Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

specyfika koszykówki

23.03.08, 22:01
    Jestem w trakcie pisania pracy o zakładach bukmacherskich i chciałbym się dowiedzieć od doświadczonych typerów, co jest takiego charakterystycznego w obstawianiu koszykówki?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Arek Re: specyfika koszykówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.08, 00:46
        Najbardziej charakterystyczne jest to ze dużo ciężej trafic remis niż w piłce
        nożnej..
        • taxiarz.klodzko Re: specyfika koszykówki 25.03.08, 18:14
          Zebrałem następujące informacje o koszykówce:

Wyróżniające koszykówkę od innych dyscyplin sportowy jest to, iż zdobywa się w
          niej dużą ilość punktów, gra jest bardzo dynamiczna, a zasady gry są w miarę proste.
          Na uwagę zasługuje taki fakt, iż w przeciągu minuty, a najczęściej w końcowych
          sekundach meczu szala zwycięstwa przechyla się na drugą stronę. Dużą rolę może
          odegrać w wyniku umiejętność jednego zawodnika, bardziej niż w piłce nożnej np.
          LeBron James w Cleverland. Znawcy teoretycznie twierdzą, że łatwiej trafić
          kosza, niż piłkę, gdyż mamy 50 % szans na trafienie. W praktyce bywa także tak,
          że słabsze zespoły mają tzw. „dzień konia” i potrafią wygrać nawet z najlepszym
          zespołem. Po 40, albo 48 minutach zdobywa się jakieś 80 - 90 punktów, a przewaga
          10 – 15 punktów zdobytych na początku meczu nie gwarantuje zwycięstwa.
          Koszykówka podzielona jest specyficznie na 4 części i te krótkie przerwy mogą
          decydować o przebiegu spotkania. Okazją dla typerów są najczęściej źle dobrane
          handicapy przez zakłady bukmacherskie, często zbyt wysokie na słabszą drużynę,
          dlatego doświadczeni gracze twierdzą, że szanse na wygraną są 1/2.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka