mirekcian 18.10.05, 12:05 Czy ktoś wie może co to jest za grób znajdujący się za torami w lesie w Żwakowie po lewej stronie jeśli się zmierza w kierunku ogródków działkowych? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dementia Re: Grób w Żwakowie 18.10.05, 12:11 Kiedyś wychowawczyni zabrała tam moją klasę w podstawówce. Z tego co pamiętam to jakiś żołnierz/powstaniec (?), podobno nieznany. Sama jestem ciekawa czegoś więcej na ten tamat. Odpowiedz Link Zgłoś
sen_pablo w lesie przy Beskidzkiej też jest taki grób 19.10.05, 11:44 dokładnie na rogu lasu, na przeciwko Zawiści, czesto w koło tego miejsca stoją psy i na suszarę łapią jadących w stronę Katowic Odpowiedz Link Zgłoś
bomblina Re: Grób w Żwakowie 19.10.05, 14:37 my tez w podstawowce z klasa tam bylismy...ale to było dawno temu...ciekawe czy nasze dzieci tam beda chodziły??? Odpowiedz Link Zgłoś
tasqa Re: Grób w Żwakowie 20.10.05, 16:57 Ja chodziłam tam będąc jeszcze w przedszkolu, mówiono, iż jest to grób nieznanego żołnierza. Odpowiedz Link Zgłoś
marianek122 Re: Grób w Żwakowie 21.10.05, 11:40 Jest to grób nieznanego żołnierza....chodziłem tam jeszcze za czasów podstawówki :)Wypadało by przejść sie tam....i zobaczyć w jakim on jest teraz stanie.....zapewne opłakanym...... Odpowiedz Link Zgłoś