Dodaj do ulubionych

hokeiści będa Honorowymi Tyszanami!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 00:22
radny Dyrda zgłsił na sesji wniosek, aby hokeistom, którzy zdobyli
mistrzostwo Polski nadac honorowe obywatlestwo miasta. Radny zapowiedział, że
przygotował wnioski w tej sprawie. Żeby rozpocząć procedurę trzxeba podpisów
połowy radnych albo 1000 mieszkańców. Dyrda na razie zwrócił się o to do
radnych, ale mówi, że jeśli połowa nie podpisze to zbierze 5000 kibiców i ich
rodzin. Ale patrząc po reakcji radnych z zebraniem tych podpisów między nimi
nie powinno być problemu
Obserwuj wątek
    • 1976_darek Re: hokeiści będa Honorowymi Tyszanami! 01.04.05, 01:00
      :)

Hokeiści Unii Oświecim, po tylu pod rząd tytułach mistrzów Polski, to już chyba
      powinni być co najmniej honorowymi obywatelami nie tylko Oświęcimia, ale także
      całej Małopolski :).

Nie chcę tu z nikim zadzierać, bo nie takie są moje intencje - oczywiście,
      gratuluję tyskim hokeistom i cieszę się z niewątpliwego sukcesu. Ale wniosek
      radnego Dyrdy uświadamia mi, jaki w tym mieście panuje głód sportowych
      sukcesów... Bo niestety, poza hokejem (kompletnie jednak niepopularnym w
      Polsce) nie ma żadnej innej sekcji, która reprezentowałaby poziom ogólnopolski :
      (.
      Piłkarze od wielu lat nie potrafią się nawet dobić do III ligi... O siatkówce,
      koszykówce, piłce ręcznej itp. już nawet nie wspominam... (oczywiście mam na
      myśli seniorów).

POzdrawiam
      • radexior Re: hokeiści będa Honorowymi Tyszanami! 01.04.05, 10:23
        Bo niestety, poza hokejem (kompletnie jednak niepopularnym w
        > Polsce) nie ma żadnej innej sekcji, która reprezentowałaby poziom ogólnopolski
        > :
        > (.

To nie tak. Hokej jest sportem popularnym w ośrodkach, gdzie jest sekcja i lodowisko. Na tej samej zasadzie mógłbyś powiedzieć, że Żużel czy podnoszenie ciężarów są niepopularne. Problemem jedynie jest promocja hokeja, bo jako sport jest on uważany za jeden z najbardziej widowiskowych. No ale to już w gestii PLH, która właśnie przejmuje rozgrywki i może wreszcie coś się ruszy.

> Piłkarze od wielu lat nie potrafią się nawet dobić do III ligi... O siatkówce,
        > koszykówce, piłce ręcznej itp. już nawet nie wspominam... (oczywiście mam na
        > myśli seniorów).

Z piłkarzami to wiadomo co było, przyjemna chwila, ale kac po Bullerze dłuugi.
        Ale widać nie wiesz nic o koszykówce bo akurat tyszanie są w II lidze i w zeszłym sezonie byli bardzo bliscy awansu do I ligi, w tym popadli w średniactwo.
        • 1976_darek Re: hokeiści będa Honorowymi Tyszanami! 01.04.05, 13:27
          radexior napisał:

> To nie tak. Hokej jest sportem popularnym w ośrodkach, gdzie jest sekcja i
          > lodowisko. Na tej samej zasadzie mógłbyś powiedzieć, że Żużel czy podnoszenie
          > ciężarów są niepopularne. Problemem jedynie jest promocja hokeja, bo jako
          > sport jest on uważany za jeden z najbardziej widowiskowych. No ale to już w
          > gestii PLH, która właśnie przejmuje rozgrywki i może wreszcie coś się ruszy.

No miejmy nadzieję, że coś się ruszy. A co popularności hokeja: w skali kraju
          jest jednak wciąż niepopularny i tyle... To, czy to jest wina złej promocji czy
          innych czynników, to nie ma wiekszego znaczenia. Sam fakt, że telewizja
          regionalna chciała opłaty za pokazanie meczu finałowego mówi samo za siebie...
          Żałuję, że tak jest, ale to są fakty... :(

> Z piłkarzami to wiadomo co było, przyjemna chwila, ale kac po Bullerze dłuugi.
          > Ale widać nie wiesz nic o koszykówce bo akurat tyszanie są w II lidze i w
          > zeszłym sezonie byli bardzo bliscy awansu do I ligi, w tym popadli w
          > średniactwo.

Co do piłki: nie zwalajmy na Bullera: przed Bullerem tez było kiepsko - gdyby
          nie fuzja GKS i tak spadłby do IV ligi, czyli tam, gdzie jest obecnie.
          Co do kosza: sam sobie odpowiedziałeś :)
          • ziemiowziety Jestem przeciw - to inflacja tytulu Honorowego Oby 02.04.05, 14:30
            watela
            to wyglada za rozdawnictwo prawie ze bvle co
            Ten Tytul mizna dac jednemu hokeiscie za przykald wyjatkowo udanej kariery:
            bliski zwiazek z Tychami, brak afer wkarierze i poza nia, jakas ogolna dobra
            postawa, dodatkowe osiagniecia. mozna tez dac wyjatkowemu trenerowi, czy
            dzialaczowi.
            Ale wszystkim, zz jeden tytul, w spoercie gdzie jeszt kilka jako tako
            zorganizowanych druzyn w calym kraju. to jakies drwiny, populizm.
            Nie, mysle, ze to jakies nieporozumienie, i ze inicjator to jeszcze przemysli.
            • Gość: tyski Re: Jestem przeciw - to inflacja tytulu Honoroweg IP: *.unregistered.media-com.com.pl 02.04.05, 16:01
              człowieku! Spójrz na datę założenia tego wątku, mówi Ci coś? :-D
              • ziemiowziety po niektorych radnych mozna spodziewac sie wiele 02.04.05, 16:36
                czy raczej niewiele
                lepiej wiec dmuchac na chlodne
              • 1976_darek Re: Jestem przeciw - to inflacja tytulu Honoroweg 02.04.05, 19:19
                Widzę, że też sie dałem "wypuścić" :). Chyba się starzeję :).
    • Gość: benedicti Ale nie wszyscy!!!! IP: *.crowley.pl 05.04.05, 13:37
      Świetny pomysł! Ale chyba nie wszyscy. Ze trzech, może czterech. I poczekać z
      tym, aż się żałoba skończy. Wogóle może by tak nadawać honorowe obywatelstwo
      komuś, kto coś dobregop dla miasta zrobił, albo jest znanym tyszaninem.
    • Gość: embi Zagadka :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.05, 22:30
      O co chodzi? :)

Dyrda nie zrezygnował
      Poniedziałek, 11 kwietnia 2005r.

Tydzień temu radny Dariusz Dyrda złoży 4 kwietnia wniosek o przyznanie tyskim
      hokeistom tytułu honorowych obywateli miasta Tychy za zdobycie przez nich
      tytułu mistrza Polski. Tak się nie stało.

www.tychy.naszemiasto.pl/wydarzenia/465561.html
      • 1976_darek Re: Zagadka :) 13.04.05, 21:29
        Gość portalu: embi napisał(a):

> www.tychy.naszemiasto.pl/wydarzenia/465561.html

To jednak nie był żart na prima aprilis? :)
    • Gość: piwny Re: hokeiści będa Honorowymi Tyszanami! IP: *.crowley.pl 13.04.05, 12:25
      Pytałem Dyrdy. Mówił, że w trakcie żałoby narodowej nie będzi składał tego
      wniosku, ale zaraz po niej na pewno. Wychodzi że w tym albo następnym tygodniu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka