effuniak
11.02.11, 07:22
Ano, skoro juz maja to czemu nie skorzystać ....
Poszłam...
Pani mnie zmierzyła... wzrokiem
...i poleciła stanik ... na oko... w rozmiarze - 75D (sic!)
Wzięłam
przymierzyłam
dostałam inny model
i jeszcze inny
Pani grzecznie zapytała czy może zobaczyć - jak miło :)
Zobaczyła i .... obie stwierdziłyśmy że tu coś jest nie tak !
Za mały stanik i tyle !
Pierś wylewał się bokiem a z tyłu - baleron - stwierdziła Pani (zdziwiłam się...)
czyli nie ładnie !
I o tym porozmawiawszy Pani uzbrojona tym razem w centymetr dokonała pomiarów, luźno pod biustem i.... nie, nie moje drogie, na tym pomiary się zakończyły ...
Pani spojrzawszy na moje 78luźno pod biustem zawyrokowała :
to nie ten rozmiar !
Pani potrzebuje .... 80D !
....i podała mi trzy nowe staniki w tym nowym rozmiarze :)
....
....
....
po chwili, zajrzała, uśmiechnęła sie promiennie, pochwaliła mój dekolt, plecki i wogle ...
Z ciepłym usmiechem wycofała się dyskretnie by mi nie przeszkadzać w podjeciu decyzji....
A ja .... ufnie patrząc w zwierciadło upajałam się swym widokiem w dopiero co nowo dobranym staniku....
Podjęłam decyzję i wyszlam...
Pani przy kasie, bez nacisków i nie nachalnie zapytała czy coś biorę a ja z uśmiechem na twarzy powiedziałam, że oczywiście i kupiłam wszystkie trzy staniki w rozmiarze 80D :)
Wszak sie poddałam profesjonalnemu doborowi staników w profesjonanej, znanej firmie :)
.....
Zapytacie czemu wydałam pochopnie tyle pieniedzy na bieliznę, która i tak nie jest na mnie dobra ?
Ano, wczoraj miałam kilkugodzinne zajecia w jednej z łódzkich szkół z uczennicami ostatnich klas o doborze staników, zaletach noszenia dobrze dobranych i wyższości tychże nad innymi, niedobranymi
Potrzebowałam bielizny by dziewczyny naocznie mogły sie przekonać o czym mówię
Potrzebowałam wiedzieć jak w rzeczywistosci wygląda "profesjonalny dobór biustonoszy" w najpopularniejsze marce naszego kraju
I teraz wiem ....
jest miło, sympatycznie i zupełnie nieprofesjonalnie....
Ale trudno o lepsze przykłady na smutny widok biustu w tak dobranych stanikach
Serdecznie dziekuje Pani ekspedientce za doskonały materał poglądowy
To były(wbrew pozorom) dobrze zainwestowane pieniądze
Współczuję jedynie kobietom które poddawszy sie takiemu brafittingowi kupią tam ufnie bielizne by w niej chodzić !
mój rozmiar effuniakowy;) - 70FF
mój rozmiar w kilku mierzonych brytyjczykach - 65G
a w Triunphie mi dobrano - 80D