśmy to co zagraliśmy, za chwile lepsze i gorsze i
                  efekt końcowy, na który naprawdę nikt z nas nie liczył przed mistrzostwami:)
                  - dla tych, których niechcący pominąłem :)

po drugie: krzychbe, jestem zawodnikiem płci męskiej (tego jestem pewny:) )
                  jednej z czołowych drużyn tych MP (tak mi się przynajmniej wydaje). Nie sądzę,
                  że Twoje słowa tyczyły się mnie, ale chcę stanąć w obronie tej osoby. Kiedyś
                  byłem posądzony o podobny występek, ale zrobiono to na bieżąco i sprawa się
                  wyjaśniła. Po prostu osoba, która zwracała uwagę słyszała stuknięcie, ale
                  szczotki o szczotkę, nie o kamień! Z widzeniem to różnie bywa przy
                  szczotkowaniu, szczególnie, kiedy stoi się z boku... Tak więc proponuję więcej
                  wiary w czystość naszego sportu, który w gruncie rzeczy na tym się głównie opiera.

Pozdrawiam wszystkich, a zwycięzcom gratuluję i życzę powodzenia na ME!
                  • krzychbe Re: Mixty 2006 19.09.06, 09:20
                    marcin_ce napisał:

> po drugie: krzychbe, jestem zawodnikiem płci męskiej (tego jestem pewny:) )
                    > jednej z czołowych drużyn tych MP (tak mi się przynajmniej wydaje). Nie sądzę,
                    > że Twoje słowa tyczyły się mnie, ale chcę stanąć w obronie tej osoby. Kiedyś
                    > byłem posądzony o podobny występek, ale zrobiono to na bieżąco i sprawa się
                    > wyjaśniła. Po prostu osoba, która zwracała uwagę słyszała stuknięcie, ale
                    > szczotki o szczotkę, nie o kamień! Z widzeniem to różnie bywa przy
                    > szczotkowaniu, szczególnie, kiedy stoi się z boku... Tak więc proponuję więcej
                    > wiary w czystość naszego sportu, który w gruncie rzeczy na tym się głównie opie
                    > ra.

Spokojna głowa! Staram się przykładać ogromną wagę do rozróżnienia tego, co
                    WIEM, od tego, co mi się WYDAJE. Jest mi znana możliwość uderzenia szczotką o
                    szczotkę. Przy najbliższej okazji wyjaśnię Ci osobiście, dlaczego jestem pewien
                    tego, co napisałem. Jeśli masz czyste sumienie, śpij spokojnie. Ten, co ma
                    nieczyste też może spać spokojnie, jego nazwisko zabiorę ze sobą do grobu.
                    Ten punkt mojej wypowiedzi był jedynie apelem o potwierdzenie wielkich słów o
                    czystości naszego sportu równie wielkimi czynami. Nawet wtedy, gdy stawka jest
                    wysoka. Przypominam, że nawet w finale MP (2005, Gipsy-KNB) jedna z drużyn
                    przyznała się do podobnego faulu, a druga zrezygnowała z możliwości usunięcia
                    kamienia, uznając, że bład nie miał większego wpływu na tor lotu kamienia (jeśli
                    źle pamiętam, proszę o korektę).
                    A gdy się jedno mówi, a drugie robi, to trochę smutne to jest.

Pozdrawiam. K.
                    • marcin_ce Re: Mixty 2006 19.09.06, 09:39
                      krzychbe napisał:
                      > Spokojna głowa! Staram się przykładać ogromną wagę do rozróżnienia tego, co
                      > WIEM, od tego, co mi się WYDAJE. Jest mi znana możliwość uderzenia szczotką o
                      > szczotkę. Przy najbliższej okazji wyjaśnię Ci osobiście, dlaczego jestem pewien
                      > tego, co napisałem. Jeśli masz czyste sumienie, śpij spokojnie. Ten, co ma
                      > nieczyste też może spać spokojnie, jego nazwisko zabiorę ze sobą do grobu.
                      > Ten punkt mojej wypowiedzi był jedynie apelem o potwierdzenie wielkich słów o
                      > czystości naszego sportu równie wielkimi czynami. Nawet wtedy, gdy stawka jest
                      > wysoka. Przypominam, że nawet w finale MP (2005, Gipsy-KNB) jedna z drużyn
                      > przyznała się do podobnego faulu, a druga zrezygnowała z możliwości usunięcia
                      > kamienia, uznając, że bład nie miał większego wpływu na tor lotu kamienia(jeśli
                      > źle pamiętam, proszę o korektę).
                      > A gdy się jedno mówi, a drugie robi, to trochę smutne to jest.
                      >
                      > Pozdrawiam. K.

rozumiem, czekam więc na najbliższą okazję;) ale nie wiem kiedy ona będzie,
                      ponieważ nie za bardzo wiem kto się "ukrywa" pod nikiem krzychbe:) może mnie
                      ktoś uświadomic? z jakiego teamu jesteś?:)

a teraz pytanie do wszystkich: są gdiześ już dostępne jakieś zdjęcia? na stronie
                      ŚKC nie ma jeszcze, podobnie na stronie mistrzostw.
                      • krzychbe Re: Mixty 2006 19.09.06, 10:16
                        Krzysiek Bąk, ŚKC. Zapewne przy okazji jakiegoś treningu w Gliwicach. Rozumiem,
                        że mam poszukiwać człowieka z brodą? :)
                        • marcin_ce Re: Mixty 2006 19.09.06, 10:45
                          krzychbe napisał:

> Krzysiek Bąk, ŚKC. Zapewne przy okazji jakiegoś treningu w Gliwicach. Rozumiem,
                          >
                          > że mam poszukiwać człowieka z brodą? :)

dokładnie tak:)

do zobaczenia:)
                      • smok.ondri Re: Mixty 2006 19.09.06, 11:06
                        zdjęcia w tym tygodniu.
                • gleocapsa Re: Mixty 2006 21.09.06, 12:43
                  Krzysiu, Twoja drużyna również Ci dziekuje, że nam tak dzielnie skipowałeś,
                  dzięki czemu wznieśliśmy sie na wyżyny naszych skromnych(jak narazie
                  !!!)umiejętności. Za rok jak dożyjemy to bedziemy wymiatać:) Miło również iż
                  podkreślałeś, że mamy grać fair play. Jak widać nie wszystkie drużyny tak ściśle
                  sie tego trzymają, mogę potwierdzić, że nie miałeś halucynacji i miało miejsce
                  dotknięcie kamienia o którym wcześniej była mowa, no ale to juz tylko ten co
                  nabroił niech sie martwi.
                  Dzięki wszystkim za miłą zabawę, pierwszy raz widziałam zawody i bardzo mi sie
                  podobało. Pozdrawiam, J.W.
        • zielgora zdjęcia.... 19.09.06, 11:36
          APROPOS ZDJĘĆ... ponieważ w różnym miejscu coś się pojawia....
          a poniektórzy się już przekonali, że mam mało czasu i zdarza się (rzadko bo
          rzadko ;-)) pozdrawiam Damianie ;-))) ) że troszkę się przeciąga....
          proponuję taką formę: albo wyślę płytkę DVD (ale jedna na Klub a nie na
          zespół ;-) albo proszę mailem o namiary na serwer z hasłem i je tam wrzucę...

Co do ich wykorzystania:
          1.nie ma przeciwwskazań... (wystarczy umieścić autora ;-))
          2. (nie to żebym był materialistą ;-)) )a jeśli ktoś, w jakiś sposób, zarobi na
          publikacji ;-))) to liczę na... jakiś profit?? ;-)))

pozdrawiam
          hubert
          • arekmcc Re: po MP...przed ME 19.09.06, 12:59
            Przyłączam się do ogólnych podziękowań dla organizatorów, sędziego i dla
            wszystkich zawodników za kolejne zawody rozgrywane w przyjacielskiej
            atmosferze, pełne sportowych emocji.
            Miło patrzeć że wciąż jest nas więcej a młodzież skutecznie depcze po piętach
            pionierom.

Ponieważ dokładnie za miesiąc będziemy na ME w Claut, mam do Was gorącą prośbę
            o trzymanie kciuków.
            Będą baaaaardzo potrzebne.
            Pewnie wielu z Was wie że w grupie spotkamy się ze Szkocją, Norwegią, Czechami
            i Francją.
            Teraz sprawdziliśmy z kim dokładnie przyjdzie nam się zmierzyć, oto kilka
            nazwisk oraz liczba startów i osiągnięcia:
            Szkocja: Jackie Lockhart (ECC-8, WCC-8: złoto i srebro, ZIO-3),
            David Hay (ECC-7: 2xZŁ, 2xSR, 2xBR, WCC-8: ZŁ, 3xSR, BR)
            Norwegia: Thomas Due (WJCC-3, BR, ECC-4: BR, WCC-2: BR)
            Linn Githmark (WJCC-9: ZŁ, ECC-1: BR, WCC-2: SR, BR)
            Czechy: Karel Kubeska (ECC-4)
            Francja: Stéphanie Jaccaz (WJCC-3, ECC-3, WCC-1)
            Już nie możemy się doczekać....

Pozdrawiam i do zobaczenia
            Arek
            P.S. Nie znam imienia "hopp-schwiiz" ale zapraszam do Warszawy na Torwar 3
            grudnia. Tak jak rok temu odbędzie się impreza pt.
            Otwarcie sezonu zimowego 2006/2007 w Szwajcarii. Będzie szwajcarska czekolada,
            sery i oczywiście curlerzy z CC Champery.
            • msfmcc Re: po MP...przed ME 19.09.06, 16:59
              Hm, wlasnie mialam napisac, a Arek mnie wyprzedzil ;-))) No, ale co druzyna to
              druzyna, nawet myslimy o tym samym w tym samym momencie ;-))))
              Przylaczam sie rowniez do podziekowan dla wszystkich, ktorzy poswiecili swoj
              czas na organizacje tego turnieju. Bylo naprawde cudnie!

Wielkie dzieki dla naszych przeciwnikow, szczegolnie dla Skip Mix. Macku, mam
              nadzieje, ze koszmarne sny przestaly Cie juz nękać i spisz spokojnie. Z jednej
              strony ciesze sie naturalnie z wygranego meczu, z drugiej zaluje, ze po tak
              wspanialej Twojej (i calej druzyny) grze, to wlasnie to ostatnie zagranie nie
              wyszlo... Ale taki los i zadania skipa, wiem cos o tym... Ciesze sie, ze ten
              mecz byl tak emocjonujacy i tak dobry, obysmy grali takie jak najczesciej ;-))))

Co do Claut, hm... powalczymy, bo co nam innego pozostaje ;-))) Nie mamy
              przeciez nic do stracenia i nawet jezeli nie bedzie szlo najlepiej, to i tak
              bedziemy zadowoleni, ze mozemy uczuc sie od najlepszych. Obiecujemy zagrac
              jeszcze lepiej niz na Mistrzostwach, choc czasu niewiele... Ale ogolnie
              jestesmy optymistami, wiec może, może.... ;-)))

Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia na kolejnym turnieju. Oby takim świetnym,
              jak ten ostatni!!!

Marta

P.S. Do Warszawy na Torwar 3 grudnia naprawde warto przyjechac. Oprocz tego, co
              napisal Arek, bedzie naturalnie jeszcze szwajcarskie Raclette!!!! Mmmm, pycha!
      • aga.ogrodniczek gratulacje i podziękowania 19.09.06, 16:40
        witam wszystkich
        podziękowania dla wszystkich i dla kazdego z osobna (przeciwników i tych z
        którymi los nie pozwolił się zmierzyć, może następnym razem) - fantastycznie
        jest uczestniczyć w takich zawodach, gdzie jest duuuuużo emocji (do ostatniego
        kamienia - Kamil było naprawdę gorąco) i super atmosfera.
        Szczególne podziękowania dla Piotrka P. jesteś najlepszy.

Gratulacje dla Media Mix - jesteście wielcy.

Gratulacje dla pozostałych medalistów.

do zobaczenia - mam nadzieje niebawem
        pozdrawiam

• curling_girl czekoladki 19.09.06, 18:34
        Myślę, że Buła chętnie wybierze się na te dni Szwajcarskie :) może pojadę z
        nią. jeszcze raz dziękujemy, bo było za co^^ Powodzenia na ME :P
        • hopp-schwiiz dni szwajcarskie i foty 19.09.06, 19:32
          no no... te szwajcarskie dni brzmią bardzo zachęcająco ;)

a co do zdjęć z MP to wrzuciłam troszkę mojego autorstwa na www.curlingcity.com
          jutro też podrzucę Smokowi płytkę z resztą zdjęć i pewnie już na dniach ruszy
          galeria na stronie Mistrzostw :D
          • lpiworowicz Okiem sędziego... 19.09.06, 20:08
            No i ode mnie wielkie podziękowania dla wszystkich. Tak sobie planowałem, że po
            Mistrzostwach opublikuję listę wszystkich, których "przyłapałem" na zachowaniach
            fair play. Niestety nie ma sensu. Lista byłaby zbyt długa. Tak więc promując
            taki curling wielkie dzięki dla wszystkich!!! O to w tym chodzi!

Co do samych zawodów, to moje odczucia i parę fotek można znaleźć... wiecie
            gdzie - to tak żeby nie posądzono mnie o natarczywość :)

• damiahn Re: foty 03.10.06, 03:08
            Witajcie,
            Jesli ktośma trochęczasu - to zapraszam do naszej galerii. Zdjęcia robione z
            aparatu Krzysia Becka i Sławka Deronia - więc mogą się już gdzieś kręcić... :D
            www.skc.katowice.pl/galeria/miksty06/
      • smok.ondri Re: Mixty 2006 20.09.06, 19:38
        Witam, czy ktoś posiada tudzież zna szczegółowe wyniki meczu finałowego i meczu
        o miejsce 5 ? protokoły nie dotarły w me łapce więc nie mogę uzupełnic na
        stronie. Z góry dziękuję.
        • kiuru Re: Mixty 2006 20.09.06, 20:06
          Chyba...
          Media Mix - Amber Yeti +3,+3,-3,+1,+1,+1,-2,+1
          Piechowice - KWAK +4,-2,-2,-2,-1,+4,-2
          • kiuru Re: Mixty 2006 21.09.06, 08:25
            chyba sie pomylilam +4,-2,-2,-2,-1,+4,-1,-1....tak? Niech ktos mnie upewni, ze
            nie wypisuje glupot
            • kasia_mcc Re: Mixty 2006 21.09.06, 12:16
              Upewniam Cie...wersja z ośmioma endami jest prawdziwa....tak, tak...rozegraliśmy
              całe 8 endów:)
            • kwak4 Re: Mixty 2006 21.09.06, 20:16
              to było tak:
              +4,-2,-2,-2,-1,+4,-2,-1. Końcowy wynik brzmiał przecież 8:10. Pozdrawiam :)
        • smok.ondri Re: Mixty 2006 20.09.06, 23:20
          Zdjęcia mode ON

www.mpmix2006.prv.pl
          • wisieneczka1 Re: Mixty 2006 21.09.06, 14:56
            ja nie chce nic sugerowac, ale superman to miał laser w oczach, czy ten zawodnik przypadkiem nie rozpuszcał nielegalnie lodu oczkami? ;P
            vanilla-ninja.pl/bulka/Album/2/slides/IMG_2158.html
            • smok.ondri Re: Mixty 2006 21.09.06, 17:16
              tajna broń Targetów :P
              • jo.sowa Re: Mixty 2006 21.09.06, 19:24
                i czy ktoś sie jeszcze dziwi ze taka pasjonujaca gra była...??:D
            • marcin_ce Re: Mixty 2006 21.09.06, 21:29
              wisieneczka1 napisała:

> ja nie chce nic sugerowac, ale superman to miał laser w oczach, czy ten zawodni
              > k przypadkiem nie rozpuszcał nielegalnie lodu oczkami? ;P
              > vanilla-ninja.pl/bulka/Album/2/slides/IMG_2158.html

No co? Piotrek od pierwszych zajęc mówił:
              -nie dotykac kamienia przy szczotkowaniu
              -puszczac przed linią spalonego kamień
              -przyznawac się do nielegalnych zagrań
              -itd

ale nie wspominał nic, że mi nie wolno topic lodu wzrokiem... :)
              • curling_girl Re: Mixty 2006 25.09.06, 18:13
                Tia, laser w oczach to taka nasza tajna broń^^

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka