Dodaj do ulubionych

honorowy obywatel

IP: *.Server.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.04, 15:40
Wczoraj rada miasta mianowała honorowym obywatelem Tychów arcybiskupa Damiana
Zimonia. Radny Dyrda mówił, że lepszy byby Czerkawski i Krystyna Loska.
Obserwuj wątek
    • Gość: kokosz Re: honorowy obywatel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.04, 13:08
      i mial racje. Loska I Czerkawski sa z Tychow, a biskup na pewno nie. Dobrze, ze
      jest choc jeden odwazny w tej radzie.
      • kaner Re: honorowy obywatel 30.11.04, 13:24
        Honorowe obywatelstwo przyznaje sie wlasnie osobom spoza miasta ktore przyznaje
        ten tytul...

inna sprawa jest tak naprawde jakie sa powody przyznania tego obywatelstwa
        tejze osobie,
        jaki miala wplyw na miasto?
        co takiego w jej zachowaniu powoduje ze chcemy by byla honorowym obywatelem...
        ja nie widze powodu...
        no ale coz polityka to polityka
        • Gość: Paweł Re: honorowy obywatel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 18:00
          Dla mnie to też jest dziwne. Przyznawanie arcybiskupowi honorowego obywatelstwa
          tylko i wyłącznie za to, że dobrze wykonuje swoje zadania to jednak lekka
          przesada. Nie wyróżnia się on w żaden sposób, nie angażuje w bardzo zauważalny
          sposób w działalność charytatywną, nie dba o promocję Polski, regionu ani
          Tychów... Warto też zauważyć, że funkcja arcybiskupa jest już w hierarchii
          kościelnej wystarczającą nagrodą za zasługi dla Damiana Zimonia, nie ma
          potrzeby nagradzania abp Damiana Zimonia dodatkowo przez naszą Radę Miejską.

Mam nadzieję, że nikt się nie obrazi, ale ja to odbieram po prostu jako grę
          polityczną, podkreślanie chadeckich poglądów... Oczywiście jestem otwarty na
          argumenty, może po prostu o jakichś ważnych powodach przyznania tego
          obywatelstwa nie wiem...

Ciekawe kto za tym głosował? Gdzie to można sprawdzić?
    • perlailotr wybaczcie, ale ja tego nie rozumiem... 07.12.04, 23:33
      Nie cierpię politycznych gierek i nie w ramach takowych piszę tego posta.
      Wiele było hałasu o zachowanie lewicy podczas głosowania nad przyznaniem tytułu Honorowego Obywatela Miasta Tychy. Również opinie wielu z Was zmierzały w tym kierunku, że "lewica jest lewicą" i musi swoje pokazać.

Dzisiaj, podczas uroczystego wręczenia aktu nadania honorowego obywatelstwa, tyski poseł SLD wystapił oficjalnie z kwiatami, a w swoim przemówieniu przywołał wspomnienia jak to Arcybiskup trzymał go na kolanach podczas kolędy gdzieś na Czułowie w domu babci.

To po co był cały ten cyrk ze stanowiskiem "rady miejsko powiatowej", z niewzięciem udziału w głosowaniu, z rozdzieraniem szat radnego Feloxa itepe...?

Pozdrawiam zdumiony totalnie...
      • aralski grunt ze przyjechal ze byl bo bylo tak groznie 08.12.04, 03:10
        oj bardzo groznie bylo, tak groznie, ze prawie nie moglo byc grozniej
        oj naprawde groznie bylo, bo bylo tak groznie, ze bylo groznie

lewica nie jest lewica prawica tez nie jest lewica, bo niby jest prawica
        ale co tam, bo tak groznie bylo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka