madziuja 18.11.05, 10:19 Czy ktoś z Was myslał o mieszkaniu na Woli??? Tanie mieszkanka ładne osiedle. Nie wiem czy się zdecydować. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mariusz766 Re: WOLA 18.11.05, 11:09 daj spokój wszyscy z tamtąd uciekają i nie rzucaj sie że tanio idzie kupić mieszkanie, dom , bo i to będziesz chciała wracać do Tychów . Odpowiedz Link Zgłoś
matams Re: WOLA 18.11.05, 11:15 Wola jest dobra dla staruszkow. Blisko sklepy etc. Spokoj, spokoj, spokoj. Ale dla mlodych dynamicnych ludzi to zadupie!! Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz766 Re: WOLA 18.11.05, 11:24 dla staruszka też jest zadupie (kosciół i spożywczak to nie wszystko ) daleko do lekarzy specjalistów wątpie żeby w Woli była przyzwoita służba zdrowia . zresztą znam dwie osoby z Tychów co tam kupiły jakis czas temu mieszkanie na Woli i już są z powrotem w Tychach . Odpowiedz Link Zgłoś
katek18 Re: WOLA 18.11.05, 11:21 mariusz766 napisał: > daj spokój wszyscy z tamtąd uciekają Sądząc po cenie i ilości mieszkań oferowanych do sprzedaży tak chyba jest. Tam jest osiedle, które powstało przy kopalni przeznaczonej do likwidacji, zdaje się. Osobiście bym się nie zdecydowała. Odpowiedz Link Zgłoś
madziuja Re: WOLA 18.11.05, 11:25 Ja nie bardzo chcę tam mieszkać ale gdzieś muszę!! Niestety na mieszkanie w Tychach mnie nie stać są za drogie. Nie widzi mi się tam żyć w szczęściu. Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz766 Re: WOLA 18.11.05, 11:33 madziuja napisała: > Ja nie bardzo chcę tam mieszkać ale gdzieś muszę!! Niestety na mieszkanie w > Tychach mnie nie stać są za drogie. Nie widzi mi się tam żyć w szczęściu. zawsze jest jakieś wyjście ale jak już na starcie masz wątpliwości to naprawde przemyśl tą decyzje . Odpowiedz Link Zgłoś
madziuja Re: WOLA 18.11.05, 11:26 Dzięki za wyrażenie zdania....... wydawało mi się że tylko ja tak myslę. Odpowiedz Link Zgłoś
madziuja Re: WOLA 24.11.05, 08:17 Byłam widziałam podoba mi się. Ładna okolica, bardzo zadbane mieszkanka. Zastanawiam się........... z każdym dniem bardziej się przekonuję. Niestety trzeba wziąć kredyt na 25 lat :((((( ale cokolwiek zrobie i tak potrzeba kredytu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ruthinia Re: WOLA 24.11.05, 13:57 No chyba, że zbierzemy się większą grupą, zamieszkamy na Woli i rozruszamy to miejsce... <rotfl> Kocham Tychy i aż się boję gdzie będę w przyszłym roku mieszkać. W każdym razie na pewno "na swoim". Znajdę coś ;) -------------------------- Wszystkie zwierzęta są równe. Niektóre są bardziej zwierzęce od innych. Zwłaszcza drapieżniki. I dzikie świnie. <Ruth> Odpowiedz Link Zgłoś
basturk wola: pozornie taniej, moze Mikołów BierunOswiecim 24.11.05, 23:41 wola-osiedle, miasteczko stworzone 'pod" kopalnie przeznaczoną do likwidacji. Okolica ładna, ale niestety najblizsze miasta to Tychy Pszczyna i Oświęcim-po około 10 km, niby nie daleko ale bez samochodu to kawał drogi, biorąc pod uwagę to ze jeździ tam tylko oświecim /co prawda do tychów tez/ i pszczyna to niezbyt ciekawa sytuacja. Praktycznie nie ma tam nic. wiec to co zaoszczedzisz na kupnie mieszkania w tychach zostanie pożarte, przez zwłaszcza paliwo, bilety itd... nie ma tam ani duzego sklepu-praktycznie zadnych poza kilkoma głównie spożywczakami, zadnych rozrywek-najblizsze własnie w tychach oswiecimiu i pszczynie... jednym słowem czy warto tam kupowac mieszkanie tylko po to zeby nocować?? pozorne oszczędności.. weź pod uwagę też to ze kopalnia bedzie likwidowana..a juz teraz ludzie z Woli "uciekają".. dlatego zanim "zainwestujesz" w Wolę poważnie sie zastanów, kredyt i tak będzie musiał być wzięty.. a jezeli faktycznie tychy są za drogie /bo faktycznie mieszkania, działki itd są najdroższe po katowicach/ to może Mikołów, Bieruń, Oświęcim, Kobiór, Pszczyna?? Odpowiedz Link Zgłoś
mylosolo Re: wola: pozornie taniej, moze Mikołów BierunOsw 25.11.05, 00:11 poważnie na twoim miejscu bym się zastanowił czy za jakiś czas nie okaże się że mieszkasz w gettcie..żadna tajemnica że miejsca w których likwidują jedynego (albo co najmniej głównego) pracodawce ulegają przyspieszonej degeneracji..ci którzy będą mogli wyjadą i zostaną ci którzy nie mają pracy i są coraz biedniejsi..to kreuje patologie, a że miejsce jest rzeczywiście troche odizolowane od otoczenia to wydaje mi się dodatkowo sprzyja takim procesom..pół roku temu kupiłem mieszkanie - w tychach, nawet mi przez myśl nie przeszła wola, rozważałem za to mikołów - jest również dużo tańszy niż tychy Odpowiedz Link Zgłoś
madziuja Re: wola: pozornie taniej, moze Mikołów BierunOsw 25.11.05, 12:17 To wszystko co tu piszecie też mam w głowie (niestety). To fakt przemawia kasa bo tam za zadbane mieszkanko (tylko pomalować ściany) 63 metrowe zapłacę 68.500 zł a w Tychach ok 100.000 a to jest duuża różnica. Osiedle na Woli ma ładne połozenie to fakt musicie przyznać ...wokół lasy i jakieś tam wodne "stawiki i jeziorka", jest gdzie spacerować. Sklepy też są (dużych z reguły nie lubię, dwie podstawówki gimnazja i liceum, basen. Dwa kościoły, przychodnia, dwa oddziały banków więc nie takie "zadupie" :)))). Narazie mam problem z kredytem - w banku twierdzą że te mieszkanie jest warte 40.000 zł a więcej niż 100% nie dają. I gdzie tu człowiek ma mieszkać??????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
magbin Re: wola: pozornie taniej, moze Mikołów BierunOsw 25.11.05, 13:32 Jak to: w banku twierdzą? My musieliśmy przedstawić opinię rzeczoznawcy. A czy to tanio? Trzy lata temu za 63 m z Tychach zapłaciliśmy 70 tys. Dwa miesiące temu spłaciliśmy kredyt (wolność:)i powoli rozglądamy się za czymś nowym. Może faktycznie lepiej poszukać okazji w Tychach? Z kredytem trudno się gdzieś wyprowadzić: łatwiej z Tychów na Wolę, niż z Woli do Tychów. Mieszkanie to inwestycja. Odpowiedz Link Zgłoś
madziuja Re: wola: pozornie taniej, moze Mikołów BierunOsw 25.11.05, 14:34 Weż pod uwagę że 3 lata temu mieszkania były duuużo tańsze!!!!! Moi znajomi kupili 33 m (dwa pokoje)za 54 tyś. dwa lata temu w tym momencie je sprzedają za 65 tyś..... Odpowiedz Link Zgłoś
magbin Re: wola: pozornie taniej, moze Mikołów BierunOsw 25.11.05, 14:43 No tak; takie mieszkanie z gruntem itp. wówczas kosztowało 90 tys., ale moja siostra kupiła właśnie 50 m za 55 tys :). Trzeba szukać okazji. Pozodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
magdasam Re: WOLA 25.11.05, 13:41 Pracuję na Woli od 10 lat i miejsce to odradzam. w godzinach wieczornych lepiej nie wychodzić z domu. Zwiększjąca się coraz bardziej przestępczość, wandalizm. brrr. Lepiej uciekać Odpowiedz Link Zgłoś
yamadam2 Re: WOLA 27.11.05, 21:03 Napisz sobie plusy i minusy, zobacz czego jest więcej.Faktycznie kopalnia "Czeczot" została przekształcona w kopalnie "Piast" kilka lat temu ale od tego czasu Wola się bardzo rozwineła, teraz to w tygodniu nawet busy jeżdżą przez cały dzień.Lepiej się tam można dostać niż do Jaroszowic czy Urbanowic chociasz jest blizej. Przemyśl to dobrze i słuchaj tylko siebie, bo to ty tam bedziesz mieszkać.My już wsiąkneliśmy w Tychy i za nic w świecie nie przeprowadzilibyśmy się nigdzie indziej, ale mamy wielu znajomych, którzy tam mieszkają i bardzo sobie chwalą.Jedni nasi znajomi, nawet dom tam postawili.Warunek - auto na gaz, żeby być bardziej nie zależnym. Odpowiedz Link Zgłoś
madziuja Re: WOLA 28.11.05, 07:34 Dzięki!!! Jakieś pocieszające słowa!!! Auto na gaz jak narazie odpady (mamy Forda) :)))). Ja całe moje życie mieszkam w Tychach i też nie chciałabym się wyprowadzać ale...... życie samo pisze nam scenariusze i nigdy nie wiemy co bedzie................. Odpowiedz Link Zgłoś