inquisition 27.09.05, 15:07 Który jest "łatwiejszy" dla osoby początkującej swoją przygodę w chomiczym świecie? Podobno Syryjski jest najlepszy jako "singiel". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szczypior74 najmniejszy chomik 27.09.05, 15:58 Dorosłe osobniki chomikowe jakiej rasy są najmniejsze? Odpowiedz Link Zgłoś
tipp01 Re: najmniejszy chomik 27.09.05, 19:11 szczypior74 napisała: > Dorosłe osobniki chomikowe jakiej rasy są najmniejsze? Chyba Dżungarski. inquisition: Miałem kiedyś jedną i drugą rasę. Nie widziałem żadnych różnic:) Odpowiedz Link Zgłoś
inquisition Najmniejszy jest oczywiście chomik Roborowskiego 28.09.05, 07:36 ale on jest najbardziej narowisty i praktycznie nie do oswojenia (chyba człowiek to za duże coś dla niego) Odpowiedz Link Zgłoś
szczypior74 Re: Najmniejszy jest oczywiście chomik Roborowski 28.09.05, 08:23 To "narowisty" mnie intryguje i zachęca :) Odpowiedz Link Zgłoś
kinioslawa Re: Najmniejszy jest oczywiście chomik Roborowski 28.09.05, 09:37 Chomik ROborowskiego jest malutki i strasznie dziki. Jakoś nie cieszy go branie na ręcę, głaskanie, bawienie się z nim. Teraz mam dżungarskiego i fajny jest. Ale większych różnic między nim a syryjskim (syryjski był większy) w zachowaniu nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
szczypior74 Re: Najmniejszy jest oczywiście chomik Roborowski 28.09.05, 10:23 Kiniu dzięki za podpowiedzi. Raczej nie mam potrzeby głaskaństwa i przytulaństwa chomikowego. Wyrosłam z tego :) Zależy mi na zwierzaku małym, ale aktywnym. Którego można poobserowować. Czytam jeszcze informacje znalezione w necie. Tu bardzo ładna charakterystyka: ochomikach.w.interia.pl/roborowski.htm Odpowiedz Link Zgłoś