Dodaj do ulubionych

Spokojnie, to tylko Internet

IP: *.axelspringer.pl 10.01.08, 17:20
A propos zadawania pytań Google - przypadek znajomych.

Leżą w łóżku. Dzwoni jej komórka, ale ona nie wstaje, by podejść do biurka, na którym ją położyła. Zastanawia się kto dzwonił.

On sięga po laptopa, który - znamienne - leży w zasięgu. Wpisuje do Google "Kto dzwonił do Oleńki?".

Pierwszy wynik - Magda M.

Oleńka wstaje i sprawdza komórkę. I rzeczywiście, dzwoniła jej przyjaciółka, Magda M ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: marta klimowicz Re: Spokojnie, to tylko Internet IP: *.e-wro.net.pl 10.01.08, 17:20
      No nie, gugle naprawdę wie wszystko. Zgroza ;). (Ale, ale - ciekawe, czy wie, jakie będą wyniki w totka czy co tam innego.)
    • Gość: miasto-maßa-maszyna Re: Spokojnie, to tylko Internet IP: *.static.qsc.de 10.01.08, 17:20
      A propos wpisywania do googla pytań, to ja w statystykach swoich stron znalazłem takie kwiatki:
      - prawa dynamiki newtona mogłyby nam pomóc w odkrywaniu wszechświata?
      - czy powstanie titanic 2
      - oryginał czy orginał jak się pisze?

Z góry zastrzegam, że nie odpowiadam na pytanie: "Jak żyć?" ;-)
    • Gość: miasto-maßa-maszyna Re: Spokojnie, to tylko Internet IP: *.static.qsc.de 10.01.08, 17:20
      Nie zamienia enterów na BeeRki w komciach?

Lyyypa!
    • Gość: ffamousffatman Re: Spokojnie, to tylko Internet IP: *.w86-197.abo.wanadoo.fr 10.01.08, 17:20
      gugiel wie jakie sa wyniki totka.
      zauwazcie, ze jest za darmo a "zarabia" miliardy.
      pewnie o to chodzilo a ta cala szukarka to zmyla.
      kazdy porzadny antysemita moze cos na temat dodac.
    • Gość: lafor Re: Spokojnie, to tylko Internet IP: *.chello.pl 10.01.08, 17:20
      "nie przystoi tak Gazecie, jak i mi"

MNIE, na litość, kurna, Boską!
    • Gość: Janota Re: Spokojnie, to tylko Internet IP: 217.172.227.* 10.01.08, 17:20
      "Ostatnio dla pewnej grupy osób tym, czego wypada się bać, przed czym wypada ostrzegać i bić w dzwony alarmowe, stał się Internet."

A mi sie wydaje ze jakies 10 lat temu.
    • Gość: mika Re: Spokojnie, to tylko Internet IP: *.fdk.airbites.pl 10.01.08, 17:20
      Pani Marto ale czemu tak nerwowo? Rzuca się pani jakby Strzelecka zaatakowała powiedzmy pani rodzinę... Rozumiem, ja też jestem przywiązany do internetu, ale spokojnie :-)
      Każdy wie że internet, nasz kochany śmietnik, ma swoje dobre i złe strony. Każdy ma prawo pisać o swoich spostrzeżeniach i obawach nawet jeśli są lamerskie. Ale we wszystkim jest trochę prawdy. Niechce mi się pisać o wszystkich poruszonych sprawach (taki przywilej anonima na forum, któremu wolno wszystko :-)) ale wspomnę tylko o kwestii prywatności. Pisze pani że "- wszystko jest w rękach internautów i tylko od nich zależy, co z tym zrobią" Racja, w tym wypadku od nich zależy co z tym zrobią, tylko pytanie czy zdają sobie sprawę z tego co robią?
    • Gość: dede Re: Spokojnie, to tylko Internet IP: *.toya.net.pl 10.01.08, 17:20
      Kawał: Starszy rekin razem ze swoim synkiem małym rekinkiem płynie nad rafą koralową obydwa rekiny patrzą w góre ku lustrzanemu odbiciu powierzchni oceanu a na powierzchni unosi się kąpiący turysta.
      Starszy rekin pokazuje małemu płetwą i go uczy widzisz synku tam na górze pływa człowiek.o dalej starszy rekin uczy małego wsłowach...:)))."Ludzie są dobrzy".
    • Gość: dede Re: Spokojnie, to tylko Internet IP: *.toya.net.pl 10.01.08, 17:20
      Kawał: Starszy rekin razem ze swoim synkiem małym rekinkiem płynie nad rafą koralową obydwa rekiny patrzą w góre ku lustrzanemu odbiciu powierzchni oceanu a na powierzchni unosi się kąpiący turysta.
      Starszy rekin pokazuje małemu płetwą i go uczy widzisz synku tam na górze pływa człowiek.o dalej starszy rekin uczy małego wsłowach...:)))."Ludzie są dobrzy".
    • Gość: Asasyn Re: Spokojnie, to tylko Internet IP: *.aster.pl 10.01.08, 17:20
      Taa... Wszystkie "wady" tak naprawdę są zaletami. Tylko internetowa anonimowość może zagwarantować wolność słowa!
    • Gość: nie-czytam-blogów Re: Spokojnie, to tylko Internet IP: *.tvk.torun.pl 10.01.08, 17:20
      "amerykańskie remaki japońskich filmów" W mordę... co to są remaki?!
    • Gość: purysta Re: Spokojnie, to tylko Internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.08, 17:20
      Pani badaczko internetu, czas aby zbadała Pani język polski. Nie rozumiem, dlaczego internet ma być pisany z dużej litery, przecież to nazwa medium, jak prasa lub telewizja.
    • Gość: lafor Re: Spokojnie, to tylko Internet IP: *.chello.pl 10.01.08, 17:20
      Słaby z Ciebie purysta, "z dużej litery" to niepoprawny rusycyzm, po polsku mówi się "dużą literą". Ale uwaga trafna. Takoż i mentosy, cola czy google (w kontekście: wpisywać w google) pisane dużą są błędem ortograficznym. Można bowiem pracować w fabryce Fiata, ale jeździć wyłącznie fiatem. Mnie uczyli tego w podstawówce, ale widać standardy dla dzisiejszych doktorantów są luźniejsze ;) BTW, czy "socjologia internetu" zajęła się już fenomenem fajoskistyczności wymądrzania w tymże? :)
    • Gość: Aga Re: Spokojnie, to tylko Internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.08, 17:20
      Internet od dość niedawna pisze się małą literą. Przed 2006 rokiem pisało się wielką.
    • Gość: remak Re: Spokojnie, to tylko Internet IP: *.chello.pl 10.01.08, 17:20
      "remaki", lol! lepiej chyba napisać "remake'i", to się przynajmniej ludzie zorientują, że to z angielskiego :P no i fakt faktem, wypadałoby obok w nawiasie napisac, co to znaczy.
    • Gość: tarkowski Re: Spokojnie, to tylko Internet IP: *.aster.pl 10.01.08, 17:20
      wchodząc roochaczowi w słowo, mnie jedno zaskoczyło odnośnie tekstu Marty Strzeleckiej - ukazał się w artykule z przepowiedniami kulturowymi na rok 2008. o muzyce, filmie, książce pisano normalnie - że oczekują jakiegoś tam debiutu, albo innego trendu. a w przypadku internetu (tu przyznam, nie wiem za bardzo czym jest działka kultury "internet", porównywalna z "filmem" czy "literaturą" - właściwie tylko blogi i wiki bronią się jako dzieła sieciowe, nie dające się łatwo podpiąć pod literaturę...) - w przypadku internetu otrzymaliśmy tekst o problemach z ochroną prywatności w sieci i problemach z siecią w ogóle. i to mnie najbardziej zabolało, że redakcja GW nie ma lepszego pomysłu na podsumowanie / przewidywanie "kultury sieci", tylko skupienie się na jednym (fakt, modnym) zjawisku.

ps, tak na marginesie, drobiazg, ale kole: w roku 2008 zycze sobie pod choinke, zeby mikolaj przyniosl mozliwosc zlinkowania komentarza do wlasnego bloga celem mikro-auto-promocji, jak to ma w zwyczaju wiekszosc platform blogowych!
    • Gość: Lelko Re: Spokojnie, to tylko Internet IP: 212.160.170.* 10.01.08, 17:20
      No a reklamy, gdzie nie wiadomo o co chodzi i co reklamuja? np ostatnio pojawila sie taka: jakis kolo biega po łąkach i zbiera koniczyny. I domyslaj sie: telefon, iPod, ubezpieczenie na samochod?? a moze wakacje w Amazonce? Ktos wie co ten teaser znaczy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka