Gość: wahadłowy IP: *.Server.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.04, 15:40 Wczoraj rada miasta mianowała honorowym obywatelem Tychów arcybiskupa Damiana Zimonia. Radny Dyrda mówił, że lepszy byby Czerkawski i Krystyna Loska. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kokosz Re: honorowy obywatel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.04, 13:08 i mial racje. Loska I Czerkawski sa z Tychow, a biskup na pewno nie. Dobrze, ze jest choc jeden odwazny w tej radzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kaner Re: honorowy obywatel 30.11.04, 13:24 Honorowe obywatelstwo przyznaje sie wlasnie osobom spoza miasta ktore przyznaje ten tytul... inna sprawa jest tak naprawde jakie sa powody przyznania tego obywatelstwa tejze osobie, jaki miala wplyw na miasto? co takiego w jej zachowaniu powoduje ze chcemy by byla honorowym obywatelem... ja nie widze powodu... no ale coz polityka to polityka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: honorowy obywatel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 18:00 Dla mnie to też jest dziwne. Przyznawanie arcybiskupowi honorowego obywatelstwa tylko i wyłącznie za to, że dobrze wykonuje swoje zadania to jednak lekka przesada. Nie wyróżnia się on w żaden sposób, nie angażuje w bardzo zauważalny sposób w działalność charytatywną, nie dba o promocję Polski, regionu ani Tychów... Warto też zauważyć, że funkcja arcybiskupa jest już w hierarchii kościelnej wystarczającą nagrodą za zasługi dla Damiana Zimonia, nie ma potrzeby nagradzania abp Damiana Zimonia dodatkowo przez naszą Radę Miejską. Mam nadzieję, że nikt się nie obrazi, ale ja to odbieram po prostu jako grę polityczną, podkreślanie chadeckich poglądów... Oczywiście jestem otwarty na argumenty, może po prostu o jakichś ważnych powodach przyznania tego obywatelstwa nie wiem... Ciekawe kto za tym głosował? Gdzie to można sprawdzić? Odpowiedz Link Zgłoś
perlailotr wybaczcie, ale ja tego nie rozumiem... 07.12.04, 23:33 Nie cierpię politycznych gierek i nie w ramach takowych piszę tego posta. Wiele było hałasu o zachowanie lewicy podczas głosowania nad przyznaniem tytułu Honorowego Obywatela Miasta Tychy. Również opinie wielu z Was zmierzały w tym kierunku, że "lewica jest lewicą" i musi swoje pokazać. Dzisiaj, podczas uroczystego wręczenia aktu nadania honorowego obywatelstwa, tyski poseł SLD wystapił oficjalnie z kwiatami, a w swoim przemówieniu przywołał wspomnienia jak to Arcybiskup trzymał go na kolanach podczas kolędy gdzieś na Czułowie w domu babci. To po co był cały ten cyrk ze stanowiskiem "rady miejsko powiatowej", z niewzięciem udziału w głosowaniu, z rozdzieraniem szat radnego Feloxa itepe...? Pozdrawiam zdumiony totalnie... Odpowiedz Link Zgłoś
aralski grunt ze przyjechal ze byl bo bylo tak groznie 08.12.04, 03:10 oj bardzo groznie bylo, tak groznie, ze prawie nie moglo byc grozniej oj naprawde groznie bylo, bo bylo tak groznie, ze bylo groznie lewica nie jest lewica prawica tez nie jest lewica, bo niby jest prawica ale co tam, bo tak groznie bylo Odpowiedz Link Zgłoś