Gość: mikiol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 00:53 "Piłka Ręczna (1 szansa) Zeszłoroczni mistrzowie świata na pewno zawalczą o medal na igrzyskach." Czyżby mnie coś omineło? Mi sie wydawało ze jednak przegraliśmy w finale z Niemcami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mikiol Re: Co zdobędziemy w Pekinie: szanse medalowe Pol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 00:58 jeszcze jedna rzecz do poprawienia: "Rogowska musi poprawić swoje tegoroczne wyniki, bo skacząc poniżej 5,70 m medalu nie zdobędzie." Z tego co mi wiadomo większość zawodniczek skacze o tyczce poniżej tej wysokości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Co zdobędziemy w Pekinie: szanse medalowe Polaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 01:09 no wszystko ok ale z tym ze nie ma pewnaików to jakaś przesada nigdy nie ma pewniaków bo zawsze może sie cos stać ale kilku sportowców na medal ( miejsca 1-3) jest pewniakami. Po drugie nie tylko ich stać na medal są jeszcze inne szanse (szans!!!) łuczniczki drużynowo i Mospinek indywidualnie strzelectwo (panie) kolarstwo górskie Włoszczowska kajakarze, kanadyjkarze, wioślarze. Ja tam trzymam kciuki za wszywstkich tych co mają większe sznase i mniejsze. Sportowcy Pamiętajcie że są ludzie którzy są z was dumni ze reprezentujecie nasz kraj walczcie ile się da z każdego (wywalczonego!!!) wyniku będę się cieszył Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOmek Co zdobędziemy w Pekinie: szanse medalowe Polaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 03:11 Tez mi sie cos zdaje ze w z niemcami przegralismy... brawo dla autora zmiencie to jak najszybciej bo az oczy bola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu GKM Co zdobędziemy w Pekinie: szanse medalowe Polaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 07:49 Dla mnie otylia jest większym pewniakiem do medalu niż szczypiorniści. Jestem pewien ,że jakiś medal przywiezie , a licze ,że 2. A czwórka wioślarska jest dla mnie murowanym kandydatem do zlota. W finale zmiażdżą konkurencję! To ,że przegrali podczas okresu przygotowawczego , nic nie znaczy. Na olimpiadzie liczę na 20 medali w tym 6 zlotych (Florecistki ,Dolęga , Klasa Star , Czwórka podwójna , Otylia , Szczypiorniści) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Co zdobędziemy w Pekinie: szanse medalowe Pol IP: *.tech.us.edu.pl 13.08.08, 11:47 jaki optymista. Polacy tylko potrafia gadac i nic wiecej. Czego dowodem sa wyniki na olimpiadzie. Kompletne dno. Ty jest dowod na to ze sport w polsce lezy jak ic ala reszta..polityka szpitale itd. tylko łapówki sie licza. Kiedy wreszcie polacy przestana byc butni a zaczna pokazywac na arenie miedzynarodowej ze nie jestesmy tylko wsią? Z takim podejsciem europa i swiat traktuje nas wlasnie jak zascianek. Tylko przechwalki i co my to nie jestesmy. A jestesmy wielkie dno. W kazdej dziedzinie..tylko kasa kasa i kasa i nic wiecej. Żenada do kwadratu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Master Pseudo-zestawienie. Skoro już wymieniacie Frytkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 07:54 i Matkę, to powinniście wspomnieć o drużynie łuczniczek, Włoszczowskiej w MTB i Ratajczyk w torowym, K2 i K4 pań, zapasach (Brzozowski i Michalik). Oni mają dużo większe szanse niż nasz debel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic_z_dala Re: Pseudo-zestawienie. Skoro już wymieniacie Fry IP: 80.50.110.* 07.08.08, 10:59 a pięciobój? Tam też jest szansa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu GKM Co zdobędziemy w Pekinie: szanse medalowe Polaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 07:59 Mam takie pytanko w jakich dyscyplinach nie rozgrywa się meczy o 3 miejsce? Wiem ,że np. w boksie pólfinaliści mają już zagwarantowany medal . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Master Krawczyk przegrał półfinał na 5 sekund przed IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 08:04 końcem. To byłoby pewne srebro, a tu piszecie o walce o brąz. Żal to czytać. O 5.70 w tyczce już ktoś wspomniał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaJAKja Co zdobędziemy w Pekinie: szanse medalowe Polaków IP: *.klc.vectranet.pl 07.08.08, 08:41 hmm no wiem, że Wicemistrzostwo Świata to już duże osiągnięcie, ale że zdobyliśmy Mistrzostwo.. ciekawe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pjaxz Dołęga idzie na rekord świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 11:50 Zarówno w rwaniu, jak i dwuboju. Będzie dobrze. Kołecki będzie miał dużo trudniej, ale wierzę, że da radę. Po tylu pechowych zdarzeniach w jego karierze, należy mu się to złoto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odprysk księżyca Co zdobędziemy w Pekinie: szanse medalowe Polaków IP: *.autocom.pl 07.08.08, 15:23 A ja liczę na medal w strzelectwie. I liczę na PANIE. Myślę, że mamy 4 szanse medalowe: Agnieszka Staroń w karabinie pneumatycznym, Sylwia Bogacka w sportowym 3x20, Mirka Sagun-Lewandowska w pistolecie pneumatycznym i Sławka Szpek w sportowym. Zobaczymy co zrobią Chinki, bo strzelaniu są bardzo silne. Du Li ma duże szanse na zdobycie pierwszego olimpijskiego złota w Pekinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sołtys Re: Co zdobędziemy w Pekinie: szanse medalowe Pol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 18:24 Licze na Twadowskiego w K-1 na 1500m, Rogowską że w koncu przeskoczy te 5.70 oraz na piłkarzy recznych że jak przystało na MŚ udowodnią to w Pekinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rita A Włosczowska i Ratajczyk? IP: *.adsl.inetia.pl 07.08.08, 18:30 Szanse na medal ma teoretycznie każdy, kto w igrzyskach startuje (historia zna przypadki, gdzie wygrywał ktoś, kto pozornie nie miał szans), choć oczywiście zdaję sobie sprawę, że szanse te są mniejsze lub większe. Jednak robiąc takie zestawienie kilka nazwisk autor przeoczył - chociażby Maja Włoszczowska startująca w MTB i Rafał Ratajczyk, który pojedzie na torze. Może nie są to ci murowani faworyci, ale dobrze przygotowani zawodnicy, którzy na pewno nie odpuszczą i walczyć o krążki będą (a osiągane wyniki świadczą o tym, że do tych medali im zdecydowanie bliżej niż dalej). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iso chcemy dobrze się bawić a reszta nas nie interesuj IP: *.chello.pl 07.08.08, 18:36 może każdy z olimpijczyków przywiezie sobie po jednym niewolniku chińskim (np. Tybetance czy Tybetańczyku)!?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mark Co zdobędziemy w Pekinie: szanse medalowe Polaków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.08, 18:45 Rogowska musi poprawić swoje tegoroczne wyniki, bo skacząc poniżej 5,70 m medalu nie zdobędzie.......... czy na pewno nie zdobezdzie???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Co zdobędziemy w Pekinie: szanse medalowe Polaków IP: 62.233.132.* 07.08.08, 20:14 Wierzymy w naszych sportowców! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maz45 Co zdobędziemy w Pekinie: szanse medalowe Polaków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.08, 22:03 Niespodzianki to będą sprawiać Chińczycy. Natrzepią tyle złota, że świat osłupieje, a wśród mistrzów będą takie nazwiska, które nawet najwięksi fachowcy usłyszą po raz pierwszy. My medale będziemy liczyć na palcach jednej ręki. Czeka nas 16 dni klęsk i upokorzeń... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Co zdobędziemy w Pekinie: szanse medalowe Pol IP: *.lodz.msk.pl 07.08.08, 23:06 Można się pobawić: 1. badminton - ćwierćfinał będzie sukcesem 2. boks- ćwierćfinał będzie dużym sukcesem 3. gimnastyka artystyczna- miejsce w 16 jest realne 4. gimnastyka sportowa- Leszek Blanik jest kandydatem do medalu, nawet złoto nie będzie niespodzianką 5. jeździectwo- sukcesem będzie miejsce w 30. 6. judo- punktowane miejsca są w zasięgu, medal kogokolwiek będzie fuksem 7. kajakarstwo klasyczne- teoretycznie można liczyć na 3-4 medale, ale ostatnią udaną imprezą kajakarzy była olimpiada w Seulu- potem co igrzyska, to klapa. Uważam, ze 2 medale to całkiem przyzwoity wynik 8. kajakarstwo górskie- loteryjna dyscyplina, każdy medal będzie fuksem (choć niespodziankę może sprawić każda załoga) 9. kolarstwo szosowe i torowe- cel wyjazdu sportowców niestety turystyczny. 10. kolarstwo górskie- dziewczyny stać na miejsce w 6, a nawet na niespodziankę medalową. 11. lekka atletyka- 4 szanse medalowe (400 m ppłot, tyczka kobiet, rzut młotem kobiet)- jak wykorzystamy jedną, dwie to będzie bardzo dobrze. 12. łucznictwo- na medal stać obie drużyny, indywidualnie byłaby spora niespodzianka 13. pięciobój nowoczesny- nieśmiało możemy liczyć na medal wśród kobiet, ale zawsze może się im trafić siostra Alexis II. 14. piłka ręczna i siatkówka- ćwierćfinał jest realny, na więcej bym nie liczył. 15. pływanie- 3-4 szanse medalowe, do tego niespodziankę może zrobić Kasia Baranowska. Realnie patrząc 1-2 medale. 16. podnoszenie ciężarów- Szymon Kołecki i Marcin Dołęga mają szansę nawet na złoto, dla reszty sukcesem miejsce w 6. 17. strzelectwo- realnie patrząc kilka miejsc w finałach to wszystko, na co możemy liczyć. 18. szermierka- szans medalowych mamy 4-5, z czego powinno wyklarować się 2-3 medale. W kobiecym florecie nawet złote. 19. tenis ziemny i stołowy- jedna zawodniczka w ćwierćfinale to będzie sukces. 20. triathlon- cel wyjazdu- turystyczny 21. wioślarstwo- czwórka podwójna ma szansę na medal, dla reszty sukcesem finał A. 22. zapasy- każdy medal będzie fuksem 23. żeglarstwo- 2 szanse medalowe w klasie RS, jedna w klasie Star- czyli liczę na 1-2 medale. Podsumowując: biorąc pod uwagę, ze z szans medalowych wykorzystuje się zwykle koło połowy i że zawsze trafiają się 2-3 fuksy możemy liczyć na jakieś 9-12 medali. Oczywiście jeśli chińskie brojlery wsparte odpowiednim sędziowaniem (pamiętacie igrzyska w Seulu) nie zgarną większości medali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Giżycko Co zdobędziemy w Pekinie: szanse medalowe Polaków IP: *.gizycko.mm.pl 13.08.08, 03:28 JA TAM LICZE TYLKO NA POLSKI ZAPASNIKÓW HORBIKA IBRZOZOWSKIEGO!!!!!! I TE MADALE NIE BEDA FUKSEM JAK BEDA TO TYLKO ZDOBYTE CIEZKA PRACA I NIKT MI NIE POWIE ZE W ZAPASACH NIE TRZEBA OSTRO TRENOWAC. TO JES NAJSTARSZA DYSCYPLINA SPORTU I WARTO SIE NIA ZAINTERESOWAC NAPRAWDE JEST CIEKAWA. JEST TYLE KOMBINACI I CHWYTÓW NIEWIECIE AK TO JEST I CIEGLE DOCHODZA NOWE KOMBINACJE NAPRAWDE DUZO TRZEBA TRENOWAC I KOMBINOWAC CZUC PRZECIWNIKA I PRZEDEWSZYSTKIM TRENOWAC Odpowiedz Link Zgłoś