Dodaj do ulubionych

Dni Tyskie

17.06.04, 18:28
Termin: 26.06.2004
Godzina: początek o 16.00
Cena: wstęp wolny
W programie: "Muzyczna kraina" (spektakl dla dzieci), koncerty zespołów: Underground, Cree, Happysad i występ gwiazdy wieczoru - grupy KULT
Miejsce: Plac pod "Żyrafą"

Termin: 27.06.2004
Godzina: początek o 16
Cena: wstęp wolny
W programie: widowisko dla dzieci "Rewia maolata", kabaret "Paka", koncerty grup: Leszcze, Voodoo Lunch i występ gwiazdy wieczoru - brytyjskiej grupy Touch and Go.
Miejsce: Plac pod "Żyrafą"
Obserwuj wątek
    • krzys00 Re: Dni Tyskie 17.06.04, 19:57
      zapowiada sie niezle , byleby pogoda dopisala
      • katek18 Re: Dni Tyskie 17.06.04, 21:22
        krzys00 napisał:

> zapowiada sie niezle , byleby pogoda dopisala

Basturk - to jak bedzie?
        • Gość: anka Re: Dni Tyskie IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.04, 21:29
          Może lepiej nie pytać? Bo znowu prognoza sie sprawdzi.....
          • Gość: magi Re: Dni Tyskie IP: *.crowley.pl 18.06.04, 13:23
            Kiedyś Basturk pisał, ze na weekend tyski przewiduje piękną pogodę. Trzymam go
            za słowo:)))
            • krzys00 Re: Dni Tyskie 18.06.04, 13:31
              Gość portalu: magi napisał(a):

> Kiedyś Basturk pisał, ze na weekend tyski przewiduje piękną pogodę. Trzymam go
              > za słowo:)))

no tez to pamietam ze napisal to w jakims innym watku- wiec tez trzymam za slowo
              • basturk obiecałem i słowa dotrzymam... 18.06.04, 23:57
                obiecałem i słowa dotrzymam... choć miałbym z sił opaść, choćbym miał na
                rzęsach stanąć to pogode załatwie..
                • krzys00 Re: obiecałem i słowa dotrzymam... 19.06.04, 17:33
                  to chyba bedziesz sie musial mocno postarac, bo z tego co widze z prognoz na onecie przyszla sobota nie za ciekawie wyglada
                  • basturk obiecałem. radze sie lepiej przygotować na noc i 19.06.04, 17:39
                    radze sie przygotowoać na dzisiejszą noc i najbliższe dwa dni ;)

tychymiasto.fm.interia.pl/Wiadomosci/wiadomosci.html
      • radexior Re: Dni Tyskie 18.06.04, 13:42
        krzys00 napisał:

> zapowiada sie niezle , byleby pogoda dopisala

Nie zapowiada się. Strasznie nie lubię placu pod żyrafą.
        • kyanne Re: Dni Tyskie 18.06.04, 13:44
          radexior napisał:
          > Nie zapowiada się. Strasznie nie lubię placu pod żyrafą.

Ja tez nie lubie tego placu. Nie wiem dlaczego...
          Moze dlatego, ze nie ma tam zyrafy?
          • radexior Re: Dni Tyskie 18.06.04, 13:54
            kyanne napisała:

> radexior napisał:
            > > Nie zapowiada się. Strasznie nie lubię placu pod żyrafą.
            >
            > Ja tez nie lubie tego placu. Nie wiem dlaczego...
            > Moze dlatego, ze nie ma tam zyrafy?

I podłoże takie mało przyjazne. Składamy petycje do UM o przysłanie żyrafę?
            • kyanne Re: Dni Tyskie 18.06.04, 13:58
              radexior napisał:

> I podłoże takie mało przyjazne. Składamy petycje do UM o przysłanie żyrafę?

Tak tak! Jestem za!
              a jak nie żyrafe to chociaz słonia...albo hipopotama :-)
              • kaner Re: Dni Tyskie 18.06.04, 14:16
                hohohooo ale moga sie zle czuc na miejscu...
                proponuje wypozyczyc zyrafe z Parku Chorzowskiego :P

Pozdrooo
                (mialem tutaj napisac co innego ale sim powstrzymalem)
    • salo Re: Dni Tyskie 22.06.04, 09:10
      Pod Żyrafę zajechało wesołe miasteczko, chyba to samo co w ub. roku :)
      • kaner Re: Dni Tyskie 22.06.04, 09:40
        no i? ne bedzie miejsca na scene?

heheh tzn odwolaja Dni tyskie :P

Pzdr
        • radexior Re: Dni Tyskie 22.06.04, 18:35
          Mam nadzieję, ze wyniszczą pieprzone płyty do końca i wreszcie ktoś się tym
          zajmie.
          • man_x Re: Dni Tyskie 23.06.04, 14:54
            no ja juz wczesniej pisalem ze potrzeba tylko kilka ton piachu i juz
            mozna "creamfields" urzadzac;-)
    • kaner Re: Dni Tyskie 24.06.04, 15:07
      juz za dwa dni :P

Pozdroo
      • mjos Re: Dni Tyskie 26.06.04, 20:26
        niewiem czy to ja sie zestarzalam czy impreza niedociagnieta bo wogole m isie
        nie podobalo i do domu worcilam
        • Gość: magi Re: Dni Tyskie IP: *.crowley.pl 27.06.04, 00:01
          Nie znam się, rzadko bywam na jakichkolwiek imprezach, ale nam się podobało:)
          Ze względu na dziecko byliśmy o 16.00 m części dla dzieci ( i to nam się
          najmniej podobało), a ze względu na mnie na końcowej części koncertu Kultu (oj,
          okazało się, że młodej podoba się baaardzo atmosferka koncertowa) i na pokazach
          sztucznych ogni, które również przypadły nam do gustu, tym bardziej, że
          siedzieliśmy na trawce bardzo blisko i cała akcja rozgrywała się nad naszymi
          głowami; młoda skomentowała to porównaniem do spadających żyrandoli;)))))))))))))
        • Gość: Paweł Re: Dni Tyskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.04, 00:03
          No i super było :-). Co prawda na Kulcie nie byłem (znaczy tylko pierwsze 15
          min), bo Holandia - Szwecja... z resztą w tego typu imprezach zwykle
          najbardziej lubię support, ale uważam, że część przedkultowa była bardzo dobra.
          Trochę tylko żałuję, że było mało ludzi na Underground i drętwa atmosfera w
          czasie tego koncertu - zespół naprawdę zasługuje na dużo większą uwagę. Ale z
          drugiej strony oni też się nie przyłożyli - o 17 koncert u nas, a już o 19 w
          Leszczynach - trochę nieładnie z ich strony. The Cree pokazało niezmiennie
          wysoki poziom, gościnny zespół Happy Sad także pozytywnie mnie zaskoczył
          brzmieniowo, choć w tekstach niestety nie dane mi było odkryć niczego
          głębszego. Ale mieli całkiem przyjemny kontakt z publiką, co się chwali.

Prowadzący także nie najgorsi, na pewno prezentowali znacznie niższy
          współczynnik drętwości niż na większości imprez, zdarzało im się nawet być
          zabawnymi :-).

Także ostatecznie moja ocena jest pozytywna, a czy Kult się spisał to niechaj
          już ktoś inny się wypowie. Ja tam meczu nie żałuję :-).
          • Gość: Paweł Re: Dni Tyskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.04, 00:06
            No może w sprawie tego kontaktu z publiką w Happy Sad przesadziłem. Źle to
            ująłem. Chodziło mi o to, że przyjemnie rozgrzali publikę przed Kultem.
          • oqo Re: Dni Tyskie 27.06.04, 00:11
            Kazik wydawał się nieco wypalony ale widać było starania ....koncert był
            OK.finał był super.
            • krzys00 Re: Dni Tyskie 27.06.04, 09:18
              kazik jak zwykle w bardzo dobrej formie, pokaz sztucznych ognii naprawde robil wrazenie
              • Gość: Darek Re: Dni Tyskie IP: *.local.pl / 62.233.185.* 27.06.04, 10:08
                krzys00 napisał:

> kazik jak zwykle w bardzo dobrej formie, pokaz sztucznych ognii naprawde
                > robil wrazenie

Dołączam się. Kult zagrał dobry koncert, dużo starych kawałków z
                mojej "młodości" :-). No i dość dobre nagłośnienie (w Sosnowcu kilka tygodni
                temu nagłośnienie na Kulcie było fatalne).
                A pokazy pirotechniczne: już dawno takich nie widziałem - jestem pod wrażeniem.
                POzdrawiam
                • katek18 Re: Dni Tyskie 28.06.04, 07:52
                  Wypowiedzieć się mogę tylko o fajerwerkach. Były naprawdę super.
              • Gość: swerd Re: Dni Tyskie IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 27.06.04, 10:47
                no dla mnie kazik miernie wypadł

na koncertach typowo kultowych są dużo lepsi
    • Gość: basturk i jak z pogodą????? IP: 80.51.254.* 27.06.04, 15:59
      bardzo sie starałem!!! rewelacja nie jest ale mysle że narzekać tez nie mozna.
      • Gość: Paweł Wczoraj było okay, za dziś sie nie wypowiadam, bo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.04, 19:21
        Wczoraj było okay, za dziś sie nie wypowiadam, bo mnie nie ma na imprezie.

Ale myślę, że zatrudnimy Cię na stałe ;-).
        • Gość: basturk Re: Wczoraj było okay, za dziś sie nie wypowiadam IP: 80.51.254.* 27.06.04, 19:34
          Gość portalu: Paweł napisał(a):

> Wczoraj było okay, za dziś sie nie wypowiadam, bo mnie nie ma na imprezie.
          >
          > Ale myślę, że zatrudnimy Cię na stałe ;-).

jejuś naprawde?? dzieki!!!
          bede dzwięczny za umowe na stałe.
          nie ukrywam ze kosztowało mnie to wiele sił bo pogoda dziś miała być całkiem
          inna no ale ze wypadły te nasz dni wiec trzabyło sie postarać.
          było ciężko no ale udało sie i było/jest -tak jak obiecałem z miesiac temu
          pzdr
          • krzys00 Re: Wczoraj było okay, za dziś sie nie wypowiadam 27.06.04, 20:44
            no wczoraj bylo ok, dzis nie poszedlem- za bardzo sie poszalalo wczoraj, a poza tym zapowiada sie ciekawy meczyk :-)))
            • Gość: magi Oj, Basturk! IP: *.crowley.pl 27.06.04, 23:18
              Ten deszczyk popołudniowy mogłeś sobie darować;)
              Ale wieczór był ok, cieplutki:)))))))))))))))
              • basturk Re: Oj, Basturk! 28.06.04, 17:50
                starałem sie jak mogłem ale juz nie można było utrzyamć tego deszczu w górze..
                byłoby znacznie gorzej gdyby nie te specjalne tyskie dni.. :DD
    • krzys00 jak w niedziele bylo na dniach tyskich??? 28.06.04, 17:50
    • kaner Re: Dni Tyskie 29.06.04, 10:56
      Fotogaleria z koncertow Happysad, Kult, Touch'n'Go

fotogalerie.pl/galeria/kaner985
      • Gość: radkm do Kanera IP: *.tsi.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.04, 11:25
        witam Kaner, widzę że masz foty z koncertu Kultu prosto z pod sceny. wiesz, ja
        też tam byłem i robiłem zdjęcia - ja byłem ubrany w jasną koszulę i mam krótkie
        włosy :) a Ty?
        • kyanne Re: do Kanera 29.06.04, 11:35
          Gość portalu: radkm napisał(a):

> witam Kaner, widzę że masz foty z koncertu Kultu prosto z pod sceny (...)

Fotki prosto ze sceny! Bo wlasnie tam Kaner był widziany :-) :-)

pozdrawiam :-)
          • kaner Re: do Kanera 29.06.04, 11:40
            kyanne napisała:

> Gość portalu: radkm napisał(a):
            >
            > > witam Kaner, widzę że masz foty z koncertu Kultu prosto z pod sceny (...)
            >
            > Fotki prosto ze sceny! Bo wlasnie tam Kaner był widziany :-) :-)

Taak tam bylem widziany ostatni raz, pozniej zginalem gdzies w ok. ToyToya gdzie wyrznalem i zasnalem :P

Podobno sa dowody lecz nie widzialem ;p

a wogole to tylko plotki... wiec nie wierze ;-)

pozdroo
            • kyanne Re: do Kanera 29.06.04, 11:51
              kaner napisał:

> Taak tam bylem widziany ostatni raz, pozniej zginalem gdzies w ok. ToyToya
              gdzie wyrznalem i zasnalem :P
              > Podobno sa dowody lecz nie widzialem ;p
              a wogole to tylko plotki... wiec nie wierze ;-)

Raaaaaany! W okolicach Toy Toya (dla vipów) był widziany Kaner i niejaki Kazik
              S. syn Stanisława :-) :-)
              I to nie plotki ;p

pozdrawiam :)
              • kaner Re: do Kanera 29.06.04, 11:54
                kyanne napisała:

> kaner napisał:
                >
                > > Taak tam bylem widziany ostatni raz, pozniej zginalem gdzies w ok. ToyToya
                >
                > gdzie wyrznalem i zasnalem :P
                > > Podobno sa dowody lecz nie widzialem ;p
                > a wogole to tylko plotki... wiec nie wierze ;-)
                >
                > Raaaaaany! W okolicach Toy Toya (dla vipów) był widziany Kaner i niejaki Kazik
                > S. syn Stanisława :-) :-)
                > I to nie plotki ;p
                >

aaaa no tak tez sie tam gdzies pogubil ;-)

Pozdrooo
                • kyanne Re: do Kanera 29.06.04, 11:56
                  kaner napisał:
                  > aaaa no tak tez sie tam gdzies pogubil ;-)

Nie dziwie sie, ze sie pogubił.. Brzuch Pana prowadzacego - Wojciecha W.
                  zasłaniał pół sceny...
                  Pozdawiam ;)
                  • Gość: magi Re: do Kanera IP: *.crowley.pl 29.06.04, 13:06
                    kyanne napisała:

> Nie dziwie sie, ze sie pogubił.. Brzuch Pana prowadzacego - Wojciecha W.
                    > zasłaniał pół sceny...

Nina ze znawstwem stwierdziła, że "ten pan nie uprawia sportów";) O drugim
                    prowadzącym się jakoś nie zająknęła:)))))))))))))
                    • perlailotr Re: do Kanera 29.06.04, 20:00
                      Brzuch brzuchem, ale jaki ma bajer!
                      Niejeden by chcial :-)
                      A co do drugiego z prowadzacych, to pewnie wpadl jej w oko... :-)

Moje i Jacka Boczara fotki na www.kultura.tychy.pl w dziale "wirtualna galeria". Zmiana fotki przy odswiezeniu strony.

Pozdrawiam
                      • kyanne Re: do Kanera 30.06.04, 08:28
                        perlailotr napisał:

> Brzuch brzuchem, ale jaki ma bajer!
                        > Niejeden by chcial :-)

hm.. bez obrazy, ale ja bym nie chciała..
                        Robic takie bledy jezykowe feeee i to ze sceny...
                        Ja tez je robie - dlatego sie tam nie pcham.

Pozdrawiam.
                        • perlailotr Re: do Kanera 30.06.04, 09:17
                          ekhm
                          a czy moge prosic o przykłada jakowegoś?
                          Tak, żeby na przyszłość unikawszy błędów poprawniejszym językiem mówić mógł...
                          • Gość: Wojciech W. Re: do Kanera IP: *.crowley.pl 01.07.04, 07:23
                            No czekam, czekam, pani Kyanne, na przykłady tych strasznych błędów językowych!
                            I mój brzuch czeka :-)
                            • Gość: elena Re: do Kanera IP: *.euroimpex.pl 01.07.04, 08:12
                              Niech Pan uwaza zeby Pana nie zakryl! ten brzuch oczywiscie (nie szkoda panu
                              zdrowia?) a ze pan ma etat na prowadzenie imprez w tychac to kazdy wie. Moze
                              wreszczie kiedys sie to zmieni? Mloda kadra niebawem wkoczy do akcji. Wielkimi
                              krokami! A Tychy stana sie bardziej estetyczne…
                            • kyanne Re: do Kanera 01.07.04, 08:56
                              Gość portalu: Wojciech W. napisał(a):

> No czekam, czekam, pani Kyanne, na przykłady tych strasznych błędów
                              językowych!
                              I mój brzuch czeka :-)

No i nie doczeka się Pan Panie Wojciechu, bo czasu u mnie dzisiaj mało :-)
                              Wyraziłam swoja opinie i nie czuje potrzeby jej uzasadniać :-) :-)
                              Może krytyka (choć tak mierna jak moja - bo bez uzasadnien) zmobilizuje Pana i
                              nastepnym razem "wypadnie" Pan lepiej na scenie :-) :-)

Ja i mój brzuch na to czekamy :-)
                              Miłego dnia zycze :-)
                              • Gość: magi Bajer?? IP: *.crowley.pl 01.07.04, 12:12
                                Za mało czasu spędziłam na DNIACH TYSKICH, żeby wyłapać coś rażącego(aż dziwne,
                                to przecież ja się zawsze o takie rzeczy czepiam), odniosłam jednak wrażenie, ze
                                ten "bajer", eksponowany tu przez perlailotr, wspomagany był przez kilka
                                piwek:)))))))
                                • Gość: Uważny Re: Bajer?? IP: *.crowley.pl 01.07.04, 12:35
                                  Gość portalu: magi napisał(a):

Za mało czasu spędziłam na DNIACH TYSKICH, żeby wyłapać coś rażącego(aż dziwne,
                                  to przecież ja się zawsze o takie rzeczy czepiam), odniosłam jednak wrażenie,
                                  ze ten "bajer", eksponowany tu przez perlailotr, wspomagany był przez kilka
                                  piwek:)))))))

Żeby tylko przez kilka i żeby tylko przez piwek!!! Sam widziałem jak najpierw
                                  wypił szesnaście browarów, a potem z Kazikiem Staszewskim obalili litra we
                                  dwóch. Ponadto ten "bajer" wspomagany był przez kilka tabletek Extasy i całą
                                  paczkę jointów.
                                  A ten brzuch ma taki wielki, bo chodzi codziennie po kilka razy do McDonalda i
                                  wybiera ze śmietnika resztki, których nie dojedzą normalni klienci. A do tego
                                  kradnie żarcie w sklepach.
                                  I nie pomogło zgwałcenie za kulisami tej śpiewaczki z Touch & Go, choć przy
                                  seksie podobno traci się kalorie.
                                  A że błędy językowe robi? To normalne w przypadku gościa, który z trudem
                                  skończył trzy klasy podstawówki i to tylko dlatego, że mu obecny tyski radny
                                  Dariusz D. pisał zadania domowe.

I taka jest moja opinia - jak pisze niejaka (niejaki?) kyanne. I nie widzę
                                  potrzeby jej uzasadniania.
        • kaner Re: do Kanera 29.06.04, 11:38
          Gość portalu: radkm napisał(a):

> witam Kaner, widzę że masz foty z koncertu Kultu prosto z pod sceny. wiesz, ja
          > też tam byłem i robiłem zdjęcia - ja byłem ubrany w jasną koszulę i mam krótkie
          >
          > włosy :) a Ty?

to sem jo

fotogalerie.pl/fotka/2431661082645917570
          Pozdrooo
    • krzys00 wiadomo juz cos o dniach tyskich 2005???? 12.04.05, 00:12
      • Gość: Roni Re: wiadomo juz cos o dniach tyskich 2005???? IP: *.Net.pl / *.di.net.pl 12.04.05, 19:22
        Na razie dowiedzialem sie ze strony TSA, że własnie oni wystąpia jako jeden z 2 głównych zespołów..dalej mi nic nie wiadomo..:)
        • Gość: Przeciek Re: wiadomo juz cos o dniach tyskich 2005???? IP: *.adsl.inetia.pl 13.04.05, 07:23
          Z nieoficjalnych przecieków z komisji śledczej: ma być TSA, a także Martyna
          Jakubowicz z zespołem, Winder & Błędowski Band (dawny zespół Krzak) i parę
          pomniejszych. Nie udało mi się ustalić kto będzie gwiazdą niedzieli :-(
          • krzys00 Re: wiadomo juz cos o dniach tyskich 2005???? 16.04.05, 19:08
            Gość portalu: Przeciek napisał(a):

> Z nieoficjalnych przecieków z komisji śledczej: ma być TSA, a także Martyna
            > Jakubowicz z zespołem, Winder & Błędowski Band (dawny zespół Krzak) i parę
            > pomniejszych. Nie udało mi się ustalić kto będzie gwiazdą niedzieli :-(

eee znow TSA co roku oni graja tez na paprocanach na festiwalu im Ryska Riedla
            • Gość: Przeciek Re: wiadomo juz cos o dniach tyskich 2005???? IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.05, 07:19
              W niedzielę najprawdopodobniej zagrają Elektryczne Gitary. Dowiemy się, że
              wszyscy mamy źle w głowach, że żyjemy... :-)
              • krzys00 Re: wiadomo juz cos o dniach tyskich 2005???? 18.04.05, 10:40
                Gość portalu: Przeciek napisał(a):

> W niedzielę najprawdopodobniej zagrają Elektryczne Gitary. Dowiemy się, że
                > wszyscy mamy źle w głowach, że żyjemy... :-)

no chyba masz racje bo na ich stronce pisze cos o koncercie 26.06 w tychach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka