alienisko 18.10.03, 20:30 Kolejnym swoim występem nie pozostawił cienia wątpliwości co do tego, czy warto go jeszcze trzymać w Apatorze. W Złotym Kasku: 16. 0 0 d ns ns Ex-Mr GrandPrix rządził!:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jazon Re: Brawo Bajerski! :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.03, 22:38 Wiesz, jest po sezonie- no daj facetowi szansę:) Za chwilę usłyszymy że 'solidnie przepracował okres przygotowawczy' albo co gorsza 'wyciągnął wnioski z poprzedniego sezonu' i ... powtórka z rozrywki w kolejnym sezonie. Odpowiedz Link Zgłoś
verbatim21 Re: Brawo Bajerski! :) 18.10.03, 23:38 Przecież mu silniki nie działały jak chciał - nie wiedzieliście o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
k_o_s Re: Brawo Bajerski! :) 25.10.03, 09:57 eh a mi sie juz go zal zrobilo. Poza tym kto zostanie w tym naszym Apatorze jesli bedzie tylko jeden obcokrajowiec. Mowi sie ze Jagusie do Czestochowy odchodza, tak wiec chyba jestesmy na Bajerskiego skazani(chociaz moze rozsadniej by bylo ublagac Sawine zeby zostal - moze z pozycji zawodnika jezdzacego w podstawowym skladzie bylby w stanie sie przelamac i dorzucic pare punktow) Odpowiedz Link Zgłoś
agata.tyciarek Re: Brawo Bajerski! :?????????????? 25.10.03, 11:45 k_o_s napisał: > eh a mi sie juz go zal zrobilo. Poza tym kto zostanie w tym naszym Apatorze > jesli bedzie tylko jeden obcokrajowiec. Mowi sie ze Jagusie do Czestochowy > odchodza, tak wiec chyba jestesmy na Bajerskiego skazani(chociaz moze rozsadnie > j > by bylo ublagac Sawine zeby zostal - moze z pozycji zawodnika jezdzacego w > podstawowym skladzie bylby w stanie sie przelamac i dorzucic pare punktow) Kos nie płacz nad rozlanym mlekiem. NIE MA LUDZI NIEZASTAPIONYCH! Bóg z nimi wszystkimi.Ani Bajer ,ani Jagusiowie nie błyszczeli w tym roku. Może się Apator zdobędzie na cos absolutnie odlotowego i zobaczymy to zupełnie inne (oprócz tych wyblakłych juz) twarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jazon Re: Brawo Bajerski! :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.03, 13:14 Jagusie do Częstochowy? Nie wierzę żeby mogło do tego dojść. Z tymi układami jakie mają w Toruniu ze sponsorami byłaby to co najmniej głupota. Nie wiadomo czy pan Karkosik i Eliza chcieliby sponsorować go dalej gdyby nie jeździł już w Toruniu. Że już nie wspomnę o tym, że Wiesław Jaguś jest zawodnikiem raczej lubianym przez kibiców i bez względu na gorsze momenty czymś w rodzaju symbolu klubu. Chyba nie opłaca mu się odchodzić, a klubowi nie opłaca sie go pozbywać (no chyba że na liście transferowej pojawi się nagle Kasprzak, Okoniewski czy inny zawodnik tej klasy) Odpowiedz Link Zgłoś
alienisko Re: Brawo Bajerski! :) 25.10.03, 19:00 Haha, żeby Wiesiek odszedł to by go musiało spotkać coś takiego jak Kowalika. Jak narazie jest jednym z liderów zespołu, zawalił raptem jeden mecz więc działacze też będą go chcieli mieć. Poza tym jakby Jaguś odszedł to by kibice raczej nie wybaczyli tego klubowi:) Na pewno zostaną Tony, Wiesiek, Pepe (już wiadomo bo podpisał) i juniorzy. Jedyne roszady zapewne nastąpiał na pozycjach Bajerskiego i Sawiny, w ich miejsce wróci Chrzanoś no i może kogoś kupimy. Bajer zostanie pewnie tylko przy wariancie z jednym obcokrajnowcem. Szczerze mówiąc nawet jak w regulamin będzie zezwalać na start 2 to i tak chciałbym tylko Tony'ego i reszta krajowi. No chyba, że udało by się sciągnąc Lorama lub Jonssona ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jazon Re: Brawo Bajerski! :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.03, 23:33 A nie podobał Ci się Crump? Fakt, że facet sam mówił że chce ograniczyć starty i skupić się na GP, ale gdybym miał wybierac między nim a Tonym to miałbym ciężki dylemat. Ale Jonsson faktycznie byłby niezłym zakupem- co do Lorama to miałbym opory (jakoś mnie dotąd nie przekonał). Odpowiedz Link Zgłoś
k_o_s Re: Brawo Bajerski! :) 26.10.03, 10:08 Mnie Loram tez ani troszke nie przekonuje, niby jezdzi fajnie i wszystko jest super tylko jakos tych punktow malo... Co do zawalania meczy przez Jagusia to raczej cala koncowke sezonu mial do bani a ten ostatni mecz byl szczytem.Byc moze powodem tego byla pozycja z jakiej przyszlo mu startowac, niby nic wielkiego ale zaczal byc nagle zawodnikiem "do pary" i wszystko sie posypalo. Ogolnie w Jagusiu nie podoba mi sie gwiazdorstwo. Mowi sie ze to niby taki spokojny zawodnik i w ogole, ale to chyba nie jest prawda.Mozna sie bylo przekonac ogladajac jeden z meczy na Polsacie jak to rzeczywiscie wyglada. Zawodnik ma sluchac trenera a nie odwrotnie...nie wiem wiec czy w klubie potrzebny jest taki zawodnik, moze lepiej rozgladnac sie za kims bardziej poukladanym? Co do powroru Chrzanosia to wydaje sie ze raczej pozostanie w Gdansku - o ile nie pogorszy sie sytuacja finansowa. aha jeszcze o Bajerskim. Pewnie ze nie ma ludzi nie zastapionych, zwlaszcza ze jego nie byloby trudno zastapic. Kurcze w ogole to jakos mi sie nie widzi Apator bez Jagusia, Bajerskiego, Kowalika...smutne ale chyba wszystko musi isc do przodu. A moze by tak Kowalika? Tak, ja chce Kowalika i Protasiewicza a reszta to mi juz bez roznicy Odpowiedz Link Zgłoś
alienisko Re: Brawo Bajerski! :) 26.10.03, 21:34 Taaaaaaa, to że Wiesiek miał jakąś sprzeczke z Ząbikiem nic nie znaczy. Przypomnieć Ci chociażby 2 mecz w Toruniu z Włókniarzem i walkę Jagusia z Holtą w 14 biegu? To jest zawodnik niezastąpiony dla Apatora bo sie mu całkowicie oddaje i dla niego priorytetem jest klub! Jaguś to symbol Apatora! Ja nie wiem, jak można go nie chcieć. Szczegolnie, ze zawsze sie wypowiada mobilizujaco przed waznymi meczami, a nie gada jak inni "jedziemy powalczyc", blah. Bajerski zawsze był ble, odlazł pod koniec sezonu transferowego zostawiając Apator na lodzie, zwiesniaczył się w Stali, wrócił tu i dalej zgrywa primadonne, a po tmy jak do GP awansował to już głowa boli co wyczyniał i mówil. Dla mnie Bajerski nie ma nic wspólnego z Apatorem. Chrzanowski na pewno wróci. Rok temu miał propozycje bardziej intratne z I ligi ale powiedział że interesują go starty tylko w elidze, dlatego wybral Wybrzeże. Tony, a Jason? Nad czym tu się zastanawiać? Crump od zawsze miał przed oczyma tylko tytul IMŚ i $$$$$$$. Tony i tylko Tony. Loram, za to że zawsze nas lubił i się identyfikował z Apatorem, drugi po Perze Jonssonie nasz zawodnik zagraniczny! Ale nei wiem, czy pamiętasz te czasy? Tony, Loram/Jonsson, Pepe, Wiesiek, Chrzanos, Miedziak, Marcin Jagus i Kowalik. Taki bym chcial sklad Apatora! Jakby nie zdobyli zlota i tak bym wiedzial, ze zrobili co mogli. Czego nie mozna powiedziec w tym sezonie np o Bajerskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jazon Re: Brawo Bajerski! :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.03, 21:56 Zgadzam się że Jaguś jest w Toruniu potrzebny- zawsze podobała mi się jego waleczność na torze. Inna sprawa że poza nim podobno prowadzi się fatalnie, ale może to tylko pomówienia i w ogóle nie moja sprawa. Co do Chrzanosia to chyba faktycznie nie będzie miał wyjścia- po takim sezonie iść do pierwszej ligi to byłoby jednak głupie. Na bank wolałbym Jonssona niż Lorama- myślę że potrzebny jest młody zawodnik, który będzie uczył się od Tony'ego Odpowiedz Link Zgłoś
k_o_s Re: Brawo Bajerski! :) 27.10.03, 22:55 eh chcialem cos ciekawego odpisac ale jakos nie moge zebrac mysli. Ogolnie jednak to mysle ze jak Jagus zostanie to bedzie fajnie(na to sie zanosi) a jak odejdzie to powiem trudno i tyle.Nie widze jednak zawodnika ktory moze go zastapic. Co do Lorama i zawodnikow zagranicznych to nie ma sie co czarowac, Pera juz nie bedzie i nikt nie bedzie go w stanie zastapic. Jednak to co sprzedaje nam Tony jest na dosc dobrym poziomie i nie ma co kombinowac...poza tym jeden straniero wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
sdb Re: Brawo Bajerski! :) 29.10.03, 17:37 Moj sklad: 1. Ricki lub Crump 2. Gapinski lub Miskowiak 3. Jagus 4. Chrzanek 5. PePe 6. Miedziak 7. M. Jagus 8. Zabik lub 1. Ricki/Crump 2. Chrzanek 3. Crump/Ricki 4. Jagus 5. PePe 6. Miedziak 7. M. Jagus 8. Miskowiak lub Gapinski/Zabik na zmiane Jagusia lubie za to ze jest nasz od zawsze i niezly z niego fighter jednak jego wypowiedzi w radiu wywoluja u mnie zawsze lekki usmieszek. Nie chcialbym zeby odchodzil. to swoj chlop i solidny zawodnik. Za Bajerskim nie bede plakal jezeli odejdzie- nawet jezeli w przyszlym sezonie bedzie trzaskal komplety w barwach innego klubu- jego komentarze w drugiej polowie wskazuja ze nie jest profesjonalista i zbyt wysoko nosi glowe. Jakos nie chce mi sie klaskac temu zarozumialcowi. O naszych juniorow 3eba dbac- to sa perly- przyszlosc klubu. Poza tym przestalem byc zagorzalym bezwzglednym patriota jezeli chodzi o sklad- 4 albo 5 swoich na 8 zawodnikow to i tak niezly wynik jak na obecne czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
alienisko Re: Brawo Bajerski! :) 30.10.03, 20:49 Żadnego Gapińskiego i Miśkowiaka :P 1. Rickardsson 2. M. Jaguś 3. Chrzanowski 4. Protasiewicz 5. W. Jaguś 6. Miedziński 7. Ząbik 8. Kalwasiński czy też inny junior który np najlepiej wypadnie na treningu Nie musimy od razu zdobyć mistrza, ale aż 2 juniorów będzie jeździć. Wiesiek musi prowadzić parę bo wtedy lepiej jeździ. Z Miedziakem zresztą jeźdzą nieźle parą. Chrzanowski z Pepe mogą razem, ale Chrzanosi prowadzący parę bo świetnie rozgrywa 1 łuk, ileż razy Wieśkwa w ten sposób na prowadzenie wyprowadzał. No a Tony będzie grzał do przodu a co Marcinowi lubi innemu juniorowi się uda to się uda :) I to jest fajny skład :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: Brawo Bajerski! :) IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 31.10.03, 00:11 dla mnie kazdy sklad bez hrabiego bajerskiego bedzie fajny. wielmozny pan sie wypial na kibicow to teraz ma za swoje. i tak btw, swego czasu glosno bylo o ZMO. coz takiego musial zrobic sir bajerski ze teraz tylko BMO a o ZMO nikt juz nawet nie pamieta? (pytanie retoryczne) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: Brawo Bajerski! :) IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 03.11.03, 01:33 Turniej Par o Puchar Prezydenta Rybnika 1. WTS Atlas Wrocław 25 ptk Jędrzejak 14 (2,3,1,3,3,2) Drabik 11 (3,2,0,2,1,3) 2. Włókniarz Top Secret Częstochowa 24 ptk Ułamek 14 (3,3,2,2,2,2) Walasek 10 (2,d,1,3,3,1) 3. Unia Leszno 20 ptk Dobrucki 13 (3,2,2,3,3,u) Rempała 7 (1,3,0,2,0,1) 4. ZKŻ Quick-Mix Zielona Góra 18 ptk Huszcza 9 (d,2,1,1,2,3) Okoniewski 9 (1,1,3,2,0,2) 5. RKM Rybnik I 15 ptk Chromik 14 (2,3,3,0,3,3) Romanek 1 (0,0,0,1,d,0) 6. Apator Toruń / Włókniarz Częstochowa 12 ptk BAJERSKI 5 (1,d,1,0,1,2) Czerwiński 7 (0,1,2,3,d,1) 7. RKM Rybnik II 11 ptk Węgrzyk 9 (2,d,3,1,2,1) Szombierski 2 (1,1,d,-,-,-) jak mowia, from hero to zero. choc i bog zaplac ze byli gorsi Odpowiedz Link Zgłoś