Dodaj do ulubionych

Czy wiemy, co jemy?

IP: *.szczecin.mm.pl 28.11.08, 17:23
Najlepiej to nic nie jesc ;p I nie oddychac, bo powietrze tez szkodliwe ;p
Obserwuj wątek
    • Gość: purify Re: Czy wiemy, co jemy? IP: *.chello.pl 28.11.08, 17:43
      HE HE ;P
    • Gość: ziomek Re: Czy wiemy, co jemy? IP: *.szczecin.mm.pl 28.11.08, 17:51
      Dzięki tej chemi żyjemy dłużej. Mniej jest zatruc i tego typu dolegliwości bo jedzenie dłużej jest zdatne do spozycia.
    • Gość: do raf Re: Czy wiemy, co jemy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.08, 17:52
      Gupi jesteś i tyle .
    • Gość: 666 Re: Czy wiemy, co jemy? IP: *.4web.pl 28.11.08, 18:00
      Mniej zatruć, więcej nowotworów.
    • Gość: gość Re: Czy wiemy, co jemy? IP: *.chello.pl 28.11.08, 18:25
      Dla redakcji. Dodatek szkodliwych rzeczy do żywności to przestępstwo (ustawa o żywnosci i żywieniu). Kto wie o przestepstwie i go nie zgłasza jest współodpowiedzialny (kodeks karny)!
    • Gość: ziomek Re: Czy wiemy, co jemy? IP: *.szczecin.mm.pl 28.11.08, 19:27
      Wiecęj nowotorów? A nie zastanowiłeś się może, że wzrosła po prostu ich wykrywalność?
    • Gość: alex Re: Czy wiemy, co jemy? IP: *.piekary.net 28.11.08, 21:19
      Bez przesady, z tych wszystkich podanych 'trucizn' jedynie aspartam jest naprawdę groźny (lista produktów w których jest aspartam jest naprawdę długa i zawiera m.in gumy do żucia)

Kto zna jakąś gumę bez aspartamu niech tu napisze, bo ja w Polsce takiej nie spotkałem :)
    • Gość: Ronia Re: Czy wiemy, co jemy? IP: *.chello.pl 28.11.08, 22:21
      Nie dajmy sie zwariowac, sa dopuszczone konserwanty w takich i takich ilosciach ktore nie sa szkodliwe. Po to sa normy. Jakby nie dodawali konserwantow do niektorych produktow, to by sie to wszystko za szybko psulo, szynka nie bylaby rozowa tylko szara ;] Owsze, jezeli jest mozliwosc, to wybieram to, co jest bez sztucznosci i konserwantow np. zamiast maragryny czy miksa tluszczowego biore maslo kerrygold, ale i tak wiele rzeczy kupuje z konserwantami. Da sie jednak czasem minimalizowac ich spozycie :)
    • Gość: Rabbit Hole Deep R Re: Czy wiemy, co jemy? IP: *.4web.pl 28.11.08, 23:43
      Alex... Długo szukałem gumy do żucia bez aspartamu i w końcu jedną znalazłem (przynajmniej wśród składników nie ma wymienionego tego g....). Jest to rozpuszczalna guma dla dzieci: Fruit Tella - Hip Hop ? ?cukierki do żucia o smaku ...? np. pomarańczowo - malinowym. Pozdrawiam. :)
    • Gość: ja Re: Czy wiemy, co jemy? IP: *.Red-79-154-194.staticIP.rima-tde.net 29.11.08, 00:36
      Nie pamiętam dokładnie nazwy, ale cynamonowa i ostra Big Red (albo Hot Red?) Wrigleys miała cukier zamiast aspartamu... co ma swoje złe strony, bo zęby się psują:( więc tak źle i tak niedobrze
    • Gość: corvus Re: Czy wiemy, co jemy? IP: *.range81-155.btcentralplus.com 29.11.08, 02:23
      najlepiej jesc jak najwiecej produkow nieprzetworzonych czyli swierzych,zapuszkowanych lub zamrozonych warzyw i owocow i dobrej jakosci mies i ryb. generalnie wszystkiego po trochu, nawet trawy :P
    • leszlong Re: Czy wiemy, co jemy? 29.11.08, 08:53
      Ale ktoś się wysilił. Taką notkę to licealista może napisać. Nic dziwnego, że Agora płaci za coś takiego ok. 20-30zł. Wszak wpisy a la Plotek/Kotek/Lula nie mogą być dobrze opłacane.
    • j-50 Re: Czy wiemy, co jemy? 29.11.08, 10:37
      Z żalem wspominam gomułkowską szynkę. To dopiero była szynka! Miała tylko jeden feler: jadło się ją najwyżej raz w roku. Producentom podrzucam fajny pomysł - jak zrobić wędliny bez konserwantów i je długo przechowywać bez psucia się. Pomysł wypróbowany na wyprawie polarnej. Należy wędlinę przechowywać zatopioną w smalcu. Sam smalec przy tym zyskuje na smaku i może byc oddzielnie sprzedany. W temperaturze 0-4°C można przechowywać takie wędliny kilka miesięcy.
    • Gość: BogdanG Re: Czy wiemy, co jemy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 11:34
      Dlatego ja kupuje tylko u zaufanych producentów!!! Od paru miesięcy kupuje wędliny bez chemii przez internet. Na poczatku sam w to nie wierzyłem.. Ale sprzedawca gwarantuje odpowiednie opakowania specjalistyczne, wyroby są zawsze świeże i pachnące. Dzieciaki uwielbiają, rodzice z łezką w oczach, wszyscy się zajadamy:) Polecam www.Lap-pol.pl lub na allegro Tylko dlaczego tych produktów nie można znaleść w normalnych sklepach?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka