27.07.10, 23:52
Szukałam i znalazłam w zasadzie tylko jeden wątek, w dodatku zarchiwizowany.
Poszukuję czegoś ładnego i wygodnego do spania. Czasami śpię w staniku, w
zasadzie lubię też topy z elastycznych dzianin - byłyby niezłe, gdybym miała
pasujący dół. Nie lubię luźnych szmatek, w których wszystko lata, a i wygląda
się jak w trochę ładniejszej wersji worka na ziemniaki. Słowem, szukam ładnej
i wygodnej piżamy. Oglądałam bravissimo, wyglądają zachęcająco, cena mnie
jednak trochę zniechęca...
Czy ktoś natknął się na jakąś godną polecenia firmę szyjącą piżamy?
Obserwuj wątek
    • ptasia Re: Piżamy 28.07.10, 06:45
      ja uwielbiam ładne do spania :)
      w Bravissimo akurat teraz doły do piżam są przecenione ;) A poza tym b. lubię
      piżamki i koszulki La senzy, wybór wzorów i kolorów ogromny, aczkolwiek należy
      pamiętać, że te odcinane pod biustem niezbyt uwzględniają miejsce na biust, ale
      12 w miarę daje radę upchnąć moje ok. 30f. Na przecenach są po kilka funtów. Mam
      też piżamę M&S - sprzedają czasem doły 3/4 w dwupakach, można sobie łączyć z
      innymi górami. Ładne koszulki itd ma też Etam, ale niestety specjalnie trwałe
      nie są - choć z drugiej strony też na przecenie w b. atrakcyjnych cenach.
      • indigo-rose Re: Piżamy 28.07.10, 13:23
        A te koszulki z La Senzy mają jakieś cosie wszyte, jak z Bravissimo, czy po
        prostu są obcisłe pod biustem? Jeśli 30F wlezie w 12, to 28FF też powinno się
        jakoś wepchnąć...
        • ptasia Re: Piżamy 28.07.10, 14:01
          Cosie wszyte mają tylko koszulki od piżamy (nie całe koszulki nocne) z tzw.
          secret support. Dla mnie to wystarczający support do spania. Ma je La Senza,
          M&S, Figleaves (tych nie testowałam). To taka miękka kieszonka na biust (w
          Bravissimo w koszulce jest to samo, ale z gąbką).
          • indigo-rose Re: Piżamy 28.07.10, 16:56
            Z gąbką to nie. Rozejrzę się w takim razie za tymi, które wypisałaś.
            • ptasia Re: Piżamy 28.07.10, 20:32
              tzn. tak - gąbka w Brav jest w koszulce nocnej, z serii Love your curves, a co
              jest w piżamach, nie wiem. Koszulkę b. lubię, bdb daje 'support' na koniec
              miesiąca, i nawet ta gąbka daje radę latem.
              La senza widzę, że ma te topy tylko w tej chwili na przecenie, ale za to za 5
              funtów.
              W M&S jest trochę trudno z rozmiarami koszulek, bo 10 jest na mnie dobra
              konfekcyjnie, ale w kieszonce miejsca maławo (choć w miarę w ryzach trzyma). 12
              jest luźniejsza, miejsca w kieszonce więcej, ale specjalnie nie trzyma.
              Przypomniało mi się, że w lumpku wygrzebałam też top Gapa w rozm. M z taką
              kieszonką i noszę jako górę do piżamy - jest bdb.
    • urkye Re: Piżamy 28.07.10, 09:07
      Stare piżamy Bravissimo były świetne, bardzo ładnie podtrzymywały biust i były
      szalenie wygodne - miałam dwie (jedna się zniszczyła w praniu). Podtrzymanie
      doceniam przede wszystkim przed okresem, kiedy piersi stają się bolesne;)Z
      aktualnej kolekcji mam białą Paisley i nie polecam - miski wychodzą mniejsze niż
      w starych, skopali konstrukcję i dodali zapięcie na plecach, które moim zdaniem
      jest kiepskim pomysłem;)
      • indigo-rose Re: Piżamy 28.07.10, 13:24
        To szkoda, szczególnie że nie należą do tanich. Kolejny argument, żeby szukać
        czegoś innego :) Ale doły mają fajne.
    • maith Re: Piżamy 28.07.10, 13:12
      To jak zakładasz nowy wątek, to dorzuć od razu ten zarchiwizowany.
      Na marginesie, czy to przypadkiem nie jest temat na Lobby odzieżowe?
      :)
      • indigo-rose stare wątki 28.07.10, 13:20
        OK, dorzucam więc linki do dwóch króciutkich wątków, które wykopałam:
        forum.gazeta.pl/forum/w,32203,27705409,43112905,Re_spanie.html
        forum.gazeta.pl/forum/w,32203,93041271,93041271,Pizama_jak_dobrac_gore_Rozmiarowka.html
        Hmm, skoro wątek o ubraniach Biubiu jest na LB, to piżamy chyba też tu pasują,
        zwłaszcza że jakkolwiek na to patrzeć, zaliczają się do bielizny :)
    • inez69 Re: Piżamy 13.09.10, 01:34
      Ja dziś znalazłam koszulki nocne firmy Sorbet. Co prawda tylko do F, ale są śliczne i sexowne, może komuś się spodobają:
      kataloglb.blox.pl/tagi_b/116252/bielizna-nocnanightwear.html
      • mania_aniam Sorbety 13.09.10, 10:42
        Jest jakis sklep int w UK gdzie mozna poogladac te Sorbety:)?
        • inez69 Re: Sorbety 13.09.10, 14:42
          Tak, adres jest podany w opisie piżamek w BKS:
          www.littlewoodsireland.ie/lingerie/babydolls-chemises/e/b/5832/q/sorbet/s/mostrelevant,1.end?trail=1589-1710-5832
          • malinowo_kalinowa Re: Sorbety 14.09.10, 18:49
            Och, marzy mi się skrycie jakaś pro-biu zwiewna koszulka, babydollka czy cuś takiego... Ale po za tymi nielicznymi wyjątkami raczej ciężko coś znaleźć, nawet na moje w sumie średnie 32G.
            Jedynym pocieszeniem jest, że za nim uda mi się znaleźć takie kusidełko (trochę mission impossible) uda się wykombinować jakieś uzasadnienie tej potrzeby;)
            A swoją drogą (pomijając bycie pro-b) strasznie drogie te wszystkie urocze koszulki, a i estetycznie pozostawiają wiele do życzenia..
          • mania_aniam Re: Sorbety 14.09.10, 19:38
            Nieprecyzyjnie sie wypowiedzialam, chodzilo mi o sama Anglię, bo oni 'Unfortunately, we can only deliver parcels to addresses within the Republic of Ireland.'
            Mialam nadzieje na jakiegos Debenhamsa, ale pudlooo...
      • zmijunia.lbn Re: Piżamy 13.09.10, 22:51
        Ja chcę leoparda 32F! :)))))
    • the_mariska Audelle i Freya :) 13.09.10, 15:08
      Z rzeczy niewymienionych do tej pory piżamy z biustosupportem mają jeszcze na pewno Audelle i Freya. Obie marki niestety w barbarzyńskiej rozmiarówce S, M, L, ..., ale średniobiuściaste na pewno się zmieszczą ;)

Piżamka z Audelle wygląda mniej więcej tak: www.onlyher.pl/products/180/p/425 (u Agugabi rozmiary się niestety wyprzedały, ale zawsze można poszukać gdzie indziej. Na listkach kiedyś się przewijały te piżamki w fioletowej wersji. W środku jest lekkie usztywnienie takie jak w piżamach Bravissimo, ale wizualnie Audelle bije Bravissimo na kolana, przynajmniej moim zdaniem. Mierzyć nie mierzyłam, ale widziałam na człowieku i wygląda całkiem sensownie (a do tego jest w miarę tanie).

Co do Freyi - właśnie wchodzi cała linia Freya lounge: brastyle.pl/FREYA-lounge-572.html . Piżamki są odcinane pod biustem i mają wbudowane coś w rodzaju miękkiego stanika bez fiszbin, bez usztywnienia. Niektóre są dopasowane stylistycznie do staników z obecnej kolekcji ;) Ostrzegam przed rozmiarówką - przy ówczesnym 32G mierzyłam rozmiar 10 z paru modeli i wcale nie wydawały się przymałe ;) Dwie zasadnicze wady: fatalna dostępność (w polskich sklepach nie znalazłam, w brytyjskich mignęło mi tylko bras and honey), oraz wygórowane ceny, na polski rynek zwłaszcza (może i dlatego próżno szukać tych piżamek w polskich sklepach?).
    • black_halo Re: Piżamy 14.09.10, 19:47
      Nie musze miec pizamy z supportem czy tam wszytym stanikiem wiec zaopatruje sie w Hunkemoller, ktory chyba w Polsce nie wystepuje. Ma te zalete, ze moge oddzielnie kupowac doly i gory i posiadaja tam moj ulubiony wzor spodni w kratke z fajnymi wstazeczkami i ladne kobiece gory czyli zadn misie czy zyrafy z popularnej Vienetta Secret :D Ceny znosne - zestaw w normalnej cenie to 32 euro, po przecenie polowa a nawet tylko 10 euro za cala pizame.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka