IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 13.11.04, 19:35
Dupiatą mamy pogodę, nie sądzicie? Dziś w południe, jak wyglądnąłem za okno,
to miałem wrażenie że już wieczór nadchodzi... Może forumowy synoptyk mnie
pocieszy...
Obserwuj wątek
    • Gość: basturk Re: Za oknem IP: 80.51.254.* 14.11.04, 10:46
      tak pociesze forumowy synoptyk.
      Fakt wczoraj najpierw deszcz, póxniej deszcz ze śniegiem ok godz. 21.00-22.00
      przy temp ok 2st aż w końcu później do ok godz. wczesnorannych momentami
      prószył dobny śnieżek. Na pocieszenie dodam że dziś takiego miksu nie będzie.
      Jedynie jutro nad ranem moze pojaiwc się symboliczny opad śniegu, ale naparwde
      symboliczny.
      no i teraz to pocieszenie: Ogólnie przyszły tydzień będzie cieplejszy /w dzień
      około +5 st, obecnie jest +2st/ ale jak zwykle pojawia sie ale: będzie też
      wiecej opadów choć nie bardzo intenyswnych.
      Większej porcji śniegu możemy sie spodziewac za około tydzien czasu.
      • aralski nie synoptyk, jeno gdzie 14.11.04, 11:14
      • aralski tata rzekl: SYN OPTYK przyszedl 14.11.04, 11:19
        a drugi jest marynarzem i na Morzu Czarnym tera plywa, BA STURKiem sie nawet
        dogada, dodal tata dumny
        i taki to je synoptyk
    • Gość: basturk UWAGA Obficie sypnie sniegiem... IP: 80.51.254.* 16.11.04, 17:07
      pora ostrzec bo już za nieco ponad dwie doby rozpocznie się silny szturm zimy.
      Na chwilę obecną spodziewam się pokrywy snieżnej sięgajacej w weekend 20 cm.
      Będe sledził sobie mapy i czwartek-piatek będe weidział już bardziej dokładnie
      ile sypnie, ale napewno sypnie.
      Co prawda snieg w listopadzie nie jest u nas rzadkością i pokrywa 20 cm tez
      jest jak najbardziej normalna, ale przyrost pokrywy snmieznej powinien być
      dosyć szybki. Małe opóźnienie zimy ale lepiej późno niż wcxale.
      Tak wiec ostrzegam aby niektórzy keirowcy nie przezyli szoku, a zwłąszcza
      drogowcy czuwajcie.
      • aralski Syn Optyk dlaej swoje 16.11.04, 21:37
      • Gość: basturk sypnie sniegiem już za ok 36 h IP: 80.51.254.* 17.11.04, 17:21
        jkuz za ok 36 h krajobraz za oknem szybko zacznie sie "wybielać" znaczy bielić..
        opady sniegu od piątku rana conajmniej przez 24 h powinny byc dosyć intensywne
        a póxniej stopniowa zaczną słabnąć. W niedziele powinno byc go ok 15-20 cm.
        Jednoczesnie zrobi sie lekka zima tj mróz w dzien ok -3 do -5 st a nocami
        zwłaszcza gdy sie wypogodzi spadki temp do -10st a loklanie -15 st. W
        przyszłym tygodniu -złaszcza pod jego koniec powinno sniegu spaść znacznie
        wiecej. Ale to narazie wstepne prognozy
        • Gość: osF Re: sypnie sniegiem już za ok 36 h IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 17.11.04, 21:07
          Wyciągnąłem szalik z szafy...
          • Gość: basturk Re: sypnie sniegiem już za ok 36 h IP: 80.51.254.* 17.11.04, 21:21
            Gość portalu: osF napisał(a):

> Wyciągnąłem szalik z szafy...

przyda sie napewno, dla tych co mieszkają w domkach to tez najwyzsza pora na
            przygotowanie sprzetu w postaci łopat.. ;DDDD
            ale za nim zima sie rozkreciw piatek to jutro jeszcze silne opady i wichury
            dyzurny forumowy meteorolog
            • Gość: basturk dzis wichura 90-100 km/h a jutro zima :D IP: 80.51.254.* 18.11.04, 17:12
              dzis wichura osiągała u nas i w naszym rejonie 90-100 km/h, w górach powyżej
              110 km/h. Jednak największe porywy już za nami. Teraz czeka nas kolejny żywioł.
              Śnieg. Już dziś o nim ostrzgam. jutro wieczorem już może go być kilkanaście
              centymetrów, a w niedziele około 20 cm. W naszych Beskidach około 40 cm.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka