Gość: wszechmogacy66 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 21:07 nie jest źle,chłopaki są bardzo ambitni oby się okazało że to im tylko pomoże ,trzymam mocno kciuki!!!!na finał:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Krzysiek Re: Pierwsza porażka polskich szczypiornistów na IP: *.junisoftex.pl 24.01.07, 21:30 W zasadzie grali tak do 10 minuty drugiej polowy. Otwarcie drugiej polowy przez Francuzów miażdżace pózniej Polacy odpuścili.....dlatego wyniki taki a nie inne....Marcin Lijewski szkoda gadac..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shawn Re: Pierwsza porażka polskich szczypiornistów na IP: 213.155.165.* 24.01.07, 22:27 Generalnie słaby mecz naszej drużyny, Francuzi byli zdecydowanie do ogrania i chyba ich klęska z Islandią nie była tylko wypadkiem przy pracy, jednak nie można wygrać meczu grając tak pasywnie w obronie i popełniając tyle głupich strat w rozegraniu ataku. No i w drugiej połowie w bramce właściwie wisiał ręcznik, bo Szmal miał dziś słabszy dzień, a Weiner wpuszcza niemal wszystko co leci w bramkę, chyba że akurat rywal raczy trafić prosto w niego (ten karny, w którym dał sobie założyć siatkę jest najlepszym podsumowaniem jego występu), naprawdę nie mamy lepszych bramkarzy? A Marcin Lijewski nie grał aż tak źle, więcej uwag można mieć chociażby do Bieleckiego i do większości ławkowych (może poza Jachlewskim). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Pierwsza porażka polskich szczypiornistów na IP: *.acn.waw.pl 24.01.07, 22:40 mi sie wydaje,z e w tym meczu brakowało naszych skrzydlowych. francuzi ich kompletnie wylaczyli. przeciez w poprzednich meczach to byla nasza sile. srodek (mimo tylu bramek bieleckiego w turniej) wcale nie byl mocny. tkaczyk gra falowo tak samo jak lijewscy. a pilki do kola prawie nie dochodzily. no i ta obrona.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Pierwsza porażka polskich szczypiornistów na IP: *.acn.waw.pl 24.01.07, 22:43 no ale mam nadzieje ze do jutra sie pozbieraja i bedzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: Pierwsza porażka polskich szczypiornistów na 24.01.07, 22:47 ja bym powiedział tak - Francuzi to zdecydowany faworyt do złota i zdziwiłbym sie jak ktos dałby im rade, swietna, kompletna ekipa z Islandią to sie podłozyli, moze był jakis układ żeby Ukraine wykopsac albo coś bo nie wierze zeby Islandia która umoczyła z Ukrainą wygrała taką róznica z Francja jaką wygrała - jest to po prostu niemozliwe co do meczu my gralismy wiecej niz niezle w 1 połowce a w drugiej raz ze Francuzi jeszcze bardziej sie ustawili w obronie dwa - głupie naprawde głupie błedy po których nam odjechali i w efekcie ostatni kwadrans to była zabawa a nie gra naszych stac na sporo w tych MŚ, pod warunkiem ze kondycyjnie dadzą rade no i beda utrzymywac dobry poziom koncentracji przez 60 minut, tak jak z Niemcami od jutra zaczyna sie dla nas turniej:)) trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: golkieper24 Re: Pierwsza porażka polskich szczypiornistów na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 02:26 obyś miał racje oglądałem ten mecz z wielkim podziwem śledziłem gre polaków w pierwszej połowie. BYło lepiej niż dobrze pewne prowadzenie przez wiekszośc czasu 1/2 bramkami.ALe w drugiej połowie nie wiem co sie stało.....kondycja brak skuteczność głupie błedy zaważyły o wyniku.ALe pamiętajmy ze dalej sie liczymy teraz trzeba wygrać z Slowenia i Tunezją a z ISLANDIĄ Powalczyć również mozna :) ja w naszych zawsze wierze :) Tylko zagrajmy jak z NIemcami a bedzie wiecej niż dobrze :) Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek4 Re: Pierwsza porażka polskich szczypiornistów na 25.01.07, 16:21 Weiner miał świetne wejście, obronił bodaj pierwsze 5 z 6 rzutów. dopóki koledzy z obrony choć minimalnie mu pomagali spisywał się świetnie. i nie przesadzajmy z karnym - Kudłacz tez tak rzucała podczas ostatnich ME. na tym własnie polega cały trik - zamiast mocnego rzutu przy słupku piłka posłana technicznie między nogi. równie dobrze można by napisać, że siatkarska kiwka ośmiesza libero... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shawn Re: Pierwsza porażka polskich szczypiornistów na IP: 213.155.165.* 25.01.07, 19:17 > Weiner miał świetne wejście, obronił bodaj pierwsze 5 z 6 rzutów Tak się zastanawiałem - czy to ja coś przeoczyłem, czy Ty liczysz rzuty oddane po gwizdku. Sprawdziłem więc statystyki Weinera po meczu z Francją - 13 rzutów, z czego 2 (słownie: DWA) obronione. Skuteczność: 15 (słownie: PIĘTNAŚCIE) procent. Szczerze wątpię, czy na tych mistrzostwach objawił się równie "utalentowany" golkiper. Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek4 Re: Pierwsza porażka polskich szczypiornistów na 26.01.07, 01:37 uuuu... rzeczywiście, dałem ciała z Weinerem. wydawało mi się, że spisywał się lepiej, ale na oficjalnek stronie IHF ma 17 procent skuteczności (2 na 12). ale tak doskonały goalkeeper jak Lapajne miał dziś z Francuzami 18% (4 na 22)... Odpowiedz Link Zgłoś
clough Re: Pierwsza porażka polskich szczypiornistów na 24.01.07, 22:49 Nie oglądałem meczu, a gdzie w artykule wynik? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z autu Tej żaby nie można było przełknąć, IP: *.icpnet.pl 24.01.07, 22:52 jednak bardziej niż porażka martwi styl w jakim Polacy przegrali. Taka porażka może źle wpłynąć na psychikę zawodników. Przecież Bielecki, po takim swoim marnym występie może zostać przytłumiony w wartościowaniu siebie, jako dobrego zawodnika; a i Wenta popaść może w smutne zadumanie nad grą swoich chłopaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: politolog Osowski idiota IP: *.chello.pl 24.01.07, 23:28 Panie dziennikarzyno trzeba byc wysokiej klasy idiotą żeby w artykule o meczu nie podać jego wyniku!!!!!!!!!! Kto pana przyjął do tej gazety?? Wujek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Osowski idiota IP: *.acn.waw.pl 25.01.07, 00:32 Na początek drugiej fazy turnieju biało-czerwoni przegrali z Francją 22:31 (12:11) jest wynik, w pierwszym zdaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: utlendingur Re: Osowski idiota IP: *.du.simnet.is 25.01.07, 00:47 teraz jest wynik bo byla aktualizacja artykulu. natomiast wczesniej rzeczywiscie wyniku nie bylo i trzeba bylo sobie liczyc zdobyte bramki polakow i francuzow by poznac wynik. kolejny raz moze nie idiotyzm ale brak sprawdzania zamieszczanych materialow przed ich zamieszczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fq Re: Osowski idiota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 16:50 Sędziowie - obaj Węgry ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: Tej żaby nie można było przełknąć, 25.01.07, 03:30 Nasi byli w tym meczu naprawdę dużo gorsi.Może to taki kryzys 4 meczu? Oglądałem dziś Tunezję.Ale bombardują.Będzie naprawdę ciężko.Realnie liczę, coś jednak na tym turnieju ugrają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koniec Pierwsza porażka polskich szczypiornistów na MŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 00:32 bydlaki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opty Re: Pierwsza porażka polskich szczypiornistów na IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 09:22 no cóż, trochę nasi zaspali, te fatalne przchwyty piłki przez Francuzów kończące się bramkami:( czyżby nasi spasowali? co z tą ich obroną!!! nie mam pretensji,że przegrali ale nich walczą do końca dzisiaj mecz z Islandią, oby było lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Pierwsza porażka polskich szczypiornistów na 25.01.07, 09:35 islandia pokaze polakom gdzie ich miejsce w tym sporcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PL Re: Pierwsza porażka polskich szczypiornistów na IP: 80.54.27.* 25.01.07, 10:25 Przestan juz sapac.Zobaczymy po meczu gdzie jest kogo miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ko Pierwsza porażka polskich szczypiornistów na MŚ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 11:03 Tak słucham komentarzy ,trenerów,szkoleniowców itd i przecieram oczy i uszy ,czy tylko ja widzę jak cienko gramy.Już z Niemcami to był fart a nie doskonały mecz ,zresztą Niemcy to kelnerzy mają tylko skrzydła i koło.My mamy fajne połówki Bielecki i Lijewski /jak ustali mu się rzut/,średnie skrzydła ,dobre koło ale środek to jest dramat .Tkaczyk zamiast ustawiać grę ,byc zagrożeniem to unika wejścia w strefe ,rzucić nie potrafi a wciskanie piłki w koło to już juniorzy tak nie grają.Zmieńmy środek ,może Wleklak ,przynajmniej wejdzie w strefę i nie zgubi piłki,może Bielecki a zdejmijmy Tkaczyka ,którego bojażliwe pozbywanie się piłki powoduje tylko kontrataki.A bramkarz to może niech stoi w bramce a nie przy ławie , a na rozgrzewce poćwiczy wyprowadzanie kontry . Francja była do ogrania ,choć doskonała zagrywka trenera z trzymaniem na ławie najlepszych do odpowiedniego momentu była dobra ,moze my tak zagrajmy do 20 minuty z Islandią ,niech Bielecki , M.Lijewski zaczekają na wejście ,machanie rękami by zawodnicy trzymali je w górze to za mało jak na trenera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y_Sam Re: Pierwsza porażka polskich szczypiornistów na IP: 83.238.175.* 25.01.07, 12:41 Jak zwykle media napompowały balonik, który jeśli od razu nie pęknie z wielkim hukiem, to dzień po dniu będzie uchodziło z niego powietrze. Półfinał, medal, pierdupierdu. Poza Tunezją wszyscy pozostali rywale są poza naszym zasięgiem, układ jest na tyle niekorzystny że nawet z 4 pkt możemy nie wejść do ćwierćfinału. A jeśli nawet - to z kim byśmy tam mieli wygrać: z Hiszpanią? Chorwacją? Węgrami? Wolne żarty... Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek4 Re: Pierwsza porażka polskich szczypiornistów na 25.01.07, 16:28 jeszcze bardziej żałosne od rzekomego pompowania balonika przez media (gdzie ty to widziałeś? w Polsce, gdzie na temat nowego klubu Matusiaka napisano więcej artykułów niż o kadrze piłkarzy ręcznych przez cały zeszły rok? w Polsce, kraju, z ktorego akredytowano dwóch dziennikarzy na MŚ?) są teksty kibiców (?) o tym jak to wszyscy poza naszym zasięgiem, jacy to słabi jesteśmy, jak nam strasznie pokażą, jak okropnie zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic z daleka grali jak ostatnie lajzy IP: *.dsl.wlfrct.sbcglobal.net 25.01.07, 17:23 chaos,ospalosc, bieganie srodkiem i podawanie pilek przeciwnikowi - tak sie nie gra! jak tak dalej beda grac to nie widze szans z Islandia i ciezko bedzie im w ogole z kimkolwiek wygrac z 2 rundzie. widac ze sprezyli sie na Niemcow a potem dziwnie sflaczali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulina Pierwsza porażka polskich szczypiornistów na MŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 15:17 jest super chłopaki na 100%włożyli w to całą swoją siłę a zwłaszcza GRZEGORZ TKACZYKjest super do tego jeszcze przystojny Odpowiedz Link Zgłoś