kot.behemot 21.04.04, 22:23 Ciekawi mnie, ilu z Was to ma. Mnie trafiło niedawno i dość nagle. Coś z tej mojej nauki zaczyna wychodzić, teraz korci mnie, żeby założyć firmę w Polsce. :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piacho2 Re: Pokusa - powrót 22.04.04, 00:03 A czym twoja firma mialaby sie zajmowac w Polsce? Doradztwem dla innych, duzych firm; opracowywaniem nowych potencjalnych lekow; produkcja lekow? Moja zona pracuje w nowej, rozwijajacej sie polskiej firmie farmaceutycznej. Prace ma bardzo ciekawa. Jednak caly czas jej firma ma problemy z urzednikami, ktorzy nie dotrzymuja ustawowych terminow. A w biznesie farmaceutycznym bez mnostwa pozwolen i certyfikatow nie jestes nic w stanie zrobic. Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
kot.behemot Re: Pokusa - powrót 22.04.04, 01:18 > Doradztwem dla innych, duzych firm; opracowywaniem nowych potencjalnych lekow; > produkcja lekow? Opracowywaniem. Na bardzo wczesnym etapie, kiedy to jest zaledwie biologicznie aktywna substancja, a do określenia tego mianem leku jeszcze bardzo daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
ex-rak Re: Pokusa - powrót 22.04.04, 21:41 kot.behemot napisał: > > Doradztwem dla innych, duzych firm; opracowywaniem nowych potencjalnych > lekow; > > produkcja lekow? > > Opracowywaniem. Na bardzo wczesnym etapie, kiedy to jest zaledwie biologicznie > aktywna substancja, a do określenia tego mianem leku jeszcze bardzo daleko. Konkurencja duza, ale warto. A i Polska jawi sie jako rynek wschodzacy. gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,2035874.html Odpowiedz Link Zgłoś
kot.behemot Re: Pokusa - powrót 22.04.04, 22:18 "(...)Jest też w stanie zapewnić Polfie atrakcyjne know-how (patenty i licencje na leki generyczne)" Wcale nie taka duza ta konkurencja. U nas etapu "early discovery" sie nie robi, praca naukowa w przemysle to (w najlepszym razie) przeszukiwanie literatury, jak obejsc patent :(. A mnie sie marzy wlasnie od poczatku. Odpowiedz Link Zgłoś
ajarmoniuk Re: Pokusa - powrót 30.06.04, 19:15 Hehe. Ja mam kolegę, który pracuje w Polsce w firmie, która zajmuje się wytwarzaniem układów scalonych działających podobnie jak układy drogich firm elektronicznych. Firma mieli i zanurza układy scalone w kwasie i pod mikroskopem stara się odtworzyć ich budowę. Podobno to w Polsce legalne. Odpowiedz Link Zgłoś
koekast Re: Pokusa - powrót 22.04.04, 13:29 tez tak mam czasem. w PL najpredzej znalazlbym ludzi do pracy nad pomyslami jakie mi biegaja po glowie i kosztowaloby to poki co cwierc tego co gdzie indziej... Kk Odpowiedz Link Zgłoś
mgrimbaum Re: Pokusa - powrót 16.07.04, 17:01 Ja moze nie robie w tej branzy ale powoli do tego dochodze.... konkurencja na miejscu zadna, zapotrzebowanie globalnych klientow (na globalny know-how) dosyc spore i co z tego ze kontrakty podpisywane w Londynie, Paryzu czy Monachium jak i tak klient koncowy na miejscu, koszty do przezycia, dobry chleb w sklepie, a mozliwosci obstalowania 80% udzialu w rynku olbrzymie .... tylko jak to mawiaja 'musisz wiedziec z kim idziesz do lozka' powodzenia z przemysleniami Odpowiedz Link Zgłoś