Dodaj do ulubionych

Masquerade Rhea - dziwne zachowanie boczków.

19.02.11, 20:06
Kupiłam właśnie upatrzoną Rheę, na moje 68/89 dobrano mi 65F. Obwód dość stabilny, ale ciasnym to bym go nie nazwała, jednak niestety po dniu noszenia z boczkami zaczęło dziać się coś dziwnego. Są jakby rozwarstwione przy szwach, powstały prześwity w tkaninie, jakby nitki przędzy się rozsunęły.
Wydaje mi się, że przy moich wymiarach mogłabym kupić nawet 60 pod biustem (na ogół noszę 60FF), jednak Pani w sklepie mi odradziła, i teraz widzę, że słusznie. Poza tym defektem stanik leży świetnie, ale obawiam się, że te boczki z czasem całkiem się rozpadną. Chyba będę musiała reklamować, chociaż mi go żal, no i do sklepu mam daleko.
Czy ktoś miał do czynienia z tym modelem? Czy one wszystkie tak mają? Zastanawiam się teraz czy wymienic go na drugi egzemplarz, czy lepiej zrezygnować całkiem z tego modelu.
Bardzo proszę o pomoc.

Obserwuj wątek
    • sklep_gorseteriascarlett Re: Masquerade Rhea - dziwne zachowanie boczków. 19.02.11, 20:59
      Prawdopodobnie trafiłaś na sztukę z wadą. Georgiany mają tak samo. Niektóre trzeba było odsyłać do reklamacji, czasami już od producenta przychodziły takie porozchodzone na szwach. Ja mam swoją zieloną ponad rok, noszę bardzo często i nic jej się nie dzieje, natomiast nakręciłam się na pudrową, rozpakowałam dostawę a ona już miała oczka na szwach.
      Twoja Rhea bezwzględnie kwalifikuje się do reklamacji.
      Nie powinnaś bać się wymiany na inny egzemplarz, tylko dokładnie go obejrzyj czy nie ma takich ubytków
      • ganbaja :-((( 21.02.11, 20:21
        Czytam, czytam ...poleciałam do szafy i ....obie moje Georgiany mają tę wadę.
        Mam jedną od około 3 miesięcy , drugą około 2 miesięcy. Zwyczajnie nie wpadłam na to by je oglądać...nosiłam, prałam, nosiłam...a teraz widzę, że jest źle. Nie myślałam, że produkt tej marki może być wadliwy więc nie wpadłam na to by staniki te oglądać jakoś skrupulatnie.
        Nie mam już paragonów :-(
        Jedną kupiłam w body.pl. a drugą albo w dopasowanej albo w bellami.pl. Wszystko w sklepach internetowych.
        Co teraz zrobić?
        Wysłać do producenta? Nie znam angielskiego.
        Pomóżcie...
        • magrathh Re: :-((( 21.02.11, 21:22
          A płaciłaś przelewem?
          Podobno przy reklamacji potrzebny jest dowód zakupu, co nie oznacza, że to musi być paragon. Jeśli placisz kartą, takim dowodem może być też kwitek z potwierdzeniem płatności, może potwierdzenie przelewu też wystarczy?
          Najlepiej, jeśli zapytasz bezposrednio w sklepach, w których je kupiłaś.
          • agafka88 Re: :-((( 21.02.11, 21:28
            magrathh napisała:

> A płaciłaś przelewem?
            > Podobno przy reklamacji potrzebny jest dowód zakupu, co nie oznacza, że to musi
            > być paragon. Jeśli placisz kartą, takim dowodem może być też kwitek z potwierd
            > zeniem płatności, może potwierdzenie przelewu też wystarczy?

Widzę, że mnie uprzedziłaś :) Dokładnie, ja mogę w mbanku wydrukować potweirdzenie przelewu, ewentualnie jeżeli inne banki tego nie oferują można się przejść do najbliższej filii.
        • agafka88 Re: :-((( 21.02.11, 21:27
          ganbaja napisała:

> Jedną kupiłam w body.pl. a drugą albo w dopasowanej albo w bellami.pl. Wszystko
          > w sklepach internetowych.
          > Co teraz zrobić?

Jeżeli płaciłaś kartą lub przelewem, to dowodem zakupu uprawniającym do reklamacji u producenta jest również wydruk z banku potwierdzający transakcję.
          • ganbaja Re: :-((( 21.02.11, 21:31
            Kochane, to rewelacja. Potrzebuję tylko trochę czasu by przewertować mBank :-)
            :-*
    • azymut17 Re: Masquerade Rhea - dziwne zachowanie boczków. 19.02.11, 21:03
      He he he, umarłam ze śmiechu :-) Nie bierz tego osobiście magrathh , bo nie chodzi mi o Ciebie, ale o tę maskaradkę i ogólnie o Panasza. Pytasz, czy ktoś miał z czymś takim do czynienia - otóż miał, jak najbardziej, było takich sytuacji baaardzo dużo, ale z modelem Georgiana. Twój opis pasuje jak ulał. Sama się nacięłam w ten sposób. Byłam pewna, że po takiej wtopie (delikatnie mówiąc) producent dostał nauczkę i poprawił jakość materiałów - w starych modelach maskaradek boczki były porządne, rozciągliwe, to fakt, ale nie do zdarcia.

Reklamuj koniecznie, bo będzie coraz gorzej. W mojej starej Georgianie dziury były takie, że w sumie cały obwód trzymał się jedynie na gumkach. Dlatego od tamtej pory nie kupiłam sobie żadnej maskaradki, bałam się.... A nawet jak dostaniesz stanik na wymianę, to jeśli też się rozejdzie, to możesz reklamować ponownie. Nie ma sensu zatrzymywać czegoś, co nie jest warte wydanych pieniędzy.
      • azymut17 Re: Masquerade Rhea - dziwne zachowanie boczków. 21.02.11, 11:58
        Dorzucę zdjęcia dla osób, które zastanawiają się, jak ta wada wygląda:
        fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2626669,2,1,wada-w-Georgianie-1.html
        fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2626671,2,2,wada-w-Georgianie-2.html
        Radzę sprawdzać przed zakupem/decyzją o nieodsyłaniu.
    • ptysiowa_7 Re: Masquerade Rhea - dziwne zachowanie boczków. 19.02.11, 21:05
      Nie wiem, jak Rhea, ale dokładnie to samo było z Georgianą. Rozłażenie się tkaniny przy szwie bocznym. Reklamuj, bo rzeczywiście boczki się rozpadną i obwód będzie się trzymać tylko na gumkach. Myślę, że nie ma co wymieniać na inny egzemplarz. Widocznie producent użył z jakiegoś powodu tego samego rodzaju satyny co w Georgianie.
    • moniach_1 Re: Masquerade Rhea - dziwne zachowanie boczków. 19.02.11, 22:38
      Podobny problem miałam z Opiumem z Pour Moi, też taki satynowy obwód. To jest wada, która jak najbardziej kwalifikuje się do reklamacji.
      • alexis-z Re: Masquerade Rhea - dziwne zachowanie boczków. 20.02.11, 12:15
        Tak moja georgiana zielona też tak miała. Teraz zamówiłam komplet Rhea biustonosz 30f i szorty i po przeczytaniu boję się byle nie miał takich wad. Ta dziewczyna która zakładała ten wątek proszę podaj wymiary swojego stanika. Ciekawi mi tu wysokość mostka. Proszę :)
        • magrathh Re: Masquerade Rhea - dziwne zachowanie boczków. 20.02.11, 13:46
          Dziś jestem poza domem i nie mam możliwości pomierzyć stanika, ale jutro oczywiście wstawię wymiary :-)
          • alexis-z Re: Masquerade Rhea - dziwne zachowanie boczków. 20.02.11, 18:03
            Dzięki, bo trochę tym staniczkiem się denerwuję. On jest tak piękny więc chcę by leżał jak najlepiej, a mój dojdzie tak ok środy.
            • kasienka.body Re: Masquerade Rhea - dziwne zachowanie boczków. 20.02.11, 19:34
              Alexis - nie denerwuj się, z Twoim egzemplarzem wszystko w porządku, sprawdziłam wszystkie sztuki w partii i nic się z nimi nie dzieje.
              • magrathh Re: Masquerade Rhea - dziwne zachowanie boczków. 21.02.11, 21:18
                Mój też nie miał żadnych wad podczas zakupu i po przyniesieniu do domu, pojawiły się dopiero po parunastu godzinach noszenia.
            • magrathh Re: Masquerade Rhea - dziwne zachowanie boczków. 21.02.11, 21:15
              Pomierzyłam:
              mostek ok, 8,3cm
              głębokość 23cm, ale nie wiem, czy to dobrze zmierzyłam
              obwód 61cm, naciągniętego nie mierzyłam, ponieważ bałam się to to za bardzo naciągać :-P
    • slotna Re: Masquerade Rhea - dziwne zachowanie boczków. 22.02.11, 00:05
      Ooo, ale mi zrobilyscie smutno. Czekalam wlasnie na ten model (Ha!Ha!) i planowalam kupic na dniach, przez internet, bo nie mam innej opcji. No i teraz nie wiem, czy ryzykowac. Kurcze :/
      • agba78 Re: Masquerade Rhea - dziwne zachowanie boczków. 22.02.11, 07:54
        Ja kupiłam swoją Rheę w Bravissimo pod koniec stycznia, noszę ją często, bo ją uwielbiam, piorę w pralce (w woreczku) i, odpukać, nic się nie dzieje. Myślę, że stanik wart jest ryzyka - zawsze można reklamować, w razie czego :)
        • azymut17 Re: Masquerade Rhea - dziwne zachowanie boczków. 22.02.11, 23:25
          agba78 napisała:

> Ja kupiłam swoją Rheę w Bravissimo pod koniec stycznia, noszę ją często, bo ją
          > uwielbiam, piorę w pralce (w woreczku) i, odpukać, nic się nie dzieje. Myślę, ż
          > e stanik wart jest ryzyka - zawsze można reklamować, w razie czego :)

Prawda, ale nie zdziw się, gdy reklamacja zostanie odrzucona i usłyszysz, że Maskaradki są wyrobem LUKSUSOWYM, których obwodu nie można naciągać, a dziury powstały od tego, że wypychałaś materiał palcami. I że jeśli oczekujesz trwałości, to masz kupić Tango II...
          • alexis-z Re: Masquerade Rhea - dziwne zachowanie boczków. 23.02.11, 07:36
            Dzięki za wymiary. Dobrze że mostek ma 8cm a nie cm jak w Masquerade Antoinette. Tak oczywiście chodziło mi tylko o obwód w spoczynku. Po co go niepotrzebnie naciągać.
          • ciociazlarada Re: Masquerade Rhea - dziwne zachowanie boczków. 23.02.11, 22:09
            A możesz zdradzić, gdzie coś takiego można usłyszeć? Nie, żebym się napraszała, Maskaradki mi nie leżą, a że materiały z luksusem niewiele mają wspólnego to raczej widać już na zdjęciach...
    • justinehh Re: Masquerade Rhea - dziwne zachowanie boczków. 07.03.11, 23:37
      Dostałam dziś paczkę z Rheą, obejrzałam ją dokładnie i oczywiście materiał się rozłazi i będę ją reklamować ...
    • martaroma Re: Masquerade Rhea - dziwne zachowanie boczków. 10.03.11, 15:18
      Do mnie doszla tydzien temu dostawa Rhei i dzieki temu postowi od razu zabralam sie za dokladnie ogladanie i dwie sa do wymiany, w tym w jednej jest nawet dziura. Cale szczescie, ze takie nie poszly do klientek!
      Ciekawa jestem czy w jesiennej Rhei to poprawia?
      • azymut17 Re: Masquerade Rhea - dziwne zachowanie boczków. 10.03.11, 15:53
        martaroma napisał:
        > Ciekawa jestem czy w jesiennej Rhei to poprawia?

Skoro przez półtora roku nic nie zmienili (tyle czasu upłynęło od wypuszczenia zielonej Georgiany), to wątpię, by w ogóle _chcieli_ coś z tym zrobić...
        Zastanawia mnie też, czy wszystkie pozostałe wiosenne i jesienne maskaradki będą miały ten feler?
        • kasienka.body Re: Masquerade Rhea - dziwne zachowanie boczków. 10.03.11, 17:23
          Azymut - nie no, bez przesady, czemu pozostałe mają mieć feler skoro są zrobione z innego materiału (np. siateczka zamiast satyny)?
          • ptysiowa_7 Re: Masquerade Rhea - dziwne zachowanie boczków. 10.03.11, 17:45
            No ale jednak większość jest satynowa, z jesiennych chyba tylko Rosa ma niesatynowy obwód?
          • azymut17 Re: Masquerade Rhea - dziwne zachowanie boczków. 10.03.11, 18:54
            Właśnie z tego powodu, który wymieniła Ptysiowa - wydawało m się, że wszystkie mają satynowy obwód, a więc mogą być z satyny kiepskiej jakości. Te siateczkowe oczywiście są "bezpieczne" :-)
            • alexis-z Re: Masquerade Rhea - dziwne zachowanie boczków. 10.03.11, 18:58
              Pani kasienka.body dobrze przeglądnęła staniki i moja Rhea noszona już tydzień jest wspaniała, nic się nie dzieje. Ja lubię te satynowe obwody Masquerade i mam nadzieje, że nie przejdą na siatkę. Mam złe wspomnienia z siatkami.
              • azymut17 Re: Masquerade Rhea - dziwne zachowanie boczków. 10.03.11, 22:24
                Mnie też bardzo podobają się satynowe obwody maskaradek, ale te dobrej jakości, czyli np. Tiffany, Maia, ze starszych Aragony :-) Nie mam pojęcia, dlaczego mając dostęp do dobrych i sprawdzonych materiałów nagle zaczęli wypuszczać coś, co w najlepszym razie jest loterią dziura/nie dziura...
      • ola.biustyl Re: Masquerade Rhea - dziwne zachowanie boczków. 10.03.11, 21:51
        Nie pamiętam jak z jesienną Rheą, bo się jej dobrze nie przyglądałam, ale np. Delphi chyba jest zrobiona z mocniejszego materiału, choć też o takim satynowym połysku.
        • martaroma Re: Masquerade Rhea - dziwne zachowanie boczków. 11.03.11, 10:04
          No ja Rhei tez sie wlasnie za dobrze nie przyjzalam, ale mam wrazenie, ze bedzie tak samo uszyta.
          A czy z innymi Maskaradkami byly podobe problemy? Oprocz wspomnianej juz tutaj Georgiany.
          • alexis-z Re: Masquerade Rhea - dziwne zachowanie boczków. 11.03.11, 12:36
            Azymut17 ja się z tobą nie zgodzę. Moim zdaniem obwody Tiffany plung i Maia są tragiczne. Bardzo się rozciągają. Popieram, że Aragon miał dobry obwód. Miałam niebieski 30e i był ściśliwy. Wspaniały.
            Ja tylko miał miałam Georgiane 30ff zieleń i ten jasny, Aragon 30e, Antoinette 30f, Maia 30f, i teraz Rhea 30f. Z tym problmem tylko spotkałam się w Georgianie zielonej.
            • kasienka.body Re: Masquerade Rhea - dziwne zachowanie boczków. 11.03.11, 13:02
              Moim zdaniem obwody Tiffany plung i Maia są
              > tragiczne. Bardzo się rozciągają.

Kurczę, miałam Maię candy w swoim standardowym rozmiarze i mnie dusiła. Miała bardzo ścisły obwód, i wszystkie pozostałe wersje Mai również miały taki obwód. Nie wiem czy aż tak można się różnić ściśliwością, żeby jedna osoba odczuwała obwód za mega rozciągliwy, a druga za ciasny :) Co do Tiffanyego to dalej swojego zapinam na pierwszą haftkę, choć jest faktycznie bardziej sprężysty niż np. Maia czy Georgiana.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka