Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    IP: *.ipt.aol.com 09.09.07, 00:06
    Meczów nie da się słuchać w radiu. W pewnym momencie komentator
    zaczął się drzeć i doszedlem do smutnego wniosku że jest karny dla
    Portugali. Okazało się że jest wolny dla Polaków mniej wiecej na
    połowie boiska. Potem wysłuchałem opowieści o Żurawskim który jest
    jak " zwierz", o białej farbie uzytej do malowania słupków bramek
    (ok 5 kg) oraz o zgrozo do bielenia strojów naszych piłkarzy. Około
    40 minuty zorientowałem się że " z czuba" i tak jest szybsze od
    transmisji live w PR1. Tyle dygresji. Nie obchodzi mnie styl. Jest
    ok. Cztery punkty z Portugalią , jesteśmy na ostatniej prostej i
    prowadzimy. Niech się inni martwią. pzdr.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Porter Re: Uffff!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.07, 00:13
        Ja się wcale nie zdziwię, jak po tym meczu Ronaldo zaproteguje
        Wasilewskiego do MU.
        • Gość: yeti Re: Uffff!!! IP: *.ipt.aol.com 09.09.07, 00:20
          Czy wasilewski to była zmiana? A swoją drogą , pamiętam z transmisji
          z jednego meczu tych eliminacji " Jacek Krzynówek jak polisa na
          życie, nie zawodzi". Powinien chyba załozyć firmę ubezpieczeniową ,
          oczywiście pod własnym nazwiskiem. pzdr.
          • Gość: Porter Re: Uffff!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.07, 00:25
            Krzynówek powinien strzelic zupełnie inną bramke: pieknie ograł
            dwóch obrońców i walnął z może 12 metrów, ale 20 centymetrów za
            nisko i trafił bramkarza w bark. A Wasilewski grał od począku i
            naprawdę bardzo dobrze. Bronowicki też grał bardzo dobrze, podobnie
            stoperzy i Boruc. Może już nie będą Baka powoływać, bo Jop z
            Żewłakiem graja dobrze razem.
            • Gość: yeti Re: Uffff!!! IP: *.ipt.aol.com 09.09.07, 00:33
              A to nam się Jop wyedukował. Kiedyś uchodził za największego
              drewniaka w Wisle. Ze az go sprzedali. A tu filar reprezentacyjnej
              obrony. pzdr.
              • Gość: Porter Re: Uffff!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.07, 00:37
                Pamiętaj, że 1. Portugalia to drużyna kurdupli, a 2. my tak
                naprawdę, kiedy podchodzili pod nasza bramke bronilismy sie czwórka
                stoperów.
              • Gość: Porter Re: Uffff!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.07, 00:39
                BTW Jop zapadł mi w pamięć, jako jedyny zawodnik naszej ligi, który
                przegrał pojedynek biegowy ze Stanko Svitlicą.
                • Gość: Bonhart Re: Uffff!!! IP: *.csk.pl 09.09.07, 01:35
                  Mam dokladnie to samo :)))

Gość portalu: Porter napisał(a):

> BTW Jop zapadł mi w pamięć, jako jedyny zawodnik naszej ligi, który
                  > przegrał pojedynek biegowy ze Stanko Svitlicą.
              • Gość: yeti Re: Uffff!!! IP: *.ipt.aol.com 09.09.07, 00:41
                A swoją drogą , Jop to chyba najbardziej tajemnicza postać
                reprzentacji. Na codzień czołówki dodatków sportowych pełne są
                Smolarka, Żurawskiego, Boruca, Żewłakowa, Dudka, Błaszcykowskiego
                itp. Kto co powiedział, co zjadł na obiad a co na deser. Czyja
                dziewczyna jest ładniejsza a czyja bardziej wyszczekana. A potem
                przyjezdza na kadrę taki Mariusz Jop. Ni z gruchy ni z pietruchy i
                gra dobry mecz. Po meczu wyjezdza i tyle go widzieli i słyszeli. Do
                następnego meczu. Ten Jop to istnieje naprawdę ? pzdr.
                • Gość: kazik Re: Uffff!!! IP: *.mammothnetworks.com 09.09.07, 01:30
                  teraz trzeba trzymac kciuki przed kiksami w kolejnych meczach.bo to
                  moze byc,za pewnosc siebie.to jest we krwii,tego nie przezywaja
                  ludzie zachodu.roznica kultur.
                • Gość: Razorfan Re: Uffff!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.07, 01:31
                  On jest jak reforma finansow publicznych pojawia sie i znika :)
                  Moze prochu nie wymysli ale trzeba mu oddac ze sie wyrobil. W sumie
                  ostatnio u nas nieurodzaj raczej srodkowych obroncow i nawet zadnych
                  mlodych nie widac wiec byc moze Jop bedzie nasza podpora na lata.
                  • a.adas O Jopie i dwoch innych 09.09.07, 12:59
                    Tylko przypominam, ze o Jopie to samo pisaliśmy 2 lata temu. Dokładnie to samo.
                    Porter z łezką w oku wspominał szybkość Stanko, ktoś z wislackiego obozu
                    przypomniał jak go sprzedano, a zostawiono Głowackiego, a ja entuzjazmowałem sie
                    - cholera, ale twardy przecinak. I przyszły mistrzostwa świata... Z tym, ze Jop
                    miał wtedy bodaj kłopoty w klubie, teraz gra regularnie. Z Zewlakowem wyglądało
                    to dobrze.

Zreszta, jak tak dalej pójdzie, to Zewlak będzie pierwszym Polakiem który w
                    kadrze rozegra 100 spotkań. Kto by sie spodziewał? Wczoraj w pierwszej połowie
                    był najlepszy na boisku. Nie do przejścia, asekurował Bronowickiego. I jeszcze
                    podanie do Smolarka. W drugiej było znaczniej gorzej i ten nieudany wślizg.

Z Krzynowkiem jest podobnie jak z Zewlakowem. Potrzebuje go każdy selekcjoner.
                    Nawet jak na początku ma co do tego wątpliwości. Szkoda, ze po świetnej jesieni
                    w Leverkusen 3 lata temu nie poszedł dalej.
                    • Gość: yeti Re: O Jopie i dwoch innych IP: *.ipt.aol.com 10.09.07, 22:59
                      Rekordziści:
                      Najwięcej występów w kadrze: Grzegorz Lato (1971-84) 100, Kazimierz
                      Deyna (1968-78) 100, Władysław Żmuda (1973-86) 91.

Najwięcej goli w kadrze: Włodzimierz Lubański (1963-80) 48, Grzegorz
                      Lato (1971-84) 45, Kazimierz Deyna (1968-78) 41.

Rekordy międzynarodowe:
                      Najmłodszy bramkarz powołany na finały Mistrzostw Świata: Walter
                      Brom - 17 lat i 4 miesiące (MŚ'1938)
                      Najwięcej goli w jednym meczu podczas Mistrzostw Świata: Ernest
                      Wilimowski - 4 bramki (MŚ'1938), od 1994 rekord nieaktualny

• Gość: adas Re: O Jopie i dwoch innych IP: 77.223.196.* 11.09.07, 00:06
                        to chyba wikipedia? Przy całym szacunku dla tego źródła wiedzy... wystarczy
                        spojrzeć na biogram Laty w wiki. Pisze 100, ale ze szczegółowej tabelki już
                        nijak nie chce wyjść setka.

Choć rzeczywiście, może Lato ma równo sto spotkań. Nieoficjalne są na pewno
                        mecze z Hiszpania i Brazylia. To cztery. Kłopotliwe są niektóre pozostałe mecze
                        na IO (Dania?). Cholera, bylem przekonany, ze z Lato jest sytuacja jak z Deyna.
                        A chyba wyjdzie 100. Moja pomyłka.

Deyna nie ma stu spotkań - odpadają na pewno te same mecze co u Lato i chyba
                        jeszcze dwa. W polskich statystykach jest niezły burdel, A PZPN ma to w... ,
                        przynajmniej sądząc po stanie ich strony internetowej. Chwila, w spisie jest
                        Dania (bez składów i reszty), czyli Lato ma 100 meczów. Moja pomyłka. Wszystkich
                        zainteresowanych serdecznie przepraszam;)
      • Gość: Krzyś Re: Uffff!!! IP: *.pke.pl 11.09.07, 07:24
        yeti, co do meczów w radio, to zapamietałem oczywiscie Widzem z
        Broendby (wracałem z Mazur) i mecze GKS w pucharach. Pamiętam jak
        dziś, śp Pan Jarosław Góra bodajże, komentował mecz Galatasaray -
        GKS i powiedział, ze juz nic jeść nie będzei, tyle sie najadł
        neerwów podczas relacji :))) A co ja miałem powiedzieć?

Potem mecz Bordo - GKS ( w naszej tv był o 24 w nocy :)) ), podczas
        wykonywania karnego przez Walczaka wybiegłem z pokoju ....

To skraca zycie!
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka