huilisti 04.06.07, 20:19 Co zrobić, żeby mi okulary na basenie nie parowały??? HELP :] Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pomocnik Re: Pomóżcie proszę :):):) IP: *.20.energis.pl 05.06.07, 10:49 Poprostu do nich napluj. Naprawdę pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: huilisti Re: Pomóżcie proszę :):):) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 18:56 No właśnie coś nie chce pomóc :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: Pomóżcie proszę :):):) IP: *.ipt.aol.com 05.06.07, 19:19 Wysmaruj gesim smalcem. Od wewnatrz oczywiscie. Smalec gęsi absorbuje parę wodną. Pod wpływem potrząsania w trakcie pływania wytrąca się wodór oraz tlen. Następnie wodór wchodzi w reakcję z wolnymi rodnikami węgla zawartmi w smalcu oraz jednoatomowym tlenem. Produkt koncowy C2H5OH. Na zdrowie! pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: Pomóżcie proszę :):):) IP: *.orion.pl 06.06.07, 02:50 W googlach to nie działa. Natomiast wystarczy gęsim smalcem wysmarować szklaną zlewkę, żeby po nalaniu do niej kwasu octowego (CH3COOH) nastepowała jego redukcja do aldehydu CH3CHO. Do tego aldehydu wystarczy troszke napluc, zeby redukcja postepowała dalej i aldehyd przekształacał sie we wspomniany CH3CH2OH (czyli C2H5OH). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: Pomóżcie proszę :):):) IP: *.orion.pl 06.06.07, 09:20 To należy tym psikać po okularach, a nie po oczach???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obii Re: Pomóżcie proszę :):):) IP: *.eranet.pl 06.06.07, 21:47 Widzę, że skasowano mój post, pewnie za to, że chciałem Ci ułatwić sprawę i dałem link. Powtórzę więc, bez linku. Idź do dobrego sklepu sportowego i poproś o spray przeciwko parowaniu okularków. Możesz też poszukać w sklepach netowych i na serwisach aukcyjnych. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: Pomóżcie proszę :):):) IP: *.ipt.aol.com 06.06.07, 21:53 O!! To jest interesujące. Widziałem ten post ale nie widziałem zawartosci linka. Cozes tam pokazal ze go skasowali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: Pomóżcie proszę :):):) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 23:50 To był pewnikiem link do strony sklepu konkurecyjnego w stosunku do sklepu Agory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obii Re: Pomóżcie proszę :):):) IP: *.eranet.pl 07.06.07, 09:07 Gość portalu: yeti napisał(a): > Cozes tam pokazal ze go skasowali? Spray przeciwko parowaniu okularów. Nic ciekawego. Pewnie uznali to za nachalną, niedopuszczalną reklamę. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hagji Re: Pomóżcie proszę :):):) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 15:54 poprostu nie mocz tych okularków.... jak beda suche w od zewnatrz to nie ebda parowaly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hagji Re: Pomóżcie proszę :):):) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 15:55 oczywiscie od wewnatrz a nie od zewnatrz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: Pomóżcie proszę :):):) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 23:58 Czy chodzi Ci o to, zeby zakładać je na lewa stronę? Odpowiedz Link Zgłoś