radexior 22.05.04, 23:54 Co to za nowy plan oszczędnościowy tyskich władz, że 21:15 wychodzę na ulicę, jadę przez miasto a latarnie drogowe nie włączone? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
radexior Re: Darkness 23.05.04, 00:01 21:03 jest jeszcze w miarę widno, ale 15 po to już ciemności względne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: Darkness IP: *.crowley.pl 23.05.04, 08:38 Też wracaliśmy wczoraj tuż po 21 do domu, zastanawiając się co to za program oszczędnościowy, że latarnie w centrum miasta wyłączone. Niby zmierzchało, ale między budynkami już było ciemno.... Odpowiedz Link Zgłoś
kyanne Re: Darkness 25.05.04, 10:58 Nie wiem o co chodzi, ale o 3 nad ranem szukałam (przez szybe w oknie.. w drodze z... lodówki) swojego samochodu... Nie swieciła sie ani jedna lampa! Po prostu wszedzie ciemno! Czy to normalne? :| Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
kaner Re: Darkness 25.05.04, 11:14 hmm o 3 nad ranem? nonon pieknie;-0 Pozdroo PS. Autko na pewno stalo.. ;-) ma swietna ochrone heheh;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kyanne Re: Darkness 25.05.04, 11:36 kaner napisał: > hmm o 3 nad ranem? nonon pieknie;-0 Ha! wiedziałam ;p a specjalnie dla Ciebie wyjasniłam, ze przez szybke :P > PS. Autko na pewno stalo.. ;-) ma swietna ochrone heheh;-) Taaaak? :-) o czymś nie wiem? :-) :-) pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
kaner Re: Darkness 25.05.04, 11:47 okeej;-) jak to jaka ochrone? a ci koledzy stojacy po nocy ;-) hehehe juz teraz pilnuja autka nie? hehe Pozdroo Odpowiedz Link Zgłoś
kyanne Re: Darkness 25.05.04, 11:50 kaner napisał: > a ci koledzy stojacy po nocy ;-) hehehe Aaaaa.. o nich Ci chodzi :-) No tak - racja... :-) hihihih Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
katek18 Re: Darkness 25.05.04, 11:13 Na Z-ecie tez ostatnio wyłączają , ale tak na parę minut. Nie wiem czy codziennie, ale na pewno przez kilka dni tak sie działo. Odpowiedz Link Zgłoś
videll Re: Darkness 25.05.04, 11:27 Też ostatnio zwróciłem na to uwagę!! to jakaś dziwna historia! trwa to już ze dwa tygodnie, i powiem szczerze - jako kierowca, zupełnie mi to nie pasuje. Prawda, że od 1:00-4:00 można ewentualnie gasic latarnie (najwyżej co drugą!), ale w piątek o 22:00??? Ludzi chodzących po mieście jest sporo! Chyba ta ciemnośc przyczyniła się nawet do tego wypadku na Sikorskiego. Jechałem tamtedy gdy jeszcze nie bylo karetki, i co?? o malo co sam nie wjechalem w ten samochód!!! Mówię głośne NIE ciemności w naszym mieście! Odpowiedz Link Zgłoś
kyanne Re: Darkness 25.05.04, 11:42 videll napisał: > Mówię głośne NIE ciemności w naszym mieście! i ja tez!! Moze trzeba gdzies zadzwonic i komus to powiedziec?! Ja raz zadzwoniłam na policje i powiedziałam, ze światła nie ma.. a Policjant mi na to: to po co Pani na policje z tym dzwoni?! a ja mu, ze gdy nie ma swiatla to potem ja nie mam np. samochodu, radia, szyby.. Wtedy policjant zapytal gdzie mieszkam i obiecal "zalatwic" sprawe. Światło się pojawiło. Wiem, ze nie od tego jest policja.. ale gdy wszyscy mnie mieli w nosie to przypomnialo mi sie, ze za cos place te podatki.... Odpowiedz Link Zgłoś
videll Re: Darkness 25.05.04, 11:27 Też ostatnio zwróciłem na to uwagę!! to jakaś dziwna historia! trwa to już ze dwa tygodnie, i powiem szczerze - jako kierowca, zupełnie mi to nie pasuje. Prawda, że od 1:00-4:00 można ewentualnie gasic latarnie (najwyżej co drugą!), ale w piątek o 22:00??? Ludzi chodzących po mieście jest sporo! Chyba ta ciemnośc przyczyniła się nawet do tego wypadku na Sikorskiego. Jechałem tamtedy gdy jeszcze nie bylo karetki, i co?? o malo co sam nie wjechalem w ten samochód!!! Mówię głośne NIE ciemności w naszym mieście! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Darkness IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 17:24 Ja to już od jakichś 3 tygodni zauważam u siebie na Andersa, a 3 tygodnie temu to już krótko po 20 robiło się ciemno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzys00 Re: Darkness IP: *.Net / *.texasnet.pl 25.05.04, 21:13 a dzis na T caly dzien swiecily sie latarnie Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Dziś na os. T włączyli latarnie o 21:30 30.05.04, 21:50 Za 2 tyg. będą włączać o 22:00:) Jest w tym jakiś urok i naturalność. Odpowiedz Link Zgłoś
salo Re: Darkness 04.06.04, 13:01 "wyjaśnia Aleksandra Cieślik, rzecznik prasowy Urzędu Miasta. - Od pierwszego maja, w związku z wejściem do Unii Europejskiej, wzrósł podatek VAT na energię elektryczną z 7 do 22 procent. W stosunku do poprzedniego roku w tym roku zapłacimy za oświetlenie 1,5 mln zł więcej, a konserwacja urządzeń będzie droższa o około 100 tys. zł. Miasto próbowało szukać oszczędności, testując późniejsze włączanie i wcześniejsze wyłączanie oświetlenia ulicznego, ale wycofujemy się z tego, bo uważamy, że bezpieczeństwo mieszkańców jest najważniejsze - dodaje." tychy.naszemiasto.pl/wydarzenia/371394.html Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Re: Darkness 05.06.04, 17:33 A więc jednak. Zabawny sposób oszczędności. Gdyby nie zwiększone kradzieże samochodów, nie miałbym nic przeciwko. Odpowiedz Link Zgłoś