Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

nowy zawodnik apatora

IP: *.orange.pl 22.12.06, 14:21
    Robin Tornqvist będzie przez najbliższe dwa lata startować w Unibaksie Toruń. Dla 19 - letniego Szweda będzie to debiut w lidze polskiej. W minionym sezonie Tornqvist uzyskał w szwedzkiej Allsvenskan League w barwach Valsarny Hagfors średnią biegową 1,969.
    Szwed startował też w Elitserien. W 10 spotkaniach wywalczył dla Luxo Stars Malilla 10 punktów i 2 bonusy - dało mu to średnią biegową równą 0,632.

Robin Tornqvist jest wychowankiem Valsarny Hagfors. Jak większość żużlowców ze Skandynawii karierę zaczynał od miniżużla. W przyszłym roku Szwed chce awansować do finałów IMEJ i IMŚJ.
    Obserwuj wątek
      • rafas84 Re: nowy zawodnik apatora 22.12.06, 14:39
        Zobaczymy, jak bedzie sie spisywał. W Allsvenskan League miał niezłą średnia jak
        na 18-latka. W minionym sezonie oglądałem troche lige szwedzką na polsacie, ale
        jakos nie moge go sobie przypomniec z wystepow w Luxo Stars.
        • Gość: Chris Re: nowy zawodnik apatora IP: *.tvk.torun.pl 22.12.06, 17:28
          Bardzo dobry zakup niech te osoby które tak stawiaja na Celmerów i Wiśniewskich
          i talent Stachowiaka się w głowy pukną:))) Z tym stwierdzeniem dobre bo polskie
          daleko nie zajedziemy,ja sie ciesze z tego transferu a tutaj dla malkontentów
          artykuł:)))
          www.przegladzuzlowy.pl/news_ls.php?id=1089888853
          • Gość: Chris Re: nowy zawodnik apatora IP: *.tvk.torun.pl 22.12.06, 17:30
            www.valsarna.nu/robin_tornqvist.htm
          • Gość: Jazon Re: nowy zawodnik apatora IP: *.tvk.torun.pl 22.12.06, 21:19
            Wiesz Chris jakos mnie nie przekonałes tym artykułem. Przy slowach 'przegrał
            tylko ze Zbigniewiem Sucheckim' trudno było zachowac powage.
            No ale powaznie- mnie by było smutno gdyby ten człowiek wygryzł ze składu
            'naszych'. Nie mówie o Stachowiaku, bo akurat on miał zdaje sie szanse pokazac
            sie chociazby w zawodach młodzieżowych, natomiast licze ze zarówno on jak i
            bracia Wisniewscy otrzymaja jakis kredyt zaufania od klubu zanim nieodwracalnie
            postawi sie na obcokrajowca.
          • rafas84 Re: nowy zawodnik apatora 22.12.06, 22:40
            Mnie nie przekonał jakoś ten artykuł. Robin zdobył co prawda 17 "oczek", ale nie
            miał jakichs specjalnie wymagających rywali. Niemniej ja nie skreślam tego
            zawodnika. Wiem, ze Jan Ząbik ma nosa do takich "nikomu nie znanych"
            obcokrajowców i byle kogo do klubu nie sprowadzi. Fajnie by było, gdyby
            Tornqvist okazał się talentem na miare Sullivana:)
      • rafas84 Simon Gustafsson w Toruniu ! 23.12.06, 08:43
        Dzisiejsze "Nowości" podały, ze syn Henki Gustafssona podpisze kontrakt z
        Unibaksem. Simon ma obecnie 16 lat, jest to więc jak na razie "melodia
        przyszłości". Widać jednak, ze nasi działacze zdecydowali sie postawic na
        juniorów z zagranicy. Nie byłem zwolennikiem takiego rozwiązania, ale mam
        nadzieje, ze włodarze klubu wiedzą, co robią.
      • Gość: Chris Re: nowy zawodnik apatora IP: *.tvk.torun.pl 23.12.06, 11:43
        Dasz pieniądze to możesz zbudować swój skład:)Narazie musisz sie skupić na
        menadzerze braci Mańskich i tam inwestować w juniorów:)
        • Gość: Chris Re: nowy zawodnik apatora IP: *.tvk.torun.pl 23.12.06, 12:18
          Jazonie zgadzam się z Toba,ale tego awodnika to różni od Stachowiaka ze w
          przeciwieństwie do niego Szwed wsiada na motocykl,no i ma 19 lat...Sam ocen
          statystyki:))
          www.speedway.nu/2006/publik.asp?Alls
          • Gość: Jazon Re: nowy zawodnik apatora IP: *.tvk.torun.pl 23.12.06, 12:51
            Bezsprzecznie w tej chwili jest to lepszy zawodnik niz Stachowiak. Widac tu
            najwieksza bolaczke obecnego systemu szkolenia- w Szwecji zawodnicy młodzi moga
            sobie bezstresowo pojeździc na wczesnym etapie kariery. My natomiast zapewne
            bedziemy ich szlifowac mniej wiece w tym wlasnie wieku. Dla klubów moze i
            dobrze, przynajmniej na krótka mete. Dla polskiego żuzla raczej średnio...
      • Gość: Chris Re: nowy zawodnik apatora IP: *.tvk.torun.pl 23.12.06, 14:53
        www.gustafsson-racing.team.pro/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka