19.10.18, 17:04
Hej, mam kilka refleksji po moim pobycie tutaj. Samotne osoby mają zadziwiająco podobne potrzeby. Ciepła i przytulenia. Potrzeba ta prowadzi do głębszych doznań ale nie o tym piszę. Dlaczego tacy ludzie ubierają maskę obojętności i cynizmu.? Byłaby to maska obronna? Sami mając pragnienia rania innych pragnacych ich potrzeby realizować. Nie pomne kilka nickow ktore tak się zachowują. Całe życie cenilem intelekt a teraz dochodzę do wniosku że jest przeszkodą w dazeniu do emocjonalnej realizacji. Uffff 😊. Sporo jest "plew" ktore bawią się uczuciami ale te pomijam. Tytuł. Proszę kolegę o pomoc. Z której piosenki to cytat "tak sobie świat tłumaczą na predce zlepieni z mulu i gliny".......... Może lament tytana?
Obserwuj wątek
    • gyubal_wahazar Re: Glina 19.10.18, 17:44
      Tak, sprawdziłem. Nie znałem tego dzięki. A czy nie bardziej a'propos jest ten ? Z Tapatikiem w roli Pani wink

www.youtube.com/watch?v=zpx-RHpgNms

Jaruś, chłopie. Samotność - samotnością, potrzeby - potrzebami, ale będzie co ma być, to będzie, a co się pośmiejemy to nasze. Nawet jeśli nie znajdziemy Julii, to whatta big deal ? Miliony ludzi żyją samotnie. Wolałbyś w złym związku ? Bo ja nie. Cieszmy się i doceniajmy to, co mamy.

Podsumowując: wbij ptaka w tą samotność, czy co tam jeszcze Cię trapi, powiedz sobie proste żołnierskie 'no i xuj wam w xupę, może cie mi na kant wacka skoczyć' - i od razu zobaczysz jak życie staje się prostsze smile

PS Weekend już - słaby powód to uśmiechu ? wink
      • strike1965 Re: Glina 19.10.18, 17:57
        Hej. Ogarniam tematy i cieszę się życiem. Ot moja refleksja. Nie mam ochoty z moimi tematami na forum. Chociaż tak było i who knows może będzie. Spotykam ludzi samotnych i potrzeby się powtarzają. Moje również żeby nie było 😉.
      • strike1965 Re: Glina 19.10.18, 19:29
        Nie zgadam się z Twoim postem smile.... z Przedszkolem się powtarzasz.. dla zmiany nastroju
        www.youtube.com/watch?v=a0vXhwYDfOA

Ja życie traktuję poważnie. Mam jasne cele i realizuję jej jak umiem. Jasne , że doceniam to co mam ale patrzę do przodu.
        Jak trafi się ktoś wrażliwy to te kobiety, płaczące do poduchy, wyszydzą go pierwsze.
        I żeby było jasne forum traktuję z dużym dystansem i mam w właśnie w xupie. co nie znaczy , że ludzi też.... smile
        • gyubal_wahazar Re: Glina 19.10.18, 19:35
          > Jak trafi się ktoś wrażliwy to te kobiety, płaczące do poduchy, wyszydzą go pierwsze

Poddaję się. Myślałem, że dźwignę te wszystkie jęki, ale się przeliczyłem. Sorry
          • strike1965 Re: Glina 19.10.18, 19:40
            Ale jakie jęki chłopie.... to prawda i ja po prostu to stwierdzam. Nie bądż idealistą a spojrzyj realnie...
            Naprawdę nie ma już we mnie krzty goryczy, tyle że stać mnie na obiektywne spojrzenie.
            Jasne , że nie wszystkie ale jak wiesz w życiu rej wodzą krzykacze... wyluzuj pls. smile
          • cambria1.2 Re: Glina 19.10.18, 19:58
            m.youtube.com/watch?v=qJz18c6gw8c

wink
            • strike1965 Re: Glina 19.10.18, 20:04
              Noooooo.... smile ale dlaczego to nie rozumiem.....
              • cambria1.2 Re: Glina 19.10.18, 20:10
                To dla Gubisia raczej było, że niby inni mają gorzej wink
                • strike1965 Re: Glina 19.10.18, 20:12
                  smile a to sorry, te drzewko jest dla mnie mylące. Ale rację masz. Inni mają gorzej...
                  • cambria1.2 Re: Glina 19.10.18, 20:19
                    No to masz swoje
                    m.youtube.com/watch?v=GT3jdOvCYpg

• strike1965 Re: Glina 19.10.18, 20:25
                      A to dziękuję. Znam na pamięć, ale miło , że ktoś też....
                      To również o naszych przodkach..
                      www.youtube.com/watch?v=u8Yy2lI_cjA

• undead.mortis Re: Glina 19.10.18, 20:16
      strike1965 napisał(a):

"tak s
      > obie świat tłumaczą na predce zlepieni z mulu i gliny"..........

na ciebie to mułu zabrakło i gliny heh
      ktoś guanem dziury łatał tytanie wink
      • cambria1.2 Re: Glina 19.10.18, 20:22
        Eeeeetammmm

m.youtube.com/watch?v=fCSBbRXm_ME

• strike1965 Re: Glina 19.10.18, 20:28
          Nie lubię. Ale zgaduję, że to o mnie i dla mnie.... sad
          • cambria1.2 Re: Glina 19.10.18, 20:33
            Zamiast zgadywać i dopasowywać, spasuj. Idź pobiegać wink
            • sowa.zagrodowa Re: Glina 19.10.18, 21:23
              cambria1.2 napisała:

> Zamiast zgadywać i dopasowywać, spasuj. Idź pobiegać wink

Podejrzewam, że dopiero raczkuje, a z dopasowaniem będzie trudno, bo pampers uwiera.
              Taki syndrom chyba wink
              www.youtube.com/watch?v=3zGUJl3OcZc
              • cambria1.2 Re: Glina 19.10.18, 21:38
                Sowo, to jest świetne! I o kimś innym niż nasz diagnosta...
                • sowa.zagrodowa Re: Glina 19.10.18, 21:55
                  cambria1.2 napisała:

> Sowo, to jest świetne! I o kimś innym niż nasz diagnosta...

Wiem, Cambrio- mnie zauroczyło już w pierwszej odsłonie i często wracam, z podobnymi emocjami smile To było luźne skojarzenie z naszym "oseskiem", bo mam wrażenie, że wciąż nie wyrósł z krótkich majtek...
                  Chciałam wcześniej napisać, że nie ma sensu karmić "dzieciaka" naszym zainteresowaniem, ale to ciekawy przypadek socjologiczny i (a nuż) coś konstruktywnego wyniesie z tego forum.
                  No dobra! Ponosi mnie fantazja big_grin
                  • karolivia Re: Glina 19.10.18, 22:33
                    sowa.zagrodowa napisała:

> Chciałam wcześniej napisać, że nie ma sensu karmić "dzieciaka" naszym zainteres
                    > owaniem, ale to ciekawy przypadek socjologiczny i (a nuż) coś konstruktywnego w
                    > yniesie z tego forum.
                    > No dobra! Ponosi mnie fantazja big_grin

Raczej ponosi Cię fantazja wink. Ignorowanie to chyba jedyne rozwiązanie.
                    • sowa.zagrodowa Re: Glina 19.10.18, 22:53
                      karolivia napisała:

> Raczej ponosi Cię fantazja wink. Ignorowanie to chyba jedyne rozwiązanie.
                      >
                      >
                      >
                      >
                      Wiem. Ale jak to wyegzekwować na forumie? Zawsze się trafi jakaś zabłąkana duszyczka, która zechce naprawić szwankujący mechanizm (nie czytając zbyt uważnie poprzednich wątków). Nie przymierzając- jak ja wink Ale mnie wystarczyło więcej niż pięć zdań, żeby ogarnąć "temat". I nie uważam, że to dla mnie powód do dumy...
          • undead.mortis Re: Glina 19.10.18, 20:36
            www.youtube.com/watch?v=sm5z5kWpMek
            to prędzej heh wink
            • cambria1.2 Re: Glina 19.10.18, 20:39
              Przyznaję, lepiej znasz się na ludziach smile
              • undead.mortis Re: Glina 19.10.18, 20:42
                wiesz Cam jak jest heh
                guano zawsze śmierdzi nieistotne jak bardzo lirycznie opiszę się doznania wink
                • cambria1.2 Re: Glina 19.10.18, 20:46
                  Tutejsze, nie wiedzieć czemu, założyło nawet wieniec laurowy.
                  • undead.mortis Re: Glina 19.10.18, 20:53
                    zamiar był
                    veni vidi vici
                    a wyszło
                    veni vidi sed non vici
      • tapatik Re: Glina 20.10.18, 11:00
        Mortis, bez obrażania innych proszę.
        • tapatik Re: Glina 20.10.18, 11:02
          Strike1965, Ciebie też to dotyczy.
        • tapatik Re: Glina 20.10.18, 11:02
          Post użytkownika strike1965 został usunięty za obrażanie innych użytkowników.
    • gyubal_wahazar Re: Glina 19.10.18, 21:03
      Trzeba ci wiedzieć, że takie akcje wobec naszych Koleżanek są BARDZO niemile widziane. Jeśli jeszcze raz coś takiego wykonasz, urządzę ci taki sajgon że odechce ci się tu kiedykolwiek zaglądać. I gówno mnie obchodzą twoje jęki i rozterki. Znajdź se grupę modlitewną 'gorzkie żale', tam cie lepiej zrozumieją
      • undead.mortis Re: Glina 19.10.18, 21:23
        wreszcie Wahu heh
        teraz spadam wink cze
        • gyubal_wahazar Re: Glina 19.10.18, 21:25
          Baw się dobrze i wracaj szybko smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka