Gość: sasiad IP: *.wesola.sdi.tpnet.pl 27.02.03, 03:46 my tu w sasiedztwie dosc radykalnie opowiadamy sie za natychmiastowa zmiana nazw ulic na niekolidujace ze staro-warszawskimi. a wy? macie jakies zdanie na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Milosnik Re: nazwy ulic IP: *.stara-milosna.sdi.tpnet.pl 28.02.03, 17:57 Jak dotąd podajac w adresie Warszawa-Wesoła nie natknąłem się na problem. Ale moze po prostu nie wiem, ze cos waznego nie dotarło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oni Re: nazwy ulic IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 03.03.03, 03:23 Mam prośbę wymień tych "MY" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: nazwy ulic IP: *.wesola.sdi.tpnet.pl 10.03.03, 05:24 warszawska na zielonej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzymianin (chwila) Re: nazwy ulic IP: 151.39.218.* 11.03.03, 21:20 Nie widze potrzeby. Poczta przeciez ma swoje kody i nic ja nie obchodza nazwy ulic. Taksowkarzowi tez ulica "Zoltego Swiszczypaly" czy "17 Pulku Obroncow Warszawy w Powstaniu Styczniowym" nic nie powie, jesli nie uswiadomisz go, ze to w Wesolej (lub Starej M.). Ja wiem, ze tradycja wesolowska czy staromilosnianska nie jest tak bardzo dluga, ale jesli co kilka lat bedziemy wszystko radykalnie zmieniac, to co stare majac za nic, to nie dziwmy sie potem, ze komus nawet "Swieto Zmarlych" nic nie mowi, bo on zna tylko "halolyny". Odpowiedz Link Zgłoś
markinn Re: nazwy ulic 02.04.03, 17:28 Gość portalu: Rzymianin (chwila) napisał(a): > Nie widze potrzeby. > Poczta przeciez ma swoje kody i nic ja nie obchodza nazwy ulic. [...] zebys sie nie zdziwil z tymi kodami. Wlasnie dostalem informacje od nadawcy paczki, ze dostal ja z powrotem, bo nie dopisal -Wesola. Tez mi sie wydawalo, ze kody powinny wystarczyc. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzymianin Re: nazwy ulic IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.03, 22:00 markinn napisał: > zebys sie nie zdziwil z tymi kodami. Wlasnie dostalem informacje od nadawcy > paczki, ze dostal ja z powrotem, bo nie dopisal -Wesola. Masz racje, moze ja zle sie wyrazilem. Ja zawsze polecam pisac: Warszawa-Wesola i odpowiedni kod. Tak jak dawniej (a niektorzy nawet do dzisiaj) pisali Warszawa-Rembertow. To powinno wystarczyc i poczta nie powinna miec watpliwosci. Nie powinna, co wcale nie znaczy, ze nie bedzie miala, ale z poczta to nigdy nic nie wiadomo... Takze pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś