zazulla 03.10.09, 22:48 Wątek poświęcony biustonoszom Bravissimo - modelom ich projektu. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zazulla Alana (AU01) 03.10.09, 23:09 Autorski model Bravissimo z miseczka do K. Zamowilam czarny 32JJ i 32K. Ten drugi za duzy w miseczkach - odeslalam na wymiane na bialy. Scisly, niskie i waskie fiszbiny, niskie boczki, szerokosc ramiaczek w sam raz, rozmiar idealny. Ramiaczka wykonczone sa petelkami, jak chyba bylo w Arabelce. W ogole biustonosz przypomina Arabelka z ta roznica, ze sie mieszcze w rozmiarowce :D Petelki sa tez na obwodzie i troche gryza. Tasma na obwodzie wezsza niz w Tango II, nie odwija sie na brzuchu przy fiszbinach. Patrzac od gory piersi sa okragle - Effuniak (szczegolnie) i Cleo splaszczaly miseczki od strony pach przez naciagniecie materialu od strony laczenia z ramiaczkiem. Tunelik jest dluzszy o 2 cm od fiszbiny. Rozstaw U 19 cm, UU - 38 cm, długość fiszbina 35 cm. Ramiączko 2 cm. Obwód 67 cm, maks. 88 cm. Dostałam odpowiedz od Bravissimo - to byla probna partia modelu ich projektu, chcieli sprawdzic jak sie bedzie sprzedawac. Juz zamowili w swojej fabryce wieksza partie bo sprzedaje sie jak swieze buleczki. Niestety, na bialy 32JJ musze czekac do grudnia :( Odpowiedz Link
daslicht Re: Alana (AU01) 03.10.09, 23:27 O, świetna wiadomość! :) Napisz jak z mostkiem, czy rozrzuca na boki i czy arbuzuje? Jakie są proporcje miski/obwód? Może jakieś zdjęcie stanika (luzem lub na Balkonetce)? Odpowiedz Link
piccolo_principe Re: Alana (AU01) 04.10.09, 00:57 Kupiłam mojej mamie ten model w rozmiarze 34GG. Moim zdaniem leży bardzo dobrze, ładnie kształtuje, fiszbiny rzeczywiście wąskie (nawet przy GG - we Freyi już by chyba były za szerokie...?), obwód też (poza tym mamie bardzo odpowiada zapięcie na 3 haftki, bo lubi - jak mówi - mieć poczucie pancerności). Wcześniej miała Freyę Millie 34FF i Polyannę 34G (oczywiście dopasowane do aktualnych potrzeb, potem migracja zrobiła swoje), po założeniu Alany stwierdziła, że z tych 3 ten jest najwygodniejszy. Wizualnie stanik nie powala, ot, zwykły biały, bez ozdóbek, ale efekt daje dobry. Odpowiedz Link
lori_anna Re: Alana (AU01) 05.10.09, 13:28 dziś przyszło do mnie zamówienie z bravissimo, jak dotrę do domu to opiszę moje wrażenia :-) Odpowiedz Link
lori_anna Re: Alana (AU01) 30H czarna 06.10.09, 11:35 byłam zaskoczona jak przymierzyłam ten model, bo jeszcze takiego nie miałam - pierwsze wrażenia podobne do zazulli - niskie boczki, wąskie fiszbiny, choć w 30H 3 haftki mogli sobie darować :P stanik robi z biustu zadarte noski - nie wiem czy to dobrze czy źle? unosi niesamowicie, ponadto sprawia wrażenie że biust jest mniejszy (nie wiem jak to się dzieje, ale tak jest :) materiał wydaje się dość sztywny, ale po przymierzeniu nic nie gryzie ani nie piłuje (oby tak dalej :-) Odpowiedz Link
zazulla wiesci od Bravissimo nt. Alany 17.12.09, 10:33 Dostawa Alany planowana jest na poczatek stycznia. Obecna partia byla probna, ale zainteresowanie modelem bylo na tyle duze (okreslili je ekstremalnym), ze model bedzie kontynuowany w kolejnych kolekcjach. Na wiosne ma sie pojawic kolor NUDE. Pozniej pojawia sie inne kolory, w tym aqua blue :) Odpowiedz Link
roza_am Re: wiesci od Bravissimo nt. Alany 04.01.10, 13:54 Kolor nude pojawił się w najnowszych zapowiedziach. Obecność staników w sklepie przesunięto na połowę stycznia - info ze strony sklepu. Odpowiedz Link
zazulla kolejny kolor Alany już jesienią 2010 03.06.10, 19:01 Z dzisiejszej korespondencji z Bravissimo wynika że jesienią pojawi się kolor emerald czyli szmaragdowy. Ciekawe czy będzie to odcień ciemny (niczym w starych kolekcjach Fantasie) czy ponownie jakaś pudrowa wersja? Wolę pierwszą opcję :) Odpowiedz Link
zazulla dopytałam się o kolor emerald 09.06.10, 23:38 Zapytałam czy będzie to kolor ciemny, butelkowa zieleń jak w starszych kolekcjach Fantasie. Jeszcze nie wiadomo dokładnie, bo kolor jest w fazie projektów. Kolor powinien pojawić się we wrześniu br. Odpowiedz Link
zazulla nude i biały 19.01.10, 17:43 Właśnie dotarły do mnie wyczekiwane od września biustonosze. Biały jak to biały, ale ten nude...cudo. To nie jest beż, to jest pudrowy róż. Dla mnie rewelacja. W obu widać mory w miejscu gdzie materiał jest podwójny na miseczkach, w białym bardziej. Wygląd jakby był w paski podobne jak Kalyani Natural Charm :) Od września noszę czarny i pod zdjęciu z siebie porównałam do nówek - różnica w obwodzie jakieś 4 cm! Odpowiedz Link
yo_anka wrzuć foty Zazu 19.01.10, 18:38 marzę o pudrowym różu koniecznie pokarz się w Galerii!!! Odpowiedz Link
yo_anka Re: wrzuć foty Zazu 03.02.10, 13:51 Pokaż miało być! O matko! Teraz dojrzałam jakiego byka tu walnęłam.... W końcu ktoś mnie pokarze za takie błędy! :) Dzięki za foty! Odpowiedz Link
yo_anka Re: Alana (AU01) nude 32J 03.02.10, 13:00 Dziś dotarła też moja Alana Powtarzam co napisały już jego nosicielki: 1. Wąskie fiszbiny! 2. Daje Zadarte noski - nieco jak Freya ale wyżej unosi, mi niestety nieco rozstawia te noski na boki 3. Boczki stosunkowo niskie 4. Efekt moro straszy - bardzo mi się to nie podoba, muszę napisać do nich że to kiepsko wygląda 5. Kolor zaiste piękny pudrowy róż, taki do ciała :) 6. Na mostku urocza kokardka 7. Pętelki na obwodzie i ramiączkach podgryzają ciało 8. Na moje 78/113 obwód ok, ale na większej piersi bułkuje - będę wymienić tylko nie wiem w co celować 32JJ czy 34HH ?... Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: Alana (AU01) nude 32J 03.02.10, 13:03 > 4. Efekt moro co to? i jak bardzo waskie te fiszbiny? Odpowiedz Link
pinupgirl_dg Re: Alana (AU01) nude 32J 03.02.10, 13:14 Jeśli się nie mylę chodzi o morkę, efekt powstaje, kiedy się nakłada na siebie dwie siateczki i w zależności od kąta patrzenia tworzy to efekt jaśniejszych i ciemniejszych plam - podobnych do wzoru "moro". Ale nie mam pewności, czy o to właśnie chodzi. Odpowiedz Link
yo_anka Re: Alana (AU01) nude 32J 03.02.10, 13:22 To chyba właściwe nazywa się efekt mory. Efekt mory powstaje w momencie, kiedy powtarzające się wzory, linie, kółka lub zbiory kropek nachodzą na siebie niezgodnie co powoduje pojawianie się takich fal jak w starych telewizorach :) Jak dwie siateczki nakładają się na siebie to są miejsca, gdzie tworzą się takie paski jak tu: www.tomshardware.pl/display/20020319/images/moire.gif www.canon.pl/Images/ripples_image_photographing_02_tcm125-520400.jpg www.canon.pl/Images/ripples_image_photographing_02_tcm125-520400.jpg Wąskie? Porównałam rozstaw szerokości fiszbina U na końcach (Pomiary luźno: REYA 32J - 20 FREYA 30J - 20 HARMONY 32HH balko -18,5 HARMONY 34HH FC -18,5 VANITY FAIR 32J -18,5 ALANA -17,5 Odpowiedz Link
yo_anka Re: Alana (AU01) nude 32J 03.02.10, 13:24 REYA to Freya oczywiście pierwsze trzy noszone dodam, trzy ostatnie nowe - więc nie jest to do końca obiektywne. Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: Alana (AU01) nude 32J 03.02.10, 13:29 dzieki za pomiar. musze chyba pomyslec o tym staniku, ale moze poczekam, az beda mieli bezowy tez, bo jednego nie oplaca sie zamawiac. Odpowiedz Link
yo_anka Re: Alana (AU01) nude 32J 03.02.10, 13:49 A ten nude to chyba ich beż właśnie czyli cielisty, jak dla mnie to ma on odcień pudrowy:) www.bravissimo.com/products/imagezoom.aspx?style=AU01&colour=Nude Na razie i tak prawie wszytko w tym kolorze wymiecione, czekają na uzupełnieni dostawy! Są za to już czarne i białe uzupełnione! Odpowiedz Link
emalia1231 Re: efekty mory 05.02.10, 00:44 a te dwie siateczki nalozone na siebie mozna rozdzielic i odpruc? cudowny bylby taki przezroczysty :D Odpowiedz Link
zazulla Re: efekty mory 11.02.10, 12:24 Chyba można, ale bałabym się go zepsuć. Mało co na mnie pasuje. Odpowiedz Link
emalia1231 Re: efekty mory 11.02.10, 19:31 moja niedlugo do mnie dotrze;) mam nadzieje bedzie dobra.. a wtedy fajnie by bylo powybierac w nowych kolorach;). Zazullo pisalas ze kontaktowalas sie z bravissimo w sprawie alanki, moze wpominali cos o tym?:) Odpowiedz Link
bambinooo Re: efekty mory 13.02.10, 18:35 Dzwoniłam dwa dni temu do Bravissimo - nowy kolor - chyba pale aqua - może się pokazać już 18 lutego, a jak nie zdążą to za 4 tygodnie. Mam sama mam już czarny komplecik a teraz czekam na nude :):):) Odpowiedz Link
zazulla kolory Alany 13.02.10, 20:08 Tak, pisałam o tym wyżej, że zapowiadali w wiosennej kolekcji nude a później inne kolory w tym aqua blue. Odpowiedz Link
zazulla Re: Alana (AU01) nude 32J 03.02.10, 18:19 113 w biuście mam właśnie w Alanie. I mam 32JJ. Ale znowu większa pierś bułkuje, ale jak ładnie ułożę to nie widać. 32K było za wielkie. Odpowiedz Link
yo_anka Re: Alana 32JJ-34HH vs. Cleo 34HH i inne 03.03.10, 23:03 Ja jeszcze w sprawie pojemności Alany. Wczoraj dostałam jeszcze drugą zamówioną Alanę z Bravissimo w 32JJ, bo jak wysyłali 34HH nie mieli jej na stanie. Dziś dla porównania mam na sobie Tango II w 32JJ i jest dobre z małym luzem nawet a Alana w 32JJ jest niestety za mała. To samo miałam z Alaną 34HH (za mała) a Tango II 34HH czarne, Harmony full cup czekoladowa w 34HH a nawet Freya 34HH są dobre. Tu już trzecia Alana którą mierzyłam i teraz mogę już z pewnością powiedzieć, że są mniejsze w miskach niż inne staniki. Być może odpowiadają pojemnością Cleo ale mają zupełnie inny krój i stąd to tylko moje subiektywne odczucia, że Cleo jednak może ciut mniejsza jest od Alany Cleo wypłaszcza od dołu i wypycha mocno do góry – kształt pod bluzkami daje super. Alana ma krój bardziej podobny do Frei, też ładnie zbiera od dołu, i daje takie zadarte noski skierowane do góry. U mnie niestety ta koronka na wykończeniu miski Alany tnie pierś od góry, czego nigdy nie robią mi Panache, a co zdarza mi się w źle dobranych Freyach. Za to na pewno ma niższe boczki i węższe fiszbiny od Frei w tych samych wymiarach. Sama w sobie Alana nie jest zbyt urodziwa, taki zwyklak, ale ma parę pozytywów w konstrukcji i praktyczny kolor nude, dlatego mimo iż nie zachwyca wzorniczo ma walory praktycznie – taki po do noszenia. Przynajmniej takie pokładam w nim nadzieje. Obym trafiała z trzecią wymianą w rozmiar, bo inaczej to znaczy że to znów krój nie dla mnie jak Cleo niestety. Odpowiedz Link
emalia1231 moja Alana nude 05.03.10, 23:20 Mam juz swoja jakis czas i musze przyznac ze to co pisza dziewczyny o kolorze to prawda: jest ładniutki, bardziej brzoskwinkowy niz beżowy. Fason: zdecydowanie zbliżony do Frejowych, fiszbiny nieco szersze ale daleko im do panaszowych (dzieki Ci Panie za to!) Po kilku tygodniach noszenia obwod sie nie rozciagnął prawie. Co do reszty a propos fasonu ciężko mi więcej powiedziec, jestem poczatkują ca w G+ i obwodzie 28. Miski raczej standard. Dłuuugo szukałam czegos odpowiedniego no i w koncu znalazłam. Zazwyczaj miałam podobne problemy co Zazulla (przeglądając galerie musze to stwierdzic). Dlatego wybaczam mu ze nie jest kusidełkiem, ba! ze jest po prostu najzwyczajniejszy ze zwyczajnych. Mam juz w planie kupic wersję czarną, odpancernic i przyszyc jakies kolorowe wstązki/ kokardki. Myślę ze wtedy bedzie bardziej zbliżony do mojej ukochanej (i opłakiwanej wielokrotnie ze wzgledu na wypadniecie z rozmiarowki) Arabelki. Jedyną aczkolwiek malutką jego wadą jest ze fiszbiny mogłyby lepiej przylegac do mostka,ale widac wszystkiego miec nie można (mam blisko siebie osadzone piersi) Mogę jeszcze dodac ze wykonany jest bardzo solidnie a materiał choc nieco sztuczny w niczym nie przeszkadza i nie ociera. Jednym słowem jest super, czekam na nowe bardziej zywe kolorystycznie wersje Odpowiedz Link
ptasia Alana 30f nude 27.07.10, 16:36 nówka zdobyta na eBayu za 8 funtów :) Kolor - śliczny. Żaden brudny beż, jak w Fantasie smoothing (brr). Pudrowy, lekko różowy, imho bdb dla bledziochów. Obwód - przyzwoita ścisła 30''. Ramiączka szerokie w sam raz. Fiszbiny wąskie. Bardzo wygodny, nosiłam od rana do wieczora i nie czułam na sobie. Kształt ładny, okrągły (bardziej niż spodziewałam się na zdjęciach). Miska rzeczywiście wydaje się ciut mniejsza, ale to prawdopodobnie przez sposób wszycia koronki na górze - płasko/ścisło + może się niektórym wrzynać w biust. U mnie w górce rozmiarowej może być mały problem, poza nią bdb. Jedyny minus, to materiał - dość sztywny + mora jest. Ogólnie jednak duży plus, dużo lepiej niż się spodziewałam. Odpowiedz Link
bdjp Re: Alana (AU01) - chyba mój nowy faworyt! 22.07.11, 00:34 Od paru dni nosze i to chyba najlepszy, najwygodniejszy, najlepiej przemyślany i wykończony stanik jaki nosiłam. Kapitalnie leży, idealnie przylega w mostku, jest bardzo wygodny, pięknie modeluje biust. Zamówiłam na próbę 3 rozmiary : 34 JJ, 34K i 36K. (Przy moich obwodach ok.90/118 i noszonych do tej pory ulubionych Tango II 36J, Freyach 34J) No i przyznam że trudno mi było się zdecydować który zostawić.... Najlepiej leży 34K, ale 34JJ też nie jest zły, tyle że np. gdy siedzę - biust wydaje się bułkować z góry. 36K jest luźny w miskach ale za to super wygodny, i po kilkudziesięciu minutach mam wrażenie że biust zaczyna fajnie wypełniać miski... Odpowiedz Link
szarsz Alana 30JJ czarna 26.10.09, 09:15 Moje wymiary 69/108. Obwód ścisły, zapinam się na najluźniejszą haftkę, należę raczej do bardzo mało ściśliwych. Fiszbiny nie są może bardzo wąskie, ale ok, akceptowalne. Lubię alanę za kształt, jaki nadaje. Nie są to kulki jak w effuniakach, nie są to frejowe stożki (które też bardzo lubię), ale takie zadarte noski, bardzo efektowne zresztą. Ramiączka to zwykła taśma, szeroka, bardzo miękka i wygodna. W ogóle cały stanik jest bardzo wygodny. Miseczki porównywalne do panaszów - tam też potrzebuję 30JJ, z frei kupiłam 30J i jest delikatnie przyduże, będzie dobre przed @. Stanik jest czarny, prosty, ale elegancki i ładny, koronki mięciusieńkie, widać, że ktoś naprawdę postarał się wybierając materiał. No i minus - robi mi OKROPNE fałdy na plecach, nad obwodem. Da sie tak poukładać, żeby zniknęły, ale wracają po godzinie. Jednocześnie z Alana kupiłam Jolie Frei i tam tego problemu nie ma, mam gładziutkie plecy. To jest powód, dla którego nie dokupiłam sobie białej. Odpowiedz Link
inez69 Re: BRAVISSIMO EXCLUSIVE 02.12.09, 18:58 Zapraszam do recenzowania poszczególnych modeli staników Bravissimo (na pewno będzie ich więcej:)) w Biuściastym Katalogu Staników: kataloglb.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?585646 Odpowiedz Link
daslicht Czarna Alana 65HH 22.01.10, 21:55 Moja własna :) Ładny stanik, prosty, bez przesadyzmu i pancerzy. Obwód ścisły, noszę na 1. haftce, a jak napuchłam na nitroglicerynie, to ledwo mogłam go dopiąć :))) Miejsce na plecy przewidziano, prawie można złożyć go na pół. Ale trójkątowanie jest nieznaczne, nie "droga podporządkowana" jak w panaszkach. Miski przeciętnej wielkości, ramiącha grube niestety (2,5 cm). Fiszbiny wąskie, 15-centymetrowe, leżą mniej więcej wokół piersi - brawo! Porównanie Alany 70K do Kary Fantasie 70K - różnica szerokości fiszbin ok. 6 (sześciu!) cm. Nie sfocę niestety, bo odesłałam, ale wyglądało to niesamowicie. Odpowiedz Link
bambinooo Do jakich dekoltów? 26.01.10, 12:05 Z jakim modelem Panache lub Freyi można przyrównać głębokość dekoltu Alany? Odpowiedz Link
daslicht Re: Do jakich dekoltów? 26.01.10, 12:47 Z Arabelką :) ramiącha tez mają w sumie podobne ^^ Odpowiedz Link
sybilla777 Alana czarna 30HH 11.02.10, 09:45 Też w końcu doczekałam się Alany, choć moja cierpliwość była wystawiona na nielada próbę (czyt. wspólne zakupy internetowe). Pierwsze wrażenie to b.szerokie ramiączka, szersze niż w Panache (w modelach Ariza, Eliza, Sienna), ale regulowane na całej długości, co jest rewelacyjne dla osób z wysokoosadzonym biustem, bo nie trzeba skracać ramiączek. Fiszbiny, choć daleko im do effuniakowych fiszbin, to i tak węższe niż w innych modelach Panache i co najważniejsze krótsze. Boki niżej zabudowane, więc nic się nie wbija. Jeśli chodzi o kształt biustu, jego zebranie i podniesienie to rewelacja. Już wiele osób pisało o zaletach tego stanika, ale to trzeba zobaczyć na własnym biuście:)) Podsumowując, to szalenie wygodny i świetnie zaprojektowany stanik codzienny. Odpowiedz Link
sybilla777 Re: Alana czarna 30HH 11.02.10, 09:49 Zapomniałam dodać, że jeśli chodzi o obwód to w moim odczuciu niestety jest b.mało ściśliwy. Mam pod biustem 67/70cm i w Alanie 30HH od razu musiałam zapinać się na drugą haftkę, a i na trzecią spokojnie dałabym radę. Niestety w moim rozmiarze nie mam możliwości przetestowania 28JJ, bo już takiego nie produkują:(( Odpowiedz Link
sybilla777 pytanie o kolor - lekki offtop 01.03.10, 11:38 Chcę kupić jasną Alanę pod białą koszulę biubiu i nie wiem jaki kolor będzie lepszy - biały czy nude? Jestem kompletnie niewtajemniczona, bo nigdy nie nosiłam białych/jasnych bluzek;)) Odpowiedz Link
maith Re: pytanie o kolor - lekki offtop 01.03.10, 12:01 Hehe, kiedyś miałyśmy tu całą rozognioną dyskusję pomiędzy zwolenniczkami wersji białej i wersji nude. Dziewczyny wygłaszały płomienne mowy w obronie swoich racji :) Ja tam jestem zwolenniczką bieli pod bielą, ale wiele osób uważa, że stanik powinien się próbować zlewać z ciałem. Zazu pisała, że ten nude to w rzeczywistości coś pomiędzy nude a jaśniutkim pudrowym różem i że jest przepiękny. Więc tutaj pewnie bym zrobiła wyjątek ;)) Odpowiedz Link
sybilla777 Re: pytanie o kolor - lekki offtop 01.03.10, 15:51 Dzięki maith:)) Odnalazłam ten wątek i się naczytałam różnych opinii. Tak czy siak po zobaczeniu nowych zapowiedzi biubiu kupię i biały i nude, bo myślę, że zwiększy mi się ilość jasnych bluzek w szafie;) Odpowiedz Link
sybilla777 Broderie (PA04) 02.03.10, 21:30 Nowy model, jeszcze niedostępny w pełnej rozmiarówce, kolor biały i liliowy :)) Odpowiedz Link
urkye Broderie 30G/S 27.04.10, 13:12 Stanik 30G na 69/96 oraz szorty S na 96 w biodrach, kolor pale violet. Stanik: * bardzo wąskie fiszbiny * obwód ścisły * pojemność misek w normie, z lekką tendencją do mniejszych (a może to odczucie wynika z przyzwyczajenia do freyowych balkonetek i innego ułożenia?) * dość krótkie ramiączka - mam prawie maksymalnie wydłużone, w freyowych zazwyczaj mocno skracam:) Moja mama w swojej Broderie 32J też musiała mocno wydłużyć ramiączka. * nisko zabudowane boki - nie wystają z mocno wyciętych letnich bluzek. Duuży plus:) * stylistyka bardzo mi odpowiada: delikatna, zwiewna, taka letnia:) Śliczne korkonki:) Kolor to teoretycznie wyblakły fiolet i nawet tak wygląda:P Podręcznikowy różowy to to na pewno nie jest. * ciekawie kształtuje, zupełnie inaczej niż freyowe balkonetki: zaokrągla dół i lekko podnosi, nie robi takich typowych nosków. * nie wiem czy to kwestia tylko mojego stanika, czy całej partii: jest za dużo tasiemki w koronce misek * bardzo miły w dotyku i przyjemny w noszeniu. * trzeba uważać, żeby nie zahaczyć materiału paznokciem itp. - latwo wyciągają się niteczki. Ciekawe, jak stanik będzie wyglądać za kilka miesięcy? :P * oznacza się pod jasnymi bluzkami, pod kolorowymi koronki nie widać. Szorty: * idealne, uwielbiam je:D * mają urocze kokardki na bokach:) * przewygodne, w ogóle ich nie czuję Odpowiedz Link
roza_am Re: Broderie 30G/S 27.04.10, 14:42 > * ciekawie kształtuje, zupełnie inaczej niż freyowe balkonetki: zaokrągla > dół i lekko podnosi, nie robi takich typowych nosków. Czy tak samo jest w 32J? Czy Ty lub Mama macie może porównanie z Alaną (obwód, miski, kształt, fiszbiny)? No i of kors - dzięki za tak dokładny opis :) Odpowiedz Link
urkye Re: Broderie 30G/S 28.04.10, 08:04 Alalny nie mamy niestety, ale mogę porównać z Freyą w rozmiarze 32J:) Broderie: -węższe fiszbiny -krótsze ramiączka -mocniejsze wycięcie pod pachami -imo ładniejszy kształt. Mocniej podnosi i zaokrągla piersi (a w rozmiarze 32J jest co podnosić;)) -miski w normie w kierunku mniejszych -uwaga na górną krawędź koronki - może się wcinać w biust pełny u góry -bardzo ścisły obwód, mama mówi, że najściślejsze 32 jakie ma. Odpowiedz Link
bebe.lapin Alana blekitna 36JJ 07.04.10, 15:07 Przy okazji zwiedzania Londynu nie moglam zapomniec o najswietszych miejscach wyznawczyn stanikomanii :D, totez odbylam pielgrzymke min do bravissimo celem zapoznania sie z powyzszym modelem. szczegolowych wymiarow sila rzeczy podac nie moge, tylko ogolne odczucia: 1) obwod nie taki znowu scisliwy, arizy sa bardziej scisle; material obwodu bardziej w typie frei eleanor niz stanikow panaszowych; 2) fiszbiny nadal na plecach (gdyby byly w dobrym miejscu, to bylam gotowa sobie kupic ten stanik, ale nei bede szla na kompromisy, skoro mam effuniaka) 3) miski co najmniej standardowe; przy effyniaku 85 J miski alany udalo mi sie wypelnic, ale ciut mniej biustu i JJ byloby za duze; 4) zdecydowanie nie robi kul, raczej robi ekstremalne "zadziorne noski", z tym, ze jednak na granicy normy estetycznej (tzn widok jeszcze sie w normie miescil ;); osobiscie wole taki efekt od kulistosci, ktora przy tym rozmiarze wyglada mniej fajnie. biustonosz zdecydowanie z kategorii codziennych, mily i ladny, ale bez szalu. chyba bardziej w typie frei niz panache (wyjawszy wzornictwo). Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: kolor 28.04.10, 13:38 zdjecie na stronie dosc dobrze oddaje odcien. nie jest zbt intensywny, ale delikatny puder to nie jest na pewno. Odpowiedz Link
anial_ek Alana 28H nude 02.06.10, 15:10 właśnie przyszła i już trudno mi się z nią rozstać (założyłam i nie chcę zdejmować). wcale jej nie czuję! kształt w moim odczuciu dość dziwny (zadarte noski) ale może dlatego, że to mój pierwszy taki stanik. jeśli chodzi o estetykę, to tak jak pisały dziewczyny wcześniej - kolor fajny, ale sam stanik bez szału.wykonany dość solidnie, choć moro jest, a te "hafty" na górze chyba zaraz będą się siepać. Ramiączka szerokie, ale wyglądają ok, to pewnie zasługa pętelek i koloru. Regulowane na całej długości. Dość szeroko rozstawione, ale jeszcze mi nic nie ucinają :)Fiszbiny wąskie (mimo, że to H)! zapięcie z tyłu niestety 3 rzędowe. na moje wymiary (69/95) obwód jest ok (zapinam się na ostatnią haftkę i jest wygodnie, zobaczymy ile się rozciągnie, jest dość elastyczny. miska raczej mała - na mnie dobra, może odrobinę bułkuje, ale w porównaniu do innych 28H które mam - mała. razem z Alaną przyszła np. moja pierwsza freya - czarna antoinette - też 28H i tam obwód zdecydowanie ciaśniejszy, miska zdecydowanie większa. na upartego mogłoby być, ale odsyłam, bo straaaasznie pancerny... zamówiłam też Alanę Pale Aqua, ale sprowadzają ze sklepu i mają jeszcze dosłać. Odpowiedz Link
anial_ek Re: Alana 28H nude 03.06.10, 11:27 acha, maż się skarży, że Alana zmniejsza biust :) ja po bliższym zapoznaniu stwierdzam, że miska jest naprawdę mała (tak z pół miski mniejsza od freyi) i ta część z koronką jakby spłaszcza biust od góry - jak tam zajrzę to mam odbity na skórze górny brzeg miseczki. ale to może być kwestia kształtu mojego biustu. ale to ciągle najwygodniejszy stanik jaki miałam w życiu :) przymierzam sie do Broderie, jak przyjdzie to zdam relację. Odpowiedz Link
zazulla Broderie 03.06.10, 21:23 Pandziksa mierzyła i Alanę i Broderie - ten drugi robił u niej coś dziwnego w biustem, w galerii możesz zobaczyć. Odpowiedz Link
anial_ek Re: Broderie 10.07.10, 12:02 Przyszło Broderie (fioletowe 28H) Rozmiarowo ok, choć porównując go z Alaną i Boudoir miska wypada gdzieś pośrodku. Co do kształtu nie mam zastrzeżeń, ale miska dziwnie się układa, dobrze tylko jak jestem wyprostowana, w innych pozycjach zaczyna odstawać, marszczyć się w różnych miejscach. Kolor jak na zdjęciu, mnie ani nie zachwyca ani nie odrzuca. Największą zaletą tego stanika w moim odczuciu jest materiał na wierzchu miski, który jest całkiem przyjemny (nie tak plastikowy jak w Alanie) to pewnie zasługa 25% bawełny :) Wykonanie jednak pozostawia wiele do życzenia, powiedziałabym wręcz że rozczarowuje. Zacznę od tego, że miły materiał jest na wierzchu miski, bo od środka dołożyli jeszcze siateczkę, która kończy się nagle w połowie obwodu beztrosko sobie łopocząc (tzn w środku miski ta siateczka jest sklejona z materiałem, ale od fiszbiny w stronę zapięcia jest jej już tylko ze 2cm i trzymają ją tylko górna i dolna gumka). siateczka tam gdzie się kończy nie jest też niczym obszyta więc wygląda na "oberżniętą". jednym słowem - FU! poza tym gumka (szczególnie na dole obwodu) ma dość ostrą falbankę która przy dłuższym noszeniu na pewno zagryzłaby na śmierć. Ramiączka z przodu są ozdobione wstążeczką i to obszycie w miejscu gdzie kończy się ozdoba też nie wygląda zbyt ładnie. Przynajmniej na moim biuście wstążeczka na górze miski jest za długa i się marszczy, choć jak oglądam stanik teraz "na sucho" to nie ma takiego efektu. Ogólny efekt wizualny (już bez czepiania się szczegółów) mocno średni, więc odsyłam. Chyba nie mam dostępu do galerii, ale jakby kogoś interesowało to mogę zrobić zdjęcia. Odpowiedz Link
maith Doszły 2 kostiumy kąpielowe (z plunge i z tankini) 03.06.10, 22:52 Flirty Floral Bikini - plunge do K www.bravissimo.com/products/swimwear/bikinis/bravissimo/plunge-bikini-tops/ar07-details.aspx?ck=UwrsMxKe3ZM%3d Fabulous Fuschia Bikini - plunge do K www.bravissimo.com/products/swimwear/bikinis/bravissimo/plunge-bikini-tops/ar12-details.aspx?ck=UwrsMxKe3ZM%3d Flirty Floral Plunge Tankini - do HH www.bravissimo.com/products/swimwear/tankinis/bravissimo/ar06-details.aspx?ck=R7x97WJzYUA%3d Fabulous Fuschia Tankini - też plunge do HH www.bravissimo.com/products/swimwear/tankinis/bravissimo/ar11-details.aspx?ck=R7x97WJzYUA%3d Odpowiedz Link
kas007 Re: Doszły 2 kostiumy kąpielowe (z plunge i z tan 23.06.10, 12:09 Czy ktoś może zamawiał Flirty Floral? Albo Miami Halterneck? Bardzo ładne, tylko jak wypadają rozmiarowo nie mam pojęcia, nigdy nie miałam do czynienia z Bravissimo Exclusive... Odpowiedz Link
zazulla Boudoir Beau Bra vs. Alana - opinia Bravissimo 09.06.10, 23:40 Podczas wymiany uwag nt. kolorów Alany, dostałam taką informację, że powinnam zainteresować się modelem Boudoir Beau Bra, który jest podobny dopasowaniem i kształtem do Alany. Odpowiedz Link
anial_ek Alana 28H Pale Aqua 15.06.10, 21:13 Kolor bardzo mi się podoba, inaczej go sobie wyobrażałam, jako bardziej turkusowy/morski czyli zielonkawy, a to naprawdę bardzo ładny (ale niebanalny) błękit. W sumie jak go porównuję ze zdjęciem, to niby się zgadza, ale na żywo wydaje mi się bardziej niebieski. Może to kwestia światła. Rozmiarowo tak samo jak w kolorze Nude, czyli wąskie fiszbiny, obwód w normie, a miska raczej mała (porównując do Cleo czy Frei tak z pół miski mniejsza), ale to może być też kwestia biustu, bo tak jak ktoś już wcześniej zauważył, ta górna część miseczki jest dość płasko wszyta, więc jak się dobrze wyprostuję to minimalnie bułkuje. Stanik super wygodny i jestem przeszczęśliwa, bo to chyba pierwszy naprawdę dobrze dopasowany. Nie mogę się doczekać aż przyjdzie reszta - zachęcona zamówiłam też pozostałe 2 modele bravissimowe Boudoir i Broderie. Odpowiedz Link
bambinooo Boudoir Beau Bra Coral 05.07.10, 16:11 Po długich przejściach z zaginięciem, wysłaniem złego rozmiaru itp. w końcu dotarł - 32H i figi M. Kolorek piękny - dokładnie taki jak na zdjęciach Bravissimo. Kształt - tak jak pisała Zazulla - podobny do Alany, jednak stanik całkowicie od niej różny - mięciutki, delikatny materiał i koronka (góra miseczki z podwójnej koronki, dół z materiału i koronki. Figi bardzo niskie (niezbyt takie lubię, trochę jak niektóre Curvy Kate, lub Panache Ophelia, ale ładne. Kształt i zabudowanie bardzo zbliżone do Alany. Jak mi się uda prześlę dzisiaj fotki w galerii :) Odpowiedz Link
anial_ek Re: Boudoir Beau Bra Coral 10.07.10, 11:02 to ja jeszcze dodam, że kształt podobny do Alany, ale miska znacznie większa. Zamówiłam ten sam rozmiar (28H) i niestety łopocze, z tym, że to pewnie kwestia małości Alany. Fiszbiny identyczne. Stanik śliczny, więc wymienię na mniejszy, mimo że wolałabym, żeby był mniej zabudowany... ale może ten mniejszy będzie lepszy też pod tym względem :) Odpowiedz Link
bromba.mad Boudoir Beau Bra Silver 34K 30.07.10, 10:31 Zamówiłam najpierw Boudoir Beau Bra i Alanę w rozmiarze 32K, bo takie noszę np. Tango, ale okazało się, że oba staniki są znacznie ciaśniejsze pod biustem i mniejsze w miseczkach. Na Alanę jeszcze czekam, ale doszło już Boudoir Beau Bra 34K więc opiszę wrażenia. Kolor, pomimo moich obaw jest śliczny, lekko szary, nie połyskliwy, bardzo neutralny, w sam raz pod letnie, jasne ubrania. Rozmiar; jak wspomniałam obwód ścisły tak, że 32 co prawda mogłam zapiąć ale wygodne to nie było, 34 leży idealnie. Mam go dopiero od tygodnia, więc trudno mówić o rozciągliwości. Miseczki: w 34K są na mnie minimalnie za duże (na mniejszej piersi), czyli są nieco większe niż w Tangu 32K, ale jest to różnica na prawdę minimalna. Fiszbiny, niestety są dość szerokie, węższe jednak niż Tango, ale nie tak wąskie jak w effuniakach, są natomiast to tych w Tangu znacznie krótsze, w związku z tym nie wbijają się w pachy i nie masakrują mostka. Miseczki są miękkie, z miłego w dotyku materiału i układają się, wg. mnie, b. ładnie, podobnie do freya, co dla mnie jest plusem, ale wiem, że nie dla wszystkich. Ogólnie, dla mnie ten stanik to bardzo udana konstrukcja. Odpowiedz Link
sybilla777 Boudoir Beau Bra Silver 30H 02.08.10, 20:48 Wizualnie nie podoba mi się, jasny szary na nim biała koronka, na mostku duża kokardka z koronki - jeśli bym go zostawiała to na pewno bym ją odpruła, bo mi stanik z prawie każdej bluzki wystaje i śmiesznie wygląda taki zwitek koronki na mostku. Na końcu miseczek 'zdobienie' - mała kokardka tiulowo-żółto- zielona - też bym ją odpruła. Jeśli chodzi o rozmiary to wielkościowo 30H odpowiada Alanie 30HH, głębokość miseczki w Boudoir - 31cm, a w Alanie 30HH - 32cm mierząc od fiszbiny do fiszbiny. Długość fiszbin w obu modelach to 32 cm. Kształt Alany bardziej mi się podoba,jest naturalny, a u mnie Boudoir lekko dziobuje. Ogólnie idzie do zwrotu. Odpowiedz Link
korlat Boudoir Beau Bra - nowe kolory 01.09.10, 19:15 Pięęęękne :) Widziałyście już? Zakochałam się zwłaszcza w plum/blossom tylko szkoda, że odpada w roli cielaczka ze względu na ciemny tył :/ Odpowiedz Link
zazulla Bubbles Bra (SB01) 10.09.10, 14:28 Jeśli ktoś jest zainteresowany, to na Facebooku pojawiły się już fotki. Nie wiem czy dobrze zalinkują się, bo galeria ciągle się zmienia, ale może będzie OK. www.facebook.com/photo.php?pid=5002595&fbid=435915518165&op=1&o=all&view=all&subj=31700314768&aid=-1&oid=31700314768&id=501173165 www.facebook.com/photo.php?pid=5007298&fbid=436124183165&op=1&o=all&view=all&subj=31700314768&aid=-1&oid=31700314768&id=501173165 www.facebook.com/photo.php?pid=5007300&fbid=436124468165&op=1&o=all&view=all&subj=31700314768&aid=-1&oid=31700314768&id=501173165 Odpowiedz Link
aksanti Re: Bubbles Bra (SB01) 10.09.10, 16:03 Dzięki za linki, zastanawiam się nad zamówieniem tego stanika:) Odpowiedz Link
zazulla Bubbles Bra vs Cleo Martha 27.09.10, 23:15 Zwróciłyście na to uwagę? stanikomania.blox.pl/resource/Cleo_Martha_portret.jpg balkonetka.pl/katalog/bra/panache-cleo-martha balkonetka.pl/katalog/bra/panache-cleo-martha-2 Ciekawe czy mają tego samego dostawcę czy Bravissimo szyje staniki u Panache? Widziałam Bubbles na żywo - ma białe boczki :( Nie wiem kto na to wpadł :( Odpowiedz Link
kasica_k Re: Bubbles Bra vs Cleo Martha 28.09.10, 04:57 Wystarczy, że kupili taki sam materiał. A Panache w końcu szyje dla Bravissimo limitowane kolory swoich modeli, oraz topy z wbudowanym stanikiem, więc swoją drogą, kto wie. Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Bubbles Bra vs Cleo Martha 28.09.10, 14:31 Zwróciłam uwagę na to od razu jak tylko pojawiły się nowości w Bravissimo. Bardzo możliwe, że Panache szyje dla Bravissimo. Odpowiedz Link
ankh_morkpork Bubbles Bra 32J 12.09.10, 17:58 W piątek dotarła do mnie paczka z Bravissimo, przymierzyłam, obmierzyłam, opiszę :-) Wymiary otrzymanego egzemplarza, rozmiar 32J: - dł. obwodu w spoczynku: 67 cm, - dł. obwodu naciągniętego: max 80 cm, - długość fiszbiny: 36 cm, - odległość pomiędzy krańcami fiszbiny (szerokość U): 16,5 cm, - odległość między zewnętrznymi krańcami fiszbin (szerokość UU): 34,5 cm, - szerokość ramiączek: kolorowa część przednia 24 mm, tylnia 22 mm, - wysokość mostka: 11 cm, - wysokość obwodu (boczku) wzdłuż szwu łączącego część kolorową i białą: 11,5 cm. Wygląd stanika: nie jest to moim zdaniem model buduarowy, ale jest piękny i wyglada na starannie wykonany. Kolorowy materiał z zewnątrz jest gładki w dotyku, od wewnątrz podszyty siateczką. Haft staranny, część ozdobna ramiączek z obu stron wykonana z tego samego materiału, co miseczki. Wygoda: obwód robi wrażenie przyjemnie ścisłego. Mostek przylega do mostka :-) Fiszbina celuje w pachę. Obwód pod pachą jest niski i nie grozi jej odcinaniem. Niestety wykrój stanika od pachy w stronę szczytu ramienia (mocowania ramiączka do miseczki) w moim przypadku jest na granicy tolerancji i o ile w trakcie mierzenia nie doskwiera, to zastanawiam się, czy w trakcie normalnego użytkowania nie będzie uciskał / zostawiał na skórze brązowych śladów. Wolałabym aby stanik w tym miejscu był niższy! Kształt: stanik nie zbliża piersi do siebie, dekolt przypomina dość szeroką dolinę. Z profilu kształt w stylu sterczące noski, dół piersi półokrągły, szczyt raczej prosty niż kulisty. Piersi są uniesione i podtrzymane, ale chętnie skróciłabym ramiączka bardziej, gdyby nie ryzyko wcinania się stanika w ciało od pachy do barku. Efekt na kolana mnie nie rzuca, ale jest poprawny. Podsumowując: mam zamiar go sobie zostawić, ale raczej ze względu na jego wygląd niż na to, co robi z moim biustem :-) Odpowiedz Link
ankh_morkpork Broderie Bra 32J - fiolet 12.09.10, 21:28 W paczce razem z Bubbles przyjechał Broderie w rozmiarze 32J, w kolorze Pale Violet. Wymiary otrzymanego egzemplarza: - dł. obwodu w spoczynku: 65 cm, - dł. obwodu naciągniętego: max 82-83 cm, - długość fiszbiny: 35,5 cm (właściwie długość kanalika, fiszbina jest od niego ok. 1 cm krótsza), - odległość między końcami fiszbiny (szerokość U): 16,5 cm, - odległość między skrajnymi końcami fiszbin (szerokość UU): 34,5 cm, - szerokość ramiączek: 20 mm, - wysokość mostka: 9,5 cm. Wygląd: kolor stanika to taki jasny, zgaszony fiolet, odcień nieco nijaki. Nie wygląda jakoś oszałamiająco, ale haft na miseczkach i koronka naszyta na ramiączkach są poprzeplatane wstażeczką, z tej samej wstążeczki zrobione są kokardki u nasady ramiaczek i ciekawy detal na mostku (kokardka z "kołem ze szprychami", detal jak w hafcie na miseczkach), co daje w sumie przyjemne wrażenie. Ze względu na koronkę przeplataną wstążeczką ramiączka raczej nie dadzą się regulować na całej długości. Miseczki nie są wewnątrz niczym podszyte. Wygoda: obwód wydaje się ścisły. Fiszbina celuje w pachę, chociaż wydaje mi się troszkę szersza niż w Bubbles. Niestety, dla mnie stanik jest za wysoki na linii pacha - szczyt ramienia i uwiera mnie w tym miejscu, "odcinając rękę". Dodatkowo miska u dołu piersi załamuje się, tworząc małą fałdkę. MImo wygarniania i "wytrząsania" nie udało mi się jej zlikwidować. Kształt: podobnie jak Bubbles, Broderie nie zbliża piersi do siebie i nie formuje biustu w "pełne kule". Ale w Broderie mój biust jakoś tak "patrzy w dół" i kształt generalnie jest nieciekawy, taki dziwny. Chociaż pomiary Bubbles i Broderie, zwłaszcza fiszbin, są takie same, Broderie jest ze mną wyraźnie mniej kompatybilny niż Bubbles. Zdecydowałam się go zwrócić. I chociaż Bubbles ze mną zostanie, w przyszłości raczej do marki Bravissimo nie wrócę, chyba że mi biust zmaleje. Odpowiedz Link
rudaa26 Broderie Bra 30J - biały 30.10.10, 10:22 Tak strasznie narzekałam ze w Polsce nie mogę znaleźć dla siebie białego i czarnego biustonosza. Chciałam Alanę jednak nie było dostępnej rozmiarówki. Bedzie dopiero w grudniu i to na zapisy:/ Zdecydowałam sie na zamówienie Broderie białego i czarnego. Nie jestem przygotowana co do wymiarów, ale jedno wiem na pewno. Model ten sam, jednak kolor ma wpływ na rozmiar. O ile biały pasuje na mnie idelanie tak czarny dość mocno odstawał (był większy o pół miski). Obydwa biustonosze mają tendencje do rakietowania jednak w białym znacznie rakieta jest mniejsza( do tej pory nie spotkałam sie z biustonoszem, który robił taki efekt także uśmiałam się z tego ze wygladam jak Merlin Monroe:)) i po założeniu bluzki nie ma tragedii. Fiszbina wchodzi na plecy ale nie jest tak wysoko jak np w Cleo (w przypadku Cleo kłuje mnie w łopatkę) i nic mnie nie gniecie. Ramiączka mogły być troszke węższe i mniej nachodzić na ramię ale jest to taki szczegół ze nie będę się czepiać. Biustonosz jest jednak dość mocno zabudowany i do głebokich dekoldów się raczej nie nadaję. Materiał jest dość sztywny. Biały zostaje ze mna a czarny wraca do Bravissimo. Chyba jak do tej pory najwygodniejszy mój biustonosz. Odpowiedz Link
zazulla Boudoir Beau (PA07) coral i silver 32JJ 14.09.10, 09:26 Właśnie przyszły do mnie z ebaya, podaję wymiary po praniu (bo biustonosze mało noszone, ale noszone): - dł. obwodu w spoczynku: 64 cm, - dł. obwodu naciągniętego: 82-83 cm, - długość fiszbiny: 35 cm, - odległość między końcami fiszbiny (szerokość U): 18,5 (coral), 19 cm (silver), - odległość między skrajnymi końcami fiszbin (szerokość UU): 38 cm (coral), 38,5 (silver), - szerokość ramiączek: 2 cm, - wysokość mostka: 9-9,5 cm. Mają inny panel z haftkami niż Alana, jest bardziej kwadratowy i mniej mięsisty. Mostek - najbardziej przylegający ze wszystkich biustonoszy jakie mierzyłam! W ogóle jest bardzo wąsko uszyty, nie ma materiału między końcówkami fiszbin. Obwód mam wrażenie ciaśniejszy niż w moich Alanach. Miski głębsze i inaczej uszyte - o ile Alana pozwala na jakiś dekolt, tutaj pierś "wpada" cała w miseczkę, który kończy się wysoko na dekolcie. Dla mnie to taki fullcup raczej :( Poza tym zastosowali niekorzystny układ kolorów – część z samą koronką jest stanowczo za duża, w Alanie przeźroczystej części jest mniej i wizualnie wygląda zgrabniej. Ramiączka mają częściowo naszytą koronkę, wbijają się mocniej niż w Alanie (pełna regulacja), szczególnie prawe (prawą pierś mam większą, może dlatego?). Zaraz wrzucę do galerii, ale raczej pójdą do sprzedania. Odpowiedz Link
ekstaza_w_masle Re: Boudoir Beau a Sienna 13.11.10, 20:25 Czy Boudoir mozna porównać do Sienny pod względem konstrukcji? I jak z rozmiarem (Miske mniej brać z Boudoiru?)? Może to byc jako taka jaśniejsza wersja Sienny? Odpowiedz Link
rudaa26 Re: Boudoir Beau (PA07) Black/Candy Pink 30J 18.01.11, 09:29 Opisałam go juz co prawda w galerii ale stwierdziąlm ze może kolezanki które jeszcze nie mają dostępu moga skorzystać. "Zdecydowanie lepiej lezy od Alany i uwaga ma fiszbinę o 1 cm węższą od Alany. Co akurat u mnie jest wskazane. Ten biustonosz na pewno zostaje w mojej szufladzie. Jednak jest bardzo zabudowany i ma zamykaną miseczke od góry. Delikatnie góra miseczki sie wbija w pierś ale nieznacznie więc przymykam na to oko. Na modelce w bravissimo wyglada bardzie zalotnie natomiast na żywo jest ordynarny (nie wiem czy dobrze zrozumiecie o co mi chodzi; zamiast być romantycznym to jest taki toporny)." - to przekopiowane z galerii A teraz kilka uwag po 3 tygodniach noszenia. Koronka która jest naszyta na miseczkach się odrywa (tzn nici puszczają) i trochę przeraża mnie jakoś Bravissimo. Naprawdę niskie fiszbiny nigdzie nie uwieraja. Na prawde dawno nie miałam biustonosza, którego bym nie czuła po całym dniu chodzenia. Jednak wieczorem jak położe sie w tym biustonoszu czuję jak fiszbiny wbijają się w żebra. Moze tylko ja tak mam. Generalnie jestem z niego bardzo zadowolona. Jeszcze dodatkowo po tym jak maheda pokazała mi jak go nosić (bo okazuje sie ze po 2 latach noszenia dobrze dobranego rozmiaru jeszcze nie do końca pojełam tą sztukę) jestem nim zachwycona. Odpowiedz Link
inez69 Bubbles Bra 30H 04.10.10, 23:45 Obwód w spoczynku ma 64 cm, naciąga sie tylko do 76 cm, ładnie pracuje. Ramiączka w przedniej kolorowej części są całkowicie nieelastyczne, można je regulować do połowy, wygląda na to, że będą wygodne. Kremowy tył, zwłaszcza pasek z haftkami, w moim odczuciu nie pasują do reszty, ale jestem zachwycona fioletowymi ramiączkami. Obawiam się, że fiszbiny są dla mnie za szerokie, ale zdaję sobie sprawę, że w tym rozmiarze nie znajdę węższych. Odpowiedz Link
lori_anna Re: Bubbles Bra 30K 07.10.10, 11:59 mierzyłam, niestety na mnie za ciasny w obwodzie (w spoczynku 61, naciąga się max do 71cm), z wyglądu bardzo mi się podoba, chcę wymienić, tylko się zastanawiam na jaki rozmiar? Odpowiedz Link
lori_anna Re: Bubbles Bra 32JJ 03.11.10, 10:08 wymieniłam 30K na 30JJ (za radą bravissimo) (moje aktualne wymiary to 73/106, 109 w zwisie) jestem zachwycona :) nic nie gryzie, nie uwiera, jest gładki i przyjemny w dotyku wewnętrzne szwy w miseczkach ma gładkie (nie to co w arizie, gdzie te szwy mnie gryzą, jak nie wiem co), nie ma wielgachnej szerokiej taśmy na przedniej części obwodu, co jest dla mnie mega zaletą, bo nie wbija się w ciało i nie zawija i jak już pisałam jest bardzo ścisły (mam prównanie z arizą 30K, gdzie zapinam się na 2 a nawet na 3, najciaśniejszą haftkę a w bubble na pierwszą :) Odpowiedz Link
akna Mam i ja - Alana nude +wrażenia z mierzenia innych 14.10.10, 15:19 Odwiedziłam w końcu stacjonarne Bravissimo Mierzyłam: Alanę nude - zakupiłam rozmiar 30J. Przymierzyłam się do Boudir Bra, ale 30J było dla mnie za duże- mierzyłam w kolorze tym ciemniejszym różowym (tył ma koszmarnie różowe ;-)). 30HH z tego koloru nie było - dostałam silver - było sporo za małe:/. 30J w silver nie było, a szkoda bo byłoby jak porównać rozmiarówkę w zależności od koloru. Broderie Bra - może i fajne jest, bo ma sporo bawełny, ale z moim biustem jest niekompatybilne. Szkoda, że Alana nie jest mniej zabudowana, jednak po dniu noszenia stwierdzam, że to najwygodniejszy stanik jaki nosiłam ;-) Odpowiedz Link
inez69 Alana Emerald 30H 19.10.10, 19:11 W spoczynku ma 64cm, rozciąga sie do 85 cm, wygodnie mi dopiero na najciaśniejszej haftce (pod biustem mam 70 cm). Ramiączka w pełni regulowane, mało elastyczne, ale nie sztywne, wraz z pętelkami mają szerokość 20 mm, pięknie lśnią i na pewno można je pokazywać;) Miski identyczne jak w Bubble, nadają piersiom naturalny, lekko zadarty kształt. Fiszbiny raczej za szerokie, siedziałam w nim 15 minut i było wygodnie, ale nie wiem jak będą się sprawowały w ruchu. W przeciwieństwie do Bubble, nie mam wrażenia, że część bułkowo-podpachowa będzie boleśnie obcierana. Mostek minimalnie odstaje. Kolor przepiekny-bardzo żywy i soczysty. Odpowiedz Link
marciasek Demi Diva: halfcup doprowadzony do HH! 29.10.10, 01:33 Hmmm widziałyście? Mierzyłyście? Baaardzom ciekawa... Odpowiedz Link
kasica_k Re: Demi Diva: halfcup doprowadzony do HH! 29.10.10, 03:25 No nie bardzo mierzyłyśmy, od listopada ma być :) Bravissimo daje czadu! Odpowiedz Link
marciasek Re: Demi Diva: halfcup doprowadzony do HH! 29.10.10, 10:36 No tak, ale WY, Biuściaste Blogerki, jesteście takimi Ważnymi Osobami Biuściastego Świata że mogłyście mieć do dyspozycji jakieś testowe egzemplarze, stąd pytanie :))) Nie mogę się doczekać na pierwsze opinie. Stanik na fotkach bardzo zacny. Odpowiedz Link