Gość: M. IP: *.ists.pl / *.ists.pl 02.09.05, 08:27 "...notuje się bowiem na początku wiosny, czyli około połowy września." - piękną mamy zimę tego sierpnia... :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ThanatoS Re: Znowu straszy dziura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.05, 08:49 Doucz sie, Antarktyda jest polodniowym biegunem (tam jest teraz inna pora roku). Przykladem moze byc np. to ze jak u nas jest Boze Narodzenie i jest zima, to w tamtej polkoli jest lato (a dzieciaki maja wakacje) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jas_Wedrowniczek2 Re: Znowu straszy dziura IP: *.prs.pl 02.09.05, 08:51 To wcale nie pomyłka. Na półkuli południowej pory roku są przesunięte względem północnej o pół roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karollo A ja wiem jedno: napijcie się wódki :) IP: 194.29.133.* 02.09.05, 15:42 Dopiero wtedy dojdziecie do jakiś logicznych wniosków :) Odpowiedz Link Zgłoś
akeley Re: A ja wiem jedno: napijcie się wódki :) 02.09.05, 19:36 No tak - jak się wywalisz do góry nogami, to będzie jak na południowej półkuli ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BlueSky Joe Re: Znowu straszy dziura i coś jeszcze gorzej . IP: 212.180.161.* 10.09.05, 16:04 Przez tę dziurę biegun południowy się ochladzał ! Poczytajcie dla rozrywki o Cumberland Syndrome . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapitalizm Re: Znowu straszy dziura i coś jeszcze gorzej . IP: *.oc.oc.cox.net 12.09.05, 17:48 www.predictweather.com/global_warming/index.asp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BlueSky Joe Re: Znowu straszy dziura i coś jeszcze gorzej . IP: 213.77.35.* 13.09.05, 18:47 Toż mówię właśnie , że ocieplenie nie jest jednorodne i pewne specyficzne , stałe obszary ochłodziły się , a bilans wyszedł na 0,7 *C . Panie KAPITALIZM , miesza Pan , miesza ... codziennie ciepłą i zimną wodę w kranie . Nietrudno zrozumieć ten aspekt zmian klimatu . Rekordy max. temperatur padają raczej przy umiarkowanym ciśnieniu atmosferycznym . Przy ogólnym ociepleniu na nowy super rekord przyjdzie nam wiec jeszcze trochę poczekać . To dobry argument . Ale tu wyjątek potwierdza regułę . Na tym polega pułapka natury !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kapitalizm Re: Znowu straszy dziura i coś jeszcze gorzej . 13.09.05, 20:57 albo to: www.predictweather.com/articles.asp?ID=36 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BlueSky Joe Re: Znowu straszy dziura i coś jeszcze gorzej . IP: *.studio.biblpubl.waw.pl / *.biblpubl.waw.pl 14.09.05, 20:00 Najważniejsze to dojść prawdy . Choćby niewygodnej . I najbardziej jest to ekscytujące zadanie . Czasem trzeba to zrobić wbrew własnej wierze . Wyrzuciłem kiedyś do kosza pierwszą informaację o przyrastaniu morskiego lodu u brzegów Islandii , jako propagandę . A to jest dzisiaj kamień milowy CUMBERLAND SYNDROME . Zmiany klimatu są większe niż sam wzrost średniej temperatury pow. Ziemi . Tyle , że według specyficznego klucza . Proszę , jeśli można , o namiar na jakieś polskie teksty . Odpowiedz Link Zgłoś