Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

TOTTENHAM za słaby dla Dudka!

IP: 195.216.121.* 31.07.01, 13:12
    litości! Jurek woli się obijać w słabej lidze holenderskiej, gdzie jego drużuna
    wygrywa 80% meczów po 3:0, niż podjąć walkę na boiskach angielskich. w takiej
    drużynie jak Tottenham miałby szansę się pokazać jako jedna z głównych postaci
    w meczach z renomowanymi ekipami. a argumenty o lidze mistrzów do mnie nie
    trafiają- Feyenoord i tak zagra tylko 6 meczów.
    pzdr
    Obserwuj wątek
      • Gość: zibi Re: TOTTENHAM za słaby dla Dudka! IP: *.ltl.pl 31.07.01, 13:40
        Nie sądzę, że chodzi tu o klasę zespołu. Napewno Dudek ma jeszcze w zanadrzu
        inne, lepsze oferty. Ale ja sądzę, że jeszcze w tym sezonie powinien się skupić
        na grze w Feyenordzie, a że liga jest słabsza niż angielska...., najważniejsze
        będą mistrzostwa świata w Japonii i Korei. Jak się wykaże to będą się o niego
        bić. Czego mu życzę. A tak poza tym to Arsenal spowodował takie reakcje, trzeba
        było nie kokietować.

Pzdr
      • Gość: Mario29 Re: TOTTENHAM za słaby dla Dudka! IP: 195.136.95.* 31.07.01, 13:43
        Powtarzam co juz powiedzialem wczesniej ...

"Co do Dudka - jego menedzer powiedzial ze Tottenham to za slaby klub dla
        niego ... Ze Feyenoord mimo nizszych gazy jest lepszy bo gra w LM .. Moze to i
        prawda .. ale jest tu pewnien haczyk ... Jak liga jest slaba to i sredniak
        (Fey.) moze brylowac .a Anglia jest bardzo silna - nawet niektore kluby First
        Div. sa moim zdaniem lepsze niz Feyenoord .. I tam jak ktos naprawde cos umie i
        potrafi udowodnic - droga kariery otwarta .. Z Tottenhamu znacznie blizej do
        sukcesow w LM (na przyklad poprzez Anfield Road- Liverpool czy Leeds np) wbrew
        pozorom niz z Feyenoordu.... tego ostatniego nikt zdrowy na
        umysle w Europie (np w Barcy Realu Romie czy Lazio) nie traktuje powazniej niz
        polowy klubow z Premiership (w tym tak zasluzonego klubu jak Tottenham) ... Rok
        gry w Tottenhamie to jak 5 w Feyenoordzie...

• lhp Re: TOTTENHAM za słaby dla Dudka! 01.08.01, 10:35
          Wlasnie przeczytalem informacje, ze sam Dudek nie chcial przyjechac na wyspy
          pod skrzydla Hoddla, poniewaz woli grac w LM. Po mistrzostwach swiata Dudka
          bedzie chcial miec kazdy zespol.

PS co sadzisz o wytransferowaniu chudego van den Saara do Flulhamu??

Pzdr
          • Gość: Mario29 Re: TOTTENHAM za słaby dla Dudka! IP: 195.136.95.* 01.08.01, 10:44
            No Fulham ma WIELKIE AMBICJE .. podobnie jak gruby portfel (naczynia polaczone
            z rachunkiem bankowym Al-Fayeda) ....

Van der Saar to wlasciwie jedyny wolny bramkarz ktory by chcial tam pojsc ..
            Skoro Dudek np nie chcial do To Ten cham to tym bardziej watpie zeby chcial do
            Fulham .. A van der Saar ryzykowal abo gre w marginalnym klubie albo nawet
            koniec kariery .... Niech gra przez ten sezon, pokaze co jest jeszcze wart...
            Mysle ze sie sprawdzi ... Z tego co pamietam niezle skacze i lapie w grze
            pilki .. W Anglii to bardzo wazne ...
            • Gość: qwe Re: TOTTENHAM za słaby dla Dudka! IP: *.wsm.gdynia.pl 01.08.01, 10:54
              A co sie dzialo z van der Sarem ze poszedl do Fulham beniaminka w Premierligue
              a nie do jakies sredniej druzyny? Czyzby byl tylko dobry w Ajaxie?
              • Gość: Przemas Re: TOTTENHAM za słaby dla Dudka! IP: *.pde.philips.com 01.08.01, 11:41
                Moim zdaniem Jurek słusznie robi, odrzucając ofertę Tottenhamu. Transfer na
                wariata (Premiership rusza chyba w połowie sierpnia) w sezonie, który zakończą
                występy na MŚ, nie wydaje się rozsądnym pociągnięciem. Tottenham od lat zalicza
                się do średniaków z drugiej połowy tabeli Premiership (nawet z Klinsmannem). A
                po odejściu Campbella może już być tylko gorzej (i nawet Hoddle nie pomoże). A
                tak, występy w LM (2 lata temu Dudek zrobił tam furorę, by tylko wspomnieć
                występy przeciwko Lazio czy Chelsea), a później udane występy w MŚ (W CO GORĄCO
                WIERZĘ!!!)zaowocują transferem do któregoś z gigantów europejskkiej piłki
                (marzy mi się Barca, tylko kiedy Jurek dostanie unijny paszport? to jest
                warunek występów na Camp Nou). Tak więc niech pomęczy się jeszcze przez rok w
                beznadziejnej moim zadaniem lidze holenderskiej (gdzie jest prawdziwym idolem
                fanów Feyenordu, wiem bo pracuję w holenderskiej firmie, w której kibiców
                Feyenordu nie brakuje), a za rok nikt nie będzie pamiętał, że Jurek mógł grać
                dla Kogutów.
                • Gość: MFC Re: ŚWIĘTA RACJA ........ IP: *.liber.uw.edu.pl 01.08.01, 14:12
                  Gość portalu: Przemas napisał(a):

> Moim zdaniem Jurek słusznie robi, odrzucając ofertę Tottenhamu. Transfer na
                  > wariata (Premiership rusza chyba w połowie sierpnia) w sezonie, który zakończą
                  > występy na MŚ, nie wydaje się rozsądnym pociągnięciem. Tottenham od lat zalicza
                  >
                  > się do średniaków z drugiej połowy tabeli Premiership (nawet z Klinsmannem). A
                  > po odejściu Campbella może już być tylko gorzej (i nawet Hoddle nie pomoże). A
                  > tak, występy w LM (2 lata temu Dudek zrobił tam furorę, by tylko wspomnieć
                  > występy przeciwko Lazio czy Chelsea), a później udane występy w MŚ (W CO GORĄCO
                  >
                  > WIERZĘ!!!)zaowocują transferem do któregoś z gigantów europejskkiej piłki
                  > (marzy mi się Barca, tylko kiedy Jurek dostanie unijny paszport? to jest
                  > warunek występów na Camp Nou). Tak więc niech pomęczy się jeszcze przez rok w
                  > beznadziejnej moim zadaniem lidze holenderskiej (gdzie jest prawdziwym idolem
                  > fanów Feyenordu, wiem bo pracuję w holenderskiej firmie, w której kibiców
                  > Feyenordu nie brakuje), a za rok nikt nie będzie pamiętał, że Jurek mógł grać
                  > dla Kogutów.

Święta racja !!!!
                  Niech Dudek przetrzyma jeszcze jeden sezon w Ernste Divisie , a potem < po
                  Korei .... > na pewno znajdzie lepszy klub.
                  Pozdrawiam
                  • Gość: Mario29 Re: ŚWIĘTA RACJA ........ IP: 195.136.95.* 01.08.01, 14:24
                    Gość portalu: MFC napisał(a):

> Święta racja !!!!
                    > Niech Dudek przetrzyma jeszcze jeden sezon w Ernste Divisie , a potem < po
                    > Korei .... > na pewno znajdzie lepszy klub.
                    > Pozdrawiam

Niech Dudek przetrzyma u Ernsta, potem sezon w Korei .. a potem juz emeryturka
                    ciepla za miedza w Japonii .... duza kasa .. malo stresu . .rozwoju pilkarskiego
                    zadnego ... Ludzie obudzcie sie .. lata leca .. tu trza grac ... i nikt mi nie
                    powie ze lepiej jest zagrac w beznadziejnej Ere Divisie czy w sredniaku nawet
                    Premiership .,. a te 6 meczow w LM Feyenoordu to o dupe potluc chyba ... A co tu
                    szkodzi podpisac kontrkatu na rok tylko ?? Jak sie sprawdzi na MS to z
                    pocalowaniem reki wezma najlepsi w Europie obojetnie z jakiej ligi, a jak nie
                    podola ani na MS ani w Premiership to i tak zeslanie gdzies na dalekie zaplecze
                    pilki... A pilkarsko bardzo by zyskal w Premiership ... Na pewno bardziej niz
                    grajac z tkimi potentatami jakie wystepuja w Ere ... Juz Fulham jest o niebo
                    lepszy .. Nawet van der Saar sie nie bal tam pojsc bo wie ze tam jest cos do
                    zyskania ZAWSZE ....
                    • Gość: Przemas Re: ŚWIĘTA RACJA ........ IP: *.pde.philips.com 01.08.01, 15:01
                      Gość portalu: Mario29 napisał(a):

> Gość portalu: MFC napisał(a):
                      >
                      > > Święta racja !!!!
                      > > Niech Dudek przetrzyma jeszcze jeden sezon w Ernste Divisie , a potem <
                      > po
                      > > Korei .... > na pewno znajdzie lepszy klub.
                      > > Pozdrawiam
                      >
                      > Niech Dudek przetrzyma u Ernsta, potem sezon w Korei .. a potem juz emeryturka
                      > ciepla za miedza w Japonii .... duza kasa .. malo stresu . .rozwoju pilkarskieg
                      > o
                      > zadnego ... Ludzie obudzcie sie .. lata leca .. tu trza grac ... i nikt mi nie
                      > powie ze lepiej jest zagrac w beznadziejnej Ere Divisie czy w sredniaku nawet
                      > Premiership .,. a te 6 meczow w LM Feyenoordu to o dupe potluc chyba ... A co t
                      > u
                      > szkodzi podpisac kontrkatu na rok tylko ?? Jak sie sprawdzi na MS to z
                      > pocalowaniem reki wezma najlepsi w Europie obojetnie z jakiej ligi, a jak nie
                      > podola ani na MS ani w Premiership to i tak zeslanie gdzies na dalekie zaplecze
                      >
                      > pilki... A pilkarsko bardzo by zyskal w Premiership ... Na pewno bardziej niz
                      > grajac z tkimi potentatami jakie wystepuja w Ere ... Juz Fulham jest o niebo
                      > lepszy .. Nawet van der Saar sie nie bal tam pojsc bo wie ze tam jest cos do
                      > zyskania ZAWSZE ....

Stary, jest jeden problem. Naprawdę sądzisz że Tottenham zgodziłby się na
                      podpisanie rocznego kontraktu? To oznaczałoby, że po zapłaceniu ok 10 mln $ za
                      sprowadzenie Dudka do Londynu straciliby go po roku za friko. POza tym nie
                      orzesadzajmy z tym wiekiem, Jurek ma 28 lat, co to jest dla bramkarza? Wystarczy
                      prześledzić karierę Schmeichela czy Kahna, stali się wielcy po 30-ce. Zobaczysz,
                      będzie dobrze!
                      • Gość: Mario29 Re: ŚWIĘTA RACJA ........ IP: 195.136.95.* 01.08.01, 15:13
                        Ja mam nadzieje ze bedzie .. mam nadzieje..

Ja to wszystko rozumiem.. 30 lat na karku niby nie tak zle .. Ale popatrz
                        wlasnie jakie sa tendencje .. Buffon, Cassilas - idzie nowa fala ... a Van der
                        Saar ?? Jeszcze niedawno czolowka europejska.. a dzis ? 30 lat i co ?
                        FULHAM .... klasa porownywalna do Feyenoordu .. a w kazdym razie jak gorsza to
                        niewiele ... I prosze mi tu nie bredzic ze to beniaminek a Feyenoord to
                        wicemistrz .. Porownanie calej Ere Divisie z Premiership to pomylka. ..
                        Wiekszosc klubow mialaby problemy w First Division ... w Premiership moglby co
                        najwyzej walczyc 4 ekipy z Ere .... Z tego moze dwie mialyby szanse na
                        utrzymanie ...
                        • Gość: lhp Re: ŚWIĘTA RACJA ........ IP: *.3w.com.pl 01.08.01, 15:16
                          Porownanie Buffona i Casillasa troche nie miejscu obu zawodnikow dziela
                          jescze "lata swietlne"

Pzdr
                          • Gość: Mario29 Re: ŚWIĘTA RACJA ........ IP: 195.136.95.* 01.08.01, 15:22
                            Gość portalu: lhp napisał(a):

> Porownanie Buffona i Casillasa troche nie miejscu obu zawodnikow dziela
                            > jescze "lata swietlne"
                            >
                            > Pzdr

Tak to prawda . .chodzi mi o to ze sa nowi, mlodsi i to na nich stawia sie w
                            czolowych klubach europejskich ... A reszta, na czele z Dudkiem, musi sie
                            BARDZIEJ starac od nich, zeby sie oplacalo na nich stawiac ....
                        • Gość: Przemas Re: ŚWIĘTA RACJA ........ IP: *.pde.philips.com 01.08.01, 15:38
                          Gość portalu: Mario29 napisał(a):

> Ja mam nadzieje ze bedzie .. mam nadzieje..
                          >
                          > Ja to wszystko rozumiem.. 30 lat na karku niby nie tak zle .. Ale popatrz
                          > wlasnie jakie sa tendencje .. Buffon, Cassilas - idzie nowa fala ... a Van der
                          > Saar ?? Jeszcze niedawno czolowka europejska.. a dzis ? 30 lat i co ?
                          > FULHAM .... klasa porownywalna do Feyenoordu .. a w kazdym razie jak gorsza to
                          > niewiele ... I prosze mi tu nie bredzic ze to beniaminek a Feyenoord to
                          > wicemistrz .. Porownanie calej Ere Divisie z Premiership to pomylka. ..
                          > Wiekszosc klubow mialaby problemy w First Division ... w Premiership moglby co
                          > najwyzej walczyc 4 ekipy z Ere .... Z tego moze dwie mialyby szanse na
                          > utrzymanie ...

Ależ w przypadku porównywania obu lig zgadzam się z tobą w 100%! Powtarzam, liga
                          holenderska jest moim zdaniem beznadziejna. Z braku laku oglądałem kilka meczów
                          zeszłego sezony na Wizji, nuda... Ale nie mów mi, że Tottenham to szczyt marzeń.
                          Po cholerę pchać się do klubu, który nie ma większych aspiracji (kasa!)? Dudek
                          jest po prostu na to za dobry. I szanuję jego decyzję, tym bardziej iż warunki
                          indywidualnego kontraktu w Tottenhamie podobno miały być o niebo lepsze niż w
                          Holandii. Tottenham to nie Arsenal. Poza tym działacze Feyenordu wpadli we własne
                          sidła, myślę że w następnym roku będą rozsądniejsi przy ustalaniu ceny Dudka i
                          nie będzie już takich przebojów.
                          Co do Fulham, przypomina mi Newcastle ery Keegana, gdy po awansie do Premiership
                          przez kilka lat był w czubie. Ale ja nic nie wiem o tym, by Fulham był
                          zainteresowany Dudkiem.
                          Aha, z tym Cassillasem to trochę przesadziłeś.
                          • Gość: MP A moze... IP: *.lse.ac.uk 02.08.01, 12:47
                            ...w takim ukladzie Tottenham zainteresuje sie Matyskiem?
      • Gość: zibi Re: Uwaga, może jednak Liverpool IP: *.ltl.pl 02.08.01, 13:15
        Ja podają w PS. Dudek zupełnie inaczej zapatruje się na ewentualną
        przeprowadzkę do The Reds. Tyle, że na razie nie chce potwierdzić, iż jest
        obecnie wnikliwie obserwowany przez wysłanników Liverpoolu.
        Dudek zaprzecza , bo musi. Tak się umówił z szefostwem Feyenordu. A o
        kontunuowaniu podchodów LIVERPOOLU WIE TYLKO KILKA OSÓB.
        Na towarzyskim spotkaniu Feyenordu z Southampton nie pojawił się Gerard
        Houlier, tylko trener bramkarzy Hooper. Dudek zaprezentował się podobno
        fenomenalnie.
        Zainteresowanych odsyłam do dzisiejszego PS. Oglądajcie dzisiaj Dudka w sparigu
        z Benficą o 22 w Eurosport. Podobno ten mecz może zdecydować o transferze.
        A więc może Premiersheep.

Pzdr.
        • lhp Re: Uwaga, może jednak Liverpool 02.08.01, 13:18
          Tak Liverpool to bylby strzal w 10, tylko jezeli doszloby do tego transferu to
          moglby powstac konflikt na lini Dudek - Westerveld, a granie z nr1 w
          Feenordzie lest 100 razy lepsze niz lawka w Liverpoolu. A moze Westerveld na
          lawe ??? ;-]]

Pzdr
          • Gość: z-wawy Re: Uwaga, może jednak Liverpool IP: 217.8.166.* 02.08.01, 13:21
            Pozycja Westerfelda na Anfield Road jest niepodważalna. Dudek byłyb skończonym
            frajerem, gdyby poszedł tam grzać ławę. To już z dwojga złego lepsze londyńskie
            koguciki...
            • Gość: Mario29 Re: Uwaga, może jednak Liverpool IP: 195.136.95.* 02.08.01, 14:04
              Nie zgadzam sie ze pozycja Westerveldta jest niepodwazalana.. To on takie
              staral sie robic wrazenie w mediach .. zauwazcie ze zaden manager ani slowem
              nie potwierdzil oficjalnie wtedy gdy Sander twierdzil ze wladze Liverpool FC w
              niego wlansie wierza jako nr 1 na nastpeny sezon. W anglii raczej tak sie nie
              robi. . z reguly ktos cos ''chlapnie'' ze tak albo ze nie ... W zeszlym sezonie
              byl dosc ostro krytykowany ... Teraz ma kontuzje ...

Jezeli Dudek przejdzie do Liverpoolu i bedzie bronil w bramce the Reds na tych
              pierwszych 2-3 meczach sezonu - to beda to jego najwazniejsze mecze w
              zyciu !!!! Jak dobrze wypadnie .... to Westerveldt zostanie tam gdzie jest ..
              na lawie .. a Jurek bedzie bronil .. tylko ze wtedy bedzie mial pol sezonu na
              odpieranie nacisku Sandera ... Jak do Bozego Narodzenia wytrzyma - Sander
              odejdzie gdzies indziej ... Powodzenia Jurek !!!!!!!
              • Gość: Przemas Re: Uwaga, może jednak Liverpool IP: *.pde.philips.com 02.08.01, 14:33
                No Mario29, tym razem zgadzam się z tobą w pełni. Westerveldt niczym mnie nie
                zachwycił, a ta jego "niepodważalna pozycja" jakoś mnie nie przekonuje. A
                Liverpool to drużyna z innego świata w porównaniu z Kogutami, w dodatku na fali
                wznoszącej (choć na detronizację MU jeszcze trochę poczeka). Tak więc Jurek -
                niech będzie LIVERPOOL!!!!! Będziesz nr 1!!!
                Gdzie można zobaczyć sparing Feyenoordu z Benficą?
                • Gość: MFC Re: Nie rozpędzajmy się .......... IP: *.liber.uw.edu.pl 02.08.01, 17:41
                  Chyba niektórzy sie trochę zagalopowali !!!
                  Fakty są takie :
                  - Jerzy D. jest bardzo utalentowanym bramkarzem - być może jednym z trzech
                  najlepszych na świecie !!!
                  - Jerzy D. jest znany w Europie jako zdolny bramkarz - za gwiazdę jeszcze
                  uważany nie jest !!!
                  - Ciągle się mówi i pisze o nowych propozycjach dla niego ( BARCA , REAL ,MAN
                  UTD. ) , ale na razie jakos nic z tego nie wyszło !!!!
                  Moim zdaniem pozostanie w Fey. nie jest wcale takim złym pomysłem.
                  Pozdrawiam
                  Jurkowi Życzę Aby Grał W Bardzo Dobrym Klubie - Osobiście byłbym bardzo
                  szczęśliwy gdyby to była Barca !!!!!!!!!!!11
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka