Dodaj do ulubionych

Zagrożeni ulubieńcy

• Gość: Gosienka Re: Zagrożeni ulubieńcy IP: *.adsl.inetia.pl 05.10.09, 16:53
      rets sam nie jestes slodkawy kurde pandy to najpiekniesze zwierzatka na swiecie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: AnkaQ Re: Zagrożeni ulubieńcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.09, 20:27
      Hmmm... Słodkie. :| Nie chcem by zginęły :( Nie zasługują na to! Choć uważam, że troche mało, to praca jest Ołkej ^^
    • Gość: kasia Re: Zagrożeni ulubieńcy IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.10.09, 22:23
      to przykre
    • Gość: kasia Re: Zagrożeni ulubieńcy IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.10.09, 13:00
      ludzie są okropni powinno to być karalne
    • Gość: kasia Re: Zagrożeni ulubieńcy IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.10.09, 13:05
      niech ludzie się sami wypchaja
    • Gość: kasia Re: Zagrożeni ulubieńcy IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.10.09, 13:24
      ja bardzo kocham zwierzęta,i będe walczyć o ich życie.
    • Gość: kasia Re: Zagrożeni ulubieńcy IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.10.09, 13:28
      kto się do mnie chce dołączyć?niech powie skąd pochodzi i ile ma lat.
    • Gość: kasia Re: Zagrożeni ulubieńcy IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.10.09, 13:30
      chce ocalić im życie!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: patrycja Re: Zagrożeni ulubieńcy IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.10.09, 13:31
      jestem z Karlina i mam lat 9
    • Gość: kasia Re: Zagrożeni ulubieńcy IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.10.09, 13:35
      ja jestem z Lulewic i choodze do szkoły w Karlinie dzięki że mnie wspierzsz.
    • Gość: kuba Re: Zagrożeni ulubieńcy IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.10.09, 13:37
      ja jestem z Białogardu i mam 13 lat
    • Gość: Marcin i Piotrek Re: Zagrożeni ulubieńcy IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.10.09, 13:39
      my jesteśmy z karścina i mamy 12 lat
    • Gość: Oliwia Re: Zagrożeni ulubieńcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 13:11
      Onie panda i koala to moje ulubione zwierzęta to bedzie o koali :
      Koala

Koala to zwierzę pochodzące z rodziny koalowatych. Zamieszkuje tereny wschodniej Australii. Od 1927 roku jest objęte całkowitą ochroną, ponieważ istnieje zagrożenie wymarcia tych osobników.

Koala praktycznie całe swoje życie spędza na drzewach eukaliptusowych i przemieszcza się jedynie z jednego drzewa na drugie. Jest raczej samotnikiem, choć czasem zdarzają się niewielkie grupki żyjące razem. Jest roślinożercą, zjada tylko wybrane liście eukaliptusa i przy tym poi się ich sokami. Wodę piję jedynie w czasie suszy. Jest to zwierze spokojne i niegroźne. Rośnie maksymalnie na 85 cm i może osiągnąć wagę do 15 kg. Żyją od 15 do 20 lat. Ciało koali jest prawie całkowicie pokryte gęstym i miękkim futrem, koloru szarego na grzbiecie i białego na brzuchu. Łapy zwierzęcia są specjalnie przystosowane do wspinaczki i chwytania się drzew. Koala posiada również specjalne torby policzkowe, które umożliwiają mu gromadzenie zapasów.

Pomimo, iż ochrona koali działa już od wielu lat, ich liczba nadal maleje. Dzieje się tak przede wszystkim z powodu wycinania drzew eukaliptusowych, a także z powodu niskiej rozrodczości, spowodowanej bezpłodnością ogromnej liczby samic.
    • Gość: Oliwia Re: Zagrożeni ulubieńcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 13:16
      kocham zwierzęta jestem ich miłośniczką !!super panda
    • Gość: Beata Re: Zagrożeni ulubieńcy IP: *.smsiarkowiec.pl 25.10.09, 09:46
      Ale wy się czepiacie tej "słodkości" do co zwierząt :/ "Słodkie zwierzęta" nie ma tylko 1 znaczenia. Każdy zwierzak jest słodki dlatego napisał " Przedstawiamy subiektywną listę najsłodszych zwierzaków, którym grozi wyginięcie" Na przykład moim zdaniem tak jest, dla mnie każdy zwierzak jest śliczny.
      Jeżeli dalej trzymacie się swojego to jeżeli nawet nie rozumiecie zdania to przynajmniej doczytajcie tekst do końca "Przedstawiamy subiektywną listę najsłodszych zwierzaków, którym grozi wyginięcie. Nie możemy pozwolić, aby ani one, ani żadne inne zniknęły z naszej planety" Nawet jeśli by uważał, że nie każdy zwierzak jest słodki to w kolejnym zdaniu przecież pisze, że nie można pozwolić zginąć tym zwierzakom(słodkim) ani innym(brzydkim).. Już rozumiecie? Mam nadzieje. Jeśli nie, to nie wypowiadajcie się na forum
    • Gość: ^^LOVEANIMALS^^ Re: Zagrożeni ulubieńcy IP: *.10-79-r.retail.telecomitalia.it 01.01.10, 15:49
      Super :)Ja bym dodała tygrysa z Syberii :) sweet :) co do innych,autorka poprzez "słodkie" chciała podkreślić że ceni najbardziej te zwierzęta od innych,to jej zdanie,więc się nie czepiajcie
    • Gość: Matt Re: Zagrożeni ulubieńcy IP: 193.39.158.* 06.01.10, 15:43
      ja mysle ze to gatunek koni na wolnosci wymarl
    • Gość: kasia i patrycja Re: Zagrożeni ulubieńcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.10, 08:35
      kochamy te zwierzęta
    • Gość: matt Re: Zagrożeni ulubieńcy IP: 193.39.158.* 13.01.10, 14:20
      ja jestem w szkocji edynburgh
    • Gość: Zenon Eugeniusz Kl Re: Zagrożeni ulubieńcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.10, 18:05
      a ja jestem Zenon i mam 99 lat.
      z powazaniem
    • Gość: Legion Re: Zagrożeni ulubieńcy IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.10, 15:24
      Gość: Lizak kopiowanie zdjęć i to do tego zapewne nie ludzi z Wikipedii nie jest naruszaniem praw autorskich, to tak jakbyś dał jakieś zdjęcie na Wykopa, a jakiś koleś powiedział, że naruszasz prawa autorskie prawa autorskie programistów Google. Poza tym bardzo ciekawa jest Pantera Mglista
    • Gość: Gość Re: Zagrożeni ulubieńcy IP: 80.50.63.* 05.03.10, 14:17
      www.agronews.com.pl/pl/94,132,6688,celne_labradory_na_sluzbie.html
    • Gość: przyroda Re: Zagrożeni ulubieńcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.10, 18:45
      bardzo mało ich. poleccie mi linka gdzie dowiem się o zagrożonych zwierz ętach tropikalnych
    • Gość: Gośc: Re: Zagrożeni ulubieńcy IP: *.barczewo.macrosat.pl 08.04.10, 11:21
      och..... biedactwa moje... mojego konia chcieli podac w wytrawnej restauracji w warzywkach, ale sie udało i zyje!!!!! mój wujek go odkupił w godzine przed ostateczną śmiercią!
    • Gość: ziuta Re: Zagrożeni ulubieńcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.10, 15:23
      trzeba chronić zwierzęta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka