Dodaj do ulubionych

NSZ wyklęte w Tychach przez PiS

09.01.06, 10:52
Radni PiS,LPR i SLD odzrzucili 27.10.2005 wniosek przewodniczącego Komitetu
Ochrony Pamięci Walk i Męczeństwa aby rondo u zbiegu ulic Jaśkowicka
Stoczniowców nazwać imieniem Narodowych Sił Zbrojnych. Radni z PiS Stefan
Moćko i Krystian Łapa zgłosili wniosek by rondo nazwać ,,Żwakowskim'' Prawie
cała rada prócz Gromka Arkadiusza poparła nazwę ,,Żwakowskie'' Radni Stfan
Moćko i Krystian Łapa argumentowali, że w/w wniosek złożyli by nie doszło do
nazwania ronda imieniem Narodowych Sił Zbrojnych.Na niewybredne żarty
pozwolił sobie radny Arkadiusz Dyrda ,,proponując'' : ,,nazwijmy imieniem NSZ
przejscie podziemne bo organizacja była podziemna'' Prezydent Andrzej Dziuba
( Partia Demokratyczna ) Zaproponował by imieniem NSZ nazwać mający powstać
łącznik między ulicami Nałkowskiej i Jana Pawła II.
Głosowanie PiS i LPR ramię w ramię z SLD przeciwko.

tychy.naszemiasto.pl/wydarzenia/477304.html
tychy.naszemiasto.pl/wydarzenia/534376.html
Obserwuj wątek
    • anulaw Re: NSZ wyklęte w Tychach przez PiS 10.01.06, 09:28
      Być może rondo Żwakowskie to lepsza nazwa. Ale pewne jest to, że opór panów
      radnych przed NSZ-em wynika z braku informacji historycznych. Kiedy oni
      chodzili do szkoły, a potem niektórzy na studia wpojono im fałszywe wiadomości.
      Nsz była obok AK największą organizacją podziemną. Jedyną zbrodniczą natomiast
      była GL/AL.
      • cjanek Re: NSZ wyklęte w Tychach przez PiS 10.01.06, 10:46
        Swoją drogą może przydałaby się o naszych radnych informacja podobna do tej jak
        o posłach:
        www.sejm.gov.pl/poslowie/posel5/007.htm
        • murat.73 Re: NSZ wyklęte w Tychach przez PiS 06.05.06, 11:25
          Słusznie
        • murat.73 Re: NSZ wyklęte w Tychach przez PiS 06.05.06, 11:30
          • murat.73 Re: NSZ wyklęte w Tychach przez PiS 18.05.06, 08:25
      • murat.73 Re: NSZ wyklęte w Tychach przez PiS 14.05.06, 08:54
        Właśnie

>
        > Nsz była obok AK największą organizacją podziemną. Jedyną zbrodniczą natomiast
        > była GL/AL.
        • murat.73 Re: NSZ wyklęte w Tychach przez PiS 04.09.06, 08:18
          :))
    • griotte1 Re: NSZ wyklęte w Tychach przez PiS 11.01.06, 11:32
      wiesz, panowie Moćko i Łapa są takimi członkami PiS jak ja rogalikiem z
      czekoladą. Klasyczny koniunkturalizm w powiatowym wydaniu.
      Ciąg dalszy będziemy mieli okazję oglądać niebawem:)
    • rasia1 Re: NSZ wyklęte w Tychach przez PiS 11.01.06, 15:34
      no i ok. niech nazwy ulic będą jak najbardziej apolityczne - żeby w razie
      zmiany orientacji rządzącej nie trzeba było zmieniać ;) mniej zamieszania.
      • ziemiowziety NSZ wyklelo sie samo 12.01.06, 20:02
        i dobrze radni Lapa i Mocko zadzialali
        nie mozna promowac siejacych nienawisc

D
        • monika1999 Re: NSZ wyklelo sie samo 17.01.06, 14:07
          Nie znasz historii chłopczyku.Szkoda
          • ziemiowziety wiem wiecej niz Ty Moniko 1999 18.01.06, 04:38
            samo sformulowanie swiadczy o Twojej ignorancji i banalnosci: nikt nie zna CALEJ
            historii, mozna znac wiecej lub mniej, Ty wiesz zdecydowanie malo
            • monika1999 Re: wiem wiecej niz Ty Moniko 1999 18.01.06, 08:32
              Typowy prosty sposób do zrelatywizowania wszystkiego,określenie typu ,,nie ma
              jednej historii'' ,,wiesz za mało'' ,,nikt nie zna całej historii'' Oczywiście,
              ale takim sposobem można opluć wszystko. A do poprzedniej Twojej wypowiedzi
              masz rację NSZ szerzyło nienawiść : Do hitlerowskich Niemiec i Rosji sowieckiej.
              Ale powinieneś poczytać trochę historii NSZ nie tej z podręczników rodem z PRL
    • w.pan.w Re: NSZ wyklęte w Tychach przez PiS 17.01.06, 18:39
      Byłem na tej sesji - jako zwykły mieszkaniec i wcale nie w związku z nazwą
      Ronda zainteresowany byłem stanowiskiem Rady, co do końcowego raportu Komisji
      Rewizyjnej w sprawie Pani wiceprezydent E Kani. Została uznana "KŁAMCĄ" tego
      nikt nie zauważył, ale dyskusje w wokół nazwy ronda to zajmują naszych
      mieszkańców. To temat zastępczy. Popatrzcie na nasze miasto, co przez te lata
      się wybudowało poza marketami i stacjami paliw. To jest temat do dyskusji a nie
      nazewnictwo ulic czy też rond. NSZ ma już należyte miejsce w naszych sercach i
      historii nie potrzebuje nazwy kolejnej ulicy czy ronda.
      • monika1999 Re: NSZ wyklęte w Tychach przez PiS 18.01.06, 11:16
        Uważasz że historia nie jest ważna ??
        • w.pan.w Re: NSZ wyklęte w Tychach przez PiS 18.01.06, 18:23
          Czy potrafisz rozumieć co czytasz!!!!!
          • monika1999 Re: NSZ wyklęte w Tychach przez PiS 20.01.06, 09:30
            Jasne historia jest wg ważna, ale nie aż tak żeby zajmować czas szanownej
            radzie miasta, widać NSZ nie znalazł należytego miejsca w sercach radnych.
            • ziemiowziety NSZ to juz po prostu historia, lamus 20.01.06, 21:15
              stare dzieje, dodajmy zle dzieje
              nie chwalmy tych ktorzy siali nienawisc do innych narodow, mamy XXI wiek,
              laczymy sie w wspolnej Europie,
              i NSZ TRZEBA BEZWARUNKOWO wyrzucic z naszych serc
              ale zostawic w umysle, jako przestroge jaka droga isc nie nalezy, co czynic nie
              mozna i nie wypada
              wstydzilbym sie gdyby w Tychach bylo rondo tego jakiegos tam nsz
              wystarczy jeden niepotrzebny Dmowski...
              • monika1999 Re: NSZ to juz po prostu historia, lamus 23.01.06, 13:55
                Bredzisz i tyle Ci mogę powiedzić,albo jesteś głupcem albo
                ćwierćinteligentem,albo komunistą. Twoje ,,poglądy'' są godne pogagardy,nędzny
                ignorańcie. Pewnie teraz mnie oskarżysz o nienawisć ? :))
                • cjanek Re: NSZ to juz po prostu historia, lamus 23.01.06, 14:20
                  > ćwierćinteligentem,albo komunistą. Twoje ,,poglądy'' są godne pogagardy,nędzny
                  > ignorańcie.
                  Takimi "argumentami" to nikogo nie przekonasz...\
                  Spadam z tego wątku.
                  • ziemiowziety a czy musze byc inteligentem 24.01.06, 00:39
                    po prostu NSZ to nie nie najlepszy wybor na patrona ronda czy ulicy, to moze byc
                    zdanie robotnika, chlopa itd

oj Monika, szkoda ze jestes ta od ratownika
                    • monika1999 Nie musisz być inteligentem 26.01.06, 09:23
                      Oczywiśćie NSZ to bandy reakcyjnego podziemia,mordercy spokojnych referentów UB
                      i bezbronnych milicjantów, a w czasie wojny zwalaczali niepodległościową
                      partyzantkę AL,czasami przez przypadek zabili jakiegoś Niemca np gen Kurta
                      Rennera.A już Brygada Świętokrzyska toż to łotry z nudów tylko wyzwolili obóz
                      koncentracyjny w Holiszowie 5 maja 1945 roku na Słowacji, a wycofywali się nie
                      chcą się spotkać z wyzwolicielami z Armii Czerwonej. Oczywiście NSZ to nie
                      najlepszy wybór...Zacierajmy naszą historię jest zbyt kontrowersyjna.
                      Zapomnijmy o niej a wszystkie nazwy ulic i rond niech będą ponumerowane
                      poprostu.
                    • murat.73 Musisz 10.11.06, 14:17
                  • monika1999 Re: NSZ to poprostu historia 24.01.06, 08:58
                    Są ludzie których nic nie przekona, zawsze bedą przeciw mimo iż sami wiedzą że
                    nie mają racji
                    • morfeusz100 Re: NSZ to poprostu historia 26.01.06, 09:48
                      a ja uważam że oni zajmuja sie bzdurami, płacą im za prace a zajmuja sie
                      [pierdołami jak nazwać jakieś głupie rondo. Niech zrobią cos w tym miescie
                      konkretnego, nie wiem zajma sie dziurami w drogach a nie duskutuja jak nazwać
                      kawałem asfaltu........
                      • monika1999 Re: NSZ to poprostu historia 26.01.06, 11:41
                        Pewnie dziura w asfalcie jest ważniejsza od historii i pamięci narodowej.
                        Zajęło im to całe 5 min podczas sesjii Rady Miasta. Toż to skandal !!!!
                        • depozyt24 Re: NSZ to poprostu historia 26.01.06, 12:05
                          Proponuję nadać nazwy również dziurom w asfalcie!!!Jakieś propozycję
                          • morfeusz100 Re: NSZ to poprostu historia 26.01.06, 12:56
                            la dziurawicowiec
                          • monika1999 Re: NSZ to poprostu historia 27.01.06, 12:34
                            depozyt24 napisał:

> Proponuję nadać nazwy również dziurom w asfalcie!!!Jakieś propozycję

Proponuje abyś rozpoczął leczenie psychiatryczne. Jakieś propozycje ?
                            • depozyt24 Re: NSZ to poprostu historia 27.01.06, 12:59
                              > Proponuje abyś rozpoczął leczenie psychiatryczne. Jakieś propozycje ?

Tak, żebyś nie obrażała innych, bo to jest niezgodne z prawem i świadczy o braku
                              wychowania, nie wspominając o braku o poczucia humoru!

• monika1999 Re: NSZ to poprostu historia 27.01.06, 13:21
                                Plucie na własną historię jest dozwolone. Ciekawe masz poczucie humoru.Bardzo
                                zabawne.
                                • tipp01 Re: NSZ to poprostu historia 27.01.06, 14:42
                                  Przesadzasz. Każdy Twój następny post pogarsza sytuację.
                                  • morfeusz100 Re: NSZ to poprostu historia 27.01.06, 14:46
                                    maleńka tą historie to sobie wsadż wiesz gdzie.......bo jest g... warta

trzeba sie zajmować konkretnymi sprawami a nie pierdołami jak nazwać rondo
                                    • dementia Re: NSZ to poprostu historia 27.01.06, 15:19
                                      Nie podoba mi się ton moniki1999, ale Ty morfeusz100 to grubo przesadziłeś.
                                      Obraziłeś przy okazji sporo osób. Zastanów się czasem, zanim zaczniesz
                                      bezmyślnie klikać w klawiaturę.
                                      • ziemiowziety ja uwielbiam historie 27.01.06, 22:46
                                        to moja ulubiona dziedzina
                                        stad jestem ostrozny z nadawaniem nazw ulicom, placom, rondom, innym obiektom

Monika natomiast z NSZ zrobila sobie bozka, a ze swojeh wersji pseudohistorrii
                                        religie
                                        ej co nam tutaj po takiej fundamentalistce
                                        • monika1999 poważnie ??? 28.01.06, 12:33
                                          A gdzież tu pseudohistoria ??? Podałam jakież nieprawdziwe fakty ???
                                          Pomyśl zanim coś napiszesz.
                                    • monika1999 Re: NSZ to poprostu historia 28.01.06, 12:38
                                      czy ja cię tu zapraszałam ????
                                      • ziemiowziety To Ty Monika nie podajesz zadnych faktow 28.01.06, 18:16
                                        tylko narzuczasz swoja komunistyczna propagandowa interpreatacje jako
                                        powszechnie obowiazujaca
                                        obrazasz tych ktorzy mysla inaczej
                                        masz chyba jednak jakas komunistyczna przeszlosc as teraz chcesz sie na sile
                                        wybielic hi, hi, hi
                                        a wszedlem sam bo niew moglem sie powstrzymac czytajac to cos co wystukalas
                                        • monika1999 jasne 30.01.06, 08:34
                                          mam 25 lat i byłam członkiem PZPR od 48 roku,no ale z sympatią patrzyłam na
                                          działalność ,,band reakcyjnych'' gdyby nie pomoc towarzyszy sowieckich
                                          wystrzelali by nas chłopcy z NSZ i AK jak kaczki...No a dzisiaj towarzysze z
                                          PiS w Tychach,walczą z nazwaniem ronda imieniem NSZ,brawo !!!! :))))))
                                          • morfeusz100 Re: jasne 30.01.06, 08:55
                                            ----------świrek
                                          • depozyt24 Re: jasne 30.01.06, 10:01
                                            A ja myślałem, że masz 7 lat, bo ten nick monika1999:))
                                  • monika1999 Re: NSZ to poprostu historia 30.01.06, 11:38
                                    To co proponujesz dla polepszenia sytuacjii ? :)))
                • ion.54 Re: NSZ to juz po prostu historia, lamus 25.08.06, 12:47
                  Słusznie
        • murat.73 NSZ wyklęte w Tychach przez PiS 26.04.06, 09:18
          Bez przeszłości nie ma przyszłości...
      • wmi2 Re: NSZ wyklęte w Tychach przez PiS 28.07.06, 14:15
        Kiedy to było ?
    • murat.73 Moćko i Łapa 30.01.06, 12:06
      Stefan Moćko ciekawy przypadek najpierw Komitet Dziuby,potem chciał do
      Platformy, nie przyjeli, potem Tychy Nasza Mała Ojczyzna a teraz PiS :))
      Ciekawi ludzie w tym PiSie w Tychach, blokują inicjatywę NSZ. Czytałem o tym w
      Echu.Żwaków ważniejszy niż NSZ.Facet chyba nie opuszcza Żwakowa i nie wie że w
      całym kraju jest zwyczaj nazywania rond.Choćby to pod Spodkiem w Katowicach im
      Jerzego Ziętka.Rondo NSZ we Wrocławiu.
      • mylosolo Re: Moćko i Łapa 30.01.06, 12:38
        czy to już p. Podmokły rozpoczął kampanie, przy pomocy prężnej, ideowej młodzieżówki? ;)..z całym głębokim szacunkiem dla wszyskich którzy ginęli za wolną Polskę - ale to rondo aż się prosi żeby było Żwakowskie..wydaje mi się że jadnak głównym celem nazywania szlaków komunikacyjnych jest ułatwienie korzystającym z nich orientacji w terenie..
        • murat.73 Moćko i Łapa 30.01.06, 13:24
          Kto to jest Podmokły ??? On też głosował za Żwakowskim chyba. Akurat
          rondo ,,Żwakowskie'' może się mylić przyjezdnym z ulicą Żwakowską.
          Ciekawe że takich argumentów nikt nie przedstawiał kiedy głosowano nad
          rondem ,,Zesłańców Sybiru'' na ulicach Sikorskiego i Armii Krajowej i nikt
          wtenczas nie wystąpił z nazwaniem ronda np Paprocańskie albo Bagienne ?. A
          Moćko i Łapa zasłaniają się troską o przyjezdnych a prawdziwym powodem jest
          niedopuszczenie do nazwania ronda imieniem NSZ.Taka jest prawda.
          • katek18 Re: Moćko i Łapa 30.01.06, 13:35
            > Ciekawe że takich argumentów nikt nie przedstawiał kiedy głosowano nad
            > rondem ,,Zesłańców Sybiru'' na ulicach Sikorskiego i Armii Krajowej i nikt
            > wtenczas nie wystąpił z nazwaniem ronda np Paprocańskie albo Bagienne ?.

Rondo Paprocańskie, o ile mi wiadomo już jest, nazwa "Zesłańców Sybiru" tez mi
            sie nie podoba, chociaż nic do nich nie mam. Równiez uważam, że nazwy rond
            powinny jakos wskazywac na ich umiejscowienie, w koncu trochę ich jest.
            • murat.73 Re: Moćko i Łapa 30.01.06, 14:43
              katek18 napisała:
              >
              > Rondo Paprocańskie, o ile mi wiadomo już jest, nazwa "Zesłańców Sybiru" tez
              mi
              > sie nie podoba, chociaż nic do nich nie mam. Równiez uważam, że nazwy rond
              > powinny jakos wskazywac na ich umiejscowienie, w koncu trochę ich jest.

To może powinno się nazywać zamiast Zasłańców Sybiru rondo ,,Do Jeziora''
              albo ,,Kobiórskie'' bo najbliżej do Kobióra, albo ,,W'' bo jest na osiedlu W
              albo ,,leśne'' a może ,,Nowe Paprocańskie'' ??? To najlepsza nazwa... :))
              • katek18 Re: Moćko i Łapa 30.01.06, 21:12
                murat.73 napisał:
                > To może powinno się nazywać zamiast Zasłańców Sybiru rondo ,,Do Jeziora''
                Nadjeziorne... :-/

> albo ,,W'' bo jest na osiedlu W
                Lepiej "W-Z"

> albo ,,leśne''
                Nadjeziorne?

a może ,,Nowe Paprocańskie'' ??? To najlepsza nazwa... :))
                Nieeee, mało oryginalne.
                Drugie Parocańskie.
                A trzecie mogłoby powstać na skrzyżowaniu Paprocańskiej z Al. Piłsudskiego. ;-)
                • murat.73 Moćko i Łapa i Żwaków stara zasłużona osada 31.01.06, 09:56
                  Z nieoficjalnych żródeł wiadomo,że radni ze Żwakowa, domagają się praw
                  miejskich dla Żwakowa i oderwania od Tychów,natomiast twierdzą że Tychy to
                  osiedle Żwakowa, zbudowane na krzywdzie Żwakowa który jest kolebką cywilizacji
                  w naszym regionie. :))))))))))))
      • griotte1 Re: Moćko i Łapa 30.01.06, 13:40
        Moćko nie jest członkiem PiSu.
        To jakaś piramidalna bzdura i wielkie nieporozumienie.
        Porażka!
        • murat.73 Moćko jest członkiem PiS-u 30.01.06, 14:38
          Stefan Moćko jest członkiem PiS, pan Łapa też....
          • ziemiowziety to ze we Wroclawiu lub gdzies tam 31.01.06, 00:12
            jest ulica NSZ, to nie oznacza ze ma byc w Tychach
            bledow sie nie powiela, bledow stara sie unikac

a upiory przeszlosci zostawmy temtym czasom
            • monika1999 ,,bledy'' przeszłości 31.01.06, 08:56
              ziemiowziety napisała:

> jest ulica NSZ, to nie oznacza ze ma byc w Tychach
              > bledow sie nie powiela, bledow stara sie unikac
              >
              > a upiory przeszlosci zostawmy temtym czasom

Dobrze zostawmy to ,,temtym'' czasom, i nie rób więcej ,,bledow'' i nie pisz
              nic proszę...Nie znasz historii poprostu albo uczyłeś się jej w PRL.Powielasz
              szkołę komunistyczną ,,inwektywa jako historia'' Czytałeś coś o NSZ ??? Co
              wiesz o NSZ pytam po raz wtóry uzasadnij swoje zdanie człowieku.Czemu opluwasz
              coś o czym nie masz pojęcia ??? CO WIESZ O NSZ !! Co wiesz o
              zgrupowaniu ,,Bartka'' działającego w Beskidach, a wymordowanego skrytobójczo
              przez UB ?? Co wiesz o wyzwoleniu na Słowacjii przez Brygadę Świętokrzyską
              obozu koncentracyjnego ??? ( 5 maja 1945 roku w Holiszowie ) Co wiesz o
              rozbitych przez NSZ katowniach UB ??? Nic nie wiesz.
              • murat.73 : ,,bledy'' przeszłości 31.01.06, 09:50
                Otóż to, nic dodać nic ująć.
                • morfeusz100 Re: : ,,bledy'' przeszłości 31.01.06, 10:00
                  monia usmiechnij sie , bosch co za stres womman
                  • monika1999 Re: : ,,bledy'' przeszłości 01.02.06, 14:19
                    :))))
                    • ziemiowziety NSZ preparowalo listy prokrypcyjne 01.02.06, 19:08
                      i to nie bylaza zabawa
                      i wystarczalo byc zydowskiego pochodzenia lub lewicowcemm, niekoniecznie
                      komunista... zeby
                      nie wybielam UB, ale nikt tu nie zglasza sie z propozycja "Placu UB"
                      Moniko opamietaj sie, co Ty wyprawiasz, kogo Ty bronisz?
                      Dawno wstydu nie jadlas?
                      • ziemiowziety listy proskrypcyjne, oczywiscie 01.02.06, 19:10
                        i wystarczalo pomagac Zydom w Zegocie, aby sie na takiej liscie znalezc
                        Moniko, dawno wstydu nie jadlas?
                        • depozyt24 Proponuje się przenieść na forum SENSACJE XX WIEKU 01.02.06, 20:35
                          albo REWIZJA NADZWYCZAJNA!!!
                          • ziemiowziety bez przesady ja mowie o faktach 01.02.06, 22:29
                            takie sa, bez wzgledu na to, czy sie komus podobaja czy nie
                            • murat.73 Re: bez przesady ja mowie o faktach 02.02.06, 10:36
                              ziemiowziety napisała:

> takie sa, bez wzgledu na to, czy sie komus podobaja czy nie

Bredzisz ??? Skąd wziąłeś te brednie ?
                          • ion.54 Re: Proponuje się przenieść na forum 07.02.07, 08:22
                            Poważnie ?
                      • monika1999 Re: NSZ preparowalo listy prokrypcyjne 02.02.06, 09:08
                        Bzdura,prokurowana przez UB
                      • monika1999 Re: NSZ preparowalo listy prokrypcyjne 02.02.06, 09:11
                        Podaj zródło i fakty,to co piszesz to zwykła kalumnia.
                        • ziemiowziety wtedy jeszcze nie bylo UB 02.02.06, 17:10
                          normalnie mozna sie zaplakac
                          • monika1999 Podaj żródło i fakty, albo płacz 04.02.06, 13:07
                            ziemiowziety napisała:

> normalnie mozna sie zaplakac
                            • ziemiowziety to Ty podaj zrodlo a ja sie bede smial 05.02.06, 00:35
                              bo wiesz jakas przyzwoitosc obowiazuje

w koncu radny Dyrda mial raz racyje
                              • monika1999 Czytaj dokładnie co napisałam wcześniej 06.02.06, 08:30
                                Czytaj co napisałam wcześniej, poza tym nie odpowiada się pytaniem na pytanie.
                                Więc przykro mi ale nie będę z Tobą dyskutować, nie reprezentujesz pozimomu
                                człowieka z którym można wymieniać poglądy.Żegnam.
                                • ziemiowziety Ja Uiebie ucze 06.02.06, 17:11
                                  historii i dobrych obyczajow
                                  jeszcze mi podziekujesz
                        • murat.73 Re: NSZ preparowalo listy prokrypcyjne 12.06.06, 10:44
                          Własnie

Podaj zródło i fakty,to co piszesz to zwykła kalumnia.
                  • murat.73 Re: : ,,bledy'' przeszłości 28.04.06, 14:29
                    Takich kobiet nam trzeba :))

napisał> monia usmiechnij sie , bosch co za stres womman
            • ion.54 Re: to ze we Wroclawiu lub gdzies tam 18.07.06, 09:38
              Sam jesteś upiorem przeszłości...

> bledow sie nie powiela, bledow stara sie unikac
              >
              > a upiory przeszlosci zostawmy temtym czasom
    • ogaza NSZ banda reakcyjna.Brawo radni ze Żwakowa !!! 07.02.06, 08:27
      NSZ po wojnie ,,walczyło'' mordując działaczy demokratycznych i funkcjonariuszy
      UB i MO chcących przywrócić spokój społeczeństwu po wojnie.NSZ chciało pozbawić
      swobód demokratycznych i możliwości rozwoju które dała klasie robotniczej
      władza ludowa,straszne rzeczy się działy po wojnie.Ziemiowzięty ma rację.
      • murat.73 Re: NSZ banda reakcyjna.Brawo radni ze Żwakowa !! 08.02.06, 10:45
        Nareszcie głos zabrał przedstawiciel Władzy Ludowej...Brawo ! Powiedział to
        czego nie mieli odwagi powiedzieć radni ze Żwakowa :))) Czerwona propaganda do
        dzisiaj zbiera żniowo, niestety.
        • ziemiowziety ty wswzedzie widzisz czerwnych 08.02.06, 19:17
          to Ty chlopcze ulegasz czerwonej lub antyczerwonej propagandzie
          a lu trzeba wywazyc
          nie pochwalam dzialn UB i innych formacji komunistycznych w zwalczaniu, to byly
          zbrodznie tych ktorzy byli wtedy silni
          ale ja patrze na czasy wojny, na to co wtedy NSZ wyczynialo, a jak wiadomoi, o
          czym pisalem i co mozesz znalezc przy odrobinie wysilku z TWojej strony
          chlopce, to to, ze NSZ dazyla rowniez do usuniecia, rowniez fizycznego!!!!
          ludzi sobie niewygodnych przeciwnikow, ludziom ktorzy pomagali Zydow, ludzi
          swaitlych i odwaznych
          mowie tu o NSZ bo pojawila sie ta zla, bledna propozycja o rondzie dedykowanym
          tef formacji, i ja na nie pozwalam
          nie mozna wychwalac rasistow i skrytobojcow,nawet jezeli sami potem byli
          wybijani i niszczeni
          • murat.73 Bredzisz 09.02.06, 12:50
            Brednie,nawet nie potrafisz sklecić poprawnie zdania po polsku. W NSZ walczyło
            również sporo obywateli polskich pochodzenia żydowskiego,powielasz
            komunistyczną propagandę,poczytaj trochę historii, tej pisanej w wolnej Polsce
            tzn po 89 roku,zestaw żródła, przeanalizuj i potem wystawiaj ,,ocenę'' Ale to
            ponad Twoje możliwości...Więc zamilcz. Ale mówisz to co pewnie myśleli radni
            Moćko i Łapa oraz Dyrda. Dyrda z SLD, Łapa i Moćko z PiS. Wasza ignoracja
            historyczna plus nienawiść niczym nieuzasadniona jest żałosna.
            • ziemiowziety to Ty siejesz nienawisc, i pogarde dla innych 09.02.06, 22:54
              a co to jest ta historia pisana po 89?
              czym sie wyroznia
              przeciez badania historyczne nalezy dzielic na rzetelne i nierzelne, a jedne i
              drugie powstaja w kazdym okresie historycznym i w kazdym miejscu geograficznym
              ej, za bardzo ulegasz propagandzie a rebour
              co to znaczy zdanie sklecone po polsku? imputujesz mi niepolskie pochodzenie
              oj powialo rasizmem, be, be...
              • murat.73 Bredzisz 10.02.06, 09:18
                Nie imputuje a stwierdzam i nie obce pochodzenie...a nieuctwo. Nie wypowiadaj
                się a tamatach o których nie masz pojęcia.
                • ziemiowziety Powtarzam NSZ nie moze byc patronem ronda 10.02.06, 15:38
                  ulicy, placu etp.
                  organizacja ktora tworzyla listy proskrypcyjne, na ktorych umieszczala ludzi z
                  Zegoty
                  NSZ shanbila sie zanim jeszcze komunisci sie do nivh dobrali
                  Brawo dla odwaznej decyzji Rady Miejskiej w Tychach!!!
                  • murat.73 Podaj żródło informacji i autora 10.02.06, 20:13
                    Bzdury pleciesz jakieś kalumnie obrzydliwe i kłamliwe, znalezione w
                    necie.Poczytaj trochę histori. Twoja zdolnośc dokonywania inteligentych ocen
                    równa się zeru. Twoje kłamstwa są obrzydliwe.
                    NSZ był tak antysemicki że, w porywie ,,antysemityzmu'' Brygada Świętokrzyska
                    wyzwoliła obóz koncentracyjny w Holyszowie na Słowacji, wyzwalajac 5 tyś
                    więzniarek w tym 200 żydówek skazanych na zagładę.
                    • murat.73 Podaj żródło informacji i autora 15.02.06, 14:10
                      Zimiwzięty zamilkł co powiniem zrobić dawno, a może poprostu nie zabierać głosu.
                      • ziemiowziety ja nie tylko zabierqam glos 15.02.06, 19:20
                        ja bronie nasze miasto i swiatlych radnych przed ofensywa niby-historycznych
                        rewanzystow do ktorych ktorych Ty murat bezwzglednie sie zaliczasz

• murat.73 Re: ja nie tylko zabierqam glos 16.02.06, 11:23
                          ziemiowziety napisała:

> ja bronie nasze miasto i swiatlych radnych przed ofensywa niby-historycznych
                          > rewanzystow do ktorych ktorych Ty murat bezwzglednie sie zaliczasz

Ubawiłeś mnie tym tekstem :)) Nie tylko ignorant z Ciebie ale i błazen :))
                          Dzięki dawno tak się nie śmiałem.
                          • ziemiowziety to jest rzeczywiscie przykre 16.02.06, 17:33
                            murat, jak manipulujesz terminem"ignorant"
                            zacznij od siebie, spojrz kogo bronisz, czy Ty naprawde nie zdajesz sobie sprawy

• depozyt24 Długo tak jeszcze możecie!!?? 16.02.06, 20:33
                              :-)
                            • murat.73 Chwała bohaterom NSZ !!! 17.02.06, 08:28
                              Bzdury pleciesz jakieś kalumnie obrzydliwe i kłamliwe, znalezione w
                              necie.Poczytaj trochę histori. Twoja zdolnośc dokonywania inteligentych ocen
                              równa się zeru. Twoje kłamstwa są obrzydliwe.
                              NSZ był tak ,,antysemicki'' że, w porywie ,,antysemityzmu'' Brygada
                              Świętokrzyska 5 maja 1945 roku
                              wyzwoliła obóz koncentracyjny w Holyszowie na Słowacji, wyzwalajac 5 tyś
                              więzniarek w tym 200 żydówek skazanych na zagładę.

• ziemiowziety 5 maja 1945 to chyba latwo bylo wyzwolic 17.02.06, 20:24
                                mi nie o chodzi o jednostkowe pozytywne, chwalewbne zachowania, chociaz to
                                ktore przytoczyles to chyba bylo wynikem przypadku bardziej,
                                o to ze mogli byc nawet ludzie pochodzenia zaydowskiego gdzies w NSZ
                                mi chodzi o ta cala zatruta orientacje swiatopogladowa i kulturowa, ktora NSZ
                                reprezentowal, i o czyny jakie z wynikaly lub mogly wynikac, gdyby bieg dziejow
                                potoczyl sie ineczej
                                no to powiedz stary: dlczego NSZ pozostawalo poza Armia Krajowa, poza
                                jednolitym dowodztwem Panstwa Podziemnego
                                • murat.73 Re: 5 maja 1945 to chyba latwo bylo wyzwolic 18.02.06, 18:57
                                  Poanalizuj historię - a mówię to nie żeby Cię obrazić - i sam sobie
                                  odpowiedz.Zadam Ci pytanie retoryczne, Czy ZSRR był wrogiem Polski czy nie ? a
                                  NSZ uznawał Rząd Londyński.
                                • murat.73 5 maja 1945 to chyba latwo bylo wyzwolic ???? 20.02.06, 08:41
                                  I to nie ,,jednostkowe chwalebne zachowania'' ale walka tej organizacjii o
                                  wolną Polskę zasługuje na szacunek i upamiętnianie jej i przypominanie młodemu
                                  pokoleniu. Chwała NSZ. A czy 5 maja 45 łatwo było wyzwolić obóz
                                  koncentracyjny ???? Nie przekraczaj granic absurdu.NSZ był
                                  organizacją ,,zatrutej'' wg Ciebie organizacji światopoglądowej co nie
                                  przeszkadzało żeby w jej szeragach walczyli Żydzi.NSZ walczyło z dwoma wrogami
                                  Polski.
                                  • wielki_wuj Re: 5 maja 1945 to chyba latwo bylo wyzwolic ???? 22.02.06, 19:15
                                    Jedni niby wyzwalali obozy, drudzy byli przerzucani przez Niemców do Polski,
                                    ciekawe po co? A co do szych zabitych w zamachach przez NSz to dodałbym jeszcze
                                    generała Nakoniecznikoff-Klukowskiego. Koimendanta NSZ zresztą, zabitego prez
                                    swoich kompanów, którzy od zjednoczenia z AK woleli komitywę z Fuchsem.
                                    • murat.73 Inwektywa jako historia 23.02.06, 08:39
                                      Oczywiscie wyzwolenie obozu w Holyszowie idbyło się tylko na niby...Walki z
                                      Niemcami to były tylko ćwiczenia.No i pewnie należało się ujawnić przed
                                      wkraczającymi przyjacielami ze wschodu i dać się przez nich wymordować.Typowo
                                      polskie,lepiej zginąć niż przeżyć.Nie ma to jak pluć na własną historię.A co do
                                      scalenia z AK to większa częśc NSZ weszła w skład AK.Popełniając tym samym błąd.
                                      Zresztą plujcie na swoją historię, relatywizujcie wszystko. AK mordowało Żydów,
                                      NSZ współpracowało z Niemcami, Podziemie po 44 roku to bandy,Wybierzmy
                                      przyszłość,a Waszym przedstawicielem niech będzie radny Moćko, Łapa i
                                      Dyrda.Wiwat Rada Miejska Tychy.Wszystkie ulice niech zamienią na nazwy
                                      neutralne.
                                      • nanax A po co na Żwakowie NSZ ?? Kto ich tam widział ? 23.02.06, 11:02
                                        Radny Moćko i Łapa słusznie postąpili.To co że są członkami PiS ?? Mają prawo
                                        do swoich poglądów.
                                        • owiec3 Re: A po co na Żwakowie NSZ ?? Kto ich tam widzi 23.02.06, 14:52
                                          www.patriota.pl/?dzial=historia&nr=43 to jest link do ciekawych
                                          informacji związanych z NSZ może ten tekst coś przetłumaczy.
                                          • ziemiowziety Ty owiec3 kpisz w zywe oczy 24.02.06, 00:32
                                            polocajac tekst Ratajczaka, przeciez to normalnie kpina posilkowac sie
                                            wynurzeniami tego Pana
                                            • murat.73 Re: Ty owiec3 kpisz w zywe oczy 06.07.06, 11:38
                                              A to dlaczego
                                              > polocajac tekst Ratajczaka, przeciez to normalnie kpina posilkowac sie
                                              > wynurzeniami tego Pana
                                      • ziemiowziety o sorry ja o AK nie pisnalem slowa 24.02.06, 00:34
                                        jaki relatywizm? chodzi o dazenie do odklamania historii!!!
                                        • murat.73 Re: o sorry ja o AK nie pisnalem slowa 24.02.06, 08:16
                                          A sam zakłamujesz historię ? Kpisz sobie ?
                                          • ziemiowziety nie odwracaj kota ogonem, murat! 24.02.06, 21:38
                                            swoja prywatna opinie o nsz mozesz chcesz jaka tam sobie chcesz, twoj biznes,
                                            mozesz sobie nazwac w swoim mieszkaniu kuchnie i sypialnie ich imieniem, lub oba
                                            pomieszczenia naraz, jak nie masz innych pomyslow lub jesli jestes bardziej
                                            fanatyczny, a zdaje sie, ze jestes
                                            natomiast na milosc Boska nie narzucaj tych swoich pogladow calej spolecznosci
                                            miejskiej, naszej lokalnej wspolnocie
                                            na to zgody nie ma i nie bedzie
                                            odmaszerowac!
                                            • murat.73 Re: nie odwracaj kota ogonem, murat! 24.02.06, 22:13
                                              Spieprzaj dziadu ! Tyle Ci mogę powiedzieć ignorancie historyczny. Koniec rozmowy.
                                              • ziemiowziety murat 73!!! rzucajac inwektywami na oslep 24.02.06, 22:47
                                                tylko sie pograzaasz

mnie nie tylko o historie chodzi, ale o obrone miasta przed nawiedzencami,
                                                ktorzy chca wcisnac naszemu miastu ideologiczne balast
                                                a na to zgody nie ma
                                                odmaszerowac i umyc sie przed snem z ideologiczn--historycznego kurzu
                                                • murat.73 Bredzisz 27.02.06, 20:34
                                                  Bredzisz chłopie, już nie chodzi Ci o historię ??? Ciekawe, wcześniej prosiłem o
                                                  zródła z jakich czerpiesz swoje poglady, nie dostałem, bo to były kalumnie nie
                                                  poglady.Więc teraz uciekasz się do obrażania myślących inaczej i nazywanie ich
                                                  ,,fundamentalistami'' no pewnie skoro nie ma się rzeczowych argumentów trzeba
                                                  uciekać się do takich metod, bardzo niskich metod,obrażania inaczej myślących.

tylko sie pograzaasz
                                                  >
                                                  > mnie nie tylko o historie chodzi, ale o obrone miasta przed nawiedzencami,
                                                  > ktorzy chca wcisnac naszemu miastu ideologiczne balast
                                                  > a na to zgody nie ma
                                                  > odmaszerowac i umyc sie przed snem z ideologiczn--historycznego kurzu
                                                  • ziemiowziety Murat!!! Czytaj dokladnie! 28.02.06, 00:13
                                                    Chlopie!
                                                    Napisalem, ze chodzi mi nie tylko o historie.
                                                    A cfodzi mi tez o to, ze nazewnictwo publiczne powinno laczyc nie dzielic, nie
                                                    mozna wprowadzac nazw, nak tore nie ma spoecznego przyzwolenia i ktore lansuja
                                                    orientacje i czyny, ktore sa co najmniej kontrowersyjne
                                                    Dlaczego nie protestujesz, gdy cytuje sie tu Pana Ratajczaka, zrob to, jezeli
                                                    rzetelnosc historyczna lezy Ci na sercu
                                                  • murat.73 Czytaj dokladnie! 28.02.06, 15:30
                                                    Na początku przytaczałeś jakieś nieprawdziwe fakty zywcem wyjęte z ubeckiej
                                                    propagandy, teraz zaniechałeś tego. A co do kontrowersji to AK dla niektórych
                                                    też jest kontrowersyjna. Chłopie daj sobie spokój nie masz racji.Jeśli walka z
                                                    okupantami jest kontrofersyjna to zyczę powodzenia. a na marginesie Marszałek
                                                    Piłsudki też dla niektórych jest kontrowersyjny.

> Chlopie!
                                                    > Napisalem, ze chodzi mi nie tylko o historie.
                                                    > A cfodzi mi tez o to, ze nazewnictwo publiczne powinno laczyc nie dzielic,
                                                    nie
                                                    > mozna wprowadzac nazw, nak tore nie ma spoecznego przyzwolenia i ktore
                                                    lansuja
                                                    > orientacje i czyny, ktore sa co najmniej kontrowersyjne
                                                    > Dlaczego nie protestujesz, gdy cytuje sie tu Pana Ratajczaka, zrob to, jezeli
                                                    > rzetelnosc historyczna lezy Ci na sercu
                                                  • ziemiowziety napisalem "kontrowersyjne" delikatnosc 28.02.06, 17:22
                                                    ktora mam wrodzona
                                                    a kiedy to ustosunkujesz sie do pogladow p.Ratajczaka.

Ty zyjesz jakimis maniami, doszukujesz sie wszedzie "ubecji": kazdy kto
                                                    krytycznie mowi o mniektorych aspektach aktywnosci NSZ i jej ideologii jest dla
                                                    ciebie "ubekiem". Toz to o pomste do nieba wola, ta Twoja filozofia

• murat.73 Nie zawracaj kijkiem Wisły 02.03.06, 08:26
                                                    Pytam tylko kiedy podasz mi jakieś zródło historyczne z którego czerpiesz swoją
                                                    krytykę względem NSZ ???
                                                    A zdania typu ,,nie będzie przyzwolenia społecznego'' są żywcem wyjęte z
                                                    PRLowskiej propagandy. A co do pana Ratajczaka,powiem tak, nie ustosunkuje się
                                                    do jego poglądów w całości ale do jego poglądów na temat NSZ, które zamieścił w
                                                    niezłym piśmie ,,Opcja na Prawo'' każdy ma prawo do wypowiadani ich tak jak
                                                    prawo ma radny Stefan Moćko i Krystian Łapa do twierdzenia,że nazwa Żwakowskie
                                                    jest ważniejsza od nazwy zasłużonej organizacji.A rondo jest urządzeniem czysto
                                                    technicznym i nie powinno się go nazywać nazwami organizacji badz ludzi...A co
                                                    do poglądów na temat NSZ zacytuje raport gestapo : ,,Jest to organizacja
                                                    skupiająca patriotyczną młodzież polską,wybitnie ideowa, fachowość łączy z
                                                    patriotyzmem, zdrada wykluczona'' w książce ,,Między dwoma wrogami''
                                                    Chodakiewicza.W tym wypadku raport niemców jest jak najbardziej obiektywny.
                                                  • ziemiowziety zostaw Zwakowskie w spokoju! 03.03.06, 00:52
                                                    to jest Zwakow, stary przysiolek tyski, ktore ma wciaz swoje genius loci
                                                    uszanuj lokalnosc, niepowtarzalnosc tego miejsca
                                                    nie wciskaj tu na sile tego do co przebrzmialo, NSZ ma swoje miejsce w
                                                    historii, ale jego ideologia przebrzmiala, nie ma do niej powrotu
                                                    no sorry, ale wywoluje ona sprzeciw ludzi, ktorzy chca sie uwolnic od
                                                    dwudziestowiecznych fobii i manii
                                                    przemysl, to. To Ty probujesz zawrocic wode w Wisle,patyczkiem od lizaka

• murat.73 Robisz postępy 03.03.06, 09:40
                                                    A cóż oznacza lokalność ??? Żwaków to już nie jest Polska ??? Są odcięci od
                                                    świata ?? Wijesz się jak piskorz w swoich ,,wywodach'' ostatni słyszałem że NSZ
                                                    był ,,zły'' teraz że ideologia. A wiesz co było tą ideologią ??? Walka z
                                                    wrogami Polski ! Jeśli patriotyzm to dla Ciebie fobia i mania to gratuluje. A
                                                    Żwaków to dzielnica Tychów, dawna wioska i nic poza tym i nie ma tam nic
                                                    niepowtarzalnego.Ale robisz postępy. Może Cię w koncu czegoś nauczę. A radni ze
                                                    Żwakowa Moćko i Łapa udowodnili swoją ignorację i zaściankowość powinni założyć
                                                    ugrupowanie Tychy Nasza Mała Głupota.

> to jest Zwakow, stary przysiolek tyski, ktore ma wciaz swoje genius loci
                                                    > uszanuj lokalnosc, niepowtarzalnosc tego miejsca
                                                    > nie wciskaj tu na sile tego do co przebrzmialo, NSZ ma swoje miejsce w
                                                    > historii, ale jego ideologia przebrzmiala, nie ma do niej powrotu
                                                    > no sorry, ale wywoluje ona sprzeciw ludzi, ktorzy chca sie uwolnic od
                                                    > dwudziestowiecznych fobii i manii
                                                    > przemysl, to. To Ty probujesz zawrocic wode w Wisle,patyczkiem od lizaka
                                                    >
                                                  • ziemiowziety uszanuj miejsce gdzie mieszkasz 03.03.06, 15:35
                                                    zastanow sie, przemysl, to jest przykre, ze tak instrumentalnie traktujesz nasze
                                                    najmniejsze Ojczyzny, Zwakow jest niepowtarzalny, jeden jedyny
                                                    Patriotyzm mowisz? Kazda idea moze sie wyrodzic, mamy wiek XXI, model
                                                    patriotyzmu z przed ponad pol wieku zostawe w spokoju, pisz se ksiazki o nich,
                                                    jak chcesz
                                                    ale nie narzucaj go nam,
                                                    Patyriotyzm musi byc polaczony z bardziej uniersalnym widzeniem swiata, o tym
                                                    uczy nas i religie powszechne tez
                                                  • murat.73 uszanuj miejsce gdzie mieszkasz 04.03.06, 08:49
                                                    Wijesz się ja piskorz. Nie zmieniaj tematu. Pytam po raz setny, na początku
                                                    obrzucałeś błotem NSZ, pytam skąd wziołeś te bzdury o listach proskrypcyjnych i
                                                    inne kalumnie. I nie mów w liczbie mnogiej ! Kogo ty reprezentujesz ???
                                                    Patryjotyzm jest niemodny ??? Modatu nie ma nic do rzeczy, filozofie od siedmiu
                                                    boleści. Najlepiej zapomnieć własną historię i bohaterów ??? ,,Wybierzmy
                                                    przyszłośc'' ??? Tak ? To już było.
                                                  • ziemiowziety stosujesz taniutkie chwyty Murat! 04.03.06, 09:39
                                                    gdzie napisalem,ze patriotyzm jest niemodny, no gdzie?
                                                    tylko zauwazylem, ze modele patriotyzmu sie zmieniaja i przegiecia tak na
                                                    naprawde nie sluza sprawie narodowej, ze uzyje z pewnoscia faworyzowanewj przez
                                                    Ciebie terminologii
                                                    zzapomniec wlasna historie, gdzie to napisalem, no gdzie
                                                    znowu przekrecenie, wlasnie pamietac historie, doszukiwac sie prawd o aktywnosci
                                                    nie zawze bohaterskiej
                                                    Ty chcesz wierzyc w historie, ja patrze na nia krytycznie
                                                    to Ty chcesz zapomniec o histrii, a podawac kilka prawd do wierzenia, ze
                                                    bahaterzy, ze patrioci, ze krysztalowi
                                                    ja chce spojrzec doglebniej na tamte czasy, zwazyc rozne argumenty, punkta
                                                    widzenia, chce wiedziec wiecej, Ty juz wszsytko wiesz, to znaczy wydaje Ci sie
                                                    tom tak naprawde nawet nie zaczales sie uczyc
                                                    Szkoda slow...
                                                  • murat.73 Re: stosujesz taniutkie chwyty Murat! 04.03.06, 18:36
                                                    Poczytaj to co napisałeś wcześniej, nie pamiętasz co pisałeś ??? Chłopie Ty
                                                    dogłebnie badasz historię ??? Po raz 17 pytam się gdzie są twoje zródła ??? Skąd
                                                    wziąłeś brednie o ,,listach proskrypcyjnych'' ??? Dla mnie bohaterowie są
                                                    bahaterami a zdrajcy zdrajcami. NSZ zapisało się w walce o niepodległość i
                                                    powinno być uhonorowane w naszym mieście i popieram inicjatywę. A to że radni ze
                                                    Żwakowa wolą ,,Żwakowskie'' a pan radny Moćko mówi że rondo to tylko urządzenie
                                                    techniczne i nie zasługuje na nazywanie... to inna rzecz,cały czas piszesz że to
                                                    już tylko historia że NSZ ziało nienawiścią...hahaha Daj sobie spokój z
                                                    wywodami. Jesteś kiepski.Taniutkie chwyty ??? Jeszcze raz pytam na czym opierasz
                                                    swoje poglądy dotyczące NSZ ??? Nie odpowiesz bo jesteś kiepski, zaraz zmienisz
                                                    temat, to są własnie tanie chwyty, zaczniesz mówić o Żwakowie, albo o tym że
                                                    patriotyzm się zmienia ??? A cóż to chłopie ma do nazwy ronda ????

> gdzie napisalem,ze patriotyzm jest niemodny, no gdzie?
                                                    > tylko zauwazylem, ze modele patriotyzmu sie zmieniaja i przegiecia tak na
                                                    > naprawde nie sluza sprawie narodowej, ze uzyje z pewnoscia faworyzowanewj przez
                                                    > Ciebie terminologii
                                                    > zzapomniec wlasna historie, gdzie to napisalem, no gdzie
                                                    > znowu przekrecenie, wlasnie pamietac historie, doszukiwac sie prawd o aktywnosc
                                                    > i
                                                    > nie zawze bohaterskiej
                                                    > Ty chcesz wierzyc w historie, ja patrze na nia krytycznie
                                                    > to Ty chcesz zapomniec o histrii, a podawac kilka prawd do wierzenia, ze
                                                    > bahaterzy, ze patrioci, ze krysztalowi
                                                    > ja chce spojrzec doglebniej na tamte czasy, zwazyc rozne argumenty, punkta
                                                    > widzenia, chce wiedziec wiecej, Ty juz wszsytko wiesz, to znaczy wydaje Ci sie
                                                    > tom tak naprawde nawet nie zaczales sie uczyc
                                                    > Szkoda slow...
                                                  • murat.73 I co Ty na to Ziemiowzięty ?? Ignorancie ? 07.03.06, 08:26
                                                  • ziemiowziety Niby cos sie stalo? 07.03.06, 17:04
                                                    Ameryke Murat odkryles?
                                                    Zamurowalo Cie?
                                                    Pewnie chlopcom z NSZ zabraklo kaski i Cie wezwali w trybie natychmiastowym ...
                                                  • ziemiowziety nie masz monopolu na patriotyzm Murat! 07.03.06, 18:19
                                                    nie zawlaszczaj sobie tego pojecia przez swoje historyczno-ideologiczne hobby
                                                    Np.: patriotyzm ma wymiar lokalny, co wlasnie Ty ignorujesz, i co pokazujesz
                                                    lekcewazac Zwakow

• murat.73 Znowu obracasz kota ogonem 08.03.06, 08:08
                                                    Po raz kolejny pytam się na czym opierałeś swoją wiedzę o NSZ ???
                                                    ( Pseudowiedzę ) O listach proskrypcyjnych i mordowaniu żydów ??? Nie odpowiesz
                                                    bo ci wstyd. A patriotyzm lokalny nie ma nic wspólnego z nazwami ulic czy
                                                    rond,chłopie małorolny.
                                                  • murat.73 Re: nie masz monopolu na patriotyzm Murat! 08.03.06, 14:51
                                                    ziemiowziety napisała:

> nie zawlaszczaj sobie tego pojecia przez swoje historyczno-ideologiczne hobby
                                                    > Np.: patriotyzm ma wymiar lokalny, co wlasnie Ty ignorujesz, i co pokazujesz
                                                    > lekcewazac Zwakow

A musze kochać Żwaków ??? Żwaków ponad wszystko ??? Żwaków ponad Tychami ???
                                                    Żwaków ważniejszy od bohaterów narodowych ???

• ziemiowziety Re: nie masz monopolu na patriotyzm Murat! 08.03.06, 17:43
                                                    Murat, fiksujesz sie na hiearchiach!
                                                    To sza rzeczy nieporownywalne, Zwakow i bohaterzy narodowi.
                                                    Zwakow jest jeden taki na swiecie i zasluguje na szacunek, jako miejsce,
                                                    spolecznosc, kawalek historii, moze nie bohaterskiej w Twoim waskim rozumieniu,
                                                    ale jednak i jest w Tychach i regionie wiecej takich miejsc.
                                                    Bohaterzy narodowi, a kto to jest? dla mnie to sa tez, a moze przede wszystkim
                                                    zwykli prosci ludzie, ktorzy zwyczajnymi zajeciami, przez pokolenie tworzyli
                                                    kulture, podtrzymywali wartosci a kiedy trzeba potrafili zrobic cos wiecej.
                                                    Nie wystrczy machac gunem, aby byc czczonym jako bohater, Murat.

• murat.73 Re: nie masz monopolu na patriotyzm Murat! 09.03.06, 08:14
                                                    Słuchaj gostek 18 raz pytam skąd wziąłeś brednie o listach proskrypcyjnych ????
                                                    Najpierw piszesz brednie a teraz się podpierasz Żwakowem ???? Nie ja zestawiłem
                                                    Żwaków z NSZ. Chłopie każde miejsce ma jakąś historię i każde miejsce ma jakieś
                                                    nazwy ulic,na Żwakowie jest ulica Żwakowska i rondo Żwakowskie.

Najpierw chciałeś się spierać o historię NSZ,ale niepotrafisz nic
                                                    udowodnić,teraz bredzisz o małych ojczyznach.Spieprzaj dziadu.

> Murat, fiksujesz sie na hiearchiach!
                                                    > To sza rzeczy nieporownywalne, Zwakow i bohaterzy narodowi.
                                                    > Zwakow jest jeden taki na swiecie i zasluguje na szacunek, jako miejsce,
                                                    > spolecznosc, kawalek historii, moze nie bohaterskiej w Twoim waskim
                                                    rozumieniu,
                                                    > ale jednak i jest w Tychach i regionie wiecej takich miejsc.
                                                    > Bohaterzy narodowi, a kto to jest? dla mnie to sa tez, a moze przede wszystkim
                                                    > zwykli prosci ludzie, ktorzy zwyczajnymi zajeciami, przez pokolenie tworzyli
                                                    > kulture, podtrzymywali wartosci a kiedy trzeba potrafili zrobic cos wiecej.
                                                    > Nie wystrczy machac gunem, aby byc czczonym jako bohater, Murat.
                                                    >
                                                    >
                                                  • murat.73 Gdzie te twoje listy proskrypcyjne ??? 09.03.06, 08:22
                                                    Nieudaczniku historyczny
                                                  • ziemiowziety bez nerw, czlowiek, bez nerw 09.03.06, 08:24
                                                    usiadz spokojnie, napij sie herbatki mietowej
                                                    To Ty, jak cos proponujesz, znajdz mi powazna publikacje o bahaterszczyznie NSZ.
                                                    Zastrzenie: to nie ma byc Ratajczak i jego koledzy.
                                                    Ja sie z Toba spierac o historie NSZ nie chcialem i nie mam nawwet zamiaru
                                                    tracic casu na to.
                                                    Wiem natomiast i to wiem bardzo dobrze,ze wydzwiek ronda o nazwie tej formacji
                                                    bylby bardzo zly. Po prostu ta nazwa nie pasi na XXI wiek. Tyle.
                                                  • ksantyppa Re: stosujesz taniutkie chwyty Murat! 28.03.06, 20:19
                                                    Masz rację, człowieku. Patriotyzm XXI wieku ma zupełnie inne oblicze.
                                                    Nazwałabym go patriotyzmem obywatelskim. Polegać powinien na pracy dla lokanej
                                                    (choć nie tylko) społeczności. Na uczciwym życiu. Ale chyba to jest za trudne.
                                                    Łatwiej jest labidzić i szukać potwierdzenia własnej wartości w
                                                    przeszłości.Zakopmy miecze i pałasze, zadbajmy o nasze najbliższe otoczenie, o
                                                    żyjących tu ludzi. Róbmy coś dla siebie i innych. Mieszkam na Żwakowie i dla
                                                    mnie to osiedle jest najpiękniejsze w Tychach. Może nie należy traktować tej
                                                    deklaracji dosłownie, ale żyje się tu sielsko-anielsko. Pan Stefan Moćko jest
                                                    człowiekiem, któremu tyskie sprawy leżą na sercu. Będę na niego głosowała.
                                                  • murat.73 A NSZ i tak będzie w Tychach 06.04.06, 12:01
                                                    Czy ci się podoba czy nie.
                                                  • ziemiowziety zakladasz nowe NSZ? 06.04.06, 17:05
                                                    barszo nieciekawe
                                                  • murat.73 Re: zakladasz nowe NSZ? 24.04.06, 09:13
                                                    Zakładam nowe NSZ :)))

> barszo nieciekawe
                                                  • murat.73 Re: Robisz postępy 02.05.06, 11:40

NSZ
                                                    > był ,,zły'' teraz że ideologia. A wiesz co było tą ideologią ??? Walka z
                                                    > wrogami Polski ! Jeśli patriotyzm to dla Ciebie fobia i mania to gratuluje. A
                                                    > Żwaków to dzielnica Tychów, dawna wioska i nic poza tym i nie ma tam nic
                                                    > niepowtarzalnego.Ale robisz postępy. Może Cię w koncu czegoś nauczę. A radni ze
                                                    >
                                                    > Żwakowa Moćko i Łapa udowodnili swoją ignorację i zaściankowość powinni założyć
                                                    >
                                                    > ugrupowanie Tychy Nasza Mała Głupota.
                                • ion.54 Re: 5 maja 1945 to chyba latwo bylo wyzwolic 28.06.06, 08:50
                                  Berlin też twoja armia czerwona w maju łatwo wyzwoliła...bo był to już maj 1945
                                  r
                  • murat.73 Re: Powtarzam NSZ nie moze byc patronem ronda 03.07.06, 11:39
                    Na szczęście UB czuwało ????

> NSZ shanbila sie zanim jeszcze komunisci sie do nivh dobrali
                    > Brawo dla odwaznej decyzji Rady Miejskiej w Tychach!!!
                  • ion.54 Re: Powtarzam NSZ nie moze byc patronem ronda 14.09.06, 12:24
                    A cóż to są te "listy proskrypcyjne" ???? To rzeczywiście straszne...no i jak
                    śmieli tam umieścić ludzi z "Żegoty" toż to skandal prawdziwy !!! :)
      • murat.73 Re: NSZ banda reakcyjna.Brawo radni ze Żwakowa !! 21.08.06, 13:39
        O to chodziło radnym

NSZ po wojnie ,,walczyło'' mordując działaczy demokratycznych i funkcjonariuszy
        UB i MO chcących przywrócić spokój społeczeństwu po wojnie.NSZ chciało
        pozbawić
        swobód demokratycznych i możliwości rozwoju które dała klasie robotniczej
        władza ludowa,straszne rzeczy się działy po wojnie.Ziemiowzięty ma rację.
    • kkamyk Re: NSZ wyklęte w Tychach przez PiS 26.02.06, 15:38
    • murat.73 A to nie PiS wyklął w Tychach NSZ, tylko 09.03.06, 08:19
      ,,TYCHY NASZA MAŁA OJCZYZNA'' Moćko, Łapa,Konieczna
      • ziemiowziety nikt nikogo nie wyklal 09.03.06, 08:27
        spokojnie, spokojnie: po prostu, jak mowie nazwa nie pasi w XXI wieku
        • murat.73 Cofasz swoje poprzednie kalumnie ??? Ciekawe ?? 09.03.06, 09:38
          Chłopie, ty ,,nie pasisz'' Kiedysz NSZ nazywaliście ,,bandami reakcyjnymi''
          dziś ,,nie pasi'' A w ogóle poczytaj co pisałeś wcześniej. I Pytam jeszcze raz
          skąd wziąłeś brednie o listach proskrypcyjnych ???? Wiejski głupku.

> spokojnie, spokojnie: po prostu, jak mowie nazwa nie pasi w XXI wieku
          • ziemiowziety potrafisz cos napisac bez obrazania 09.03.06, 18:32
            kim Ty jestes?
            Wsi nienawidzisz, chlopow, czym Ci zawadzaja?

prosze, podaj konkretne zrodlo, ktore przedstawia historie NSZ, tak jaka sie ona
            Tobie wydaje
            no do roboty, i skonczyc z obrazaniem

• murat.73 Gdzie te listy proskrypcyjne ??? 10.03.06, 08:10
              Nie bójcie się towarzyszu ,,ziemiowzięty'' ,,bandy reakcyjnej'' NSZ, hahahah
              Ja nie nienawidzę chłopów tylko głupców.Teraz pytasz o żródło ???? Przecież
              dobrze znasz historię NSZ ??? Chyba z czasów PRL.

> kim Ty jestes?
              > Wsi nienawidzisz, chlopow, czym Ci zawadzaja?
              >
              > prosze, podaj konkretne zrodlo, ktore przedstawia historie NSZ, tak jaka sie
              on
              > a
              > Tobie wydaje
              > no do roboty, i skonczyc z obrazaniem
              >
              • ziemiowziety a gdzie ten brak list proskrypcyjnych?? 10.03.06, 08:41
                mnie szkoda tych, ktorzy nienawidza
                a jak poznajesz glupca, po podobienstwie do samego siebe? I am curious
                • murat.73 Chłopie nie złapiesz mnie na takie bezmyślności 10.03.06, 09:56
                  Mówiłeś o listach proskryocyjnych, skąd wziąłeś wiedzę o nich pytam po raz 38.
                  Widać to brednia i kłamstwo, sam je wymyśliłeś. Szkoda mi już czasu na pisanie
                  z tobą,pomawiasz o nienawiść myślących inaczej, obrzucasz kalumniami,mówisz o
                  pięknie Żwakowa, o tym że historię trzeba wyrzucić na śmietnik, oczywiście
                  niedosłownie. Chłopie powielasz szkodliwy moim zdaniem pogląd namawiający naród
                  do zapomnienia o własnej historii. Rozumiesz ???

• ziemiowziety now wiec wlasnie nic nie rozumiesz 10.03.06, 10:30
                    i to jest przykre, to jest smutne
                    gdzie napisalem, gdzie trzeba wyrzucic historie na smietnik? Tak nie pisalem
                    Uwazam natomiast, ze do historii nalezy podchodzic na kleczkach, jak do prawdy
                    objawionej
                    Ty wierzysz w swoja wersje historii
                    Natomiast, ROZUMNE podejscie do historii wymaga krytycyzmu, spojrzenia z innej
                    strony, zrozumienia tego, ze czasem nasi "bohaterzy" dla innych sa mniej
                    bohaterscy, lub w ogole nie bohaterscy nie sa eufemistycznie rzecz ujmujac
                    Ja namawiam wlasnie do studiowania, dyskutowania historii przez szerokie rzesze
                    spoleczenstwa, ale pamiec historyczna nie moze sie ograniczac do kilku formulek
                    "staropatriotycznych". To wlasnie Ty dazysz do zapomnienia historii, lekcewazysz
                    historie w gruncie rzeczy. Ponial?
                    • murat.73 Pisałeś same kłamstwa teraz się wycofujesz ??? 10.03.06, 13:46
                      Chłopie, miej choć troche honoru : TO NIE TY PISAŁEŚ :

Powtarzam NSZ nie moze byc patronem ronda
                      Autor: ziemiowziety Data: 10.02.06, 15:38 cytując + odpowiedz
                      ulicy, placu etp.organizacja ktora tworzyla listy proskrypcyjne, na ktorych
                      umieszczala ludzi zZegotyNSZ shanbila sie zanim jeszcze komunisci sie do nivh
                      dobrali Brawo dla odwaznej decyzji Rady Miejskiej w Tychach!!! ( ZANIM
                      KOMUNIŚCI SIĘ DO NIEJ DOBRALI ???? BARDZO CIEKAWE, CZYLI NA ,,SZCZĘŚCIE UB
                      CZUWAŁO'' CO ????

PYTAM SIĘ SKĄD TE INFORMACJE ??? OCZYWISTE KŁAMSTWA

A TO ??? PONIŻEJ TO MOŻE NIE TY ?NSZ preparowalo listy prokrypcyjne

wystarczalo byc zydowskiego pochodzenia lub lewicowcemm, niekoniecznie
                      komunista... zeby
                      nie wybielam UB, ale nikt tu nie zglasza sie z propozycja "Placu UB"
                      Moniko opamietaj sie, co Ty wyprawiasz, kogo Ty bronisz?
                      Dawno wstydu nie jadlas? PORÓWNUJESZ UB I NSZ ????
                      BARDZO CIEKAWE.

A TO ? : NSZ to juz po prostu historia, lamus

stare dzieje, dodajmy zle dzieje
                      nie chwalmy tych ktorzy siali nienawisc do innych narodow, mamy XXI wiek,
                      laczymy sie w wspolnej Europie,
                      i NSZ TRZEBA BEZWARUNKOWO wyrzucic z naszych serc ( ?????? A PROPO WYRZYCANIA
                      NA ŚMIETNIK )
                      ale zostawic w umysle, jako przestroge jaka droga isc nie nalezy, co czynic nie
                      mozna i nie wypada
                      wstydzilbym sie gdyby w Tychach bylo rondo tego jakiegos tam nsz
                      wystarczy jeden niepotrzebny Dmowski...

bledow sie nie powiela, bledow stara sie unikac

a upiory przeszlosci zostawmy temtym czasom UPIORY PRZESZŁOSCI ??? A TO
                      DLACZEGO, WIEM ZARAZ POWIESZ O LISTACH PROSKRYPCYJCNYCH,,,

I CO IGNORANCIE DOMYŚLAM SIĘ TWOJEJ PROFIENIENCJI,

• ziemiowziety niedasleko pada jablko od jabloni? 10.03.06, 21:41
                        widze, ze i na mnie ktos tutaj organizuje dossier
                        w zadnym momencie nie przypisywalem zaslug UB, to jest skrzywienie ze ktos sie
                        dopatruje sie w moich slowach aprobatu dla UB
                        jeszcze raz powtarzam organizacja ktora siala zamet wewnatrz polskiej wspolnoty
                        obywatelskiej, ktora skazywala jej czesc na margines, nie powinna byc
                        honorowana ulca, placem rondem etc.
                        • murat.73 Podaj żródło i fakty 11.03.06, 16:39
                          • ziemiowziety A Ty podales? 13.03.06, 00:49
                            cos nie wizu
                          • murat.73 Ja nie szkalowałem nikogo a ty pisałeś nieprawdę 13.03.06, 09:29
                            Pytam się skąd wziąłeś brednie o ,,listach proskrypcyjnych'' co jest oczywistym
                            kłamstwem.
                            • ziemiowziety Mylisz sie Murat, bardzo sie mylisz 14.03.06, 05:16
                              Podaj zrodlo, ze tych list nie bylo, czesc i chwala tym ktorzy odwalali
                              wspaniala robote nie patrzac nszowskie zagrywki
                              To wlasnie on i powinni byc patronem ulic, czy placow, jak juz
                              • murat.73 Bredzisz 14.03.06, 08:36
                                Wymiśliłeś sobie jakieś brednie,rodem z PRL i taka jest prawda.Niepotrafisz
                                podać żadnych konkretnych informacji, jesteś żałosny.Dno umysłowe i
                                moralne,jesteś zerem.
                              • murat.73 Dyskusja z tobą nie ma sensu. 14.03.06, 08:39
                                Wpierw piszesz o jakiś ,,listach proskrypcyjnych'' kiedy pytam skąd masz
                                informacje, karzesz mi udowadniać, że ich nie było, hahahah, Chłopie masz
                                absurd w głowie.

> Podaj zrodlo, ze tych list nie bylo, czesc i chwala tym ktorzy odwalali
                                > wspaniala robote nie patrzac nszowskie zagrywki
                                > To wlasnie on i powinni byc patronem ulic, czy placow, jak juz
                                • ziemiowziety z jakiego PRL-u??? 15.03.06, 05:54
                                  na fiksacje nie pomoge, cudotworca nie jestem, ok moge byc zerem, jezeli Tobie
                                  dano dwa zera
                                  jak pisalem gdzie indziej: jezeli zaprzecasz faktom - UDOWODNIJ TO, inaczej
                                  faktycznie rozmowa sensu ni ma
                                  zrob cos, pokaz Murat, ze cos potrafisz, no ... do dziela Murat
                                  • murat.73 Nie potrafisz udowodnić swoich bredni. 15.03.06, 08:50
                                    Udowodnij to co mówiłeś wcześniej o listach proskrypcyjnych, podaj żródło,
                                    fakty,ty mówiłeś że istniały listy proskrypcyjne,a ja mówię że to kłamstwo. Już
                                    prostszym językiem nie potrafię do Ciebie mówić. Po raz 23 pytam skąd wziąłeś
                                    te brednie ?????? rozumiesz ???? O co pytam ??? Może lepiej idz sprzedawać
                                    piwo w ,,Alasce'' na Żwakowie, nie zabieraj głosu w sprawach o których nie masz
                                    pojęcia.
                                    • ziemiowziety Murat:nie wystarczy oznajmic: znam sie 15.03.06, 12:55
                                      i naprawde sie znac, nie wystarczy kogos oskarzac o klamstwa, trzeba to jeszcze
                                      udowodnic, Ty tego nie robisz, dlaczego? Pewnie dlatego, ze argumenta uciekly.
                                      A piwo w Alasce zostaw w spokoju
                                      • murat.73 Skąd wziąłeś kłamstwa o listach proskrypcyjnych ?? 15.03.06, 13:08
                                        Pytam się po raz 24 skąd brednie o listach proskrypcyjnych ??? Kłamstwa i
                                        brednie których nie potrafisz niczym poprzeć...żadnymi argumentami
                                        logicznymi.Miernota jesteś opluwasz coś o czym nie masz pojęcia.Wróć do
                                        sprzedawania piwa a Alasce. Chłopie, pytam o listy proskrypcyjne ??? Sam sobie
                                        wymyśliłeś ??? I co myślałeś że ktoś na tym złapie ????
                                        Miej odwagę przyznać się do błędu.
                                        • murat.73 A może w sądzie mi powiesz ?? 15.03.06, 13:11
                                          Powiesz wtedy ?? Udowodnijcie mi że ,,list proskrypcyjnych'' nie było ???
                                          • wielki_wuj Re: A może w sądzie mi powiesz ?? 15.03.06, 20:55
                                            Był artykuł w Polityce. Wystarczy wejść na strone i poszukac.
                                            • ziemiowziety Wlasnie byl artykul ... 16.03.06, 03:54
                                              trza czytac!
                                              • murat.73 Żałosne 16.03.06, 08:08
                                                Jeden artykuł niczym nie poparty i już są ,,wrogowie NSZ''. w Wyborczej był
                                                artykuł o mordowaniu przez NSZ i AK Żydów w czasie Powstania Warszawskiego, też
                                                był prawdą ???
                                                • ziemiowziety Bardzo zalosne 16.03.06, 13:54
                                                  ilosc slowa pisanego o prawdzie nie przesadza, propoganda komunistyczna szla w
                                                  miliony i co stala sie prawda?
                                                  Sa rzeczy wygodne i niewygodne w historii naszego narodu (jak zreszta kazdego).
                                                  Dobrze, ze sa odwazni ktorzy o tym pisza.
                                                  Sa rzeczy do konca niewyjasnione, dobrze ze sa tacy ktorzy to wyjasniaja.
                                                  Ty Murat, caly wciaz marzysz o historii, jako o kilku prawdach do wierzenia. A
                                                  tak nie jest
                                                  • murat.73 Bardzo zalosne 17.03.06, 08:45
                                                    Odbrązowianie historii ? Wszyscy byli żli i niegrzeczni,nasi też. A
                                                    komunistyczna propaganda zrobiła swoje, tkwi w umysłach wielu ludzi,zbyt wielu.
                                                  • ziemiowziety Ty Murat jestes produktem komunistycznej propy 18.03.06, 09:26
                                                    i. to co dla komunistow bylo zle, cla Ciebie jest dobre, tylko na zasadzie przekory
                                                    ii. tak jak dla komunistow, historia jest dla Ciebie tylko zbiorem prawd do
                                                    wierzenia
                                                    iii. tak jak komunsici szukasz "nieprawomyslnych" w celu spolecznego izolowania
                                                    (sad)
                                                    iv piszesz "wszyscy zli i niegrzeczni" i znowu wychodzi ta komunistycznosc, nie
                                                    mowie wszyscy, nie mowie do konca zli, mnie chodzi o to, ze wydarzenia
                                                    historyczne kryja w sobie mnogosc aspektow, motywow, nie wszystko jest jasne i
                                                    proste, jak Ty Murat chcesz to sobie moj Ty biedaku widziec
                                                  • murat.73 Bredzisz 19.03.06, 09:23
                                                    Wracaj do ,,Alaski'' sprzedawać piwo.
                                                  • ziemiowziety mowie najszczersza prawde 19.03.06, 11:23
                                                    A Ty to masz chyba mase kompleksow
                                                    doly kopales, bo forsy brakowalo?
                                                    ktos w rodzinie byl parobkiem u sredniaka?
                                                    barman piwa piwa nie chcial Ci podac?
                                                  • murat.73 Bredzisz 19.03.06, 14:50
                                                    Nie mam zamiaru schodzić do twojego poziomu myślowego i mentalnosci kulturowej
                                                    mieszkańca przedmieścia - ćwierćinteligenta któremu się wydaje, że zjadł
                                                    wszystkie rozumy i może obrażać innych oraz zabierać głoś w sprawch których nie
                                                    pojmuje (NSZ). A wiedza twoja chłopie bierze się z czytania gazet tylko i
                                                    wyłącznie, oraz naśladowania pewnych zachowań, które potępiam, ale do których
                                                    nawiasem mówiąc nie dorastasz.Koniec.
                                                  • login103 STOP 19.03.06, 16:03
                                                    Zamknąc ryje i mordy w kubeł, ten wątek to kupa g.ówna którego nikt nie czyta a
                                                    wy sie obrażacie SKASOWAĆ TEN WĄTEK !!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                                  • ziemiowziety Panie Longinie ciszej, prosze sie odprezyc 20.03.06, 00:59
                                                    jak sie chce czytac, to sie nie czyta
                                                    a nie wymadrza, bluzgajac zarazem
                                                    ech, ludzie, ludziska
                                                  • ziemiowziety oklamujesz siebie Murat 19.03.06, 18:17
                                                    masz wyrazny kompleks nizszosci, i zyjesz w nierealnej rzeczywistosci, o jakim
                                                    przedmiesciu Ty bajasz tutaj, chyba tym z II wojny
                                                    ja wlasnie roziewam watpliwosci, Ty wygladasz faccio z sekty. ktore klepie kilka
                                                    prawd do wierzenia
                                                  • murat.73 Bredzisz 20.03.06, 13:39
                                                    Masz mentalność, chłopa z pod budki z piwem taki co to już wszystko wie i nie
                                                    ma wątpliwości żadnych.Na szczęście nie masz wpływu na życie społeczne w
                                                    mieście.
                                                  • ziemiowziety nie ma zadnych budek z piwem 20.03.06, 14:36
                                                    Twoja najwieksza wada jest to, ze pogardzasz ludzmi, Murat
                                                    ty przypominasz mi sekciarza, co to wszystki prawdy pojal i oburza sie na
                                                    wszelkie odstepstwa od jedynej prawdy
                                                    to raczej, ja rosziewam wapliwosci, stawiam pytania, ty masz na wszystko proste
                                                    odpowedzi: typu komunizm, czerwoni itp.
                                                  • murat.73 hahahahah 21.03.06, 08:30
                                                    Domorosły psycholog :)))) Głupcze nikim nie pogardzam oprócz kłamców a ty nim
                                                    jesteś, wymyślasz i powielasz brednie na temat NSZ, no gdzie są te ,,listy
                                                    proskrypcyjne'' Nauczyłeś się starej śpiewki typu ,,pogardzają ludzmi'' ,,sieją
                                                    nienawisc'' a sam to robisz.Nienawidzisz ludzi którzy nie myślą jak ty, ktoś ci
                                                    wpoił że NSZ było złe, i nic cię nie przekona :)) Bo tak kazali... Twoim tokiem
                                                    myślenia możnaby opluć wszystko począwszy od króla Chrobrego po Kościuszkę...
                                                    Ktoś rozpoczął dyskusję na forum od artykułów w prasie na temat nazwy ronda...i
                                                    odezwał się jakiś ,,zimiowzięty'' znawca historii poszukał w necie kalumni na
                                                    tenat NSZ i przyjął je bezkrytycznie, bo mu spasowały...hahahah ,,historyk od
                                                    siedmiu boleści''Nie chce mi się już z tobą gadać to jakby obijać piłkę o mur.
                                                    Gdzie są te listy proskrypcyjne ???? W ,,polityce'' i gdzie jeszcze ?????

• ziemiowziety jestes bezradny Muras 21.03.06, 16:59
                                                    probujesz mnie opluwac ("glupcze" ostatnio), ale na mnie nie robi to
                                                    specyalnego wrazenia, ot pisz se jak se chcesz, czlowiecze drogi
                                                    ja jestem pewny, ze droga, ktora szlo NSZ byloa droga donikad, i nie chodzi mi
                                                    tutaj o zalew komunistyczny, ale nszowska ideologie,
                                                    Ty juz od co najmniej 100 wpisow trabisz, ze konczysz dyskujsje ze mna, ale
                                                    wciaz sie pojawiasz, badzze konsekwentny, Muras
                                                  • murat.73 Wobec głupców jestem bezradny...fakt 22.03.06, 08:17
                                                    Co do NSZ,m.in dzięki nim możesz mówić co myślisz, nawet jeśli są to brednie.
                                                    NSZ : MORTUI SUNT UT LIBERI VIVAMUS... i tak nie zrozumiesz...rzucam perły
                                                    przed wieprze...
                                                  • ziemiowziety spadkobiercy NSZ nie maja monopolu na patriotyzm 22.03.06, 16:52
                                                    zrozum to Murat, nawet powiem, ze tak naprawde rzeczywisty patriotyzm,
                                                    uwzgeldniajacy szacunek dla innychnarodow, jak i dla mniejszosci wewnatrz
                                                    narodu sytuuje sie daleko do nszowskiego widzenia swiata
                                                    lacinskis formulki tu nie wystarcza
                                                  • murat.73 Jasne ty masz monopol na historię 22.03.06, 20:41
                                                    Pewnie ty go masz... powiem tak ,,Odi provanum vulgus at arcet''
                                                    Gardze ludzmi, którzy pluja na swoją historię.

> zrozum to Murat, nawet powiem, ze tak naprawde rzeczywisty patriotyzm,
                                                    > uwzgeldniajacy szacunek dla innychnarodow, jak i dla mniejszosci wewnatrz
                                                    > narodu sytuuje sie daleko do nszowskiego widzenia swiata
                                                    > lacinskis formulki tu nie wystarcza
                                                  • ziemiowziety to Ty tak naprawde gardzisz nasza historia 22.03.06, 21:49
                                                    trzeba wiedziec i rozumiec, ze historia to nie tylko podniosle chwile i
                                                    bohaterskie czyny, ale tez zycie codzienne, ale tez dzialana nienajpiekniejsze,
                                                    zle, czy wrecz podle i to jest nasza historia
                                                    trzeba starac sie zrozumiec dlaczego ludzie zachowywali sie w ten a nie inny
                                                    sposob, jakie byly ich pobudki, cele, etc.
                                                    co Ty wiesz o tak rozumianej historii?, chyba tylko tyle, co z bulki zjesz
                                                  • murat.73 Nigdy tak nie twierdziłem 23.03.06, 12:29
                                                    Gdzie napisałem, że historia składa się tylko z superlatywów i czynów
                                                    bohaterskich ??? To że w jakiejś grupie był zdrajca, nie znaczy że cała
                                                    organizacja była zdradziecka, to ty na podstawie - dodam, że nieprawdziwych
                                                    informacjii - chcesz generalizować wszystko i sprowadzać do rynsztoka,bo tak ci
                                                    pasuje,bo ktoś napisał o ,,listach proskrypcyjnych'' kiedyś Wyborcza pisała o
                                                    AK i NSZ mordujących Żydów podczas Powstania Warszawskiego ! Gdyby spoglądać na
                                                    historię z twojej perspektywy, wszystko można opluć i przepraszam za wyrażenie
                                                    naszczać na swój naród, na jego dzieje, bo trzeba odbrązowiać.Ktoś otworzył to
                                                    forum w bulwersującej sprawie nazwania ronda im. NSZ.Bo ta organizacja dobrze
                                                    zasłużyła się Polsce walcząc z dwoma wrogami. I tyle. Za samo wyzwolenie obozy
                                                    koncentracyjnego w Holyszowie należy im się chwała,bo to fakt niezbity,
                                                    uratowano ok 5 tyś kobiet od zagłady w tym ok 1000 Żydówek...ale co tam...ktoś
                                                    pisze o ,,listach proskrypcyjnych'' których nikt nigdy nie widział i juz... Nie
                                                    ma organizacjii idealnych, tym sposobem wyszłoby, że każdy z naszych bohaterów
                                                    narodowych to kanalia... To droga donikąd.
                                                  • murat.73 No ale dla Rady miasta Żwaków jest ważniejszy 23.03.06, 12:30
                                                    I życzę powodzenia z takim podejściem do własnej histori
                                                  • ziemiowziety Jednoznaczne TAK dla Ronda Zwakowskiego 23.03.06, 22:11
                                                    Kumasz Marut:
                                                    Nawet gdyby dzaialnosc NSZ byla (a nie byla) jak najbardziej swietlana, to i tak
                                                    Rondo winno sie nazywac Zwakowskie, to jest sprawa miejsca, tam jest Zwakow,
                                                    jedyne takie miejsce na Ziemi, i nie kaz wybierac: Zwakow albo NSZ, to sa
                                                    zupelnie inne wybory
                                                    pozostaw Zwakowianom ich miejsce, ich nazwe, nie badz AUTORYRANY, NIE NADUZYWAJ
                                                    WIELKICH SLOW
                                                  • ziemiowziety bo tu jest ZWAKOW 23.03.06, 22:12
                                                    zrozumiales
                                                  • ziemiowziety odnoszac sie do wpisu wczesniejszego 23.03.06, 22:15
                                                    to raz jeszcvze musze oznajmic: nie wszystko w historii NSZ jest klarowne i
                                                    jednoznaczne, formacja ta nie winna byc wzorem dla wychowania mnlodych pokolen w
                                                    Polsce
                                                    powiedz mi., dlaczego zabito Ludwika Widersztala
                                                  • murat.73 Wzorem powinna być Gwardia Ludowa i Moczar ??? 24.03.06, 08:43
                                                    Ciebie wychowano w komunistycznej propagandzie to czuć z daleka,kiedyś walka
                                                    z ,,bandami reakcyjnymi'' dzisiaj mała zmiana metod ??? Dziś rondo Żwakowskie.

Poczytaj trochę to zrozumiesz,dlaczego go zabito.Nic w historii nie jest
                                                    klarowne

• murat.73 Piękny jest Żwaków, niepowtarzalny... 24.03.06, 08:38
                                                    Rozumując na twój sposób tam wszystko powinno się nazywać Żwakowskie, np ulica
                                                    Żwakowska 1, Żwakowska 2, Żwakowska 3 itd... ponumerować tylko trzeba żeby się
                                                    nie myliły, i żadnych innych nazw, bo to ŻWAKÓW !!! A TYCHY LEŻĄ OBOK
                                                    ŻWAKOWA ??? HAHAHA
                                                  • murat.73 Jednoznaczne TAK dla Ronda Zwakowskiego 24.03.06, 13:05
                                                    Ulice na Żwakowie ( pięknym i subtelnym hahaha ) nazwać : Żwakowska, Żwakowian,
                                                    Żwakowiaków, Żwakowa, Żwakowskie,Żwakowa 1 , Żwakowa 2 , Rondo im Żwakowian,
                                                    Żwakowskie II, ul. radnych Żwakowa, Obronców Żwakowa przed NSZ itp.

> Nawet gdyby dzaialnosc NSZ byla (a nie byla) jak najbardziej swietlana, to i
                                                    ta
                                                    > k
                                                    > Rondo winno sie nazywac Zwakowskie, to jest sprawa miejsca, tam jest Zwakow,
                                                    > jedyne takie miejsce na Ziemi, i nie kaz wybierac: Zwakow albo NSZ, to sa
                                                    > zupelnie inne wybory
                                                    > pozostaw Zwakowianom ich miejsce, ich nazwe, nie badz AUTORYRANY, NIE
                                                    NADUZYWA
                                                    > J
                                                    > WIELKICH SLOW
                                                  • ziemiowziety kto tu wywodzi sie od komunistow 24.03.06, 13:23
                                                    musisz Murat wiedze,, choc widze, ze nie dociera, ze swiat nir jest dwubiegunowy
                                                    to, ze patrze krytycznym okiem na ideologie NSZ i niektore aspekty dzialan tej
                                                    formacji nie oznacza, ze jestem wychowankiem propagandy komunistycznej lub
                                                    gneralnie, ze z komunistami jest mi po drodze, to wlasnie Ty z swoja negacja
                                                    niealeznego myslenia stoisz na "in fact" pozycjach komunistycznego stylu myslenia
                                                    widzisz z L.Widesztalem nie bylo jednoznaczne i takich spraw mozemy znalec wiecej
                                                  • mietttek.33 Brawo Towarzyszu. Nie popuszczajcie. 24.03.06, 14:20
                                                    Brawo towarzyszu ziemiowzięty, oby tak dalej.Tak trzymać.

> musisz Murat wiedze,, choc widze, ze nie dociera, ze swiat nir jest
                                                    dwubiegunow
                                                    > y
                                                    > to, ze patrze krytycznym okiem na ideologie NSZ i niektore aspekty dzialan tej
                                                    > formacji nie oznacza, ze jestem wychowankiem propagandy komunistycznej lub
                                                    > gneralnie, ze z komunistami jest mi po drodze, to wlasnie Ty z swoja negacja
                                                    > niealeznego myslenia stoisz na "in fact" pozycjach komunistycznego stylu
                                                    myslen
                                                    > ia
                                                    > widzisz z L.Widesztalem nie bylo jednoznaczne i takich spraw mozemy znalec
                                                    wiec
                                                    > ej
                                                  • murat.73 Żwaków ponad wszystko !!! :))))))))))) 24.03.06, 17:28
                                                    Ulice na Żwakowie ( pięknym i subtelnym hahaha ) nazwać : Żwakowska, Żwakowian,
                                                    Żwakowiaków, Żwakowa, Żwakowskie,Żwakowa 1 , Żwakowa 2 , Rondo im Żwakowian,
                                                    Żwakowskie II, ul. radnych Żwakowa, Obronców Żwakowa przed NSZ itp. Żadne inne
                                                    nazwy to siłą narzucanie obcych nazewnictw !!! NA TO NIE POZWOLĄ MIESZKAŃCY ORAZ
                                                    ZIEMIOWZIĘTY I RADA MIASTA !!!!
                                                  • ziemiowziety chyba sie za chwile rozplaczesz Murat 24.03.06, 19:02
                                                    a mi jest przykro, zre tak dezawwujesz Zwakow
                                                    drwiny, jaki to niby piekny, subtelny, nie uchodza, nie uchodza
                                                  • murat.73 Rozpłacze się...ze śmiechu :)) 24.03.06, 20:55
                                                    Piękny, subtelny, niepowtarzalny...jedyny na świecie...żadna obca nazwa tu nie
                                                    przystoi... Tak ?? To twoje słowa ??? Dlatego ponawiam swoją propozycję o zmiany
                                                    obcych nazw na : Żwakowskie, Żwakowska, Żwakowian, Żwakowiaków, Żwakowska I ,
                                                    Obronców Żwakowa przed NSZ, itp. hahaha, ,,Precz z NSZetem'' Żwakowszczan..
                                                    Jakiż piękny jest Żwaków...

> a mi jest przykro, zre tak dezawwujesz Zwakow
                                                    > drwiny, jaki to niby piekny, subtelny, nie uchodza, nie uchodza
                                                  • ziemiowziety pogubiles sie Murat 25.03.06, 06:24
                                                    moze faktycznie jest to smieszne
                                                  • murat.73 Nawet bardzo śmieszne 25.03.06, 10:00
                                                    Nawet bardzo...że ktoś zestawił nazwę NSZ i Żwakowa, śmieszne i niepoważne

> moze faktycznie jest to smieszne
                                                  • murat.73 Ręce precz od Żwakowa :))))) 28.03.06, 08:51
                                                    Ziemiowzięty, walcz :))) Nie rezygnuj
                                                  • ziemiowziety JHistoryxy nie dajcie sie!!! 31.03.06, 01:07
                                                    Precz z propaganda historyczna!!!
                                                    Precz z prawicowym dyktatem!!!
                                                    Nie dajcie sie!!!!!!

Teraz okazuje się, że to państwo ma określać, jakie elementy historii są dla
                                                    społeczeństwa wartościowe, a jakie nie. Widać z tego, że projekt "polityki
                                                    historycznej" jest de facto projektem prowadzącym do deprawowania historyków.
                                                    Próbą przekształcenia ich w propagandzistów, którzy będą przedstawiali wygodne
                                                    dla ideowego przesłania rządzących tezy. Historycy, nie dajcie się. Uczcie
                                                    historii, a nie polityki historycznej.
                                                  • murat.73 Bardzo zabawne, gdzie to wyczytałeś w ,,Trybunie'' 31.03.06, 10:25
                                                    Zacząłeś od Żwakowa a kończysz na propagandzie lewackiej, ciekawe.

> Precz z propaganda historyczna!!!
                                                    > Precz z prawicowym dyktatem!!!
                                                    > Nie dajcie sie!!!!!!
                                                    >
                                                    >
                                                    > Teraz okazuje się, że to państwo ma określać, jakie elementy historii są dla
                                                    > społeczeństwa wartościowe, a jakie nie. Widać z tego, że projekt "polityki
                                                    > historycznej" jest de facto projektem prowadzącym do deprawowania historyków.
                                                    > Próbą przekształcenia ich w propagandzistów, którzy będą przedstawiali wygodne
                                                    > dla ideowego przesłania rządzących tezy. Historycy, nie dajcie się. Uczcie
                                                    > historii, a nie polityki historycznej.
                                                  • ziemiowziety tekst jest z Wyborczej 31.03.06, 14:49
                                                    nie lewacki, jak to ujales, ale umiarkowany i pojednawczy
                                                    panstwowa propaganda historyczna to jedna z ostatnich rzeczy jakie potrzebujemy
                                                    w tym kraju
                                                  • murat.73 Życzę powodzenia 02.04.06, 16:30
                                                    Życzę powodzenia i ,,precz z prawicowym dyktatem'' niezwykle pojednawcze.

> nie lewacki, jak to ujales, ale umiarkowany i pojednawczy
                                                    > panstwowa propaganda historyczna to jedna z ostatnich rzeczy jakie potrzebujemy
                                                    > w tym kraju
                                                  • murat.73 Aha i spalmy zasoby IPN ??? 02.04.06, 16:34
                                                    I dodajmy grubą kreskę ??? I Żwaków ,,niepokalajmy'' nazwą NSZ ? :))))

> Życzę powodzenia i ,,precz z prawicowym dyktatem'' niezwykle pojednawcze.
                                                    >
                                                    > > nie lewacki, jak to ujales, ale umiarkowany i pojednawczy
                                                    > > panstwowa propaganda historyczna to jedna z ostatnich rzeczy jakie potrze
                                                    > bujemy
                                                    > > w tym kraju
                                                  • ziemiowziety troche spokoju, Murat 03.04.06, 14:51
                                                    nie trza sie tak rzucac!
                                                    jedno jest pewne, by uczciwie budoweac nasza przyszlosc musimy byc swiadomi
                                                    naszej przeszlosci, ale nie tylko tej "pomnikowo-gierojskiej", ale tez tego
                                                    drugiego dna, w koncu historia nie obeszla sie z nami, tak osro, jak z szeregiem
                                                    innych narodow
                                                  • murat.73 Bardzo ciekawe, 03.04.06, 15:04
                                                    Nie obeszła się z nami ostro ??? Historia ??? Ciekawe.Bardzo ciekawe,mieliśmy
                                                    słodką przeszłość.Rzeczywiście wspaniałą i lekką historię. Ignorant historyczny.

> nie trza sie tak rzucac!
                                                    > jedno jest pewne, by uczciwie budoweac nasza przyszlosc musimy byc swiadomi
                                                    > naszej przeszlosci, ale nie tylko tej "pomnikowo-gierojskiej", ale tez tego
                                                    > drugiego dna, w koncu historia nie obeszla sie z nami, tak osro, jak z
                                                    szeregie
                                                    > m
                                                    > innych narodow
                                                  • ziemiowziety spojrz troche szerzej i dalej, Murat 03.04.06, 19:14
                                                    tego sie wlasnie spodziewalem, my wielce umecznei przez historie
                                                    Czlowieku drogi popatrz na narody dookola i troche dalej, czy Estonczycy lub
                                                    Lotysze mieli rzeczywista wlasna panstwowosc przed 1918? A Slowacy, a
                                                    Serboluzyczanie?
                                                    A Ormianie i ich historyczne kleski?
                                                    A Pierszwe Narody Ameryki, Czirokezi i icn "marsz lez" A Australijscy Aborygeni?
                                                    A znoe troche blizej Kurdowie, Czeczency.
                                                    A kto byl kolonizatorem duzych polaci Wschodniej europey, jak nie my.
                                                    Dlaczego to Litwini nie chca spiewac polskich piesni, a zaspiewaja nawet
                                                    rosyjskie czy niemieckei?
                                                    A jak wybuchla II wojna Swiatowa. Po napoasci na POLSKE.
                                                    My mielismy wlasna panstwowosc przez wikeszosc naszego czasu histrorycznego,
                                                    czasem dosc potezna, a Bialorusini? A Finowie nawet. A co powies zo
                                                    Irlandczykach?
                                                    Nie, historia nie obeszla sie z nami ani specjalnie zle, ani specjalnie dobrze,
                                                    moj Ty historyczny ignoranciku
                                                    No n

• murat.73 A co to ma wspólnego z nazwą ronda ??? 04.04.06, 08:47
                                                    I co to ma wspólnego ze Żwakowem ? I nazwą ronda ???
                                                    I co to w ogóle ma do rzeczy ??? ,,Rondo to urządzenie techniczne i nie
                                                    zasługuje na nazywanie go nazwami wielkich organizacji i bohaterów'' - Cytat z
                                                    radnego Stefana Moćki i tyle... Żwaków ponad wszystko....

Dodaj jeszcze Apaczów :))) Do tragicznej historii narodów, tylko co to ma
                                                    wspólnego z NSZetem,
                                                  • cjanek Re: A co to ma wspólnego z nazwą ronda ??? 07.04.06, 08:58
                                                    Od ponad miesiąca ziemiowzięty i murat.73 dyskutują w tym wątku między sobą.
                                                    Inni się w tą dyskusję nie włączają co niechybnie oznacza że ich to nie interesuje.
                                                    Polecam szczerze przeniesienie dyskusji na priv.
                                                    Pozdrawiam
                                                  • ziemiowziety odezwal sie, alfa i omega Pan Cjanek 07.04.06, 20:29
                                                    nie zgadzam sie z Twoja ocena, to ze malo osob wlaczqa sie do dyskusji wcale nie
                                                    oznacza, ze watek nie jest czytany, jestem pewien, ze ziele osob czyta, lecz
                                                    niekoniewcznie aktywnie sie wlacza w dyskusje
                                                    forum jest tez do czytania, nie tylko do pisania ( to specjalnie do Ciebie
                                                    Cjanek, wieczej czytasz, zastanow sie, potem ezentualnie cos skrobnij, ale
                                                    przemysl, jak potrafisz, ze trzy razy zanim wyslesz na forum)
                                                    poza tem, nawet jezeli maloosob by ten watek czytalo, to jest tez watek
                                                    oferta,dla ludzi, ktorzy nieodwiedzaja tego forum regularnie, lub tez zajrza
                                                    pierwszy raz,
                                                  • murat.73 A co to ma wspólnego z nazwą ronda ??? 11.04.06, 13:19
                                                    To co zakaz wypowiedzi ???
                                                  • murat.73 A co to ma wspólnego z nazwą ronda ??? 19.04.06, 09:02
                                                    Żwaków przyłączyć do Pszczyny razez z miejscowymi radnymi :)))
                                                  • ion.54 Koniec dyskusji na temat ronda ??? 11.05.06, 08:19
                                                    Ciekawe co było ważniejsze nazwa NSZ czy rondo ???
                                                  • ziemiowziety tu chodzi o podstawowe imponderabilia 18.05.06, 23:58
                                                    o rzeczywisty patriotyzm, o dusze narodu
                                                    o ochrone lokalnosci
                                                    o to tu biega
                                                  • murat.73 Nie używaj słów których znaczenia nie znasz 19.05.06, 08:24
                                                    ????????????????????????????

> o rzeczywisty patriotyzm, o dusze narodu
                                                    > o ochrone lokalnosci
                                                    > o to tu biega
                                                  • murat.73 <a href="http://www.phalanx.pl/hold_nsz.0.html" target="_blank" 19.05.06, 08:44
                                                  • ziemiowziety neie zaprowadzaj tu totalizmu murat!!! 19.05.06, 17:30
                                                    jezeli rozumiem pojecie "dusza narodu" lub "patriotyzm" inaczej niz Ty, to
                                                    jeszcze nie znaczy, ze ich nie rozumiem
                                                    wiem, wiem, jestes z opcji, ktora uwielbia totalizmy, nie znosi indywidualizmu i
                                                    myslacych niezaleznie
                                                    trudno, taki Wasci los
                                                  • murat.73 Re: neie zaprowadzaj tu totalizmu murat!!! 22.05.06, 09:22
                                                    Jesteś inteligentny inaczej...myślisz że ktoś się nabierze na twoje bzdedy ?

> jezeli rozumiem pojecie "dusza narodu" lub "patriotyzm" inaczej niz Ty, to
                                                    > jeszcze nie znaczy, ze ich nie rozumiem
                                                    > wiem, wiem, jestes z opcji, ktora uwielbia totalizmy, nie znosi
                                                    indywidualizmu
                                                    > i
                                                    > myslacych niezaleznie
                                                    > trudno, taki Wasci los
                                                  • ziemiowziety murat urodziles sie za pozno 22.05.06, 23:39
                                                    tera juz nie nabiora sie na Twoje geirki
                                                  • murat.73 No cóż... 23.05.06, 08:55
                                                    Musi minąć 40 lat zanim wymrze pokolenie niewolników...wtedy zrozumieją.
                                                  • ziemiowziety mowisz o sobie 23.05.06, 23:34
                                                    to jest przykre byc w niewoli pogladow z lat 20/30-tych
                                                  • murat.73 Mówię o tobie m.in 24.05.06, 10:09
                                                    Homo Sovieticus , komunistyczna propaganda.
                                                    Wybierzmy przyszłość...wybierzmy Żwaków, nasrajmy na swoją historię.Mędrcy z
                                                    rady miejskiej wybrały Żwaków.

> to jest przykre byc w niewoli pogladow z lat 20/30-tych
                                                  • ziemiowziety co to za trabienie? 24.05.06, 23:55
                                                    ja jestem stary antykomunista,
                                                    co za arogancja? przyszywanie laltki "komunisty" kazdemu, komu niesmaczna
                                                    ideologiczna starzyzna
                                                    Powtarzam: jam stary ANTYKOMUNISTA
                                                    pojeto?
                                                  • murat.73 Ubawiłeś mnie tym do łez :)) 25.05.06, 09:50
                                                    Wiem ziemiowzięty twoja wypowiedz powinna brzmieć :
                                                    Rozumiem.

> ja jestem stary komunista,
                                                    > co za arogancja? przyszywanie laltki "faszysty" kazdemu, komu niesmaczna
                                                    > ideologiczna starzyzna
                                                    > Powtarzam: jam stary KOMUNISTA
                                                    > pojeto?
                                                    >Ziemiowzięty

:) Pojęto
                                                  • ion.54 Re: Ubawiłeś mnie tym do łez :)) 29.05.06, 08:36
                                                    Od razu widać że Ziemiowzięty jest czerwony...ciekawe że PiS zablokował razem z
                                                    SLD nazwę NSZ..i te żarty Dyrdy...bardzo ciekawe.
                                                  • ziemiowziety ilez razy mam to wtlaczac 29.05.06, 08:50
                                                    jam ANTYKOMUNISTA, opponent wszelkich totalizmmow, totalitaryzmow,
                                                    byxc przyzwoitym, znaczy miedzy innymi nie szafoweac przeszloscia i
                                                    historycznymi nazwami, ktore wzbudzaja wiele kontrowersji i uzywac ich do
                                                    idelogicznych i/lib politycznych gierek
                                                    to proste, szanujmy siebie, ale i innych
                                                  • murat.73 Re: ilez razy mam to wtlaczac 30.05.06, 09:53
                                                    ziemiowziety napisał :

> jam KOMUNISTA, opponent wszelkich patriotów,
                                                    > byxc komunistą, znaczy miedzy innymi olewać przeszłość i
                                                    > historyczne nazwy, ktore wzbudzaja wiele kontrowersji i uzywac ich do
                                                    > wychowywania młodzieży
                                                    > to proste, niszczyć inaczej myślących niż my komuniści

To chciałeś napisać ?
                                                  • ziemiowziety Potwarz!!! 30.05.06, 19:32
                                                    ale to typowe dla pewnych opcji, stosowanie takich metod
                                                    Ty murat masz duzo z real-komunisty, ale to chyba czesto Ci mowia, nie?
                                                  • murat.73 Re: Potwarz!!! 31.05.06, 11:11
                                                    Nie
                                                  • murat.73 otwarz!!! 05.06.06, 13:12
                                                    Typowy prosty sposób do zrelatywizowania wszystkiego,określenie typu ,,nie ma
                                                    jednej historii'' ,,wiesz za mało'' ,,nikt nie zna całej historii'' Oczywiście,
                                                    ale takim sposobem można opluć wszystko. A do poprzedniej Twojej wypowiedzi
                                                    masz rację NSZ szerzyło nienawiść : Do hitlerowskich Niemiec i Rosji sowieckiej.
                                                    Ale powinieneś poczytać trochę historii NSZ nie tej z podręczników rodem z PRL

> ale to typowe dla pewnych opcji, stosowanie takich metod
                                                    > Ty murat masz duzo z real-komunisty, ale to chyba czesto Ci mowia, nie?
                                                  • ion.54 Re: otwarz!!! 20.12.07, 10:57
                                                    W Piotrkowie jest Rondo NSZ "Rondo które jest urządzeniem
                                                    technicznym"
                                                  • murat.73 Re: Potwarz!!! 17.06.06, 13:16
                                                  • murat.73 Nie wiesz nic o Żwakowie 23.06.06, 09:35
                                                    Poza tym guzik wiesz o Żwakowie

> to jest przykre byc w niewoli pogladow z lat 20/30-tych
                                                  • murat.73 Niech Żyje NSZ !!!!! 20.06.06, 10:55
                                                    ulicę Niepodległości przemianować na Aleję NARODOWYCH SIŁ ZBROJNYCH !!!!
                                                  • ziemiowziety teraz nawet R.Giertych wyrzeka sie antysemityzmu 12.07.06, 23:02
                                                    mowi ci to cos muracie: nsz to nie bylo najprzyjazniejsza formacja dla Zydow, i
                                                    tak jest oceniane w szerokim w swiecie
                                                    tylko w zasciankoweym grajdolku wciaz znajduje jakis tam poplecznikow
                                                  • murat.73 Re: teraz nawet R.Giertych wyrzeka sie antysemity 13.07.06, 08:14
                                                    Bredzisz,NSZ uratowało w Holyszowie na Słowacji od śmierci około 300 Żydówek.
                                                    Nie przyspisuj każdemu antysemityzmu...co to znaczy : "nie bylo
                                                    najprzyjazniejsza formacja dla Zydow " ???? W NSZ walczyło wielu Polaków
                                                    pochodzenia Żydowskiego.

Rzucasz chłopie błotem w prymitywny sposób.
                                                  • murat.73 Szeroki świat... 13.07.06, 08:16
                                                    A co do "szerokiego świata " tam mówi się czasem o "polskich obozach
                                                    koncentracyjnych" to też prawda ??? Według Ciebie ? Wg mnie oszczerstwo, ale Ty
                                                    myśl jak chcesz.

> mowi ci to cos muracie: nsz to nie bylo najprzyjazniejsza formacja dla Zydow,
                                                    i
                                                    > tak jest oceniane w szerokim w swiecie
                                                    > tylko w zasciankoweym grajdolku wciaz znajduje jakis tam poplecznikow
                                                  • ziemiowziety Prawdzie nalezy spojrzec w oczy 14.07.06, 00:37
                                                    to ze mowia "polskie obozy koncentracyjne" to dlatego, ze przez ciebie jak yu
                                                    murat nie mozemy uwolnic sie od historycznego balastu
                                                    to wlasnie napedza owa tendencje
                                                    trzeba raz i wyraznie uwolnic sie od tej swietoszkowatosci w polskiej historii
                                                  • murat.73 Re: Prawdzie nalezy spojrzec w oczy 14.07.06, 08:15
                                                    Bredzisz.Tacy jak ty ignoranci są balastem.

> to ze mowia "polskie obozy koncentracyjne" to dlatego, ze przez ciebie jak yu
                                                    > murat nie mozemy uwolnic sie od historycznego balastu
                                                    > to wlasnie napedza owa tendencje
                                                    > trzeba raz i wyraznie uwolnic sie od tej swietoszkowatosci w polskiej historii
                                                    >
                                                  • ziemiowziety sprobuj myslec murat 21.07.06, 18:16
                                                    tamto nsz to przeszlosc, tam jakis blad tkwil w zalozeniu i realizacji
                                                    ee, nie do czego wracac
                                                    chyba ,z e sobie poczytac, ale nie do poduszki, bo sny moga porazajace
                                                  • murat.73 :))) 24.07.06, 13:59
                                                    Ziemiowzięty upał Ci zaszkodził ???
                                                  • wmi2 Na forum Wyborczej poruszać NSZ ?!!! 28.07.06, 14:16
                                                  • murat.73 Re: Na forum Wyborczej poruszać NSZ ?!!! 12.08.06, 15:45
                                                    A czemu nie ???
                                                  • murat.73 Re: Na forum Wyborczej poruszać NSZ ?!!! 06.11.06, 11:44
                                                    Ziemiowzięty czemu zamikłeś ??? Nie poddawaj się.
                                                  • ryl77 Re: Na forum Wyborczej poruszać NSZ ?!!! 07.11.06, 10:15
                                                    A nie manewruj tematem na GW. To przecież naszom pięknom idee obaliły te
                                                    pisiaki w Radzie Miasta z Koniecznom i Mrozoskim. Tu jest gów..o pogrzebane!
                                                  • murat.73 Re: Na forum Wyborczej poruszać NSZ ?!!! 11.01.07, 11:00
                                                    Nie bardzo rozumiem ???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka