tmkmk 29.12.08, 16:23 Na temat bespiecznego seksu mogliby sie wypowiedziec polscy biskupi, niewatpliwi eksperci w tej dziedzinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
t.wolny HIV jeszcze groźniejszy 29.12.08, 16:50 A w jakiej dziedzinie nie są ekspertami? Nie, to nie tak! Ekspert czasem sie myli a oni nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna102 HIV jeszcze groźniejszy 29.12.08, 17:35 Dziwne odchylenie autorów komentarzy 1 i 2. Wszystko kojarzy im się z biskupami. A poważniej - to właśnie eksperci z "jasnogrodu" do tej pory bagatelizowali możliwości zakażenia się wirusem HIV i w rozlicznych materiałach (także dostarczanych młodzieży szkolnej) tłumaczyli cierpliwie, że wystarczy przestrzeganie paru prostych reguł, żeby się nie zarazić. Natomiast ci "ciemnogrodzcy" podkreślali, że nie wszystko zostało zbadane dokładnie i że wirus HIV może nas zaskoczyć, okazać się groźniejszy niż się dotąd wydaje. I czyje jest na wierzchu? Odpowiedz Link Zgłoś
hetta Re: HIV jeszcze groźniejszy 29.12.08, 19:02 Marianno, przeczytaj ten artykul jeszcze raz, a zwalszcza jego koniec, ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: HIV jeszcze groźniejszy 29.12.08, 19:47 Obalili tym samym pogląd, który dla wielu ekspertów zajmujących się HIV i AIDS stanowił dogmat od niemal 25 lat. ---------------- HIV et AIDS to jedno i to samo !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ap13579 Przekonqlu sie o tym kobiety Simona Molla 29.12.08, 20:47 Wszystkie kobiety Simona Molla zalapaly HIV-a Wiekszosc z nich to ateistki-feministki aktywistki. Moll miał powodzenie po tym jak został laureatem nagrody Gazety Wyborczej. No atole, huzia na biskupow. Odpowiedz Link Zgłoś
madcio Re: Przekonqlu sie o tym kobiety Simona Molla 29.12.08, 21:20 Masz pecha, leosiu. Nudzi mi się i właśnie nabrałem ochotę na rozrywkę twoim kosztem. > Wiekszosc z nich [kobiet Simona Molla] to ateistki-feministki > aktywistki. Źródło? Odpowiedz Link Zgłoś
ap13579 Re: Przekonały sie o tym kobiety Simona Molla 29.12.08, 21:41 Moim żrodlem informacji jest Gazeta Wyborcza. Wiekszosc jego ofiar to były dziennikarki, dziewczyny ktore robiły mu tłumaczenia i korekty, wspomagały jego działalnosc jako uchodzcy roku etc. Było ich kilkanascie i wszystkie obecnie umieraja na najzłosliwszą odmianę afrykanską wirusa HIV. Wskocz na prZeglądarke i sam znajdz linki. No i oczywiscie nie zapomnij napluć na księży. Odpowiedz Link Zgłoś
madcio Nie ma tak łatwo. 30.12.08, 02:09 Zaczyna się. :) Dla przypomnienia: >>> Wiekszosc z nich [kobiet Simona Molla] to ateistki-feministki >>> aktywistki. >>Źródło? > Moim żrodlem informacji jest Gazeta Wyborcza. Konkretnie. Linki. Skąd wiesz, że "Wiekszosc jego ofiar to były dziennikarki, dziewczyny ktore robiły mu tłumaczenia i korekty, wspomagały jego działalnosc jako uchodzcy roku etc."? Masz jakieś imiona i nazwiska? Ponadto, będziesz musiał udowodnić, że te dziewczyny to "ateistki-feministki aktywistki.". Sam fakt pracy w Gazecie Wyborczej, niestety, dla mnie się nie kwalifikuje. > Wskocz na prZeglądarke i sam znajdz linki. Nic z tego, leoś. Na tobie spoczywa ciężar dowodu. Odpowiedz Link Zgłoś
jazmig madcio nie ma argumentów 30.12.08, 11:20 1. Naukowcy po raz pierwszy przyznają oficjalnie, że wirus HIV skutecznie atakuje zdrową śluzówkę. Oznacza to, że dotychczas z powodów czysto propagandowych odradzano ludziom standardowe środki ostrożności wobec śmiertelnego zagrożenia. 2. Pseudonaukowiec bezczelnie doradza stosowanie prezerwatyw, jako skutecznego zabezpieczenia. A przecież nie zbadał czy prezerwatywa naprawdę zabezpiecza przed HIV. Jak narazie nie wykonano uczciwych badań w tej sprawie. Ponieważ banalne badanie, jakie wykonano, można było wykonać już 25 lat temu i nie okłamywać potencjalnych ofiar, można przypuszczać, że za kolejne 25 lat wykona się kilka banalnych testów ilustrujących, w jaki sposób wirus HIV potrafi przedostać się podczas stosunku do pochwy kobiety, lub w drugim kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
madcio Łoł. 30.12.08, 14:41 Mały, coś ci się pomyliło. Ja tutaj dyskutuję z leosiem na temat bredni, jaką wypowiedział kilka postów temu, a nie na temat tez artykułu. Proponuję podciągnąć się w umiejętności czytania tekstu pisanego. Co się tak w ogóle leoś zrobił nagle popularny? Odpowiedz Link Zgłoś
mirekp70 madcio czepiasz się 30.12.08, 15:09 Madcio, też pamiętam z artykułów w Wyborczej, z wywoadów z kobietami- ofiarami Mola że były to dziewczyny obracające się w środowisku w którym dominują lewicowe poglądy o których mówił kolega. Były one zresztą wszystkie zafascynowane działalnością Mola. Zdrowy rozsądek mówi, że nie kręciły się wokół niego dzioewczyny z Oazy, Rodziny Rodzin czy odnowy w Duchu św. Nie wiem o jakie dowody Ci chodzi, poczytaj sobioe te wywiady, nikomu się nie chce odkopywac dla Ciebie linków Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Re: madcio czepiasz się 30.12.08, 15:19 mirekp70 napisał: > Zdrowy rozsądek mówi, że nie kręciły się wokół niego dzioewczyny z > Oazy, Rodziny Rodzin czy odnowy w Duchu św. Zdrowy rozsądek? Czy z tych środowisk pochodzą kobiety rozmnażające się przez pączkowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
madcio Phe... :) 30.12.08, 17:11 > Nie wiem o jakie dowody Ci chodzi, A skąd mam wiedzieć, jakie leoś ma dowody na swoje rewelacje? Przypominam, że pierwotnym twierdzeniem, do którego się przyczepiłem, było "Wiekszosc z nich [kobiet Simona Molla] to ateistki-feministki aktywistki.". Są dwie możliwości: - Leoś wyssał to z palca zgodnie z "logiką" prezentowaną między innymi przez ciebie (fakty, półprawdy, plotki, stereotypy, insynuacje i zwyczajne zmyślenia zmieszane z sobą, przyjmowane jako pewnik i stanowiące punkt wyjścia do jeszcze większych bzdur). - Wie to (że większość kobiet Simona to ateistki, feministki i aktywistki) skądś i z jakichś źródeł. I o te właśnie źródła grzecznie i z nieukrywaną uciechą proszę. > nikomu się nie chce odkopywac dla Ciebie linków To naprawdę nie mój problem. To problem leosia i jego nagłej a nie wiadomo skąd wyciągniętej armii obrońców. :> Odpowiedz Link Zgłoś
ap13579 Re: Łoł. 30.12.08, 21:12 Dlaczego ja jestem popularny moj drogi madstein? POniewaz jestem gigantem intelektu, swietnie wykszatałconym, ujmującym w obejsciu , przystojny , bogobojny i ponad przecietnie wyposażony.CZyli jestem wszystkim tym, czym nie jest moj kochany przyjaciel Petrucchio. Odpowiedz Link Zgłoś
madcio Re: Łoł. 30.12.08, 23:12 Dobra, a tak na temat? Przypominam: > Wiekszosc z nich [kobiet Simona Molla] to ateistki-feministki > aktywistki. Źródło? Odpowiedz Link Zgłoś
kala.fior Re: madcio nie ma argumentów 30.12.08, 19:07 jazmig napisał: "1. Naukowcy po raz pierwszy przyznają oficjalnie, że wirus HIV skutecznie atakuje zdrową śluzówkę. Oznacza to, że dotychczas z powodów czysto propagandowych odradzano ludziom standardowe środki ostrożności wobec śmiertelnego zagrożenia." A konkretnie o jakie "standardowe środki ostrożności" Ci chodzi? Oczywiście mające jakąś relacje z przekraczanie bariery zdrowej śluzówki. Na jakie niebezpieczne zachowanie dozwalano z czysto propagandowych powodów? Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Re: madcio nie ma argumentów 30.12.08, 19:40 kala.fior napisał: > Na jakie niebezpieczne zachowanie dozwalano z czysto propagandowych powodów? No i czyja to niby była propaganda? Komu miało zależeć, żeby ludzie zarażali się HIV? Odpowiedz Link Zgłoś
orlet Re: Nie ma tak łatwo. 30.12.08, 11:28 > Konkretnie. Linki. Skąd wiesz, że "Wiekszosc jego ofiar to były dziennikarki, dziewczyny ktore robiły mu tłumaczenia i korekty, wspomagały jego działalnosc jako uchodzcy roku etc."? Masz jakieś imiona i nazwiska? On jest tak samo leniwy jak ty i ja, więc linków nie chce mu się szukać, ale było coś na ten temat. Pamiętam, bo też czytałem. > Ponadto, będziesz musiał udowodnić, że te dziewczyny to "ateistki-feministki > aktywistki." Niczego nie musi udowadniać. Wzoruje się na swoim źródle. Jeżeli uważasz inaczej to udowodnij to (przecież musisz). Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Re: Nie ma tak łatwo. 30.12.08, 13:54 orlet napisał: > On jest tak samo leniwy jak ty i ja, więc linków nie chce mu się > szukać, ale było coś na ten temat. Pamiętam, bo też czytałem. Niesprawdzona plotka jest tyle samo warta niezależnie od tego, czy rozpowszechnia ją Leoś, czy ty. Każdy plotkarz przysięgnie, że mówi świętą prawdę. > Niczego nie musi udowadniać. Wzoruje się na swoim źródle. Jakie to źródło? Duży palec, z którego Leoś wysysa swoje rewelacje? > Jeżeli uważasz inaczej to udowodnij to (przecież musisz). Ciężar dowodzenia spoczywa na tym, kto przedstawia jakieś dyskusyjne twierdzenie wymagające dowodu. Adwersarz nie ma obowiązku obalania każdej bzdury, którą komuś zachce się wygłosić. Odpowiedz Link Zgłoś
zpiesciamudotwarzy Re: Nie ma tak łatwo. 14.01.09, 17:34 > Ciężar dowodzenia spoczywa na tym, kto przedstawia jakieś dyskusyjne twierdzeni > e > wymagające dowodu. Adwersarz nie ma obowiązku obalania każdej bzdury, którą > komuś zachce się wygłosić. stosujc waszą żałosną logikę, mógłbym jako postronny czytelnik poprosić Ciebie o to żebyś udowodnił powyższą tezę - albo przynajmniej podał źródło - ale nie takie w którym też ktoś po kimś powtarza (bo zdaje sie że intelektualiście z Wyborczej w tym się właśnie specjalizują - cytowaniu się nawzajem i twierdzeniu że to jest "dowód") Kilka osób napisało wam że również czytało artykuł w ktorym było o tym co koleś tu napisał, a niejaki madcio z miną dziecka które myśli że jak stanie na encyklopedii staje sie mądrzejsze dopomina się źródła myśląc że tak prowadzona dyskiusja jest merytoryczna i co gorsza, że to on jest w niej górą (może i będzie górą bo pewnie ma kolegów którzy go poprą, ale intelektualnie z pewnością się ośmieszył) Odpowiedz Link Zgłoś
madcio Re: Nie ma tak łatwo. 14.01.09, 19:42 Ojoj, ktoś się tu rzuca. > niejaki madcio z miną dziecka które myśli że jak stanie na > encyklopedii staje sie mądrzejsze dopomina się źródła myśląc że > tak prowadzona dyskiusja jest merytoryczna To zabawne, że tak najczęsciej pyskają osoby, które nie mają żadnych źródeł na poaprcie swoich wymysłów. :) Boli, co? Ale niech będzie. Udowodnij mi, że w mojej piwnicy nie ma żadnych niewidzialnych krasnoludków. Jak ci się to uda, uznam, że rzeczywiście można i należy pochylać się nad każdą bzdurą wygłaszaną bez cienia dowodów, zdrowego rozsądku czy sensu... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
zpiesciamudotwarzy Re: Nie ma tak łatwo. 14.01.09, 20:05 rzecz w tym że to Ty kwestionujesz oczywiste rzeczy domagając sie ich "źródeł" - może i jestem tępym wieśniakiem, ale dla mnie to raczej oczywiste że "większość" tych dziewczyn które dały się zapłodnić wirusem wspomnianemu murzynkowi musiała mieć nieźle nasrane w głowkach, pewnie że nie każda i nie każda tak samo, pewnie że stwierdzenie jakie tam gdzieś na górze padło było przesadnym uproszczeniem i pewnie niesprawieldiwe względem tych które chciały po prostu przekonać się jak to jest z murzynem w łóżku, ale jak dla mnie informacje ktore o tych wydarzeniach podano są wystarczające żeby ukuć wspomnianą teorię (która jakby ktoś jeszcze nie zauważył była ironiczna (ps. nie mam nic wspolnego z autorem tamtej wypowiedzi - co najwyżej podobne poczucie humoru) wracjąc - na twoj strzał z krasnoludkami odpowiadam - a ty udowodnij że 999 x 0 = 0 nie można pochylać sie nad każdą bzdurą, ale gdyby musieć udowadniać na każdym kroku oczywistości(bo przyjdzie madcio i rzuci hasło "żródła"), byłoby to równie absurdalne (i wcale nie świadczy o przenikliwości umysłu pytającego - bo zdaje się że jesteś jedyną osobą na tym forum która uznała Twoją polemikę za błyskotliwą) Odpowiedz Link Zgłoś
kala.fior no comment (prawie) 14.01.09, 21:10 większość" tych dziewczyn które dały się zapłodnić wirusem wspomnianemu murzynkowi musiała mieć nieźle nasrane w głowkach Odpowiedz Link Zgłoś
zpiesciamudotwarzy Re: no comment (prawie) 14.01.09, 23:59 sory ziomuś, ale ostatnimi osobami które chciałbym mieć za "bliskich" są laski sypiające z byle kim byle był sławny i miał dużego - bo jakoś wątpię żeby podrywał je na opiekuńczy charakter i perspektywy domu i rodziny... tak, gardze, bo że tak powiem - bliższy jest mi już pantofelek niż te kur*y Odpowiedz Link Zgłoś
kala.fior Re: no comment (prawie) 15.01.09, 11:26 ...drobny błąd miało być "bliźniego". szokuje mnie łatwość z jaka pogardza się innymi, tym bardziej bardzo przypadkowymi osobami, nic o tych dziewczynach nie wiesz oprócz tego że zostały zarażone, przypadkowy seks nie jest niczym niezwykłym ..mam generalny problem z pogarda dla innych, nawet w innych sytuacjach kiedy może nawet obiektywnie można by to jakoś usprawiedliwić... Odpowiedz Link Zgłoś
ap13579 [...] 15.01.09, 13:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zpiesciamudotwarzy Re: no comment (prawie) 15.01.09, 18:25 to chyba zależy od formy tej pogardy (indywidualnej definicji) - moja "pogarda" ogranicza się do tego, że na podstawie tej wiedzy którą mam musze sobie jakieś zdanie wyrobić i jest ono jak najbardziej negatywne, mogę sobie na to pozwolić bo akurat moje prywatne o nich zdanie zupełnie na ich życie nie wpłynie. Gdybym jednak był sędzią czy kimkolwiek tego typu, zagłębiłbym sie w problem dużo bardziej i obiecuję Ci że nie kierowałbym się pierwszym wrażeniem (pogardy).. ale w takiej sytuacji jaką mamy, oceniam te dziewczyny na podstawie ich zachowania - a to jest jak najbardziej warte mojej pogardy (przypadkowy seks nie jest niczym niezwykłym, przypadkowy seks bez gumy jest już głupotą, przypadkowy seks z kolesiem którego atutem jest jego rasa - jest już rasizmem (ciekawe kto jest na tyle otwarty intelektualnie żeby mi tu przyznać rację :) ) a jeśli dodamy do tego fakt, że te dziewczyny prawdopodobnie kreowały się na "wyzwolone, otwarte, postepowe intelektualistki (głsowoały na PO czytały wysokie obcasy itp.) a dały się w taki sposob "nabrać" (rasizm nie rasizm, ja tam wiem że hiv panuje w afryce i z murzynką bez gumki był nie poszedł)... i na podstawie tych informacji GARDZĘ tego typu ludźmi i nazwałbym to takim podrygiem "doboru naturalnego" - pare kretynek dało sie zabić Odpowiedz Link Zgłoś
madcio Re: Nie ma tak łatwo. 16.01.09, 22:54 > dla mnie to raczej oczywiste że "większość" tych dziewczyn które > dały się zapłodnić wirusem wspomnianemu murzynkowi musiała > mieć nieźle nasrane w głowkach, Coś się tu mój drogi rozjeżdżamy. Zgodziłbym się z tą oceną, gdyby dla przykładu owe dziewczyny wiedziały, że on jest zarażony. Ponadto, nijak się to ma do twierdzenia leosia, które bronisz, czyli "Wiekszosc z nich [kobiet Simona Molla] to ateistki-feministki aktywistki.". Jeśli zaś podtrzymuejsz jakiś związek, musisz wykazać, że zbiór dziewcyzn nasranych w główkach jest równoważny zbioru "ateistek-feministek aktywistek", a PONADTO wciąż pozostaje ci udowodnienie, że większość kobiet Simona zaliczają się do zbioru tych aktywistek. I to drugie mnie bardziej interesuje, niż pierwsze. > jak dla mnie informacje ktore o tych wydarzeniach podano są > wystarczające żeby ukuć wspomnianą teorię (która jakby > ktoś jeszcze nie zauważył była ironiczna) Znam leosia i nie sądzę, by była to teoria ironiczna. On wydaje sie wierzyć w te nonsensy, które pasjami pisze na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
ap13579 Bierzcie przykład z drogiego Madsteina 15.01.09, 20:31 Madstein twardo w dziewictwie trwa i żaden HIV mu nie grozi. Bierzcie z niego przyład. Odpowiedz Link Zgłoś
kala.fior ciezar dowodu... 15.01.09, 16:07 zpiesciamudotwarzy napisał: petruccio: >> Ciężar dowodzenia spoczywa na tym, kto przedstawia jakieś >> dyskusyjne twierdzenie wymagające dowodu. Adwersarz nie ma >>obowiązku obalania każdej bzdury, którą komuś zachce się wygłosić. > > stosujc waszą żałosną logikę, mógłbym jako postronny czytelnik poprosić Ciebie > o to żebyś udowodnił powyższą tezę - albo przynajmniej podał źródło - ale nie > takie w którym też ktoś po kimś powtarza (bo zdaje sie że intelektualiście z Wyborczej w tym się właśnie specjalizują - cytowaniu się nawzajem i twierdzeniu że to jest "dowód") pl.wikipedia.org/wiki/Czajniczek_Russella ...w polskim tłumaczeniu tego artykułu jest IMHO błąd logiczny wiec przeczytaj w oryginale... Odpowiedz Link Zgłoś
zpiesciamudotwarzy Re: ciezar dowodu... 15.01.09, 20:11 po pierwsze - jako że też nie wierze w jednorożce, znam ten "dowód", pod drugie - nie pasuje on do tej dyskusji, bo nie było mowy o bytach (takich czy innych) tylko o twierdzeniach, niejaki ap-cośtam stwierdził na podstawie swoich informacji/intuicji, że wspomniane dziewczyny to (dla mnie to nieistotne rónie dobrze mogl je nazwać zakonnicami) na co dostał odpowiedź "podaj źródła" - jeśliby prowadzić tego typu dyskusje to utykałyby one już przy pierwszym zdaniu ("regres w nieskonczoność" to się bodajże nazywało? skoro już przy filozofach jesteśmy) -bo ja bym się mógłzapytać Russela, o jego źródła odnośnie twierdzenia "Gdyby jednak ktoś utrzymywał, że czajniczek niewątpliwie istnieje, to słusznie by uznano, że prawi nonsensy." -bo zdanie niby oczywiste, ale JAKIE ŹRÓDŁA o tym mowią? kto by "UZNAŁ" dlaczego słusznie, na jakich podstawach by uznali?? i tak ad mortem usranum, Bez sensu, dlatego uważam tego typu pseudointelektualne zagrywki za rozwalające dyskusje, a ludzi ich używających za ćwierćinteligentów nie mających nic ciekawego do powiedzenia, uciekających się do tanich sztuczek Odpowiedz Link Zgłoś
ap13579 [...] 15.01.09, 20:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kala.fior Re: ciezar dowodu... 15.01.09, 21:22 po co się tak podniecasz, bądź mężczyzną, zapytano Ciebie skąd masz taka detaliczna znajomość charakteru i motywów kochanek w.w. obywatela Afro-Polaka, wiec powiedz wprost jak jest, ssakm (własnego) kciuka.... Odpowiedz Link Zgłoś
madcio Re: Nie ma tak łatwo. 30.12.08, 14:42 O rety, kolejny, co ma problemy z rozumieniem. > On jest tak samo leniwy jak ty i ja, więc linków nie chce mu się > szukać Jego problem, nie mój. To nie ja wygłaszam rewelacje w stylu "Wiekszosc z nich [kobiet Simona Molla] to ateistki-feministki aktywistki.". > > Ponadto, będziesz musiał udowodnić, że te dziewczyny to > > "ateistki-feministki aktywistki." > Niczego nie musi udowadniać. Wzoruje się na swoim źródle. Jeżeli > uważasz inaczej to udowodnij to (przecież musisz). Tak ogólnie, to nic nie muszę, biedaczku. W tym konkretym wypadku NIC nie muszę, bo to ten, który wygłasza tezę, ma obowiązek ją udowodnić. Znaczy się, on też nic nie musi, tak naprawdę. Ale przyszpilanie go żądaniem o źródło w jednej, bardzo prostej sprawie i patrzenie, jak się wije, jest takie zabawne. :) Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta.pl.online01 Re: Nie ma tak łatwo. 30.12.08, 11:29 Akurta tu Leos ma racje, co do dziewczyn tego murzynka... Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta.pl.online01 Re: Przekonały sie o tym kobiety Simona Molla 30.12.08, 11:34 Chyba tu masz, leos, racje. Ale co do ksiezy - czy wiesz ze w Afryce maja oni zakazane przebywanie sam na sam z zakonnicami? Wiesz moze czemu? Domyslasz sie? Odpowiedz Link Zgłoś
kala.fior Re: Przekonqlu sie o tym kobiety Simona Molla 29.12.08, 22:26 he he, on chyba Molla też nie zauważył, co to było o fanatykach i poczuciu humoru ??? Odpowiedz Link Zgłoś
0.tech Re: Przekonqlu sie o tym kobiety Simona Molla 30.12.08, 08:06 Nie ma to jak idioci twierdzacy, ze ateisci to lewacy. Odpowiedz Link Zgłoś
hankrearden Przeciez one nie uzywaly prezerwatyw! 02.01.09, 06:55 O co wam chodzi, kobiety Simona nie uzywaly prezerwatym (tzw katolicki seks) Odpowiedz Link Zgłoś
unabjork Re: Przekonqlu sie o tym kobiety Simona Molla 01.12.09, 23:49 szczęśliwie zdecydowanie nie wszystkie. Odpowiedz Link Zgłoś
viarusovitch Re: HIV jeszcze groźniejszy 29.12.08, 22:30 A co, ty myslisz ze polscy biskupi to same prawiczki? Odpowiedz Link Zgłoś
zbb4roman HIV jeszcze groźniejszy 29.12.08, 23:28 Jak slusznie zauwazyli dwaj pierwsi autorzy komentarzy, HIV jest problemem Arcybiskupow. Pozostala czesc spoleczenstwa moze uzywac do woli, kazdy z kazdym bez zabezpieczenia i spac spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekzwawy HIV jeszcze groźniejszy 29.12.08, 23:46 Myślę, że przynajmniej arcybiskup Paetz wie jak się zabezpieczać, bo jest w sędziwym wieku, a nic nie złapał jeszcze... Odpowiedz Link Zgłoś
gazaj KK od dawna ogłosił tę metodę 30.12.08, 11:23 jacekzwawy napisał: > Myślę, że przynajmniej arcybiskup Paetz wie jak się zabezpieczać, > bo jest w sędziwym wieku, a nic nie złapał jeszcze... Tę metodę KK lansuje od dawna: seks wyłącznie z współmałżonkiem. W przypadku Paetza - brak seksu, ponieważ nie ma on żony. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta.pl.online01 Re: KK od dawna ogłosił tę metodę 30.12.08, 11:28 Paetz uprawial seks wylacznie z klerykami-prawiczkami, stad mial on pewnosc, ze nie zalapie zadnej choroby wenerycznej: nie tylko adidasa, ale tez i zwyklego syfilisa... Podobnie tez ksieza uprawiaja seks z zakonnicami, najchetniej dziewicami, w tym samym celu... Odpowiedz Link Zgłoś
marcinmarcin12 HIV jeszcze groźniejszy 30.12.08, 11:59 I okazuje sie ze guma wiele nie pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
gl1974 HIV jeszcze groźniejszy 30.12.08, 13:40 Każdy przeciwnik ma słabe strony. Odpowiedz Link Zgłoś
bopin HIV 30.12.08, 16:24 Wielkie halo! wystarczy myslec przed bzykaniem a nie po, czym tu głowę zawracać. Zajmujcie się tym co ważne, np. nowotworami. Odpowiedz Link Zgłoś
ap13579 Kupujcie stroje astronautow 30.12.08, 21:19 Zobaczycie bogobojne chłopaki , że bedziemy musieli do jazdy tramwajem stroj kosmonauty zakładac , zeby sie HIV-em nie zarazic Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit_2006a Dopiero po 30 latach chlopcy zdecydowali sie zrobi 01.01.09, 01:26 taki eksperyment ? Jaja sobie z nas robia. Pieprza glupoty przez lata jak Pasi Brzuchy i sa obrazeni jak im sie to wytknie. Odpowiedz Link Zgłoś
sts11 Re: Dopiero po 30 latach chlopcy zdecydowali sie 01.01.09, 11:00 Jola! Hulaj dusza, piekła nie ma. Niestety, jest HIV... Odpowiedz Link Zgłoś
kala.fior Jola - bicz na Nałuke ! 01.01.09, 12:15 Jolu, ciekawym aspektem Twojej wypowiedzi jest to ze masz zawsze racje. No bo każde nowe odkrycie można skwitować; "co? jeszcze tego nie wiedzieliście? Tego nie zbadaliście?" Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit_2006a A, kala.fior, witam bracie, wszystkiego najlepszeg 03.01.09, 03:11 w Nowym Roku. P.S. Pomijasz meritum sprawy. Podobno dzisiejsi mesjasze nie uzywaja dogmatow bo jakis, inny mesjasz sprawdzi i jak kicha to tego pierwszego czeka exkomunika. Tak mnie uczono na tym forum. W tym konkretnym przypadku naukowcy twierdzil przez 30 lat cos czego nikt nie raczyl sprawdzic. Skad ja, maly robaczek mam wiedziec, kiedy ci swiatobliwi mezowie lza jak bure suki ? kala.fior napisał: > Jolu, ciekawym aspektem Twojej wypowiedzi jest to ze masz zawsze racje. No bo > każde nowe odkrycie można skwitować; "co? jeszcze tego nie wiedzieliście? Tego > nie zbadaliście?" > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
kala.fior Re: A, kala.fior, witam bracie, wszystkiego najle 03.01.09, 10:23 Wzajemnie, najlepszego ! O Jolu, ja Ci tu komplement prawię, z ręką na sercu, kiedy ostatni raz ktoś uważał ze masz zawsze racje? A ty mnie do jednego wora z podejrzanymi mesjaszami Nauuuki! Ja też jestem niezadowolonym konsumentem tejże!!! Nawet tego LHC nie umieją ustawić, a ten wirus HIV jeszcze hasa swobodnie, a mnie nawet aspiryna już nie pomaga (walczę z jakimś wstrętnym wirusem od paru dni). A na dodatek, mój guźdź to trumny, nie wierzę nawet w inteligentny projekt wiec nie mogę zakrzyknąć, Autor! , dawajcie Autora tego bałaganu, niech się wytłumaczy! pozdrowienia Kala ps. A skąd wiesz ze nie sprawdzili: > W tym konkretnym przypadku naukowcy twierdzil przez 30 lat cos czego nikt nie > raczyl sprawdzic. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit_2006a Przepraszam Kala, juz wiecej nie bede. 03.01.09, 22:12 Nigdy, przenigdy, nikt tak do mnie nie mowil. Nawet Mamusia mowila "Jasiu nie mow nic bo zebami rysujesz podloge". To wlasnie ja, bedac tyranizowany przez jedna z moich bylych, musialem ciagle jej tak bajerowac. Ale trzeba przyznac, ze potem, po takim wstepie byla wysmienita. Gorzej ze w to uwierzyla ale na szczescie przerznela na gieldzie tylko dorobek swojego zycia. I to wlasnie obudzilo moja czujnosc harcerz. Co do LHC to pikus. Chlopcom jak cos w rownaniach nie pasuje to zwalaja na ciemna mase. A ciemna masa kiedys spiewala ze ".. to wszystko bez te atomy..." P.S. ps. z tego artykulu i wczesniejszych objasnieniach. Mea culpa, zrodel nie raczylem zanotowac. Poszalalas na Sylwestera czy sisiu, paciorek i spac ? kala.fior napisał: > Wzajemnie, najlepszego ! > > O Jolu, > ja Ci tu komplement prawię, z ręką na sercu, kiedy ostatni raz ktoś uważał ze > masz zawsze racje? > A ty mnie do jednego wora z podejrzanymi mesjaszami Nauuuki! > > Ja też jestem niezadowolonym konsumentem tejże!!! > > Nawet tego LHC nie umieją ustawić, a ten wirus HIV jeszcze hasa swobodnie, a > mnie nawet aspiryna już nie pomaga (walczę z jakimś wstrętnym wirusem od paru d > ni). > > A na dodatek, mój guźdź to trumny, nie wierzę nawet w inteligentny projekt wiec > nie mogę zakrzyknąć, Autor! , dawajcie Autora tego bałaganu, niech się wytłumac > zy! > > pozdrowienia > Kala > > ps. A skąd wiesz ze nie sprawdzili: > > W tym konkretnym przypadku naukowcy twierdzil przez 30 lat cos czego nikt > nie > > raczyl sprawdzic. > Odpowiedz Link Zgłoś
dalatata HIV jeszcze groźniejszy 03.01.09, 17:50 polecam: www.tinyurl.pl?uwD2yH8w Odpowiedz Link Zgłoś
burzu-azja A skad sie wzial wirus HIV? 15.01.09, 15:30 Ewoluowal z jakiegos innego wirusa (jakiego i jak?), czy tez raczej jest produktem inzynieri genetycznej? I jesli to drugie, to kto i po co go wyprodukowal? Odpowiedz Link Zgłoś
ap13579 Re: A skad sie wzial wirus HIV? 16.01.09, 12:25 Skąd sie wziął wirus HIV? Odpowiedzialem zgodnie z naukową prawdą, ale pruderyjne ćwoki GW mnie wyciely. Więc powtarzam. Choroba HIV to zoonoza , ktora przeskoczyła z szympansa na człowieka. W jaki sposob? Istnieje hipoteza , ze stało sie to na skutek kopulacji między szympansem a człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ap13579 Dygresja 16.01.09, 12:36 CZyu wiecie , że w latach 30-tych ubieglego wieku, w Włoszech prowadzono eksperymenty, w ktorych kobiety ochotniczki usiowały się dac zapłodnic szympansowi? Do tego zdolna jest nauka pozbawiona etyki i moralnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
kala.fior chore fantazje 16.01.09, 13:56 ap13579 napisał: > Skąd sie wziął wirus HIV? Odpowiedzialem zgodnie z naukową prawdą, > ale pruderyjne ćwoki GW mnie wyciely. Więc powtarzam. > Choroba HIV to zoonoza , ktora przeskoczyła z szympansa na człowieka. > W jaki sposob? Istnieje hipoteza , ze stało sie to na skutek > kopulacji między szympansem a człowiekiem. No dobrze Leoś, jeżeli naukowa, to podaj linki to jakichś publikacji. Z tego co wiem najprawdopodobniejsza naukowa teoria raczej mówi o pogryzieniu myśliwego lub zarażeniu tegoż przy ćwiartowaniu świeżego mięsa zarażonej małpy. Odpowiedz Link Zgłoś
ap13579 Re: chore fantazje 16.01.09, 14:15 Racja, to wszystko przez te chore fantazje zboczonego szympansa. Kopulowac z pigmejką mu się zachciało. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 HIV jeszcze groźniejszy 16.01.09, 22:15 "Czasy, kiedy zakażenie HIV uważano za zagrożenie głównie dla gejów lub narkomanów biorących narkotyki dożylnie, dawno odeszły w zapomnienie." nie ma co odchodzić w zapomnienie. Nie "uwazano", bo naprawdę tak było. Liczby nie kłamią. I nie "uważa się", bo pomimo tego, że zawsze mówiono, że puszczanie się na prawo i na lewo zawsze groziło AIDSem, to i tak nadal części rowerowe i narkomani dający sobie w żyłę to najokazalszy procent zakażonych. Nie ma się co oszukiwać. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: HIV jeszcze groźniejszy 16.01.09, 22:22 tmkmk napisał: > Na temat bespiecznego seksu mogliby sie wypowiedziec polscy > biskupi, niewatpliwi eksperci w tej dziedzinie. ależ oczywiście. I proponują jedną niezawodną - jeśli chodzi o związek seksu z AIDSem rzecz: a nie rżnąć się na prawo i na lewo :) A już na pewno nie w częściorowerowych związkach bo z punktu widzenia religii to grzech, z punktu widzenia medycyny - o wiele większe prawdopodobieństwo zakażenia :) nie moja to wina. Tak Bóg/Natura czy kto se w tam co wierzy zrobił i tyle. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś