Gość: g IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 21:54 Tychy są żałosne. Kiedyś myślałem, że "domy" widoczne z trasy na Bielsko to lokum dla powodzian z 1997, okazało się że to "prestiżowe" mieszkania. Nie dziwi mnie ten tekst. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cisza-jak-ta odkad Mąkołowiec jest lukssusowa czescia Tychów? IP: *.chello.pl 02.03.09, 22:03 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cisza-jak-ta co ty bredzisz synu? IP: *.chello.pl 02.03.09, 22:06 tylko dlatego uwazasz ze Tychy sa zalosne? Tylko mieszkajacy w tym miescie ma prawo tak uwazac, bo on tam jest, mieszka a nie bywa i to przelotem. A co on ma wspolnego z watkiem tekstu, nie wiem. Samo gadnia o zalosnosci dla powiedzenia, wysmiania jest non sensem, bo na miano absurdu w mysleniu trzeba sobie drogi czlowieku zaluzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedro Re: co ty bredzisz synu? IP: *.sol2.cable.ntl.com 02.03.09, 22:21 za duzo goroli to jest nastepny powazny zarzut Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luksor W luksusowych Tychach zakłada się kalosze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.09, 22:08 Pan Gieleciak i spółka to wyjątkowi partacze. Ich dzałania należy nazwać dewastacją miasta, a nie tworzeniem czegokolwiek. Poza tym pan Gieleciak jest właścicielem oczyszczalni śćieków w Tychach. Czy aby nie jest to związek korupcyjny? Odpowiedz Link Zgłoś
artemid W luksusowych Tychach zakłada się kalosze 03.03.09, 08:12 Władze miasta najwyraźniej zapomniały, że projekty z UE mają służyć poprawie życia ludzi, a nie ich radykalnemu pogorszeniu. Oczywiście w trakie realizacji projektu mogą być jakieś przejściowe trudności, ale nie taka kompletna ruina. Biorąc się za jakiś projekt trzeba pamiętać, że ma służyć on mieszkańcom, a nie tyllko chwaleniu się wokół jaki to wielki czyn jest wykonywany. Bo tak jak teraz to gorzej niż w PRL Odpowiedz Link Zgłoś
polsz biedacy 03.03.09, 09:10 tak strasznie ich żal. Zamiast 30 s. wracają aż 5 minut. I nie myją aut. A jak sobie uszkodzili w samochodzie zawieszenie to zamiast naprawiać kupili jeepa. Naprawdę ich życie jest straszne Odpowiedz Link Zgłoś
aniask_mama Re: biedacy 03.03.09, 12:43 Przyjedź i zobacz zanim zaczniesz kpić. Nie, nie myję auta, bo wracając do domu zabieram ze sobą błotnistą breję, która opada w garażu. Tak, przejazd 200m zajmuje mi spoooro czasu, a do pobliskiego kościoła chodzę w gumowcach. Płot mam szary, wjazd czarny od wysypanego czegoś na drogę a od kilku dni TPSA rozkopała się pod moją bramą. Nie, moje życie nie jest straszne, jest rewelacyjne;) Odpowiedz Link Zgłoś
berberis Każda uczciwa firma, po zakończeniu pracy, 03.03.09, 14:07 dostaje pieniądze np. z magistratu, ale byba nie w tym przypadku, bo wszystko jest rozkopane i końca nie widać roboty a pieniądze przepadły. Główną ofiarą tej pseudo pracy są DZIECI, które muszą chodzić po tych wiecznie rozkopanych bezdrożach, niech któryś cwaniak z magistratu spróbuje przejechać wózkiem z chorym dzieckiem do przychodni, to może przestanie rżnąć głupa. Odpowiedz Link Zgłoś
jokawie W luksusowych Tychach zakłada się kalosze 03.03.09, 19:07 Ostatnio odwiedziłam znajomych i to co przeżyłam to koszmar.Oczywiście nie miałam kaloszy, do znajomych dotarłam ubłocona.Współczuję ludziom ,ktorzy tam mieszkają szczególnie dzieciom idącym do szkoły.Zamówiłam z powrotem taksówkę to musiałam dojśc do stacji paliw bo powiedzieli że na tą uliće nie da sie wjechać szkoda zawieszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
bomblina Re: W luksusowych Tychach zakłada się kalosze 03.03.09, 19:54 "Budowa kanalizacji w Mąkołowcu potrwa do grudnia - mówi Zbigniew Gieleciak, pełnomocnik. ds. realizacji projektu "Gospodarka ściekowa w Tychach"."Do grudnia!!!!???? Mieszkam w owej super dzielnicy,to prawda-kalosze wskazane inaczej buty do wyrzucenia.Jak nie muszę z domu nie wychodzę,ale współczuję innym,którzy muszą...Ale jakoś sobie radzimy bo co innego nam pozostaje...Na drodze -błoto,na chodniku -błoto,w domu też błoto...Samochodem chwilowo nie wyjeżdżam bo boje się ,że go szlag trafi tak jak nas wszystkich:) Pozdrawiam tych którzy mają drogi w stanie dobrym,my też kiedyś będziemy mieć ,z tym że nie wiadomo kiedy... Odpowiedz Link Zgłoś
bozena1976 Re: W luksusowych Tychach zakłada się kalosze 03.03.09, 20:09 Tychy nie są żałosne,tylko w nie odpowiedni sposób wykonuje się tu prace drogowe,kanalizacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
artemid Re: W luksusowych Tychach zakłada się kalosze 03.03.09, 21:20 Prace wykonyane są w sposób skrajnie niechlujny. Jednak przede wszystkim nie widać żadnego szacunku władz miasta dla swoich mieszkańców. Ważny jest tylko fekt PR - "największy projekt w historii" i inne takie brednie. A co przeżywają, przecież płacący podatek mieszkańcy to już ich nie obchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
misior1976 Same kalosze nie wystarczą 03.03.09, 21:15 Ktoś przede mną napisał, że w Tychach mieszka za dużo goroli. Mogliby mieszkać, gdyby doceniali, gdzie są. Lecz najczęściej są to ludzie, którzy zostali spędzeni do tego miasta, ponieważ u siebie byli do wyrzucenia. Pierwsze pokolenie, które znalazło się w faktycznym luksusie, jeszcze nie było do tego stopnia zdegenerowane, co obecni mieszkańcy. Potomkowie klasy robotniczej w tym mieście są łatwo rozpoznawalni: ogolone głowy maszynką, szczurze ślepia pełne nienawiści i obrzygane dresy lub spodnie moro. Dla porządniejszych przybyszów są chyba też utrapieniem. Przykładem siedliska tego typu patologii i skutków jej działalności jest np. blok przy ul. Dąbrowskiego 5: fotoforum.gazeta.pl/5,2,misior1976.html TSM OSKARD zwołuje zebranie m. in. dla mieszkańców tego bloku 10 marca. Być może problem zostanie ostatecznie rozwiązany. Bliższe informacje o obiekcie pod nast. linkiem: forum.mojetychy.pl/2180,wiezowiec_przy_dabrowskiego_5__siedlisko_patologii,1,2.html Odpowiedz Link Zgłoś