Dodaj do ulubionych

Jeździsz niebezpiecznie? Uważaj!

IP: *.pl.syncad.com 05.01.05, 18:46
> istnieje już projekt prawa nakazującego udostępnianie danych z systemów
monitorowania pojazdów policji i służbom specjalnym

Do pomysłodawców czegoś takiego należy strzelać w obronie własnej - toż oni
chcą usprawniać system zniewolenia obywateli. Jakbym z jakichś powodów chciał
udostępnić swoje dane policji to bym to zrobił z własnej woli (np. po to by
udowodnić, że nie popełniłem przestępstwa).
Obserwuj wątek
    • Gość: Tin-foil 1984 IP: *.chello.pl 05.01.05, 20:39
      Tia.. w krotkim czasie to bedzie popularne a potem obowiazkowe.
      a potem... kara za nieudostepnianie danych o kazdym odechu: 5 lat.
      <bo masz cos do ukrycia, potencjalny wywrotowiec>
      1984 here we go!
      • Gość: czyzunia Re: 1984 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 21:05
        wróć komuno. byłaś przaśna, buraczna ale dało się z tobą żyć.
        • Gość: miop Re:taki wydatek?kazdemu na szyje obroze z granatem IP: *.broker.com.pl 06.01.05, 09:47
          i nareszcie bush z kolesiami poczuje sie bezpiecznie
          jakas demonstracja ?
          zrobimy im male BUM
          • markmig Re:taki wydatek?kazdemu na szyje obroze z granate 06.01.05, 20:29
            Widocznie jeździsz jak cham i idiota i dlatego Ci to przeszkadza...
      • Gość: SF Re: 1984 IP: *.lublin.mm.pl 06.01.05, 01:25
        Raczej "Powrót z gwiazd" Lema :)
    • Gość: Zmotoryzowany Re: Jeździsz niebezpiecznie? Uważaj! IP: *.meskonet.pl / 195.136.30.* 05.01.05, 22:03
      Ciekawe, czy dany cud techniki zmieści się do mojego kochanego Fiata 126p ?
      Bo do Poloneza Waldka powinien się zmieścić!
    • Gość: noname Re: Jeździsz niebezpiecznie? Uważaj! IP: 195.116.69.* 05.01.05, 23:58
      Noname ? Yes but NoNoResponsibility
      hazard excluded
      sprawiedliwosc F*KED
      anonimized perfectly counted
      exactly bored
      and dead
      of humanity

to taki wiersz sam napisalem
    • Gość: matrix Chipy-pod pretekstem terroryzmu, bezpieczeństwa, IP: 82.160.63.* 06.01.05, 08:20
      monitoringu powoli zmierzamy , a właściwie kierują nas do wprowadzenia wkrótce
      każdemu chipa. Najpierw monitoring w komórkach, samochodach, potem gdzieś tam
      jeszcze (na pewno mają to koncerny juz zaplanowane) i potem My.O to chodzi żeby
      mieć pełna kontrolę nad wszystkimi.
      • Gość: k't Re: Chipy-pod pretekstem terroryzmu, bezpieczeńst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 10:12
        Gość portalu: matrix napisał(a):
        > O to chodzi żeby mieć pełna kontrolę nad wszystkimi.

Tzn., nad czym? Czy ktoś tam będzie ruszać moją ręką i nogą?
        Jak dla mnie to histeryzujecie tutaj na forum.
        Jakoś tym kilku milionom kierowców podłączonym do systemu, nie przeszkadza być
        na elektronicznej smyczy. A co z komórkami, które można namierzać gdzie są? Tu
        też jakoś setkom milion to nieprzeszkadza.
        Inna sprawa, żeby taki system nie był zbyt przeintelekualizowany i nie wyłączał
        samochodu, tylko dlatego że jakiś ciołek zajechał mi drogę i dał po hamulcach.
        • Gość: TomiK Re: Chipy-pod pretekstem terroryzmu, bezpieczeńst IP: 66.51.57.* 06.01.05, 17:57
          Wscieklosc dyskutantow rozbudzil pomysl prawa o obowiazkowym udostepnianiu
          policji danych z takiej samochodowej "czarnej skrzynki". Samochod, za ktory sam
          place z wlasnej kieszeni ma szpiclowac przeciwko mnie?! Podoba mi sie istnienie
          takiej "czarnej skrzynki" ale tylko wtedy gdy dane z niej naleza do mnie a nie
          do policji czy firmy ubezpieczeniowej. Jesli nie ja spowoduje wypadek to prosze
          bardzo, oto dane z mojego samochodu Wysoki Sadzie.
          • Gość: k't Samochód donosicielem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 09:53
            Gość portalu: TomiK napisał:
            > Samochod, za ktory sam place z wlasnej kieszeni ma szpiclowac przeciwko mnie?!
            > Podoba mi sie istnienie takiej "czarnej skrzynki" ale tylko wtedy gdy
            > dane z niej naleza do mnie a nie do policji czy firmy ubezpieczeniowej.
            > Jesli nie ja spowoduje wypadek to prosze bardzo, oto dane z mojego
            > samochodu Wysoki Sadzie.

A dla mnie to taka sytuacja jak z jazdą po pijanemu. Procenty, które masz we
            krwi może i są Twoją własnością, ale nie wtedy gdy zagrażasz zdrowiu innych i
            dlatego policja ma prawo wymusić na Tobie pobranie krwi (dmucha się tylko gdy
            się zgodzisz). Dlatego pytam się, dlaczego taki niebezpieczny kierowca nie
            miałby być zakapowany przez własny samochód? A jeśli chodzi o ubezpieczenie, to
            oczywiście takie donosy to już inna para kaloszy pod tytułem prawa człowieka...
    • pan.nikt klęska s-f coraz bliżej 06.01.05, 09:42
      klęska s-f coraz bliżej, czyli Stalin i Dzierżyński, to mały pikuś, przy
      dzisiejszych pomysłach.
    • Gość: chudyy koszmar IP: 217.153.23.* 06.01.05, 09:54
      po co mam płacić swoją kasę, żeby mnie ktoś inwigilował? Pierdykam kupować
      samochód... niech sobie twórcy sami takim gównem jeżdżą
      pozdro
    • Gość: studnia Re: Jeździsz niebezpiecznie? Uważaj! IP: *.kpk.gov.pl 06.01.05, 10:19
      Prywatność? Przecież to zagrożenie wolności. I na to godzą się Amerykanie, tak
      przywiązani do wolności? I to jeszcze nie nazywa się Wielki Brat???
      • Gość: mkopek Re: Jeździsz niebezpiecznie? Uważaj! IP: *.ericsson.net 06.01.05, 12:13
        Troszke przesadzacie. Przeciez teraz tez sluzby specjalne moga kazdego
        podsluchiwac, jesli tylko zezwoli odpowiedni przelozony. Kazda komorke moga
        podsluchiwac, moga niamierzac, moga dostawac billingi. Nadal jednak nie
        przeszkadza to terrorystom korzystac z komorek dosc swobodnie. Za komuny
        bylismy inwigilowani, bo na jednego obywatela normalnego przypadal jeden UBek.
        Pewnie troche przesadzilem. Jednak dopoki nie pzowolimy panstwu i sluzbom
        specjalnym zabierac nam wiekszosci naszych wypracowanych dochodw, nie beda
        mieli pieniedzy na inwigilowanie nas i beda to robic tylko tam gdzie bedzie to
        konieczne. Przeciez do kazdego z was moze wlamac sie hacker i sprawdzic co
        robicie, jednak jakos nie boicie sie surfowac po sieci.
        • Gość: tratata Re: Jeździsz niebezpiecznie? Uważaj! IP: *.dip.t-dialin.net 06.01.05, 22:42
          trabie na alarm, to nie policja siega po nasze dane jak to za komuny bywalo, nad policja w demokratytcznym kraju jest jeszcze jakis cien kontroli spolecznej. Po te dane siegaja prywatne korporacje, ktore pod pozorem znizki w ubezpieczeniu sprzedadza nas za piec groszy tak, ze bedziemy na sznurku totalkapitalu, to taka nowa formacja, ktora sie tworzy, o dziwo nie tylko w krajacha bylego bloku komunistycznego
        • Gość: zatroskany Re: Jeździsz niebezpiecznie? Uważaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 20:25
          hacker może tez sięgnać po te dane z czrnej skrzynki i to jet zagrożenie.
          słuzby specjalne nie interesują sie takim zuczkiem jak ja, ale wszelkiej maści
          korporacje i "osoby prywatne" to i owszem i nie podlegaja żadnej kontroli
          społecznej.
    • Gość: r39 Re: Jeździsz niebezpiecznie? Uważaj! IP: *.ifpan.edu.pl 06.01.05, 11:14
      Amerykanie od dawna, bodajże w 28% przypadków,
      rozmnażają się w swych brykach - więc są do
      pewnego stopnia przyzwyczajeni, że ma być wygodnie
      i bezpiecznie.

Mnie niepokoi generalny trend dopieszczania nas
      wszystkich siłą, dla -jakoby- naszego własnego dobra,
      i, co gorsza, za nasze własne ciężko zarobione
      pieniądze. Które wolelibyśmy wydać na cokolwiek
      innego, a choćby i przepić - nasze pieniądze, nasza
      decyzja, co z nimi począć.
      Komuś działalność tego rodzaju może się wydawać
      nawet sympatyczna i bardzo wskazana. W dalszej
      perspektywie mamy jednak wyhodowanie następnego
      (nie następnych, nie, tylko liczba pojedyncza!)
      pokolenia złożonego z samych niedołęgów posiadających
      po dwie lewe ręce, z których jedną też warto by
      wkrótce wyeliminować. Do witania wystarczy przecież
      jedna, tylko czym ją umyć?
    • Gość: MaciekS Wlacza sie OnStar i.... IP: *.gs.com 06.01.05, 15:21
      ...pani pyta kierowcy czy sie dobrze czuje. On na to ze dobrze, ale jest
      zagrozony. Ona: "Czemu sie Pan czuje zagrozony? Moze Pan wezwie policje?". On
      na to: "Nie moge sie ku.wa zrelaksowac, bo gliny mnie scigaja odkad zapieprzylem
      ten wozek z parkingu".

Pozdrawiam,
      M.

P.S> Zlodziej nie mial przyspawanego do tylka identyfikatora znanego OnStar...
      ale wkrotce potem potrafil rozbroic elektronike wlacznie z GPS. Lacznosc zostala
      utracona. Samochod wyjechal na wschod w kontenerze.
    • Gość: MaciekS Jak unieruchomic OnStar IP: *.gs.com 06.01.05, 15:31
      Wystarczy zlokalizowac urzadzenie transmisji danych. Odciecie zasilania nie
      powinno byc problemem. Mozna symulowac uszkodzenie techniczne. Nie polecam
      odcinania narzedziami. Przetarcie odpowiednich przewodow lub ich wytopienie
      zapalniczka (efekt "przepalenia") wystarczajaco symuluje usterke techniczna i
      zwalnia z podejrzen ze grzebalo sie przy elektronice co mogloby uniewaznic
      gwarancje (np. w BMW).

Pozdrawiam
      M.

P.S> OnStar musi byc wylaczalny... wlasnie ze wzgledow na bezpieczenstwo. Jesli
      pani sie wlaczy prosze grzecznie jej zasugerowac by sie zamknela poniewaz
      jedziemy teraz na torze wyscigowym i placimy za samochod jako sportowy z
      przeznaczeniem do wyscigow. Mysle ze sie pani odpieprzy... tym bardziej ze jazda
      ostra moze sie okazc niezbedna w chwili zagrozenia. Wbrew pozorom zatrzymywanie
      sie nie jest najbezpieczniejsze o czym sie przekonaly ofiary akcji tzw. "brania
      na stluczke". Jeszcze cos?
    • Gość: gosc Kup sobie kapusia, ktory cie zakabluje? IP: *.molgen.mpg.de 06.01.05, 16:01
      Amerykanie sa glupi, ale chyba nie az tak. Wystarczy porownac koszt znizki
      ubezpieczenia i koszt mandatu.
      • Gość: k't Głupi amerykanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 10:00
        Gość portalu: gosc napisał(a):
        > Amerykanie sa glupi, ale chyba nie az tak. Wystarczy porownac koszt znizki
        > ubezpieczenia i koszt mandatu.

Hamerykanie są "głupi" bo jeżdzą zgodnie z prawem :-P
        Oczywiście poza nielicznymi wyjątkami, czyli odwrotnie niż w Polsce :->
    • Gość: maciek Re: Jeździsz niebezpiecznie? Uważaj! IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 06.01.05, 16:03
      system OnStar nie jest montowany obowiazkowo, ale na zamowienie
      co do ochrony prywatnosci to przypominam sobie, ze latem obieglego roku dziennik
      The New York Post poruszyl ten problem mowiac o wykorzystaniu (lub projekcie
      wykorzystania - dokladnie nie pamietam) systemu OnStar i jemu podobnych przez
      amerykanska Nardowa Agencje Bezpieczenstwa (NSA) i FBI celem podsluchiwania
      podejrzanych o terroryzm i udzial w organizachjach mafijnych.
      poki co, w Polsce nam to nie grozi, wiec nie ma sie co unosic. nie mniej jednak
      wizja utraty prywatnosci jest niepokojaca
    • Gość: abc Chyba GPS nie starczy IP: 130.60.5.* 06.01.05, 16:43
      Troche za mala rozdzielczosc do oceny przyspieszenia. Poptrzebne raczej sa
      czujniki inercyjne: miernik przyspieszenia i zyroskop.
    • szczurbiurowy Re: Jeździsz niebezpiecznie? Uważaj! 07.01.05, 17:44
      powinno się zrobić referendum. Ko sie opowiada za socjalizmem a kto za
      wolnościa. Ci co za socjalizmem niech mieszkają po stronie swojej, a my po
      swojej, Zobaczymy po roku skąd dokad ludzie uciekają. I niech tam sobie kupuja
      system onstar.
    • Gość: zzzz Re: Jeździsz niebezpiecznie? Uważaj! IP: 81.210.54.* 08.01.05, 04:47
      Ciekawe co fani Need For Speed : Underground ,Rally Championship i Illegal
      Street Racer na taką zabawkę powiedzą czy w ich wypadku cena ubezpieczenia nie
      podskoczy o 200% ? . A smerfy będą pobierać kase za mandaty bezpośrednio z kąta
      bankowego
      tych kierowców ...
      Żadna czarna skrzynka ( naprawdę to jest pomarańczowa w samolotach... ) ,nie
      poprawi bezpieczeństwa na drogach jeśli kierowca sam nie zdejmie nogi z gazu .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka