Dodaj do ulubionych

Jakie duże miasto w PL ma najlepsze drogi?

01.09.04, 09:41
Nie mogłem się powstrzymać, choć wielkiego porównania nie mam:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=15244587
:-)))))))
Obserwuj wątek
    • Gość: swerd Re: Jakie duże miasto w PL ma najlepsze drogi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 16:32
      no drogi złe nieśa. pytanie tylko czy tychy są dużym miastem?
      • radexior Re: Jakie duże miasto w PL ma najlepsze drogi? 01.09.04, 16:41
        Czekałem na to pytanie:-)
      • Gość: Darek Re: Jakie duże miasto w PL ma najlepsze drogi? IP: *.local.pl / 62.233.185.* 03.09.04, 20:52
        Skoro ktoś wspomniał o Opolu, to można tez wspomnieć o Tychach. W końcu Tychy
        sa o kilka tysiecy mieszkańców większe od stolicy Opolszczyzny, było nie było
        miasta wojewódzkiego :-). POzdrawiam
        • Gość: basturk Re: Jakie duże miasto w PL ma najlepsze drogi? IP: 80.51.254.* 03.09.04, 21:18
          no dokładnie Tak!! podobnie jak chodzi o Gorzów Wlkp i Gdynie-co prawda
          niemiasto wojeódzkie ale powszechnie uważaną za dosć duze miasto w kraju ;))
          • Gość: Darek Re: Jakie duże miasto w PL ma najlepsze drogi? IP: *.local.pl / 62.233.185.* 03.09.04, 21:42
            Co do Gorzowa, to masz rację, co do Gdyni, nie za bardzo: Gdynia ma ponad
            ćwierć miliona mieszkańców, a więc prawie dwa razy tyle co Tychy.
            ...ale jest jeszcze Zielona Góra, miasto "półwojewódzkie" (na spółkę z
            Gorzowem) - to miasto liczy kilkanaście tysięcy mieszkańców mniej niż Tychy :-).
            A tak poza na marginesie: trudno porównywać miasta wchodzące w skład
            konurbacji, czy aglomeracji z miastami, które są oderwane od reszty: zupełnie
            inna specyfika mieszkania w nich (ale to już chyba nie na temat :-)).
          • keyzan Re: Jakie duże miasto w PL ma najlepsze drogi? 03.09.04, 22:32
            Gość portalu: basturk napisał(a):

> no dokładnie Tak!! podobnie jak chodzi o Gorzów Wlkp i Gdynie-co prawda
            > niemiasto wojeódzkie ale powszechnie uważaną za dosć duze miasto w kraju ;))

W Gorzowie prawie same ,,kocie łby".Paskudne drogi, choc trzeba przyznac,że
            mnawierzchnia mocniejsza niz asfalt czy lastrico.
      • man_x Tychy nr 26 06.09.04, 21:19
        tabela
        • Gość: Paweł Re: Tychy nr 26 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 22:31
          Patrzcie! Nam maleje liczba mieszkanców, a w takim Krakowie czy Warszawie -
          rośnie. Tyszanie, nie wyjeżdżajcie!
          • Gość: BTY Re: Tychy nr 26 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 16:04
            niestety maleje, ale i tak nie jest tak zle jak w gliwicach lodzi, a na
            pocieszenie dodam, ze nie jestem zameldowany w tychach wiec mnie nie policzyli,
            a ja siebie samego jak najbardziej za tyszanina uwazam wiec przynajmniej o
            jedna osobe wiecej jest w tychach
            • Gość: basturk Re: Tychy nr 26 IP: 80.51.254.* 07.09.04, 16:19
              cóz nam chyba liczba mieskzańców dłuuugo nie stuknie 200 000 ato dlatego ze w
              promieniu 60-80 km mamy kilkanaście jak nie więcej dużych miast włąćznie z
              Krakowem. Pomijając warszawe najszybciej liczba ludności bedzie rosła w tych
              miastach które "są same" tj otoczone kilkudziesiecio-100 kilometrowym
              promieniem wiosek.
    • basturk Re: Jakie duże miasto w PL ma najlepsze drogi? 18.09.04, 12:10
      Faktycznie jak chodzi o drogi i cały układ drogowy miasta to mamy jeden z
      najlepszych, ba często jest poodawany jako wzorcowy-układ ulic na planie sieci.
      Dodatkową zaletą jest szerokosć naszych dróg-dwujezdniowość, ronda kompaktowe i
      stan dróg. trzeba też przyznąć ze nasze drogi w porównaniu z drogami w innych
      miastach takze tych więskzych są w dorbym stanie. Jak ktoś jechał przejazdem np
      przez Radom czy Łódź to jest porównanie.
      Juz nie długo przybedzie nam kolejne rondo - AK/Sikorskiego no i nowe "azyle"-
      wysepki dla przechodniów. czeka nas też modernizacja trasy beskidzkiej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka