Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Lance Armstrong wygrał wyścig MTB Leadville 100

IP: *.centertel.pl 16.08.09, 17:35
    Wielki wyczyn! Ta przewaga nad drugim na mecie zawodnikiem i poprawiony rekord
    trasy w trudnych warunkach budzi respekt.
    Wiem, co piszę, właśnie wróciłem z imprezy kilka(-naście) razy skromniejszej,
    z maratonu MTB w ustroniu i Uphillu na Równicę.
    Pozdrawiam kibiców i aktywnych kolarzy
    Obserwuj wątek
      • Gość: tmkmk Lance Armstrong wygrał wyścig MTB Leadville 100 IP: *.112.92.65.plusnet.ptn-ag2.dyn.plus.net 16.08.09, 18:13
        rok temu Armstrong zajal w Leadville 2. miejsce i po tym wyscigu wlasnie
        oglosil ponowny start w TDF. Teraz wiemy po co to zrobil: TDF to byl tylko
        trening przed ponownym starcie w Leadville, jak widac udany :-)
        • Gość: jackk3 Re: Lance Armstrong wygrał wyścig MTB Leadville 1 IP: 137.186.33.* 16.08.09, 18:39
          Pojechal swietnie, choc w tym roku mial troche pomocy od
          kilku 'swoich' zawodnikow, mieli dyktowac ostre tempo przez pierwsze
          kilkadziesiat km. Szkoda ze np. Landis nie jechal ale jak do tej
          pory to jezdzi b. cienko.
          • Gość: dfg Re: Lance Armstrong wygrał wyścig MTB Leadville 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.09, 19:11
            wielki wyczyn... jaki wielki skoro przeciętny wyscig mtb nigdy nie osiąga
            takiego dystansu więc o czym tu mówimy? Szosowy kolarz 160km to na treningu
            jeździ nie mówiąc o wyścigach. przewaga szosowców nad mtb jest kolosalna po
            prostu. Gilberto simoni też z marszu wygrywał wyścigi mtb we włoszech i nie było
            to nic nadzwyczajnego . gdyby wyścig miał 60-80km to każdy szosowiec miałby
            problemy a tak....Po prostu kolarz szosowy to inny wymiar kolarstwa więc nie ma
            co się dziwić ze przecietny kolarz mtb nie dotrzymuje korby 7krotnemu zwycięzcy
            tdf na takim dystansie który szosowiec pokonuje na dzień dobry
            • Gość: mkrs Re: Lance Armstrong wygrał wyścig MTB Leadville 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.09, 19:38
              Bzdura. Leadville 100 to impreza odbywająca się od lat, więc zawodnicy doskonale wiedzą, że mogą się na nią przygotować. Jeśli na własne życzenie trenują inaczej, to ich wybór i ich strata.

Gadanie takie jak Twoje prowadzi krótką ścieżką do stwierdzenia, że zwycięstwo w Tour de France to żaden wyczyn, bo przecież wygrywa kolarz, a prawdziwym wyczynem byłoby zwycięstwo pływaka... :/
              • Gość: dfg Re: Lance Armstrong wygrał wyścig MTB Leadville 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.09, 19:51
                > Bzdura. Leadville 100 to impreza odbywająca się od lat, więc zawodnicy doskonal
                > e wiedzą, że mogą się na nią przygotować. Jeśli na własne życzenie trenują inac
                > zej, to ich wybór i ich strata.
                >
                > Gadanie takie jak Twoje prowadzi krótką ścieżką do stwierdzenia, że zwycięstwo
                > w Tour de France to żaden wyczyn, bo przecież wygrywa kolarz, a prawdziwym wycz
                > ynem byłoby zwycięstwo pływaka... :/

ty chyba nie wiesz co piszesz albo nie czytasz tego co napisane.
                Kolarz szosowynajwyższej klasy ma zawsze olbrzymią przewagę nad kolarzem mtb.
                Pomijając kwestie treningowe to po prostu jest prosta zasada - najlepsi z mtb
                czy triathlonu jak w przypadku armstronga trafiają na szosę a nigdy odwrotnie i
                dlatego też porównywanie Armstronga z tymi żuczkami od mtb którzy przebić się
                na szosę nie moga to absurd. To tak samo jakbyś porównywał boksera wagi muszej
                do Tysona z najlepszyc czasów. Arm to po prostu świetnej klasy kolarz i nie ma
                co go porównywać z kolarzami mtb bo zawsze będzie miał nad nimi przewagę a na
                takim dystansie zwłaszcza
                A o tym pływaku to kompletnie nie rozumiem. jakiś absurd. o ile wiem żaden
                płuywak nigdy nie wygrał tdf . oprócz armstronga który był triatlem.
                • Gość: mkrs Re: Lance Armstrong wygrał wyścig MTB Leadville 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 13:30
                  Ok, ale co z tego? Skoro LA dojechał pierwszy, to wg Ciebie ma to oznaczać, że nie zasłużył na zwycięstwo? Dla mnie sprawa jest jasna: wygrywa ten, kto pierwszy dojedzie na metę. Rozumiem, gdyby LA wystartował w wyścigu z paraolimpijczykami, ale przecież wygrał z rowerzystami, wśród których było wielu zawodowców. Wygrał, jest zwycięzcą, tyle.

A porównanie do pływaka jest bardzo celowe, bo dziwaczne jest usprawiedliwianie przegranych tym, że to kolarze z MTB. Skoro wszyscy jeżdżą na rowerach i wszyscy wystartowali w jednym z bardziej znanych maratonów MTB na świecie, a wygrał LA, to widocznie był najlepszy. Zwycięstwo w wyścigu rowerowym nad pływakami pewnie nie byłoby sukcesem, ale zwycięstwo nad najlepszymi bikerami w USA jak najbardziej już nim jest.
                • Gość: mkrs Re: Lance Armstrong wygrał wyścig MTB Leadville 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 15:27
                  A, jeszcze jedno.

Jeśli twierdzisz, że zwycięzca wyścigów szosowych (i tylko takich! w MTB Armstrong nie jeździł przecież nigdy na serio) automatycznie jest murowanym faworytem w wyścigu MTB i oczywiste jest wg Ciebie, że wygra z przewagą niemal 15 minut w skali 7 godzin, to najprawdopodobniej nie masz wielkiego pojęcia o jeżdżeniu na rowerze.
            • Gość: tgt Re: Lance Armstrong wygrał wyścig MTB Leadville 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.09, 21:20
              > wielki wyczyn... jaki wielki skoro przeciętny wyscig mtb nigdy nie
              osiąga
              > takiego dystansu więc o czym tu mówimy? Szosowy kolarz 160km to na
              treningu

Masz ZEROWE pojęcie o kolarstwie i szosowym i MTB.
              Po pierwsze, jeśli chcesz już porównywac dystanse w górskim (MTB) i
              szosowym, to porównuj według CZASU przejazdu, a nie MTB!

Ja na szosie robię bez problemu ponad 100 km, zaś na maratonach MTB
              ma mega zakwasy i skurcze już po 50 km.

We wspomnianym wyścigu najlepsi osiągali czasy w okolicach 7 godzin,
              gdyby więc to przełożyć na etap szosowy, to etap miałby około 300 km!

fajne foty:
              tapety.tapety.glt.pl
              • Gość: mkrs Re: Lance Armstrong wygrał wyścig MTB Leadville 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 18:59
                > gdyby więc to przełożyć na etap szosowy, to etap miałby około 300 > km!

Czyli akurat Milan-San Remo... Czyli, podobnie jak na szosie, największy klasyk roku ;)
      • Gość: pogromca buca Re: Lance Armstrong jeste bardzo uniwersalny IP: *.ghnet.pl 16.08.09, 18:49
        Juz pisalem bucu, ze kazdy wpis z tym durnym filmem, ktory jest lekarstwem na wszystko bede zglaszal za kazdym razem do usuniecia.

czy tylko ja mam dosc tego kretyna?
        • Gość: mkrs Re: Lance Armstrong jeste bardzo uniwersalny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 13:31
          Nie, nie tylko Ty. Ja mam za to dość adminów/modów, którzy nie tworzą skryptów automatycznie usuwających powtarzające się wielokrotnie treści.
          • Gość: rer Re: Lance Armstrong jeste bardzo uniwersalny IP: *.chello.pl 17.08.09, 22:27
            ja na wigry 3 pszejehalem 100 km! w czasie leprzym misz amstronk

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka