Dodaj do ulubionych

Humor z recenzji

09.02.08, 04:04
Nauczyciele mają swoje humory zeszytów. Dlaczego więc my nie mielibyśmy mieć
humoru z recenzji. Sezon polowań na recenzentów rozpoczęty!
Obserwuj wątek
    • kot.behemot 2003, NIH 09.02.08, 04:07
      "SIGNIFICANCE, WEAKNESS:
      It seems likely that a malevolent group engineering a disease vector would adopt
      as a first stratagem enabling it to resist the current antibiotics and this
      would largely bypass the stratagem being developed in this proposal."

Paragraf niżej, TEN SAM (!) recenzent:

"APPROACH, STRENGTHS:
      This approach would be antibiotic independent."
    • koekast Re: Humor z recenzji 19.02.08, 08:53
      Widze, Behemot, zes ciety na recenzentow ostatnio. Smiesznego nie mam nic, ale
      ku pokrzepieniu serc - moja najdluzsza bitwa z recenzentem trwala 5 iteracji
      recenzji i odpowiedzi. W paperze udowodnilem, ze zjawisko ma wplyw na korelacje
      miedzy pomiarami, ale praktycznie nie ma wplywu na sam pomiar sygnalu. Korelacja
      byla w tytule, brak wplywu na sygnal byl w abstrakcie. A zawodnik przez 5
      iteracji recenzowania pytal w mocno amerykanskim stylu "a co z wplywem na
      sygnal?", w koncu odpuscil, paper opublikowano, zrobil sie "highly accessed" nawet.

Po tygodniu od publikacji, znalazlem przypadkiem na PubMedzie przeoczony
      wczesniej artykul sprzed 2 lat, w ktorym ekipa ze Stanow udowadniala wplyw
      zjawiska na sygnal :). Gdybym sie wczul lepiej w psychologie recenzenta i go
      zacytowal, choc uwazam jego paper za malo sensowny - oszczedziloby mi to pisania
      4 odpowiedzi...
      • kot.behemot Re: Humor z recenzji 19.02.08, 20:06
        Pięc iteracji - tylko cierpliwości pogratulować. Ja chyba nie byłbym do takiej
        zdolny.
        • koekast Re: Humor z recenzji 19.02.08, 22:17
          to byl moj pierwszy powazny artkul, zalezalo mi... za kazdym razem myslalem, ze
          to ostatnia runda. teraz uspokajam doktorantow, ktorzy chca pobic recenzentow
          swoich pierwszych paperow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka