Dodaj do ulubionych

Obsesja na punkcie Kagana?

10.05.04, 18:34
A czemu to ostanio forum NAUKA jest zdominowane przez dosc liczna grupke
wrogow Kagana (glownie zaslepionych religiantow)? Moze ktos by sie wzial za
badanie postaw polskich religiantow, szczegolnie kiedy zostaja oni
skonfrontowani z niewierzacymi? Chyba jak jestesmy w Unii, to KK nie bedzie
mogl dluzej zablokowac takich badan?
Pozdr.
Obserwuj wątek
    • abstrakt2003 Kagan masz obsesje na swoim punkcie? :) 10.05.04, 19:46
      A przy okazji chciałbym ci szczerze podziękować :)
      Od bardzo dawna mam wątpliwości, poszukuję...
      Lecz kontakt z tobą znacznie moją wiarę w istnienie Boga wzmocnił :)
      Myślę Kagan, że jesteś narzędziem w rękach Boga!
      Pozdrawiam serdecznie!
      P.S.
      Nasza wiara jest niczmym jeśli nie jest poddawana próbie.
      • kamila_z_nz Abstrakt2003 masz obsesje na moim punkcie? 10.05.04, 19:54
        abstrakt2003 napisał:
        A przy okazji chciałbym ci szczerze podziękować :)
        Od bardzo dawna mam wątpliwości, poszukuję...
        Lecz kontakt z tobą znacznie moją wiarę w istnienie Boga wzmocnił :)
        K: Piszesz tak, aby mni zdenerwowac, ale na nic! Niestety dla ciebie, generalny
        trend, i to od czasow Oswiecenia, jest ku ateizacji Europy, i zadne rozpaczliwe
        wysilki kleru tego nie zmienia, podobnie jak nie zmienimy trendu do wzrostu
        entropii...

- Myślę Kagan, że jesteś narzędziem w rękach Boga!
        K: Jehowy, Jeszui czy JP nr 2?

- Pozdrawiam serdecznie!
        K: Nawzajem! ;)

P.S.
        Nasza wiara jest niczmym jeśli nie jest poddawana próbie.
        K: Jakiej probie? Ona zadnej by nie wytrzymala! My ateisci was religiantow po
        prostu oszczedzamy, nie chcemy stosowac terapii szokowej, jak Balcerowicz! ;)
        • abstrakt2003 Broń Boże :) Ja nikogo nie chce denerwować :) 10.05.04, 20:30
          Kagan kontakt z tobą to prawdziwa przyjemność.
          Twoje posty wzmacniają wiarę :)
          To jest naprawdę zdumiewające! Jesteś lepszy od całych zastępów misjonarzy!
          Pozdrawiam! Prowadź swoją krucjatę dalej!
          Bóg cię prowadzi!
          • rajchman Re: Broń Boże :) Ja nikogo nie chce denerwować :) 11.05.04, 09:41
            abstrakt2003 napisał:
            Kagan kontakt z tobą to prawdziwa przyjemność.
            Twoje posty wzmacniają wiarę :)
            K: Widac, ze jest ona nierozumna!
            CREDO QUIA ABSURDUM (Tertulianus)
            • abstrakt2003 Re: Broń Boże :) Ja nikogo nie chce denerwować :) 11.05.04, 18:39
              Niestety jest rozumna - w tym twi największy problem :)
              P.S.
              A jeśli chodzi o cytaty:
              "Credo, ut intelligam (św. Augustyn)
              Pozdrawiam :)
              • kamila_z_nz Re: Broń Boże :) Ja nikogo nie chce denerwować :) 17.05.04, 17:58
                OK! Credo, quia absurdum... (Terltulian)
                • abstrakt2003 Re: Broń Boże :) Ja nikogo nie chce denerwować :) 17.05.04, 19:07
                  Fides praecedit intellektum. :)
        • abstrakt2003 Kagan 10.05.04, 20:34
          ateiści są mniejszością podobnie jak homoseksualisci :)
          (Na szczęście!:) I zasługują podbnie jak oni na tolerancję!
          • rajchman Re: Kagan 11.05.04, 09:45
            abstrakt2003 napisał: ateiści są mniejszością podobnie jak homoseksualisci :)
            (Na szczęście!:) I zasługują podbnie jak oni na tolerancję!
            K: Odroznij zboczona mniejszosc, co postepuje wbrew naturze, od zdrowej
            mniejszosci, ktora zreszta w wielu panstwach (Czechy, Estonia, a wkrotce W.
            Brytania i Francja) staje sie powoli wiekszoscia! I gdyby wszyscy ludzie
            zostali homo, to by wymarl nasz gatunek, ale jak wszyscy zostana ateistami, to
            sie wreszcie zacznie Zlota Era rozwoju ludzkosci, dzieki odrzuceniu balastu
            zabobonow, ktore zwalniaja nasz rozwoj!
            • abstrakt2003 Re: Kagan 11.05.04, 18:33
              -pojęcie co jest zdrowe a co nie jest względne (zwałaszcza w odniesieniu do
              zjawisk takich jak ateizm czy homoseksualizm :)
              -gdyby wszyscy ludzie stali się ateistami, doszło by do powszechnego upadku
              cywilizacyjnego (pierwsze państwa które programowo lansowały ateizm i zwalczały
              religię upadły a pozostałe po nich społeczeństwa pogrążone są w apatii -
              Albania i ZSRR).
              • kamila_z_nz Re: Kagan 11.05.04, 18:43
                abstrakt2003 napisał:
                -pojęcie co jest zdrowe a co nie jest względne (zwałaszcza w odniesieniu do
                zjawisk takich jak ateizm czy homoseksualizm :)
                K: Nie mozesz stawiac w jednym szeregu zboczenia (homosex) i racjonalnej
                ideologii! To jest wrecz nieuczciwe!

-gdyby wszyscy ludzie stali się ateistami, doszło by do powszechnego upadku
                cywilizacyjnego (pierwsze państwa które programowo lansowały ateizm i zwalczały
                religię upadły a pozostałe po nich społeczeństwa pogrążone są w apatii -
                Albania i ZSRR).
                K: BZDURA! Poptarz na Estonie czy Czechy: bardzo niska religijnosc, a wysoki
                poziom zycia i szybki rozwoj gospodarczy i wysoka kultura spoleczenstw.
                Podobnie w Chinach (ChRL) - ateizm im wrecz pomogl stac sie najwieksza
                gospodarka swiata (tak, tak: ChRL przegonily juz USA w PKB, liczonym wedlug
                parytetu sily nabywczej pieniadza, zreszta Japonia to tez de facto areligijny
                kraj). Ateistyczna Kuba zas ma najlepsza sluzbe zdrowia w Ameryce Lacinskiej i
                najmniejsze w tym regionie zroznicowanie spoleczne i najmniejsza przestepczosc.
                A b. ZSRR to nie tylko zrujnowana przez wojny religijne Czeczenia, ale tez
                pieknie sie rozwijajaca, ateistyczna Estonia - czlonek UE! :)
                Pozdr.
                Kagan pod kolejnym nickiem, aby go Sw. Inkwizycja latwo nie dopadla! ;)
                • abstrakt2003 Re: Kagan ty chyba nie jesteś komunistą? 11.05.04, 18:48

• reichman Re: Kagan ty chyba nie jesteś komunistą? 11.05.04, 19:20
                    A nawet gdyby, to co? Zjadlbym ciebie albo zarazil AIDS poprzez Internet?
                    • abstrakt2003 Ja się brzydzę komunizmem... 15.05.04, 10:02
                      i komunistami! I nie chce z nimi mieć nic wspólnego! :(
                • abstrakt2003 Re: Kagan 11.05.04, 19:07
                  - jeśli na Kubie jest tak dobrze to dlaczego Kubańczycy ryzykują życie aby
                  dostać się do kraju w którym wiara w Boga ma sie bardzo dobrze?
                  - A to ciekawe "parytet siły nabywczej". A co z innymi wkaźnikami? Pzecież nie
                  mozna oceniać kondycji ekonomicznej państwa na podstawie jednego wskaźnika?
                  - co do Europy. Czy nie zauważyłeś że początkiem upadku większości imperiów był
                  upadek wiary? Wygrywali ci co wierzyli.
                  - Japonia to bardzo specyficzny kraj, Japończycy to naród o bardzo specyficznej
                  kulturze.
                  Nie wypowiadam sie na ten temat. Lecz zwróć uwagę Kagan na pozycje (wręcz
                  boską) Cesarza w Japonii.
                  - do 1911 roku podobnie było w Chinach. W China (mimo represji) dynamicznie
                  rozwijają się sekty (ludzie szukają, ludzie potrzebują tego)
                  • kamila_z_nz Re: Kagan 11.05.04, 19:16
                    abstrakt2003 napisał:
                    - jeśli na Kubie jest tak dobrze to dlaczego Kubańczycy ryzykują życie aby
                    dostać się do kraju w którym wiara w Boga ma sie bardzo dobrze?
                    K: Podobnie jak robili kiedys NRDowcy, bo im USA (wtedy tez RFN) obiecuje
                    jeszcze lepsze warunki po ucieczce...

- A to ciekawe "parytet siły nabywczej". A co z innymi wkaźnikami? Pzecież nie
                    mozna oceniać kondycji ekonomicznej państwa na podstawie jednego wskaźnika?
                    K: Nic znow nie rozumiesz: to jest Produkt Krajowy Brutto (PKB, dawniej tzw.
                    dochod narodowy) mierzony w cenach wedlug parytetu sily nabywczej pieniadza,
                    inaczej bowiem wysokie ceny w USA sztucznie zawyzaja PKB tego kraju. A zaden
                    ekonomista jeszcze nie wymyslil czegos lepszego niz PKB do mierzenia gospodarki
                    danego kraju...

- co do Europy. Czy nie zauważyłeś że początkiem upadku większości imperiów był
                    upadek wiary? Wygrywali ci co wierzyli.
                    K: Czyzby? Imperium Rzymskie upadlo, kiedy przyjelo zydowska wiare w wersji dla
                    gojow, czyli tzw. chrzescijanstwo... To chyba najlepszy przyklad...

- Japonia to bardzo specyficzny kraj, Japończycy to naród o bardzo specyficznej
                    kulturze.
                    K: Zgoda, ale co z tego? Papiez tam czekal na lotnisku jak kazdy inny zwykly
                    pasazer I klasy...

- Nie wypowiadam sie na ten temat. Lecz zwróć uwagę Kagan na pozycje (wręcz
                    boską) Cesarza w Japonii.
                    K: To typowa wiara w przodkow, czyli czysty poganizm. Co powiesz na to?

- do 1911 roku podobnie było w Chinach. W China (mimo represji) dynamicznie
                    rozwijają się sekty (ludzie szukają, ludzie potrzebują tego)
                    K: Te sekty sa jak Solidarnosc w PRLu finansowane przez CIA - to jest wrecz
                    oczywiste...

• abstrakt2003 Kagan jeztes komunistą... 15.05.04, 10:27
                      z komunistami się nie rozmawia, do komunistów się strzela!
                      P.S.
                      W dwóch ostatnich postach dałej pospis!
                      Tak:
                      NRD to było cudo!
                      Chiny to supermocarstwo, a ludziom żyje sie tam najlepiej na świaecia! Dlatego
                      mają straszne kłopoty z fala nielegalnych emigrantów!:)))))))
                      Kuba to raj równości! Zgadza się, ale równości w nędzy!!!
                      Wiara w przodków to tez wiara! (A ty myślisz że jak ludzie doszli do Boga?)
                      A ty masz jakieś dowody na to finansowanie? Czy to tylko sprawa twojej wiary?
                      P.S.
                      A tu masz ciekawe strony:
                      PKB per capita - chyba nie muszę tłumaczyć :)
                      Zobacz jak twoje Chiny "pięknie" wypadają. Porównaj też sobie pónocną i
                      południową Koree. Ty jako naukowiec powinienes wyciagnąc wnioski.
                      Ale sadząc po twoich wypowiedzia to wiara w komynizm odbiera ci zdolność
                      obiektywnego myslenia!
                      www.photius.com/rankings/gdp_per_capita_2003_0.html
                      • Gość: Kagan Re: Kagan jeztes komunistą... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.04, 10:48
                        Zostaly wam juz tylko ataki ad personam... :(
                        • Gość: Kagan Re: Kagan jeztes komunistą... IP: *.e-loko.pl 22.05.04, 13:29
                          ;)
      • Gość: ktos ateista IP: *.proxy.aol.com 10.05.04, 20:16
        Ja tez chce szczerze Kaganowi podziekowac. Mnie w niczym nie utwierdzil ale
        milo spotkac odwaznego ateiste.
        • Gość: Ja Re: Odwaga Kagana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 20:26
          Kagan, o jakiej odwadze ty mówisz? Czy chodzi ci o to, że ciało zanurzone w
          g.wnie traci na wadze a przybiera na odwadze (z kursu fizyki kwantowej
          dostępnej twojemu poziomowi)?
          Przekuj swoja odwagę na deklarację poddania się badaniu!
          • Gość: ktos mania przesladowcza JA IP: *.proxy.aol.com 10.05.04, 20:29
            Pana nienawisc do Kagana i wiare w jego niezliczona ilosc(Ala, Ktos)tez
            szczerze podziwiam. I Pana chamstwo w stosunku do kobiet, tez.
          • Gość: obsesja JA Re: Odwaga Kagana IP: *.proxy.aol.com 10.05.04, 20:39
            A jsszcze, jakby PAN nie zauwazyl Panie JA "wpadajac tu" tylko PAN potwierdzil
            swoje powazne zaburzenia psychiczne, marsz do lekarza bo nigdy nie bedzie
            poprawy. Z czasem tylko choroba moze sie poglebic.
            Zemdlil mnie Pan i znudzil potwornie
            Zegnam na wieki,
            mimo wszystko zycze zdrowia
            Ktos
            • rajchman Re: Odwaga Kagana 11.05.04, 09:50
              Gość portalu: obsesja JA napisał(a):
              A jeszcze, jakby PAN nie zauwazyl Panie JA "wpadajac tu" tylko PAN potwierdzil
              swoje powazne zaburzenia psychiczne, marsz do lekarza bo nigdy nie bedzie
              poprawy. Z czasem tylko choroba moze sie poglebic.
              K: Rozeznanie (diagnosis): schizofrenia (zaklocenie w postrzeganiu
              rzeczywistosci) na tle religijnym... Prognoza (prognosis): marna, chyba ze
              osobnik zostanie przeniesiony do kraju, gdzie religianci sa w mniejszosci.

- Zemdlil mnie Pan i znudzil potwornie
              Zegnam na wieki,
              mimo wszystko zycze zdrowia
              Ktos
              K: Ja tez zycze "JA" powrotu do zdrowia. Najlepsza kuracja to wyjazd do
              pobliskich Czech i rozmowy z tubylcami przy dobrym czeskim piwie, z dala od
              kleru kat.
              Pozdr. :)
              Kagan
              • Gość: Astra Niepokoj Kagana IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 12.05.04, 02:20
                Gdyby Kagan byl pewny swego, nie marnowalby swojego zycia zeby przekonac innych ze ma
                racje. Przy okazji zapomina ze juz uczeni radzieccy udowodnili ze Boga nie ma i ze socjalizmu
                przeczekac sie nie da.

Kagan wypisuje jak to od czasow Oswiecenia trwa determinizm historyczny ktory zwieksza
                liczbe takich jak on. Jedyne co widze od czasow Oswiecenia to ze Francja tracila kolonie,
                wplywy jezykowe, dzieci. Ze sie zamienia w ultrareligijna rebublike islamska. Po owocach
                poznacie ich. "Prawdy" kaganskie najwyrazniej prowadza do rozkladu.
                • reichman Niepokoj Astry 12.05.04, 10:55
                  Gdyby Astra byla pewna swego, nie marnowalaby swojego zycia zeby przekonac
                  innych ze ma racje.

A: Przy okazji Kagan zapomina ze juz uczeni radzieccy udowodnili ze Boga nie ma
                  i ze socjalizmu przeczekac sie nie da.
                  K: I, jak widac, mieli racje: Boga nie ma, a socjalizmu zalujemy, szczegolnie,
                  gdy nalezymy do olbrzymiej, kilkudziesieciomilionowej rzeszy unijnych
                  bezrobotnych. Hiszpania znow np. zmienia definicje bezrobotnego, aby poprawic
                  statystyki, a w Niemczech mimo iz liczba bezrobotnych wciaz rosnie (pomimo
                  wzrostu gospodarczego), to rzad przekwalifikowuje masowo bezrobotnych na
                  studentow, aby poprawic wyglad statystyk. Tak wiec racja, Astro: czekamy
                  niecierpliwie na powrot socjalizmu...

A: Kagan wypisuje jak to od czasow Oswiecenia trwa determinizm historyczny
                  ktory z wieksza liczbe takich jak on. Jedyne co widze od czasow Oswiecenia to
                  ze Francja tracila kolonie, wplywy jezykowe, dzieci. Ze sie zamienia w
                  ultrareligijna rebublike islamska. Po owocach poznacie ich. "Prawdy" kaganskie
                  najwyrazniej prowadza do rozkladu.
                  K: Kolonie Francja zdobyla "ogniem i mieczem" i krzywda tubylcow za czasow, gdy
                  rzadzili tam superkatoliccy krolowie. I teraz sie dzieje sprawiedliwosc
                  dziejowa: nie dosc, ze Francja stracila te kolonie, ktore sie jej nigdy nie
                  nalezaly, ale placi slony rachunek za zrabowanie tych kolonii, za krzywde
                  wyrzadzona wlasnie tym islamistom. Tak wiec po owocach poznacie katolikow: po
                  zniszczonej ziemii, kulturze, wymordowanej i zaglodzonej ludnosci w koloniach,
                  rzadzonych niegdys przez ultrakatolickich krolow z pelnym przyzwoleniem
                  Watykanu... :(

• Gość: Astra Musisz nauczyc sie uczciwosci Kagan!!! IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 12.05.04, 18:06
                    Francja zdobyla kolonie od czasow Oswiecenia ktore tak opiewasz. Byla i jest swiecka republika
                    o wyraznie antykatolickim nastawieniu. Teraz obwiniasz tych zwalczanych katolikow o
                    dzialalnosc antykatolickiego panstwa. Myslalam ze masz odrobine uczciwosci intelektualnej.
                    Teraz widze kompletne bankructwo.
                    ----------
                    K: Kolonie Francja zdobyla "ogniem i mieczem" i krzywda tubylcow za czasow, gdy
                    rzadzili tam superkatoliccy krolowie. I teraz sie dzieje sprawiedliwosc
                    dziejowa: nie dosc, ze Francja stracila te kolonie, ktore sie jej nigdy nie
                    nalezaly, ale placi slony rachunek za zrabowanie tych kolonii, za krzywde
                    wyrzadzona wlasnie tym islamistom. Tak wiec po owocach poznacie katolikow: po
                    zniszczonej ziemii, kulturze, wymordowanej i zaglodzonej ludnosci w koloniach,
                    rzadzonych niegdys przez ultrakatolickich krolow z pelnym przyzwoleniem
                    Watykanu... :(

• abstrakt2003 Kagan to komunista... 15.05.04, 10:43
                      a komuniści wynaleźli dialektykę marksistowską - kłamstwo wyzszego rzędu!
                      Najgorsze jest to, że wiara w komunizmi odbira mu zdolnosc racjonalnego
                      myślenia!
                      KAGAN!!! TAKA WIARA JEST CHORA!!!! Ty lepiej zostań prawdziwym ateistą (takim
                      jak np. prof. Leszek Kołakowski - bez uprzedzeń)
                      • Gość: Kagan Re: Kagan to komunista... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.04, 10:47
                        Kagan zaden komuch, ale lepszy komuch niz religiant...
                        A Kolakowski sie zeswinil za dolary, i zaprzyjaznil z klerem... :(
                        • abstrakt2003 Kagan to komunista! 16.05.04, 12:41
                          Lepszy szczery ateista niż zakłamany komunista!
                          • kamila_z_nz Re: Kagan to komunista! 17.05.04, 17:30
                            abstrakt2003 napisał: Lepszy szczery ateista niż zakłamany komunista!
                            K: A najlepszy to szczery, niezaklamany ateista-komunista! :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka