Gość: ach życie... IP: *.chello.pl 19.02.09, 02:14 [*] pamiętamy Kamilko.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Don Cabeza Kamila Skolimowska nie żyje. "Najgorsze jest to... IP: *.bel.vectranet.pl 19.02.09, 02:38 Wspołczoje Rodzinie.Byłaś WIELKĄ MISTRZYNIĄ tylko dlaczego nikt nie poznał w klubie ze masz zespoł długiego QT chyba Cie badali specjaliści odmedycyny sportowej.zdrugiej strony jest to najczęstszy zgon spotowcow ( głownie we Włoszech ) W Naszych Sercach zyjesz Wiecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kamila Skolimowska nie żyje. "Najgorsze jest IP: *.net.autocom.pl 19.02.09, 06:12 długie QT? a nie kardiomiopatia przerostowa? Odpowiedz Link Zgłoś
jjrak Re: Kamila Skolimowska nie żyje. "Najgorsze jest 19.02.09, 08:15 Bolała ja łydka. Byc może zakrzepica żył głębokich i w rezultacie zawał/zator płuc? Ta choroba w zasadzoe nie ma związku ze sportem, może dopaść każdego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: das spiel ist aus no widocznie duch swiety sie pomylil IP: *.dynamic.mnet-online.de 19.02.09, 08:56 no to jak to jest z tymi duchami hanny gw & co Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Najgorsze jest to, że nikt się tego nie spodz IP: *.01a.radom.pilicka.pl 19.02.09, 02:58 Boze.... cos strasznego ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wspolczuje Sport to nie zawsze zdrowie IP: *.med.umich.edu 19.02.09, 03:31 Bylas swietnym sportowcem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Najgorsze jest to, że nikt się tego nie spodziewa IP: *.act.schools.net.au 19.02.09, 05:36 Obstawiam DVT (Deep Vein Trombosis)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Najgorsze jest to, że nikt się tego nie spodziewa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.09, 05:47 Nie wierze,jak dzis rano to zobaczylam, bylam pelna zdumienia,zadalam sobie pytanie dlaczego?Przeciez Kamila byla zdrowa.Ja ja kilka lat temu widzialam w Spale,to mila,usmiechnieta dziewczyna nigdy nie zapomne usmiechu jaki wtedy miala na twarzy.Pamietam o obie Kamilko [*] Odpowiedz Link Zgłoś
norton2 Kamila Skolimowska nie żyje. "Najgorsze jest to... 19.02.09, 06:07 Niech Bóg ma ją w swej opiece! Odpowiedz Link Zgłoś
pjjskiptomylou Najgorsze jest to, że nikt się tego nie spodziewa 19.02.09, 07:00 Brak słów, aż mnie zamurowało... Wypada złożyć hołd wielkiej mistrzyni i sportowcowi...Niech ją BÓG ma w swojej opiece Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Najgorsze jest to, że nikt się tego nie spodz IP: 213.192.66.* 19.02.09, 09:51 ja też nie, to była taka skromna osoba, oprócz wiadomości sporowych nie pojawiała się wogóle w prasie i telewizji; dlaczego padło właśnie na nią, najszczersze kondolencje dla rodziny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Najgorsze jest to, że nikt się tego nie spodziewa IP: *.pools.arcor-ip.net 19.02.09, 07:45 Wyrazy wspolczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
azibin1 Najgorsze jest to, że nikt się tego nie spodziewa 19.02.09, 07:50 Niech Bóg ma Cię w swojej opiece,a rodzinie składam najszczersze wyrazy współczucia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cyndyndanda sprawdzilbym dokumentnie trenera i lekarza, czy ni 19.02.09, 07:59 e szprycowali biednej dziewczyny trucizna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość w sporcie wyczynowym każdy coś bierze IP: 195.20.110.* 19.02.09, 08:32 zwłaszcza w okresie przygotowawczym. Co nie zmienia faktu, że żal dziewczyny... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruy niech zrobią badania to mógł być doping IP: 194.126.165.* 19.02.09, 07:59 niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Przykre, ale z taką nadwagą można się IP: *.aster.pl 19.02.09, 08:17 było tego spodziewać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Kamila Skolimowska nie żyje. "Najgorsze jest to... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 08:37 Coraz więcej przykładów na to że, współczesny sport coraz bardziej przypomina czasy starożytne - albo będziesz mistrzem albo nie przeżyjesz. Czy nie nadszedł już czas aby przedsięwziąć jeszcze bardziej radykalne działania na walkę z dopingiem. A może wycofać z programu igrzysk olimpijskich sporty siłowe? Odpowiedz Link Zgłoś
olek_01 Re: Najgorsze jest to, że nikt się tego nie spodz 19.02.09, 08:38 Szok.... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feszter koszmarne zachowanie portugalskiej służby zdrowia IP: *.adsl.inetia.pl 19.02.09, 08:43 wystarczy lektura informacji prasowych zeby wiedzieć ile błędów popełniono: 1. ekipa nie miała lekarza? nic o jego udziale w ratowaniu nie piszą 2. ekipa karetki nie wykonała ekg 3. pozwolono Kamili iść na własnych nogach, karygodne 4. przewieziono ją nie do szpitala a do jakiegoś ambulatorium 5. zapewne karetka reanimacyjna przyjechała po długim czasie 6. karetka która przyjechała pierwsza nie miała w składzie lekarza Nie dano Kamili szansy, być może mogła przeżyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Najgorsze jest to, że nikt się tego nie spodz IP: *.dclient.hispeed.ch 19.02.09, 08:46 Czlowieku! Srodki? Skad to wiesz? Zamilknij na chwile w obliczu smierci wielkiego sportowca i CZLOWIEKA... Pomysl o tym co wielkie i istotne w twoim badz co badz krotkim zyciu... Odpowiedz Link Zgłoś
laksmana Jest to wielce prawdopodobne 19.02.09, 11:14 Przy dzisiejszej technologii niczego nie osiągniesz w sporcie, jeśli z niej nie skorzystasz. Organizm ludzki ma swój limit możliwości, jak się okazuje próbę jego przekroczenia można przypłacić życiem. Nie sugeruję, że Kamila coś brała, ale z drugiej strony: chcesz być mistrzem świata i nic nie bierzesz? To znajdzie się ktoś, kto weźmie i to on wygra. Jak chcesz być najlepszy, musisz być gotowy na maksymalne poświęcenie. I tak niestety było w przypadku Kamili - albo (niewykrywalny jeszcze, supernowoczesny doping), albo przetrenowanie organizmu, trening przekraczający jego możliwości - zapewne ustalony przez beztroskich trenerów, lekarzy itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marjan Taka jest cena medalu olimpijskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 08:54 W ostatnich czasach , od Florence Griffith-Joyner, zalała nas cała fala nagłych zgonów wyczynowców, z róznych dyscyplin sportu. Pozwolę sobie również przypomnieć niedawną śmierć naszego znakomitego zapaśnika Marcina Jureckiego, również olimpijczyka ( rak żołądka ) . Na podstawie, tych wszytskich starsznych wydarzeń, u Florence prawdopodobnie naczyniak, być może ta sama przyczyna u Skolimowskiej, rak żołądaka u Jureckiego , można z duża dozą prawdopdobieństwa stwierdzić, że u tych osób doszło do istotnej mutacji genetycznej w bardzo młodym wieku. Przyspieszony zatem został gwałtownie proces zakodowany w materiale genetycznym każdej z tych osób. Nie musiały być to jednak anaboliki , jak sądzi wielu, lecz dopuszczone do użytku wspomagacze. Każdy organizm ma swoją wrażliwość. Przed rozpoczęciem uprawania sportu nie da się wyodrębnić grupy ludzi ryzyka. Czyni niestety tę selekcję rzeczywistość, kiedy jest już za późno. W konkluzji, ambicja uzyskania wybitnych osiągnięć, jakkolwiek niezwykle cenna w rywalizacji, prowadzi do zaaprobowania modelu nowoczesnego sportowca, a ten bez wspomagaczy nie wychodzi na bieżnię, czy też na stadion. Wołanie o powrót do normalności, do zachamowania tej strasznej spirali śmierci, to wołanie po puszczy. Dopóki będzie istnieć wzjemna więź między wynikiem sportowym, a pieniądzem, dopóki w siłę będą rosły firmy bukmacherskie, już dzisiaj obracające miliardami euro, dopóty nieuchronna będzie nadciągająca katastrofa tak przedstawionej cywilizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
djtajga Kamila Skolimowska nie żyje. "Najgorsze jest to... 19.02.09, 09:04 [']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['] Przepraszam, ale raczej nie znajdę słów, które mogą oddac jak jestem przybity śmiercią Kamili. Zawsze będę JĄ pamiętał uśmiechniętą i tryskającą humorem, nawet wtedy, jak spotykały JĄ niepowodzenia. Żegnaj Kamilo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Ach te sterydy IP: *.bielanski.med.pl 19.02.09, 09:10 Kiedyś przyjaźniłem się z dziewczyną będącą w kadrze lekkiejatletyki.Nagminnie brała sterydy,przyklejając plastry do skóry.Naiwnie twierdziła że są to bardzo małe ilości.Jakoś nie chciała powiedzieć kto jej to przepisywał. Ciekawe ile dziewczyn wie,że doustne środki antykoncepcyjne predysponują do zatorowości. Odpowiedz Link Zgłoś
marijke23 Re: Ach te sterydy 19.02.09, 09:23 Nie tylko doustne, plastry tez, ale jesli nikt z bliskich ani samemu nie chorowalo sie nigdy na zakrzepice, ktora "wyprzedza" zator i ma sie dobre wyniki krzepliwosci, to ryzyko wystapienia tej choropy jest minimalne. I wie to kazda dziewczyna, ktora czyta ulotki... Ale nie o to przeciez chodzi w informacji o tragicznej smierci Kamili i nie wiem, po co w tym kontekscie podajesz takie, mowiac ogladnie, nie do konca sprawdzone informacje. Bardzo, bardzo przykre jest to, ze za cene realizacji swoich marzen sportowcy musza placic tak wysoka cene. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kid Re: Ach te sterydy IP: 193.59.127.* 19.02.09, 09:31 Chyba jednak więcej niż minimalne. W mojej rodzinie nie było przypadków zakrzepicy, a jednak zachorowałam i to od razu nietypowo - zakrzep w żyłach ramienia. Tego typu sport może niestety wzmagać ryzyko zachorowania na te chorobę. Lekarz mówił mi, że często przyjmuje pływaków z zakrzepami nóg i ramion - nadmiera ilość nietypowych ruchów rąk i nóg może zatrzymywac lub cofac krew w żyłach. Hematolog powiedziała mi, że z wadami krzepnięcia można przeżyć życie i nie wiedzieć o nich. A czasem dzieje się tak, jak z Kamilą :-( Odpowiedz Link Zgłoś
marijke23 Re: Ach te sterydy 19.02.09, 09:43 Oczywiscie zgadzam sie co do sportowcow, sa tez inne sytuacje czy czynniki, ktore sprawiaja, ze ryzyko zakrzepicy wzrasta, jak chociazby gips, dluga podroz samolotem, wzrost (osoby bardzo wysokie), niemniej poglad, ze doustna antykoncepcja predysponuje (!) do choroby wydaje mi sie ciut przesadzony. A co do wypowiedzi pani hematolog - czy oznacza ona, ze podstawowe badanie krzepliwosci, jakie wykonuje sie np. przed operacja czy wlasnie przyjmowaniem lekow antykonc. sa niewystarczajace, malo wiarygodne? Czy chodzi po prostu o to, ze wiele osob nie wie, ze ma podobne problemy, bo nigdy nie wykonywalo takich badan? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kid Re: Ach te sterydy IP: 193.59.127.* 19.02.09, 12:20 Tak, marijke, te badania nie są wystarczające. Nie pokazują np. trombofilii. Należy przeprowadzić drogie, specjalistyczne badania poziomu różnych białek, wskaźników i układów, żeby stwierdzić, że ktoś ma problemy z krzepliwością. Bo one nie polegają tylko na tym, że np. ktoś długo krwawi po skaleczeniu albo że ma za dużo płytek krwi. Ja mam trombofilię wrodzoną, niedobór białka S. Badania laboratoryjne niczego nie wykażą, bo przyczyna tkwi bardzo głęboko. Dlatego ludzie bardzo często nie wiedzą, że mają takie wady. Po prostu życie, takie rzeczy się zdażają, jak milion innych. Odpowiedz Link Zgłoś
pandzik Najgorsze jest to, że nikt się tego nie spodziewa 19.02.09, 09:12 Niestety takie rzeczy się zdarzają. Wielka szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
wisniowa Najgorsze jest to, że nikt się tego nie spodziewa 19.02.09, 09:16 Ta reklama Forda w tekście o śmierci Kamili jest niepotrzebna... Odpowiedz Link Zgłoś
barej Najgorsze jest to, że nikt się tego nie spodziewa 19.02.09, 09:38 Straszna wiadomość.SZOK! Odszedł W I E L K I SPORTOWIEC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bambina Re: Najgorsze jest to, że nikt się tego nie spodz IP: 217.153.131.* 19.02.09, 09:38 [*] pamiętamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaSia Najgorsze jest to, że nikt się tego nie spodziewa IP: *.cable.ubr12.newt.blueyonder.co.uk 19.02.09, 09:45 [*] życie takie jest, nigdy nie wiesz czego się tak naprawdę spodziewać...wyrazy głębokiego żalu i wsparcia dla rodziny i najbliższych... Odpowiedz Link Zgłoś