Dodaj do ulubionych

trzeci migdał

09.01.12, 22:01
Witam serdecznie,
chciałam zapytać o Państwa doświadczenie w p/w temacie.
Chodzi o usunięcie trzeciego migdała u dziecka. Czy polecacie jakieś placówki gdzie wykonują zabieg na podstawie umowy z NFZ jakie są terminy oczekiwania? Ewentualnie gdzie i za ile można wykonać zabieg prywatnie?
Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • madzix88 Re: trzeci migdał 10.01.12, 08:44
      A czy wycięcie jest na pewno potrzebne? Mojej młodej też dwóch laryngologów zaleciło wycięcie. Już nawet zaklepałam termin zabiegu w klinice w Chorzowie. Po rozmowie z pediatrą zaczęłam miec wątpliwości. Nikt po wycięciu migddałka/ów nie daje gwarancji ze nie odrosną. Poszłam na prywatną wizytę do pani laryngolog w Gliwicach. Przepisała krople do nosa na obkurczenie trzeciego migdała, dała skierowanie na badanie słuchu. Badanie wyszło ok, migdał po kroplach się zmniejszył i problemu nie ma. Żaden zabieg nie był potrzebny :)
      • gitares Re: trzeci migdał 10.01.12, 13:04
        A pamietasz może jakie to były krople do nosa? Moja mała też teraz zaczyna brać, więc byłbym ciekaw ich ew. skuteczności.
    • pestka_wp Re: trzeci migdał 10.01.12, 11:36
      Polecam NZOZ Lecznica Dzieci i Dorosłych-Szpital im. I. Mościckiego Powskańców 27 Chorzów.
      Dwa lata temu mój syn miał tam wycinane migdały i boczne i trzeci z NFZ.
      Odradzam Chorzowskie Centrum Pediatrii i Onkologii im. dr E. Hankego na Tru...a Chorzów tam miał 5 lata temu podcinane migdały. Oba miejsca różnia się standardem ten druki przypomina szpital za komuny a pierwszy prywatną klinikę. W tym drugim nie potrzebnie oszczędzili migdały nie wycinając je do konca i odrosły, powtórzyliśmy zabieg na Powstanców i dotąd jest ok.

• patenciarz Re: trzeci migdał 10.01.12, 21:51
      Takie delikatne sprawy, jak migdałki u dzieci wykonywałbym prywatnie jednak.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka