Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Brawo Bajerski! :)

18.10.03, 20:30
    Kolejnym swoim występem nie pozostawił cienia wątpliwości co do tego, czy
    warto go jeszcze trzymać w Apatorze.
    W Złotym Kasku:
    16. 0 0 d ns ns
    Ex-Mr GrandPrix rządził!:)
    Obserwuj wątek
      • Gość: Jazon Re: Brawo Bajerski! :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.03, 22:38
        Wiesz, jest po sezonie- no daj facetowi szansę:) Za chwilę usłyszymy
        że 'solidnie przepracował okres przygotowawczy' albo co gorsza 'wyciągnął
        wnioski z poprzedniego sezonu' i ... powtórka z rozrywki w kolejnym sezonie.
        • verbatim21 Re: Brawo Bajerski! :) 18.10.03, 23:38
          Przecież mu silniki nie działały jak chciał - nie wiedzieliście o tym.
          • k_o_s Re: Brawo Bajerski! :) 25.10.03, 09:57
            eh a mi sie juz go zal zrobilo. Poza tym kto zostanie w tym naszym Apatorze
            jesli bedzie tylko jeden obcokrajowiec. Mowi sie ze Jagusie do Czestochowy
            odchodza, tak wiec chyba jestesmy na Bajerskiego skazani(chociaz moze rozsadniej
            by bylo ublagac Sawine zeby zostal - moze z pozycji zawodnika jezdzacego w
            podstawowym skladzie bylby w stanie sie przelamac i dorzucic pare punktow)
            • agata.tyciarek Re: Brawo Bajerski! :?????????????? 25.10.03, 11:45
              k_o_s napisał:

> eh a mi sie juz go zal zrobilo. Poza tym kto zostanie w tym naszym Apatorze
              > jesli bedzie tylko jeden obcokrajowiec. Mowi sie ze Jagusie do Czestochowy
              > odchodza, tak wiec chyba jestesmy na Bajerskiego skazani(chociaz moze
              rozsadnie
              > j
              > by bylo ublagac Sawine zeby zostal - moze z pozycji zawodnika jezdzacego w
              > podstawowym skladzie bylby w stanie sie przelamac i dorzucic pare punktow)

Kos nie płacz nad rozlanym mlekiem.
              NIE MA LUDZI NIEZASTAPIONYCH!
              Bóg z nimi wszystkimi.Ani Bajer ,ani Jagusiowie nie błyszczeli w tym roku.
              Może się Apator zdobędzie na cos absolutnie odlotowego i zobaczymy to zupełnie
              inne (oprócz tych wyblakłych juz) twarze.
            • Gość: Jazon Re: Brawo Bajerski! :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.03, 13:14
              Jagusie do Częstochowy? Nie wierzę żeby mogło do tego dojść. Z tymi układami
              jakie mają w Toruniu ze sponsorami byłaby to co najmniej głupota. Nie wiadomo
              czy pan Karkosik i Eliza chcieliby sponsorować go dalej gdyby nie jeździł już w
              Toruniu. Że już nie wspomnę o tym, że Wiesław Jaguś jest zawodnikiem raczej
              lubianym przez kibiców i bez względu na gorsze momenty czymś w rodzaju symbolu
              klubu. Chyba nie opłaca mu się odchodzić, a klubowi nie opłaca sie go pozbywać
              (no chyba że na liście transferowej pojawi się nagle Kasprzak, Okoniewski czy
              inny zawodnik tej klasy)
              • alienisko Re: Brawo Bajerski! :) 25.10.03, 19:00
                Haha, żeby Wiesiek odszedł to by go musiało spotkać coś takiego jak Kowalika.
                Jak narazie jest jednym z liderów zespołu, zawalił raptem jeden mecz więc
                działacze też będą go chcieli mieć. Poza tym jakby Jaguś odszedł to by kibice
                raczej nie wybaczyli tego klubowi:)
                Na pewno zostaną Tony, Wiesiek, Pepe (już wiadomo bo podpisał) i juniorzy.
                Jedyne roszady zapewne nastąpiał na pozycjach Bajerskiego i Sawiny, w ich
                miejsce wróci Chrzanoś no i może kogoś kupimy. Bajer zostanie pewnie tylko przy
                wariancie z jednym obcokrajnowcem.
                Szczerze mówiąc nawet jak w regulamin będzie zezwalać na start 2 to i tak
                chciałbym tylko Tony'ego i reszta krajowi. No chyba, że udało by się sciągnąc
                Lorama lub Jonssona ;)
                • Gość: Jazon Re: Brawo Bajerski! :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.03, 23:33
                  A nie podobał Ci się Crump? Fakt, że facet sam mówił że chce ograniczyć starty
                  i skupić się na GP, ale gdybym miał wybierac między nim a Tonym to miałbym
                  ciężki dylemat. Ale Jonsson faktycznie byłby niezłym zakupem- co do Lorama to
                  miałbym opory (jakoś mnie dotąd nie przekonał).
                  • k_o_s Re: Brawo Bajerski! :) 26.10.03, 10:08
                    Mnie Loram tez ani troszke nie przekonuje, niby jezdzi fajnie i wszystko jest
                    super tylko jakos tych punktow malo...
                    Co do zawalania meczy przez Jagusia to raczej cala koncowke sezonu mial do bani
                    a ten ostatni mecz byl szczytem.Byc moze powodem tego byla pozycja z jakiej
                    przyszlo mu startowac, niby nic wielkiego ale zaczal byc nagle zawodnikiem "do
                    pary" i wszystko sie posypalo. Ogolnie w Jagusiu nie podoba mi sie gwiazdorstwo.
                    Mowi sie ze to niby taki spokojny zawodnik i w ogole, ale to chyba nie jest
                    prawda.Mozna sie bylo przekonac ogladajac jeden z meczy na Polsacie jak to
                    rzeczywiscie wyglada. Zawodnik ma sluchac trenera a nie odwrotnie...nie wiem
                    wiec czy w klubie potrzebny jest taki zawodnik, moze lepiej rozgladnac sie za
                    kims bardziej poukladanym?
                    Co do powroru Chrzanosia to wydaje sie ze raczej pozostanie w Gdansku - o ile
                    nie pogorszy sie sytuacja finansowa.

aha jeszcze o Bajerskim. Pewnie ze nie ma ludzi nie zastapionych, zwlaszcza ze
                    jego nie byloby trudno zastapic.
                    Kurcze w ogole to jakos mi sie nie widzi Apator bez Jagusia, Bajerskiego,
                    Kowalika...smutne ale chyba wszystko musi isc do przodu.
                    A moze by tak Kowalika? Tak, ja chce Kowalika i Protasiewicza a reszta to mi juz
                    bez roznicy
                    • alienisko Re: Brawo Bajerski! :) 26.10.03, 21:34
                      Taaaaaaa, to że Wiesiek miał jakąś sprzeczke z Ząbikiem nic nie znaczy.
                      Przypomnieć Ci chociażby 2 mecz w Toruniu z Włókniarzem i walkę Jagusia z Holtą
                      w 14 biegu? To jest zawodnik niezastąpiony dla Apatora bo sie mu całkowicie
                      oddaje i dla niego priorytetem jest klub! Jaguś to symbol Apatora! Ja nie wiem,
                      jak można go nie chcieć. Szczegolnie, ze zawsze sie wypowiada mobilizujaco
                      przed waznymi meczami, a nie gada jak inni "jedziemy powalczyc", blah.

Bajerski zawsze był ble, odlazł pod koniec sezonu transferowego zostawiając
                      Apator na lodzie, zwiesniaczył się w Stali, wrócił tu i dalej zgrywa
                      primadonne, a po tmy jak do GP awansował to już głowa boli co wyczyniał i
                      mówil. Dla mnie Bajerski nie ma nic wspólnego z Apatorem.

Chrzanowski na pewno wróci. Rok temu miał propozycje bardziej intratne z I ligi
                      ale powiedział że interesują go starty tylko w elidze, dlatego wybral Wybrzeże.

Tony, a Jason? Nad czym tu się zastanawiać?
                      Crump od zawsze miał przed oczyma tylko tytul IMŚ i $$$$$$$.

Tony i tylko Tony.

Loram, za to że zawsze nas lubił i się identyfikował z Apatorem, drugi po Perze
                      Jonssonie nasz zawodnik zagraniczny! Ale nei wiem, czy pamiętasz te czasy?

Tony, Loram/Jonsson, Pepe, Wiesiek, Chrzanos, Miedziak, Marcin Jagus i Kowalik.
                      Taki bym chcial sklad Apatora! Jakby nie zdobyli zlota i tak bym wiedzial, ze
                      zrobili co mogli. Czego nie mozna powiedziec w tym sezonie np o Bajerskim.
                      • Gość: Jazon Re: Brawo Bajerski! :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.03, 21:56
                        Zgadzam się że Jaguś jest w Toruniu potrzebny- zawsze podobała mi się jego
                        waleczność na torze. Inna sprawa że poza nim podobno prowadzi się fatalnie, ale
                        może to tylko pomówienia i w ogóle nie moja sprawa.
                        Co do Chrzanosia to chyba faktycznie nie będzie miał wyjścia- po takim sezonie
                        iść do pierwszej ligi to byłoby jednak głupie.
                        Na bank wolałbym Jonssona niż Lorama- myślę że potrzebny jest młody zawodnik,
                        który będzie uczył się od Tony'ego
                        • k_o_s Re: Brawo Bajerski! :) 27.10.03, 22:55
                          eh chcialem cos ciekawego odpisac ale jakos nie moge zebrac mysli. Ogolnie
                          jednak to mysle ze jak Jagus zostanie to bedzie fajnie(na to sie zanosi) a jak
                          odejdzie to powiem trudno i tyle.Nie widze jednak zawodnika ktory moze go
                          zastapic. Co do Lorama i zawodnikow zagranicznych to nie ma sie co czarowac,
                          Pera juz nie bedzie i nikt nie bedzie go w stanie zastapic. Jednak to co
                          sprzedaje nam Tony jest na dosc dobrym poziomie i nie ma co kombinowac...poza
                          tym jeden straniero wystarczy.
                          • sdb Re: Brawo Bajerski! :) 29.10.03, 17:37
                            Moj sklad:
                            1. Ricki lub Crump
                            2. Gapinski lub Miskowiak
                            3. Jagus
                            4. Chrzanek
                            5. PePe
                            6. Miedziak
                            7. M. Jagus
                            8. Zabik

lub

1. Ricki/Crump
                            2. Chrzanek
                            3. Crump/Ricki
                            4. Jagus
                            5. PePe
                            6. Miedziak
                            7. M. Jagus
                            8. Miskowiak lub Gapinski/Zabik na zmiane

Jagusia lubie za to ze jest nasz od zawsze i niezly z niego fighter jednak jego
                            wypowiedzi w radiu wywoluja u mnie zawsze lekki usmieszek. Nie chcialbym zeby
                            odchodzil. to swoj chlop i solidny zawodnik. Za Bajerskim nie bede plakal
                            jezeli odejdzie- nawet jezeli w przyszlym sezonie bedzie trzaskal komplety w
                            barwach innego klubu- jego komentarze w drugiej polowie wskazuja ze nie jest
                            profesjonalista i zbyt wysoko nosi glowe. Jakos nie chce mi sie klaskac temu
                            zarozumialcowi. O naszych juniorow 3eba dbac- to sa perly- przyszlosc klubu.
                            Poza tym przestalem byc zagorzalym bezwzglednym patriota jezeli chodzi o sklad-
                            4 albo 5 swoich na 8 zawodnikow to i tak niezly wynik jak na obecne czasy.
                            • alienisko Re: Brawo Bajerski! :) 30.10.03, 20:49
                              Żadnego Gapińskiego i Miśkowiaka :P

1. Rickardsson
                              2. M. Jaguś
                              3. Chrzanowski
                              4. Protasiewicz
                              5. W. Jaguś
                              6. Miedziński
                              7. Ząbik
                              8. Kalwasiński czy też inny junior który np najlepiej wypadnie na treningu

Nie musimy od razu zdobyć mistrza, ale aż 2 juniorów będzie jeździć.
                              Wiesiek musi prowadzić parę bo wtedy lepiej jeździ. Z Miedziakem zresztą jeźdzą
                              nieźle parą.
                              Chrzanowski z Pepe mogą razem, ale Chrzanosi prowadzący parę bo świetnie
                              rozgrywa 1 łuk, ileż razy Wieśkwa w ten sposób na prowadzenie wyprowadzał.

No a Tony będzie grzał do przodu a co Marcinowi lubi innemu juniorowi się uda
                              to się uda :)

I to jest fajny skład :)
                              • Gość: sasiad Re: Brawo Bajerski! :) IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 31.10.03, 00:11
                                dla mnie kazdy sklad bez hrabiego bajerskiego bedzie fajny. wielmozny pan sie
                                wypial na kibicow to teraz ma za swoje. i tak btw, swego czasu glosno bylo o
                                ZMO. coz takiego musial zrobic sir bajerski ze teraz tylko BMO a o ZMO nikt
                                juz nawet nie pamieta? (pytanie retoryczne)
                                pzdr
                                • Gość: sasiad Re: Brawo Bajerski! :) IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 03.11.03, 01:33
                                  Turniej Par o Puchar Prezydenta Rybnika

1. WTS Atlas Wrocław 25 ptk
                                  Jędrzejak 14 (2,3,1,3,3,2)
                                  Drabik 11 (3,2,0,2,1,3)

2. Włókniarz Top Secret Częstochowa 24 ptk
                                  Ułamek 14 (3,3,2,2,2,2)
                                  Walasek 10 (2,d,1,3,3,1)

3. Unia Leszno 20 ptk
                                  Dobrucki 13 (3,2,2,3,3,u)
                                  Rempała 7 (1,3,0,2,0,1)

4. ZKŻ Quick-Mix Zielona Góra 18 ptk
                                  Huszcza 9 (d,2,1,1,2,3)
                                  Okoniewski 9 (1,1,3,2,0,2)

5. RKM Rybnik I 15 ptk
                                  Chromik 14 (2,3,3,0,3,3)
                                  Romanek 1 (0,0,0,1,d,0)

6. Apator Toruń / Włókniarz Częstochowa 12 ptk
                                  BAJERSKI 5 (1,d,1,0,1,2)
                                  Czerwiński 7 (0,1,2,3,d,1)

7. RKM Rybnik II 11 ptk
                                  Węgrzyk 9 (2,d,3,1,2,1)
                                  Szombierski 2 (1,1,d,-,-,-)

jak mowia, from hero to zero. choc i bog zaplac ze byli gorsi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka