radexior 01.09.04, 09:41 Nie mogłem się powstrzymać, choć wielkiego porównania nie mam: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=15244587 :-))))))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: swerd Re: Jakie duże miasto w PL ma najlepsze drogi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 16:32 no drogi złe nieśa. pytanie tylko czy tychy są dużym miastem? Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Re: Jakie duże miasto w PL ma najlepsze drogi? 01.09.04, 16:41 Czekałem na to pytanie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Jakie duże miasto w PL ma najlepsze drogi? IP: *.local.pl / 62.233.185.* 03.09.04, 20:52 Skoro ktoś wspomniał o Opolu, to można tez wspomnieć o Tychach. W końcu Tychy sa o kilka tysiecy mieszkańców większe od stolicy Opolszczyzny, było nie było miasta wojewódzkiego :-). POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk Re: Jakie duże miasto w PL ma najlepsze drogi? IP: 80.51.254.* 03.09.04, 21:18 no dokładnie Tak!! podobnie jak chodzi o Gorzów Wlkp i Gdynie-co prawda niemiasto wojeódzkie ale powszechnie uważaną za dosć duze miasto w kraju ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Jakie duże miasto w PL ma najlepsze drogi? IP: *.local.pl / 62.233.185.* 03.09.04, 21:42 Co do Gorzowa, to masz rację, co do Gdyni, nie za bardzo: Gdynia ma ponad ćwierć miliona mieszkańców, a więc prawie dwa razy tyle co Tychy. ...ale jest jeszcze Zielona Góra, miasto "półwojewódzkie" (na spółkę z Gorzowem) - to miasto liczy kilkanaście tysięcy mieszkańców mniej niż Tychy :-). A tak poza na marginesie: trudno porównywać miasta wchodzące w skład konurbacji, czy aglomeracji z miastami, które są oderwane od reszty: zupełnie inna specyfika mieszkania w nich (ale to już chyba nie na temat :-)). Odpowiedz Link Zgłoś
keyzan Re: Jakie duże miasto w PL ma najlepsze drogi? 03.09.04, 22:32 Gość portalu: basturk napisał(a): > no dokładnie Tak!! podobnie jak chodzi o Gorzów Wlkp i Gdynie-co prawda > niemiasto wojeódzkie ale powszechnie uważaną za dosć duze miasto w kraju ;)) W Gorzowie prawie same ,,kocie łby".Paskudne drogi, choc trzeba przyznac,że mnawierzchnia mocniejsza niz asfalt czy lastrico. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Tychy nr 26 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 22:31 Patrzcie! Nam maleje liczba mieszkanców, a w takim Krakowie czy Warszawie - rośnie. Tyszanie, nie wyjeżdżajcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BTY Re: Tychy nr 26 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 16:04 niestety maleje, ale i tak nie jest tak zle jak w gliwicach lodzi, a na pocieszenie dodam, ze nie jestem zameldowany w tychach wiec mnie nie policzyli, a ja siebie samego jak najbardziej za tyszanina uwazam wiec przynajmniej o jedna osobe wiecej jest w tychach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk Re: Tychy nr 26 IP: 80.51.254.* 07.09.04, 16:19 cóz nam chyba liczba mieskzańców dłuuugo nie stuknie 200 000 ato dlatego ze w promieniu 60-80 km mamy kilkanaście jak nie więcej dużych miast włąćznie z Krakowem. Pomijając warszawe najszybciej liczba ludności bedzie rosła w tych miastach które "są same" tj otoczone kilkudziesiecio-100 kilometrowym promieniem wiosek. Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Jakie duże miasto w PL ma najlepsze drogi? 18.09.04, 12:10 Faktycznie jak chodzi o drogi i cały układ drogowy miasta to mamy jeden z najlepszych, ba często jest poodawany jako wzorcowy-układ ulic na planie sieci. Dodatkową zaletą jest szerokosć naszych dróg-dwujezdniowość, ronda kompaktowe i stan dróg. trzeba też przyznąć ze nasze drogi w porównaniu z drogami w innych miastach takze tych więskzych są w dorbym stanie. Jak ktoś jechał przejazdem np przez Radom czy Łódź to jest porównanie. Juz nie długo przybedzie nam kolejne rondo - AK/Sikorskiego no i nowe "azyle"- wysepki dla przechodniów. czeka nas też modernizacja trasy beskidzkiej. Odpowiedz Link Zgłoś