Dodaj do ulubionych

WOŚP - licytacje

07.01.05, 11:11
W niedzielę 9. grudnia w otoczniu dwóch laptopów będę siedział w "Avanti" na
placu Baczyńskiego i przyjmował przedmioty do licytacji na stronach allegro.pl
Serdecznie zapraszam wszystkich Forumowiczów (i nie tylko) do korzystania z
tej formy wsparcia Fundacji WOŚP.

Pozdrowienia
Obserwuj wątek
    • keyzan Re: WOŚP - licytacje 07.01.05, 17:25
      Yo, spróbujemy coś przynieść.
      • Gość: plasmaman Super! Ofiarom tsunami się przyda :-) IP: *.polsl.pl 07.01.05, 21:43
        Bo kasa z WOŚPowych aukcji idzie w tym roku na ofiary tsunami ;-)

Pozdrawiam :-)

Ps. Wystawiałem i kupowałem tam już w tym roku - teraz przestałem...
    • salo Re: WOŚP - licytacje 07.01.05, 19:25
      Czy np. stary sprawny sprzęt foto się nada ?
      Mamy practicę LTL i VCL3 kilka obiektywów i parę innych drobiazgów. Ponieważ i
      ja, i mąż straciliśmy ochotę na fotografowanie, nosiliśmy się z zamiarem
      sprzedania tego sprzętu. Chętnie oddamy w dobre ręce.
    • Gość: plasmaman Re: WOŚP - licytacje IP: *.polsl.pl 07.01.05, 21:41
      Jasne, nie zapomnij powiedzieć wszystkim dającym przedmioty na licytację, że
      dochód z licytacji nie idzie w tym roku na WOŚP, a na ofiary tsunami.

Pozdrawiam, wkurozny, gdyż nie lubię jak za mnie się decyduje i zmienia zasady
      w trakcie gry!
      • Gość: magi Re: WOŚP - licytacje IP: *.unregistered.media-com.com.pl 08.01.05, 07:32
        Gość portalu: plasmaman napisał(a):

> Jasne, nie zapomnij powiedzieć wszystkim dającym przedmioty na licytację, że
        > dochód z licytacji nie idzie w tym roku na WOŚP, a na ofiary tsunami.

Ej! To prawda?????
        • katek18 Re: WOŚP - licytacje 08.01.05, 08:07
          Prawda, sprawdzałam na ich stronie.
      • 1976_darek Re: WOŚP - licytacje 08.01.05, 19:56
        Gość portalu: plasmaman napisał(a):

> Jasne, nie zapomnij powiedzieć wszystkim dającym przedmioty na licytację, że
        > dochód z licytacji nie idzie w tym roku na WOŚP, a na ofiary tsunami.
        >
        > Pozdrawiam, wkurozny, gdyż nie lubię jak za mnie się decyduje i zmienia
        > zasady w trakcie gry!

W końcu fundacja pomaga potrzebującym dzieciom - a że część z tegorocznej
        zbiórki trafi do Sri Lanki, to moim zdaniem bardzo dobry pomysł. Popieram taką
        akcję! POzdrawiam
    • Gość: skip Re: WOŚP - licytacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.05, 12:05
      na stronie WOŚP jest taki tekst

Pomoc Fundacji dla ofiar tsunami w Azji

Fundacja podjęła decyzję o pomocy w postaci wyposażenia w sprzęt medyczny oddziału noworodkowo-dziecięcego, w jednym z wybranych szpitali na Sri Lance.
      O jego wyborze zdecyduje Fundacja w porozumieniu z Ambasadą Sri Lanki w Warszawie. Miejsce oraz rodzaj sprzętu zostaną wcześniej uzgodnione przez naszych ekspertów na miejscu. Na ten cel Fundacja pragnie przeznaczyć 250 tys. Euro. Za pieniądze te możemy wyposażyć oddział noworodkowo-dziecięcy w m.in.:
      1 rentgen, 1 USG, 5 inkubatorów zamkniętych, 20 pomp infuzyjnych, 45 łóżeczek noworodkowych, niemowlęcych i dziecięcych, 3 kardiomonitory, 2 aparaty EKG.
      Jest to standardowe wyposażenie wielu polskich oddziałów noworodkowych, dla których Fundacja kupowała i ciągle kupuje sprzęt medyczny.

Na ten cel chcemy przeznaczyć wszystkie pieniądze uzyskane z naszej aukcji internetowej prowadzonej poprzez serwis przygotowany przez Allegro. Rok temu, dzięki tym działaniom uzyskaliśmy 700 tys. złotych na cel XII Finału. Liczymy, że podobnie, a nawet lepiej będzie w tym Finale i to pozwoli Fundacji zrealizować podjęte zobowiązanie.

Realizacja nastąpi w ciągu kilku miesięcy, będziemy na bieżąco informować o wszystkich ruchach, a ostateczne wyniki XIII Finału pozwolą na ewentualne zwiększenie tak zorganizowanej pomocy.

Fundacja od samego początku spotkała się z ogromną ilością pytań od ludzi i instytucji w Polsce o nasze działania w zakresie pomocy regionom dotkniętym kataklizmem tsunami. Dlatego uznaliśmy, że jest w tym ogromne przyzwolenie społeczne, aby oprócz zbierania pieniędzy na zakup sprzętu dla polskich szpitali, wesprzeć miejsca, które dzisiaj tak bardzo potrzebują pomocy.
    • perlailotr Re: WOŚP - licytacje 09.01.05, 18:15
      Na obecną chwilę mamy kilka ciekawych przedmiotów. Bezpośrednie linki do aukcji znajdziecie na
      stronach kultura.tychy.pl

Zapraszam!
    • Gość: basturk 3 tyskie firmy walczą między sobą o rzeźbe IP: 80.51.254.* 09.01.05, 22:04
      kwota 20 000 przekroczona

• Gość: Paweł Orkiestra świetna :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 23:02
      Byłem tylko na Cree i na światełku, bo tylko tyle mi się udało czasu
      wygospodarować, ale obie pozycje świetnie. Cree już tradycyjnie poziom
      trzymało, a światełko... co tu dużo mówić, wszyscy z którymi rozmawiałem (i
      wcale nie tylko tyszanie) mówią, że sposród wszystkich miast transmitowanych w
      TV mieliśmy najlepsze światełko do nieba. Ja oglądałem na żywo i było też
      fajnie, choć w TV pewnie lepiej, bo bardziej z góry... Mam nagrane, także jutro
      obejrze.

Poza tym po cyrkach w lipcu z ochroną na festiwalu Riedla postanowiłem bacznie
      zwrócić uwagę na ochronę na orkiestrze. Nie udała się moja dziennikarska
      prowokacja, punkt dla ochrony za czujność.
      • Gość: Paweł Chcielibyście orkiestrę u nas za rok? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 23:03
        No właśnie, przyszło mi to jeszcze do głowy - pytanie jak w temacie.
      • hen0i Re: Orkiestra świetna :-) 10.01.05, 10:12
        Ja tez uwazam, ze bylo dosc fajnie... ale nie wszyscy tak sądzą - na jeden z samochodów rajdowych upadła doniczka z okna... na nastepny kamien... Ja wiem, ze nie wszyscy ludzie potrafią sie zachowac, ale chciaz w ten jeden dzien... a przeciez takich dni w Tychach nie za wiele, a na pewno juz w tamtej okolicy... Nic to :-) Reasumujac: bardzo podobalo mi sie to, ze w Tychach sie "cos dzieje" :-)
        • radexior Rajdowanie:-)))))) 10.01.05, 15:39
          A ja nie wytrzymałem i wrzuciłem na wośp 50zł by móc się przejechać rajdówką!
          Wielką radoche miałem, lepszy taki wydate niż skok bungie:-)))))))))
          • hen0i Re: Rajdowanie:-)))))) 10.01.05, 15:41
            Wielką radoche miałem, lepszy taki wydate niż skok bungie:-)))))))))

Zdecydowanie lepszy :-)
          • Gość: Kaner Re: Rajdowanie:-)))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 15:49
            ;-)
            • radexior Re: Rajdowanie:-)))))) 10.01.05, 16:11
              Kaner, zrobiłeś jakieś fotki?
              Moment gdy Serafin (w jesieni serwisowałem u niego me autko:-) złamał koło był najlepszy. Zamiast sprawdzić co się stało zrobił jeszcze 2 rundki na pełnym gazie.
            • radexior Do Kanera 17.01.05, 13:15
              Znasz jakieś inne galerie, prócz Twojej gdzie można obejrzeć fotki z rajdowania na tyskim wośp?
              • kaner Re: Do Kanera 17.01.05, 13:33
                Poszukaj galerii drivera na fotogaleriach :)

pozdroo
                • radexior Re: Do Kanera 17.01.05, 16:55
                  Oł jeeee. Szalałem tą białą Cliówką :-)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka