Dodaj do ulubionych

Znowu straszy dziura

IP: *.ists.pl / *.ists.pl 02.09.05, 08:27
"...notuje się bowiem na początku wiosny, czyli około połowy września." -
piękną mamy zimę tego sierpnia... :)
Obserwuj wątek
    • Gość: ThanatoS Re: Znowu straszy dziura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.05, 08:49
      Doucz sie, Antarktyda jest polodniowym biegunem (tam jest teraz inna pora roku).
      Przykladem moze byc np. to ze jak u nas jest Boze Narodzenie i jest zima, to w
      tamtej polkoli jest lato (a dzieciaki maja wakacje) ;)
    • Gość: Jas_Wedrowniczek2 Re: Znowu straszy dziura IP: *.prs.pl 02.09.05, 08:51
      To wcale nie pomyłka.
      Na półkuli południowej pory roku są przesunięte względem północnej o pół roku.
    • Gość: karollo A ja wiem jedno: napijcie się wódki :) IP: 194.29.133.* 02.09.05, 15:42
      Dopiero wtedy dojdziecie do jakiś logicznych wniosków :)
      • akeley Re: A ja wiem jedno: napijcie się wódki :) 02.09.05, 19:36
        No tak - jak się wywalisz do góry nogami, to będzie jak na południowej półkuli ;-)
    • Gość: BlueSky Joe Re: Znowu straszy dziura i coś jeszcze gorzej . IP: 212.180.161.* 10.09.05, 16:04
      Przez tę dziurę biegun południowy się ochladzał ! Poczytajcie dla rozrywki o
      Cumberland Syndrome .
      • Gość: kapitalizm Re: Znowu straszy dziura i coś jeszcze gorzej . IP: *.oc.oc.cox.net 12.09.05, 17:48
        www.predictweather.com/global_warming/index.asp
        • Gość: BlueSky Joe Re: Znowu straszy dziura i coś jeszcze gorzej . IP: 213.77.35.* 13.09.05, 18:47
          Toż mówię właśnie , że ocieplenie nie jest jednorodne i pewne specyficzne ,
          stałe obszary ochłodziły się , a bilans wyszedł na 0,7 *C . Panie KAPITALIZM ,
          miesza Pan , miesza ... codziennie ciepłą i zimną wodę w kranie . Nietrudno
          zrozumieć ten aspekt zmian klimatu .
          Rekordy max. temperatur padają raczej przy umiarkowanym ciśnieniu
          atmosferycznym . Przy ogólnym ociepleniu na nowy super rekord przyjdzie nam
          wiec jeszcze trochę poczekać . To dobry argument . Ale tu wyjątek potwierdza
          regułę . Na tym polega pułapka natury !!!
          • kapitalizm Re: Znowu straszy dziura i coś jeszcze gorzej . 13.09.05, 20:57

albo to:

www.predictweather.com/articles.asp?ID=36
            • Gość: BlueSky Joe Re: Znowu straszy dziura i coś jeszcze gorzej . IP: *.studio.biblpubl.waw.pl / *.biblpubl.waw.pl 14.09.05, 20:00
              Najważniejsze to dojść prawdy . Choćby niewygodnej . I najbardziej jest to
              ekscytujące zadanie . Czasem trzeba to zrobić wbrew własnej wierze .
              Wyrzuciłem kiedyś do kosza pierwszą informaację o przyrastaniu morskiego lodu u
              brzegów Islandii , jako propagandę . A to jest dzisiaj kamień milowy CUMBERLAND
              SYNDROME .
              Zmiany klimatu są większe niż sam wzrost średniej temperatury pow. Ziemi .
              Tyle , że według specyficznego klucza .
              Proszę , jeśli można , o namiar na jakieś polskie teksty .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka