nieruchomy_spin 16.01.10, 22:55 tia, dzial nauka... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dar61 Pokonać reklamy neo-piżma 17.01.10, 19:16 Ładne dwie internetowe stronki i ani słowa o sponsorze? Brawo! Dobra szkoła pani Margity... Jednak warto wspomnieć, że "... W okresie dojrzewania zaczyna się też praca gruczołów łojowych ..." to nie jest prawda. W czasie burzy hormonalnej dojrzewania proces łojotokowania jest po prostu nasilony, obejmuje nowoporosłe wtedy włosami rejony skóry, ale na pewno nie zaczyna się wtedy! Ciekawe, że ludzie w buszu nadal (prócz deszczu) nie spłukują chemią swych włosów miesiącami, nie myją, a łupież_też im nie dolega. Natura się nie myli. Najwyżej pachnie. Piżmem, cybetem czy ambrą. Rozchwianie naturalnego natłuszczania skóry poprzez chemiczne płukadła rodem z koncernów chemicznych nic człowiekowi nie daje. No, może płucze jego pugilares. Odpowiedz Link Zgłoś
kornel-1 O, święta naiwoności! 17.01.10, 20:50 dar61 napisał: > Ładne dwie internetowe stronki i ani słowa o > sponsorze? Brawo! Ech! "używaj szamponu zawierającego cyklopiroksolaminę w stężeniu co najmniej 1 proc." Wpisz to okropne chemiczne słówko w wiadomej wyszukiwarce... Widzisz TEN szampon? Widzisz TEGO producenta? 1.5 procenta, w sam raz, prawda? Być może są dostępne w Polsce jakieś inne szampony z cyklopiroksem. Ja nie potrafiłem znaleźć. Natomiast w tym artykule pochodzącym z 2006 roku - czyli z roku w którym ukazały się "najnowsze" zalecenia PTD znajdziesz tabelkę podającą skład szamponów. Kornel PS. Artykuł rekomenduję do nagrody dziennikarskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
michkord reklama reklamą ale... 18.01.10, 18:59 ten szampon z cyklopiroksolaminą jest jedynym skutecznym środkiem (oprócz b. szkodliwych sterydów) w wielu przypadkach... np moim. Kto nigdy nie walczył z łojotokowym zapaleniem skóry ten niech się nie wypowiada, bo nie wie co mówi. ps. patenty na cyklopiroksolamine wygasły więc kto chce może taki szampon wyprodukować Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: reklama reklamą ale... 02.12.10, 14:05 Rozumiem, ze przetestowales wszystkie.... Odpowiedz Link Zgłoś
niph Re: reklama reklamą ale... 12.01.11, 18:49 Fajnie że tobie zadziałał... u mnie praktycznie zero efektu... Poza tym że łupież się nasilił... Odpowiedz Link Zgłoś
jotde2 Pokonać łupież 19.01.10, 13:58 przestałem mieć łupież jak przestałem używać do mycia jakichkolwiek detegentów ,biore jedynie ciepły prysznic i tylko dłonie jak ubrudze myje mydłem .nie zarósł mnie brud ,niedostałem grzyba skóra jest w świetnej kondycji :) Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 Ad wodolecznictwo hydroterapią 20.01.10, 22:59 ... skóra jest w świetnej kondycji ... rzekł {Jotde2} A, za przeproszeniem, włosy są jeszcze? [na czaszcze JD2] Odpowiedz Link Zgłoś
arbocel Re: Pokonać łupież 02.12.10, 13:03 Poszperałam trochę w internecie i trafiłam na blog firmy z Giżycka (pdhsobieraj.blog.interia.pl). to coś nowego - użycie probiotyków. Nie potrafię tego wytłumaczyć dlatego lepiej przeczytać co piszą na blogu. Skontaktowałam się z nimi, został dobrany produkt probiotyczny. UDAŁO NAM SIĘ POKONAĆ ZMIANY!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś