kaner 24.04.04, 21:00 Zmienil sie nieco interfejs... Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
perlailotr Re: Opera 7.5 25.04.04, 23:52 Wyglada na to ze jest jeszcze szybsza niz dotychczas. Moja ulubiona przegladarka ;-) POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kaner Re: Opera 7.5 26.04.04, 08:11 Szybsza i z coraz lepszym interfejsem... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Re: Opera 7.5 26.04.04, 10:50 Kurcze, a dopiero naściągałem sobie skórek do starszej... No ale zaraz biorę się za instalację 7.5. Odpowiedz Link Zgłoś
man_x Re: Opera 7.5 12.05.04, 23:40 szybsza? nie rozumie jak mozna wychwytywac tak drobne roznice. przetestowalem juz troche przegladarek i prawie wszystkie reprezentuja ten sam poziom Odpowiedz Link Zgłoś
kaner Re: Opera 7.5 13.05.04, 09:19 Szybciej laduje stronki szczegolnie w przypadku tabel;-) niz np IE ;-) Netszkapka i Mozilla maja zabudowny podobny system wyswietlania tabel lecz sa nieco ciezsze dla systemu Pozdroo ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Re: Opera 7.5 26.04.04, 21:37 Brak jeszcze polskiej wersji, zastanawiam sie czy nie poczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Opera forum IP: *.tychy.msk.pl 02.05.04, 10:21 Zapraszam do dyskusji na temat Opery na oficjalne forum (po polsku) my.opera.com/forums/forumdisplay.php?s=&forumid=60 ps. Operę 7.5 można w części spolszczyć przez plik tłumaczący z poprzedniej wersji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Opera 7.5 final :D IP: *.tychy.msk.pl 12.05.04, 15:56 zmiany: www.opera.com/windows/changelogs/750/ Wersja standard (rozmiar 3.5 MB) ftp://ftp.opera.com/pub/opera/win/750/en/std/ow32enen750.exe Wersja z javą (dla tych co nie mają zainstalowanej javy SUNa) (rozmiar 16 MB) ftp://ftp.opera.com/pub/opera/win/750/en/java/ow32enen750j.exe polski plik językowy: starzaki.eu.org/~hclan/operapl//download/ow750_3778pl.zip Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk może bym sie skusił?? IP: 80.51.254.* 12.05.04, 18:29 może bym sie skusił?? warto?? Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Re: Opera 7.5 final :D 12.05.04, 22:43 Nie chce pliku, kiedy w pełni polska wersja??? Odpowiedz Link Zgłoś
perlailotr Re: Opera 7.5 final :D 13.05.04, 00:06 W takim sensie jak Outlook czy Mozilla to nigdy. Opera nie ma jednego zdefiniowanego jezyka. Opisy wszystkich funkcji sa w pliku, ktory sie wybiera w narzedziach dla okreslenia jezyka interfejsu. Wiec sam plik wystarczy. Wrzucasz do glownego katalogu, zmieniasz co trzeba w ustawieniach i jedziesz. Robi wraznie ta nowa opera :-) Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Re: Opera 7.5 final :D 22.05.04, 23:57 Chodzi mi o takie samo instalowanie Opery jak mam teraz. Jestem laik komputerowy i nie orientuje się we 'wrzucaniu plików'. Chcę sciagnąc polską wersję i ma działać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin_ Re: Opera 7.5 final :D IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 23.05.04, 00:06 ehhh, no nie przesadzaj :) ściągasz starzaki.eu.org/~hclan/operapl/download/ow750_pl_b3778.zip rozpakowujesz byle gdzie (najlepiej do katalogu gdzie instalowałeś Operę) w Preferences/Languages wybierasz właśnie ten plik, zatwierdzasz i juz jest polska wersja. Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Drogi Marcinie 23.05.04, 00:09 Czy Ty czatujesz na tym forum specjalnie na wątek o Operze? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin_ Re: Drogi Marcinie IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 23.05.04, 14:07 Chyba na to wygląda :-) Tak na serio to lubię Operkę i wszystko inne tylko nie Internet Explorer :) i próbuje namówić innych użytkowników komputerów którzy używają nieszczęsnego IE na skorzystanie z innych przeglądarek www. A poza tym czytam również inne wasze posty, ale na razie nie udzielam się, może wkrótce... pozdrawiam wsystkich Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Re: Drogi Marcinie 23.05.04, 18:32 Jakiś czas temu przekonałem się i jeżdżę na Operce z fajną skórką:) Najbardziej denerwująca rzecz w IE to brak zakładek, na reszcie się nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin_ Re: Opera 7.5 final :D IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 13.05.04, 09:04 Z instalatorem i helpem po polsku ? Trzeba trochę poczekać. :) Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Opera 7.5 final :D 23.05.04, 00:18 oooo jesteś z tego icm-u???? numerycznych prognoz pogody????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin nie :-D IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 23.05.04, 14:13 To tylko proxy w3cache.icm.edu.pl:8080, chce być jako tako anonimowy ;P Odpowiedz Link Zgłoś
kaner Re: Opera 7.5 08.06.04, 14:28 Juz jest wersja stabilna... hmmm;-) Dziala jak zwykle szybciej... i w koncu zmniejszyli interfejs wiecej miejsca na stronki a i fajne panele ... oraz mozliwosci konfiguracji kazdego paska narzedziowego;-) Pozdroo PS. Opera Rulez...;-0 Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Super!! 10.06.04, 17:56 Wreszcie skusiłem się na 7.5 (miałem obawy, że potracę ustawienia i ulubione stąd tak długa zwłoka, ale nawet skórka mi została:) i jestem bardzo zadowolony. I wreszcie to co niepotrzebne znikło, lub zostało pomniejszone a samo okno powiększone. Polskiego pliku montować nie będę ( jest to jakiś rodzaj nauki angielskiego). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinX Re: Super!! IP: *.tychy.msk.pl 10.06.04, 22:56 Najnowsza wersja Opery to 7.51, a niedługo szykuje się 7.52 która powinna być w całości spolszczona. Polecam Operę tym którzy jeszcze używają IE ze względów bezpieczeństwa www.cert.pl/index2.html?action=show_news_more&nid=574 Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Po co jest JAVA? 12.06.04, 13:24 Miałem zainstalowaną Jave Sun coś tam i aplikacje, które miały na niej dobrze pracować (np. sport.onet-live) strasznie mi kompa spowolniały albo w ogóle nie działy. To pokiego to instalować skoro bez chodzi lepiej?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinX Re: Po co jest JAVA? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 12.06.04, 18:25 hmm, bez chodzi lepiej?, czegoś tu nie rozumiem. Jak nie przeglądasz stron które zawierają apletów Javy (np. czaty czy jakies drobne wstawki na stronie) to java nie jest włączona więc nie może Ci obciążać kompa. Ja nie potrafię dobrze wytłumaczyć co to jest java, więc polecam www.webhosting.friko.pl/cotojestjava.htm do poczytania. Istnieje kilka wersji javy, jedna jest rozwijana przez SUNa (to ta co do Opery dodają), Virtualna maszyna javy Microsoftu - Bill zaczął ją modyfikować i jest ona niezgodna z javą SUNa - nie jest już dodawana do WindowsXP, ale duża część serwisów jeszcze jej używa, np. nowy czat onetu i dlatego nie będą działąć w Operze. W systemie możesz zostawić jave a w Operze odklikać Narzędzia->Szybka konfiguracja->Włącz obsługę Javy i włączać ją tylko w razie potrzeby. Możesz guzik do przełączania wrzucić nawet na pasek narzędzi (ale to już inna bajka). Też uważam że java jest wolna i że jak nie ma potrzeby to nie powinno się jej używać, np. Basturkowe menu na jego stronie :) Odpowiedz Link Zgłoś
fockx Mozilla Firefox 25.10.04, 22:43 Osobiście już się wyleczyłem z Opery i polecam szczerze Mozillę Firefox jak również Thunderbird (mail). Coraz lepsze, stabilniejsze i szybsze programy ! Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Intuicja 25.10.04, 22:50 Akurat dziś coś mnie natchneło by odszukać ten wątek i zapytać czy jakaś nowsza Operka nie wyszła:) Jutro potestuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinX Re: Intuicja IP: *.tychy.msk.pl 26.10.04, 20:53 Wyszła, Opera 7.60p2 - czyli preview2, więc nadaje się do testowania bo jeszcze daleka droga do pełnej wersji (programiści sprawdzają nowe wynalazki jak obsługa głosem, czy modyfikacje wyglądu i chcą sprawdzić jak się przyjmą i wyłapać błędy itp.). A ze stabilnych to najnowsza to O7.54. BTW. Zapraszam użytkowników Opery na forum my.opera.com/forums/forumdisplay.php?s=&forumid=60 Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Re: Opera 7.5 09.11.04, 23:23 Ta ostatnia polska wersja ma jakieś dziwne przywieszenia. Nie podoba mi się to:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł To ja dla formalności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 23:33 To ja dla formalności poinformuję, że dzisiaj wyszedł Firefox w ostatecznej stabilnej wersji 1.0. Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Re: To ja dla formalności 09.11.04, 23:36 Nie ma, tylko Opera!:) Mimo denerwujących zastojów ta przeglądara mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś